Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord
Oost
Centrum
Zuidwest
Schalkwijk

3Wielfiets ontdekdag

Initiatiefnemer
Doelgroep
Senioren
Onderwerpen
Sporten - bewegenRecreatie
Begindatum
18 mei 2018
Einddatum
18 mei 2018
Samenvatting

Ként u, of bént u iemand die:
Moeite heeft met fietsen?

Niet meer durft te fietsen?

Last heeft van verminderd evenwicht?

Moeite heeft met opstappen?

Het lastig vindt om niet te veel te slingeren met de fiets?

Op vrijdag 18 mei is er voor senioren in Haarlem en wijde omgeving alle gelegenheid om, gratis en vrijblijvend, op het terrein van de ijsbaan Haarlem een variatie aan driewielfietsen uit te proberen en te vergelijken. Met de campagne 'van 2 naar 3' wil de Fietsschool van de Fietsersbond de veilige driewielfiets promoten. Op 18 mei zijn er verschillende merken en modellen beschikbaar. Tevens zijn er deskundigen aanwezig die iedere belangstellende gratis en vrijblijvend van advies zal dienen. Deze activiteit zal gehouden worden op het terrein van de ijsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2, Haarlem, tussen 10:30 uur en 15:00 uur.   

Beschrijving en tijdstip

Op vrijdag 18 mei is er voor de senioren in Haarlem en wijde omgeving alle gelegenheid om op het terrein van de IJsbaan Haarlem een variatie aan driewielfietsen uit te proberen en te vergelijken.

De vrijwilliger Herman Groot die de driewielfiets onder de aandacht wil brengen van senioren als keuze om veilig mobiel en in beweging te blijven, legt uit:

"Het gevoel van vrijheid dat dit gezonde rijwiel brengt, gun je iedereen die vanwege de leeftijd bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Blijven fietsen, dat kan met de driewielfiets. En juist omdat je met deze fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd gefietst hebt, moet je nu afleren om je evenwicht te willen bewaren. Daar kan een vrijwilliger, zoals ik, bij helpen.”

De Fietsersbond is op 18 mei present. Met hun campagne Van 2 naar 3 wil de Fietsersbond de veilige driewielfiets voor senioren promoten.

Zie de website: https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/fietssoorten/driewielfiets/

Herman vervolgt: "Die dag zijn verschillende merken en modellen beschikbaar. Er is ook een gemoduleerde driewielfiets, die laat zien dat je eigen (elektrische) fiets omgebouwd kan worden. Dan wordt het achterwiel vervangen door een module van twee achterwielen (geen zijwielen). Het overwegen waard. Maar wie weet dat nou?"

Benieuwd ? Kom dan op 18 mei tussen 10.30 en 15 uur naar het terrein van de IJsbaan Haarlem. Liefst tevoren (in verband met de organisatie) even aanmelden bij Herman Groot . info@hermar.nl

Contactgegevens
Fietsersbond / Fietsschool
T 030 - 2918171
Adres
IJsbaanlaan 22024 AVHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief