Neem een kijkje in uw stadsdeel

Samen maken we Haarlem nĂ³g leuker!

VANWEGE DE MAATREGELEN KUNNEN ACTIVITEITEN ZIJN AANGEPAST OF AFGELAST; NEEM VAN TEVOREN CONTACT OP MET DE ORGANISATIE. 

Op Haarlemontmoet.nl kunnen inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen activiteiten plaatsen die ontmoeten als doel hebben. Of het nou online is of op locatie. Het gaat om elkaar zien, bellen, schrijven of samen iets delen. Als het thema ontmoeten een centrale rol heeft, ben je van harte welkom om je idee te plaatsen op Haarlemontmoet!Haarlemontmoet is een initiatief van samenwerkende Haarlemse maatschappelijke organisaties op verzoek van en gefinancierd door de gemeente Haarlem.

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Ik zie eenzaamheid in vele vormen, overal en dus ook soms bij mezelf

Ik ben Patty-lou Leenheer (52) en mocht in 2021 de Haarlemse portretten schrijven. Tijdens de ontmoetingen met deze mensen schoof ik achter de keukentafels om te horen wat er bij hen leeft. Ik heb deze gesprekken als heel kostbaar ervaren. Niet alleen tijdens deze openhartige verhalen vertellen dappere Haarlemmers mij over hun zorgen. Ook als uitvaartverzorger (Getijden Uitvaartzorg) hoor en zie ik regelmatig de impact van onze kwetsbaarheid. Ik geloof echt dat we samen iedere vorm van eenzaamheid beter de baas (...)

Lees verder

Kunstnest zondag van start in bibliotheek Schalkwijk

HAARLEMS WEEKBLAD: In de Schalkwijkse bibliotheek zijn steeds meer community’s actief, bijvoorbeeld die van Neide Bastos en haar team. Zij openen zondag 7 november Kunstnest: een creatief atelier in de bibliotheek, waar kinderen op een speelse manier aan de slag gaan met tekenen, schilderen en knutselen. Vanaf 14.00 uur is iedereen zondag welkom om kennis te maken met Kunstnest is de Schalkwijkse bibliotheek. 

 

Lees verder

City Sphere Schalkwijk! teken of schilder je mee??

Aan alle bewoners en bezoekers van Schalkwijk,

Graag nodig ik je uit om samen de ziel van Schalkwijk te verbeelden. Ik ben Baukje Spaltro en kunstenaar. Komende maanden wil ik samen met jou en andere buurtbewoners de ziel van jullie wijk schilderen.
Dit doen we samen tijdens een aantal workshops en inloopmiddagen in  Centrum Schalkwijk (bij de Wereldmuziekschool), De Vishal en eventueel op locatie. We schilderen allemaal een eigen doekje met een persoonlijk detail van Schalkwijk. Tijdens de workshops en inloopmiddagen schetsen we ons eigen beeld van Schalkwijk, en ik help je daarbij. Iedereen kan meedoen, want het is een spel. In januari tonen we alle resultaten als één groot kunstwerk in De Vishal, aan de Grote Markt in Haarlem. Meer hierover lees je op mijn website.

 

Lees verder

Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?

www.haarlem.buuv.nu

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

Coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Tandem is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt in de breedste zin van het woord

Tandem

Voor hulp of een praatje

De altijd contactlijn