Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag

Ontmoetingcentrum Europastroom Zorgbalans

20 september 2019

Het Ontmoetingscentrum Europastroom is een plek in de buurt voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn en hun familie en vrienden.

Soos Binnensteeds

20 september 2019
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

De huiskamer in Trefpunt 't Trionk

20 september 2019

Vier dagen per week bent u van harte welkom in de huiskamer van Trefpunt ’t Trionk.
Er wordt in de huiskamer een gevarieerd programma aangeboden: elke dag iets anders.
Hoe ziet een dag bij de huiskamer eruit? Eerst wordt er vanaf 10.00 uur begonnen met een kopje koffie of thee en dan wordt er lekker wat bij gekletst.
En dan, zoals hierboven vermeld: elke dag iets anders. Dat kan variëren van een creatieve workshop, tot een beweegactiviteit of gewoon sjoelen of oudhollandse spelen, maar ook een quiz en soms samen koken. Het complete programma ligt maandelijks voor u klaar in Trefpunt ’t Trionk.
U hoeft zich niet van te voren aan te melden, maar wij stellen het op prijs als u dat wel doet. Als u het fijn vindt om u door iemand te laten vergezellen is dat natuurlijk prima.
De meeste bezoekers blijven lunchen. Er wordt een 3 gangenlunch geserveerd.

Bent u benieuwd naar het programma van een specifieke dag? Neem dan contact met ons op.

Programma september:

Maandag 2 september Workshop creatief

Dinsdag 3 september Oud Hollandse spelletjes

Woensdag 4 september Quiz: dieren, muziek, etc.

Donderdag 5 september Honkbal

Maandag 9 september Wie zingt er mee? Met zangboek van bekende liedjes

Dinsdag 10 september Schilderen

Woensdag 11 september Bekerpong

Donderdag 12 september Quiz

Maandag 16 september Sjoelen

Dinsdag 17 september Dansexpressie

Woensdag 18 september Cupcakes maken

Donderdag 19 september Bewegen

Maandag 23 september We bespreken de nieuwe donorregistratie

Dinsdag 24 september Handwerken voor de liefhebbers

Woensdag 25 september Jeu de Boules

Donderdag 26 september Bekerpong

Maandag 30 september Ballonnentennis

 

                                  

 

 

Sollicitatietraining @Roads

20 september 2019

Ben je op zoek naar werk en wil je dit goed aanpakken? Dan is deze praktische training iets voor jou!

Creatieve en gezellige inloop @RoadsAlteliers

20 september 2019
Je bent van harte welkom om binnen te komen voor een kopje koffie of thee en gezelligheid.

Open atelier; tekenen, schilderen, textiel of keramiek @RoadsAteliers

20 september 2019

Bij Roads Ateliers hebben we Open Atelier.

Schilderles @RoadsAlteliers

20 september 2019
Aan de hand van verschillende thema's en inspiratiebronnen ga je bezig met verschillende materialen.

Fitness @Roads

20 september 2019
Kom gratis fitnessen onder begeleiding van gecertificeerde sportinstructeurs en fysiotherapeuten in Sportschool de Hagedis.

Dansen van binnenuit @Roads

20 september 2019
Bij dansen van binnenuit leer je jezelf uitdrukken door middel van dans. Graag loszittende kleding dragen.

Sportieve inloop: Mindful bewegen @Roads

20 september 2019
Bij Mindful bewegen leer je je stress loslaten!

ONTMOETINGSCENTRUM SCHALKHART

20 september 2019

Bij Schalkhart kunt u meedoen aan beweegactiviteiten, soep maken, deelnemen aan spelletjesmiddag en andere mensen ontmoeten. Er wordt ook met elkaar geluncht en gewandeld. Elke 2e dinsdag van de maand 10.30 tot 12.30 uur is er dansen, open voor de buurt.

BUUV

20 september 2019
BUUV is hét burenplatform voor en door bewoners van Haarlem. Via BUUV kun je andere Haarlemmers ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen. Bij BUUV kun je ook in groepsverband dingen doen. BUUV is voor alle leeftijden en voor iedereen.

TUINDERSHART

20 september 2019
Bij Ontmoetingscentrum Tuindershart draait alles om bewegen en buiten bezig zijn. Elke dag verzorgen wij de dieren en steken onze handen uit de mouwen voor een mooie bloeiende tuin. Met de oogst uit de tuin gaat de kookclub aan de slag.

OPPEPPERS

20 september 2019
De deelnemers trekken er onder begeleiding op uit. Samen met elkaar wordt een programma gemaakt. Afwisselend zoeken we cultuur én de natuur op. We richten ons op schoonheid en actualiteit, op de seizoenen, op Haarlem en zijn prachtige omgeving. Soms gaan we wat verder naar Leiden of Amsterdam.

WELKOM OP ONTMOETINGSCENTRUM SCHOTERHART

20 september 2019
Een babbeltje maken, verse soep, een mooie film, een plaatje draaien, bewegen, yoga, zingen, bioscoop, theater bezoek, museum bezoek: voor ieder wat wils. Ongedwongen: het gaat om ontmoeten en bij elkaar zijn en het met elkaar bedenken van het programma.

BUURTKAMERS DOCK

20 september 2019
In De Buurtkamer ontmoet u andere bewoners uit de wijk. Iedereen is er welkom. In de buurtkamer kiest u zelf wat u wilt doen. Op uw gemak de krant lezen of een kop koffie drinken, of even praten. Handwerken, knutselen, puzzelen, naar muziek luisteren of samen wandelen. Net waar u zin in heeft. Enthousiaste vrijwilligers begeleiden de buurtkamers.

MAATJES

20 september 2019
Bent u eenzaam en/of is het voor u lastig om de deur uit te gaan? Zou u het gezellig vinden als er regelmatig iemand op bezoek komt voor een praatje, een boodschap of een andere gezamenlijke activiteit? Dan is een maatje via DOCK iets voor u. Een maatje is een vrijwilliger die eens per week of twee weken bij u langs komt.

ZOEFZOEF

20 september 2019
De Zoefzoef is een elektrische autootje dat aanvullend vervoer verzorgt in Schalkwijk en Haarlem Zuid-West. Het rijdt voor iedereen die wel eens een ritje nodig heeft in en rondom de wijk. Het gaat om vervoer naar de dokter, de kapper of naar activiteiten in de buurt of een bezoekje aan familie of vrienden.

BEWEGEN OP MUZIEK

20 september 2019
Houdt u van bewegen op muziek en vindt u het fijn om hierbij te blijven zitten? Dan is deze activiteit iets voor u. Onze enthousiaste beweegdocent biedt wekelijks voor iedereen uit de wijk en met name voor mensen met een haperend brein een beweegochtend aan.

ONTMOETINGSCENTRUM SPAARNESTROOM

20 september 2019
De sfeer bij onze ontmoetingscentra is enthousiast en energiek. Wij vormen een club, waar iedereen mag zijn wie hij is en we ondernemen van alles. De familie en vrienden bieden we bovendien training, informatie en lotgenotencontact.

Yoga 55+

20 september 2019

Een yogales bestaat uit verschillende houdingen en oefeningen, die staand, zittend en liggend worden gedaan.

Digitaal sterk!

20 september 2019
Internet en het gebruik van de computer worden steeds belangrijker in het dagelijks leven

Wandelgroep zuidwest

20 september 2019
Elke vrijdag wandelt een groepje buurtgenoten vanaf Trefpunt ’t Trionk een mooie wandeling.

Wandelgroep zuidwest

20 september 2019

Elke vrijdag wandelt een groepje buurtgenoten vanaf Trefpunt ’t Trionk een mooie wandeling.

Klim naar het licht

21 september 2019

De omvangrijke restauratie van de kathedraal is bijna voltooid en hij is mooier dan ooit! Om dit te vieren kan je dit jaar t/m 30 september op bijna 60 meter hoogte via een spectaculaire brug van toren naar toren. Je kunt beide torens van de tussen 1895 en 1930 gebouwde kathedraal van binnenuit beklimmen. Deze torens worden op bijna 60 meter hoogte door middel van een, tevens als uitzichtpunt fungerende loopbrug, met elkaar verbonden. De toren- en gewelventocht voert ook langs tal van culturele schatten in de kerk en leidt onder meer naar de binnengalerij in de koepel, de zolders en klokken in de torens. Onderweg kun je desgewenst even op adem komen in een rustruimte met zitzakken en ontspannende muziek. Er worden ook audiovisuele presentaties over de architectuur en de kunstschatten van de kerk getoond.

Antiekmarkt op de Dreef

21 september 2019
Antiekmarkt op een sfeervolle boulevard, waarbij u zich welhaast in Frankrijk waant, tussen Paleis, villa's en park met rond de 100 kramen.

Zeldzame platencollectie

21 september 2019
Het Kleinste museum van Haarlem organiseert vanaf zaterdag 7 september een deel van de zeldzame platencollectie van Bruno Truyens, eigenaar van de Haarlemse LP- en CD-zaak Bruno Klassiek. Te zien zijn unieke albums met vooral klassieke- en jazzmuziek. De LP’s vallen op door hun bijzondere vormgeving en zeldzaamheid.

World Cleanup Day

21 september 2019
Haarlem is een duurzame stad. Er wordt steeds meer gedaan door onder andere het scheiden van afval. Daarom doet ook Haarlem sinds dit jaar mee met World Cleanup Day. JCI Kennemerland neemt de binnenstad van Haarlem op zich. In maar liefst twee uur word de binnenstad schoongemaakt. De start is bij Haarlem station en ze eindigen bij La Place in de Haarlemmerhout.

Tentoonstelling 'Water & Klimaatadaptatie'

21 september 2019
Op de tentoonstelling WATER & KLIMAATADAPTATIE in het ABC kom je van alles te weten over water. Water kom je overal in en om je huis tegen en je gebruikt het op heel veel manieren. Denk maar eens aan water om te drinken, je te wassen en de wc door te spoelen. En wat dacht je van water om lekker in te zwemmen, de plantjes te verzorgen, in te spelen door in plassen te stampen, in te varen, te vissen en nog veel meer! Water lijkt zo gewoon maar is eigenlijk heel bijzonder!

Dat laten we op deze expositie zien. Maar we laten ook zien dat wat het betekent voor jou en het huis waar je woont wanneer het klimaat verandert. Dan krijgen we namelijk vaker heel veel regen (hoosbuien) of juist langer een droge periode. Om de vervelende gevolgen van die verandering tegen te gaan wordt er heel veel gedaan. En gelukkig kan je zelf ook dingen doen. Dat noem je met een moeilijk woord: 'klimaat-adaptatie'. Ofwel je huis en je manier van leven aanpassen aan de veranderingen van het klimaat.

Kom naar de kinderhoek van de tentoonstelling en ontdek het!
Veel plezier alvast!

Het Vijfhoek Huiskamerfestival

22 september 2019
Het leukste festival van Haarlem in de leukste buurt van Haarlem. Drie voorstellingen in drie verschillende huiskamers in de Vijfhoek. Theater, cabaret, muziek, voor ieder wat wils. Als afsluiter groot feest op het plein met livemuziek (buiten) en silent disco (binnen). Voor de voorstellingen koop je een passe-partout, het feest is voor iedereen toegankelijk.

Opening Jeu de Boulesbaan Zuiderzeelaan

22 september 2019

Zondag 22 september feestelijke (her)opening van de Jeu de Boulesbaan op de Zuiderzeelaan

Gratis Open Huis slotconcert!

22 september 2019

Het duo Jack and the Weatherman had een internationale hit met ‘Till the sun comes up’ en stond afgelopen zomer nog op het Sziget Festival in Boedapest. Een van de leden woont in Haarlem en daarom mag het Verhalenhuis dit optreden met oud én nieuw materiaal exclusief programmeren. Een vrolijk en energiek eind van de Open Huis middag!

Gratis voorstelling ‘Pannekoeken uit Syrië’ in het Verhalenhuis

22 september 2019

Ook dit jaar is er tijdens het Open Huis op 22 september een gratis jeugdvoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar: Pannenkoeken uit Syrië. Iedereen mag deze dag gratis komen kijken naar concerten en lezingen of meedoen aan workshops en er is gratis ijs! Reserveren voor deze jeugdvoorstelling is wel noodzakelijk, want vorig jaar was het ook al helemaal vol.

Slotconcert van Jack and the Weatherman

22 september 2019

Het gratis slotconcert van het Open Huis op 22 september is dit jaar van niemand minder dan Jack and the Weatherman! Iedereen mag deze dag gratis komen kijken naar concerten en lezingen of meedoen aan workshops en er is ook gratis ijs.

Sumi-e: Japans schilderen @Binnensteeds

23 september 2019

Ieder maandagochtend van 10.00-12.00 uur kun je in Wijkcentrum Binnensteeds de klassieke, meditatieve Japanse schilderkunst beoefenen. Je hoeft je niet aan te melden, dus je kunt gewoon langskomen. 

Muziekgroep Binnensteeds

23 september 2019

Een leuke muziekles voor volwassenen, in een gezellige groep: Leren. luisteren, doen! Leer over verschillende muziekstijlen, luister naar de mooiste muziek en werk samen met zang, ritmes en instrumenten. Het is een leuke, gemengde groep o.l.v. Marijke Pauw

Zwemmen @Roads

23 september 2019
Elke maandag is er vrij zwemmen in het Boerhaavebad, behalve tijdens de schoolvakanties.

Samen eten aan de Eettafel! @Roads

23 september 2019
Heb je zin om mensen uit de buurt te ontmoeten en samen lekker een hapje te eten?

Frans voor beginners @Roads

23 september 2019

Op de maandagochtend kun je bij Raaks Frans leren.

Spaans voor gevorderden @Roads

23 september 2019

Op de maandagochtend kun je bij Raaks beter Spaans leren spreken.

Zelfstudie computerles @Roads

23 september 2019
Bij Raaks staan laptops klaar om zelf allerlei programma's te leren.

Sumi-e (Japans zen-schilderen) @RoadsBinnensteeds

23 september 2019
Sumi-e is een manier van schilderen. Het Japanse woord sumi-e betekent 'schilderen met zwarte inkt'. Maar sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur.

Koersbal in Trefpunt 't Trionk

23 september 2019

Koersbal lijkt een beetje op jeu de boules. Het wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter en 2 teams spelen tegen elkaar.

Nordic Walking

23 september 2019

Gratis cursus Nordic Walking voor zowel beginners en gevorderden

BUURTKAMER VOOR TURKSE MANNEN

23 september 2019
Samenkomst van veelal Turkse mannen voor het plezier en tegen eenzaamheid. Dudu is zowel Nederlands als Turkssprekend en zij nodigt ook mensen uit die iets komen doen of vertellen waar de groep meer over wil weten of leren.

WANDELGROEP (LOCATIE DE FJORD)

23 september 2019

Kom gezellig mee wandelen. We starten met een kopje koffie en van 11.00 tot 12.00 uur gaan we wandelen. Er gaat een vast team mee van het sociaal wijkteam en vrijwilligers. Mocht u trek hebben gekregen dan kunt u een kopje soep met een broodje mee eten.

MUZIEKGROEP

23 september 2019
Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjes en improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje! Het is een gezellige, gemengde groep.

BUURTKAMER DE FJORD

23 september 2019
Heeft u behoefte om onder de mensen te zijn of om iets met elkaar te doen? Loop dan eens binnen bij de buurtkamer van Haarlem Effect. Een huiselijke plek voor een praatje, een spelletje, samen eten en wat gezelligheid. Er worden ook veel creatieve activiteiten ondernomen.

SAMEN LUNCHEN

23 september 2019
U kunt 3 dagen in de week komen lunchen. Op maandag is er een gezellige lunch, dinsdag wordt de gezonde hap gekookt (en kunt u eventueel voorafgaand sporten) en donderdag is er tostietje-met (dan kan er ook gedanst worden, zie ook bij bewegen).

ODENSEHUIS HAARLEM

23 september 2019
Het Odensehuis is een inloophuis en ontmoetingscentrum voor en door mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie, hun naasten en mantelzorgers. De bezoekers bepalen zélf wat zij doen. Naar behoefte en vraag van de bezoekers organiseren wij samen activiteiten. Het aanbod van activiteiten is daardoor wisselend. We bieden een veilige plek voor ontspanning, ontmoeting en gesprek of voor gewoon een kop koffie. Familie en vrienden kunnen bij ons terecht voor informatie en lotgenotencontact.

ACTIEF OP DE LAAN VAN BERLIJN

23 september 2019
Gezamenlijke activiteiten in de groenbakken op het plein: zaaien, onderhouden en oogsten. Bij slecht weer zijn er binnen creatieve activiteiten, geïnspireerd op de seizoenen.

ZINTUIGENTUIN

23 september 2019
Op een speciaal daarvoor aangelegde zintuigentuin met comfortabel tuinhuis vindt jaarrond een dagbestedingsprogramma plaats. De natuur en seizoenen bieden hiervoor inspiratie. De groen- en creatieve activiteiten worden begeleid door een team met vele jaren praktijkervaring.MANTELZORGERS

23 september 2019
Bij veel activiteiten zijn mantelzorgers welkom. Neem, als u wil weten of u als mantelzorger welkom bent, contact op met de betreffende organisatie. Voor ondersteuning kunt u als mantelzorger terecht bij Tandem. Ervaren consulenten kunnen u helpen met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Tandem organiseert ook lotgenotengroepen, bemiddelt bij inzet van vrijwilligers en organiseert trainingen en workshops.

JUTTERSGELUK

23 september 2019
In de ochtend gaan we met de Juttersbus naar het strand om plastic en al het andere materiaal wat er niet thuis hoort op te rapen. ’s Middags gaan we aan de slag met sorteren, schoonmaken en vervaardiging van nieuwe producten. Aandacht vragen voor de plastic soep en tegelijkertijd een fijne actieve dag hebben gaan bij ons hand in hand.

FRANS HALSMUSEUM

23 september 2019
Op een maandag of dinsdag, wanneer het museum gesloten is voor ander publiek, een rondleiding op maat door een ervaren gids en daarna een kopje koffie.

ROLLATORWANDELGROEPEN

23 september 2019

WIJ TELEN MET ZORG

23 september 2019
Wij Telen met Zorg biedt een zinvolle dag aan jonge en oudere deelnemers met een mentale beperking. De deelnemers worden begeleid in het kweken van groente, kruiden en bloemen in en om de kas. Het gehele jaar vinden er activiteiten plaats die ons de seizoenen doen beleven. De kas is een veilige omgeving Waar mensen hun zorgen even kunnen vergeten. Daarnaast staat bewegen en in beweging zijn hoog in het vaandel.

Crea club

23 september 2019
Gezellig samen handwerken of een andere creatieve activiteit doen. Niets moet, alles mag.

Maandag 10.00 - 12.00 uur geen kosten, eigen materiaal
woensdag 10.00 -12.00 uur geen kosten, eigen materiaal
Informeert u svp via de receptie of er plaats is.

Engels

23 september 2019
In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Frans conversatie

23 september 2019

Wilt u op een aangename manier de Franse taal onderhouden of verbeteren die u op school of in de vakantie geleerd hebt?

Digitaal sterk met Klik&Tik

23 september 2019

Gratis cursus met (eigen) laptop of tablet om beginselen in kleine groep eigen te maken. Leren en oefenen onder deskundige begeleiding van De Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Maandag 2 tot en met 30 september van 10.00-11.30u

Koersballen

23 september 2019

Iedere maandagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur in het atrium van het Reinaldahuis (vanaf 10.30 uur kunt u koffie of thee drinken in het winkeltje)

Gezonde Lunch: koken en eten (@Binnensteeds)

24 september 2019

Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te eten? Schuif dan aan bij onze lekkere en gezonde lunch op de dinsdagmiddag. Meekoken + eten: 11:00 - 13:30 uur Alleen eten: 12:15 - 13:15 uur

Zanggroep (@Binnensteeds)

24 september 2019

Zanggroep in Binnensteeds, in samenwerking met Roads. Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjesen improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje :)! Het is een gezellige, gemengde groep.

Kom in Beweging (@Binnensteeds)

24 september 2019

In eigen tempo heerlijk sporten!

Sjoelen (@Binnensteeds)

24 september 2019

Kom gezellig mee-sjoelen. Er is nog plek voor enkele nieuwe deelnemers.

Eettafel in het badhuis @RoadsBadhuis

24 september 2019

Heb je zin om mensen uit de buurt te ontmoeten en gezellig met elkaar een hapje te eten? Eet dan gezellig mee aan de open Eettafel in Het Badhuis. 

Boetseerles @RoadsAteliers

24 september 2019

Onder begeleiding van een docent leer je boetseren en glazuren en neem je je eigen creatie mee naar huis.

Technische tekentips en trucs @RoadsAteliers

24 september 2019

Voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen en te schilderen en het nog leuker vindt om kennis en ervaring te delen en uit te breiden.

Aerobics @Roads

24 september 2019
In Sportschool De Hagedis kun je gratis Aerobics-lessen krijgen van een vrijwilliger.

Kickboksen @Roads

24 september 2019
In een kleine groep kun je op een ontspannen manier gratis leren kickboksen van een vrijwilliger in Sportschool De Hagedis. Je hebt wel een indicatie nodig.

Yoga @Roads

24 september 2019
In Sportschool De Hagedis kun je een ontspannen en relaxte yogales doen.

Zanggroep @RoadsPodium

24 september 2019
Bij Roads Podium in Wijkcentrum Binnensteeds zingen we samen wereldmuziek, meerstemmige liedje en canons.

Line Dance

24 september 2019
Dit is een formatiedans

SJOELEN (LOCATIES BINNENSTEEDS EN DE FJORD)

24 september 2019
De activiteit spreekt voor zich. Kom gezellig sjoelen onder het genot van een koffie en een koekje.

Chi Neng Qigong

24 september 2019

Heerlijke ontspannen les in de stoel bewust bewegen en ademhalen op een rustige manier. Gegeven door een professionele lerares.

INLOOPACTIVITEITEN DE ROOS

24 september 2019
In De Roos kunt u zingen en bewegen bij de open inloop. Daarnaast is er incidentele inloop met optredens en andere festiviteiten.

LEER OPNIEUW EEN INSTRUMENT BESPELEN MET UW KLEINKIND

24 september 2019
Samen met uw kleinkind ontdekt u het instrument wat bij u past. Een mooi avontuur om te delen.

Line dance

24 september 2019

Line dance is een formatiedans, waarbij een groep mensen in één of meer rijen danst en dezelfde bewegingen uitvoert. Bent u een beginner? Kom dan om 13.30 uur vast oefenen met de docent.

Dinsdag:14.00-15.30 uur           
van half september 2019 tot half mei 2020                       
Docent: Lilian van Bilderbeek

Stijldansen

24 september 2019
Geen les, maar heerlijk samen dansen in de mooie zaal van Trefpunt ’t Trionk.

Creatieve ochtend

24 september 2019
Elke dinsdag komen een aantal dames bij elkaar om samen fijn te breien, borduren, kaarten te maken of andere leuke creatieve dingen te doen. Ieder neemt haar eigen werk mee. Samen iets doen is natuurlijk veel gezelliger dan thuis en van elkaar steek je altijd wat op. Iedereen is van harte welkom.

Dinsdag 10.00-11.30 uur

Engels

24 september 2019
In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Boekpresentatie Kick Bras: "Het Bezielde Landschap"

24 september 2019

De ecologische crisis vraagt om mensen die een spirituele verbondenheid met de natuur omzetten in zorg voor het milieu. Aan de hand van inspirerende teksten, mooie kunstwerken, gespreksvragen, creatieve en meditatieve verwerkingen worden de deelnemers geïnspireerd tot een diepere beleving van de natuur en een grotere zorg voor het milieu.

Online Werven van vrijwilligers

24 september 2019
Dinsdag 24 september van 15.00 tot 17.00 uur
Deze workshop gaat enerzijds over het gebruik van de website: hoe maak ik een account aan, plaats ik een hulpvraag, houd ik reacties bij en reageer ik op vrijwilligersaanbod.
Anderzijds gaan we dieper in op het schrijven van een aansprekende vacature en titel. En het screenen van potentiële vrijwilligers zodra er contact is gelegd.

Training: Adviseur veilig vrijwilligerswerk (2 avonden)

24 september 2019
Dinsdag 24 september en dinsdag 1 oktober 2019 van 19.00 tot 22.00 uur

Als (vrijwilligers)organisatie of vereniging wil je de zaken goed op orde hebben. Maatregelen nemen om ongewenst (seksueel) gedrag te voorkomen horen daarbij. Ook wil je goed voorbereid zijn om adequaat om te gaan met de gevolgen, als er onverhoopt toch iets gebeurt. Wat veel organisaties soms toch nog onderschatten is dat ingeslopen routines, blind vertrouwen op eigen kennis en een 'dat-overkomt-ons-toch-niet-houding' grote valkuilen zijn.

Tijdens deze training van 2 avonden leer je aan de hand van instructiemateriaal en praktische tips hoe je het onderwerp op de agenda kunt zetten en hoe je de organisatie of vereniging veiliger kunt maken.

Deze training (2 avonden) wordt georganiseerd door SIG, SportSupport en het Vrijwilligerscentrum Haarlem en omgeving.

Reinaldakoor

24 september 2019

Meezingen of alleen luisteren?

Beweegactiviteit

24 september 2019

Iedere dinsdagochtend is er een beweegactiviteit in het restaurant van het Reinaldahuis. Inloop om 09.45 uur met een kopje koffie. Aanvang activiteit om 10.00 uur

Theatergroep VONK @de Tulp

25 september 2019

Buurttheatergroep VONK oefent elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56 in het Rozenprieel. De groep kan nog nieuwe spelers gebruiken, dus kom gerust langs. Met of zonder toneelervaring van harte welkom. Wie weet wordt bij jou ook het vuur aangestoken en sta jij de eerstvolgende voorstelling ook met anderen te stralen op het toneel.

Europees Computer Rijbewijs (ECDL) @Roads

25 september 2019

Op woensdag geven we bij Raaks de cursus ECDL. Als je die hebt gevolgd, dan kun je aantonen dat je professioneel met de computer kunt werken.

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

25 september 2019

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

25 september 2019

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl

GILDE: LEZINGEN EN WANDELINGEN

25 september 2019
Een lezing over een onderwerp over Haarlem. Of een wandeling naar een hofje of een andere speciale historische plaats, met een gids van het Gilde en een medewerker van Kennemerhart.

DEMENTALENT

25 september 2019
Wilt u aan het werk als vrijwilliger in de bibliotheek, bij een sportclub, in een winkel of een andere plek? Wij gaan met u op zoek naar uw talenten; dementie hoeft geen beperking te zijn.

WELZIJN OP RECEPT

25 september 2019
Heeft u zin om iets te gaan ondernemen, andere mensen te ontmoeten of weer wat vaker uw huis uit te gaan, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Wellicht is Welzijn op recept iets voor u. Samen met een welzijnscoach gaat u op basis van uw interesses op zoek naar activiteiten, vrijwilligerswerk of hobby’s die u energie geven

PARTICIPATIEKOOR

25 september 2019
Altijd graag gezongen? In het Participatiekoor kunnen mensen met dementie blijven zingen in een ‘gewoon’ koor en krijgen zij ondersteuning van steunzangers. We zingen van Bach tot Borsato en treden regelmatig op.BOWLS

25 september 2019
Bowls is een sport waarbij afgeplatte ballen naar een kleinere doelbal worden gerold. Een traditionele sport uit Engeland.

WALKING FOOTBALL (LOCATIE OG)

25 september 2019
Walking football is voetballen zonder rennen. Er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Het spelplezier staat voorop. Er wordt gespeeld op een klein veld onder begeleiding van een trainer van SportSupport.

INLOOPACTIVITEITEN REINALDAHUIS

25 september 2019
In het Reinaldahuis vinden vaste inloopactiviteiten plaats op het gebied van bewegen, zingen, ontmoeten etc. Daarnaast is er een wisselend recreatief maandprogramma met films en optredens.

BUSTOCHTJES: DAGREIZEN EN UITSTAPJES

25 september 2019
Heeft u zin om eens een dagje gezellig op stap te gaan? DOCK organiseert regelmatig uitjes. Soms gaat de reis wat verder. Een heerlijk dagje uit. Gezellig samen met anderen op stap.

ZOZJAAL

25 september 2019
Wekelijks kan er worden gebreid aan ‘zozjaals’. Dit is een gebreide poncho van kleurrijke draadkrachtige wol, die als een warme omhelzing aanvoelt, speciaal gemaakt voor mensen die je extra liefde en warmte toewenst. Gemaakt door mensen die blij worden van breien. Vind je het leuk om mee te breien of woon je in de buurt? Kom dan mee doen.

ROLSTOELFIETSEN

25 september 2019
Heerlijk een rondje in de rolstoelfiets zitten, de vrijwilliger fietst en u geniet van de omgeving. Altijd samen met nog een gast en vrijwilliger.

Yoga

25 september 2019
Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van yoga op lichaam en geest.

Quilten

25 september 2019
Samen quilten. Er wordt geen les gegeven, maar men leert van elkaar. Ieder neemt eigen materiaal mee en maakt eigen werkstukken. Het is erg gezellig om elkaar verder te helpen en ideeën uit te wisselen. Geregeld exposeren de dames in Trefpunt ’t Trionk hun werk.

Woensdag 10.00 – 12.00 uur
Geen kosten, eigen materiaal

Engels

25 september 2019
In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

KOFFIE-OCHTEND IN REINALDAHUIS

25 september 2019

Inloop-activiteit: ontmoet mede-wijkbewoners in ons gezellige restaurant
Van 10.00 uur tot 11.30 uur

Digitaal Sterk met Klik&Tik

25 september 2019
Gratis cursus met (eigen) laptop of tablet om beginselen in kleine groep eigen te maken. Leren en oefenen onder deskundige begeleiding van De Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Woensdag 4 september tot en met 2 oktober van 10.00-11.30u.

Wandelgroep De Horizon

26 september 2019

Elke donderdag verzamelen om 10.15 u. in wijkcentrum de Horizon. Elke week een andere route samen wandelen door een deel van Noord en omgeving. Een goed begin van de dag, gratis, gezellig en gezond. Na afloop drinken we samen nog een kop koffie of thee.

Computerinloop (@Binnensteeds)

26 september 2019

Heb je vragen over sociale media, internet, computergebruik? Loop gewoon even binnen!

Tostietje met... @Binnensteeds

26 september 2019

Tostietje met... Elke donderdag kunt u een tosti komen eten in Wijkcentrum Binnensteeds. We draaien plaatjes uit de oude doos en wie wil mag een dansje wagen! Daarnaast wordt er om de week iets extra's aangeboden, zoals: spelletjesmiddag, film, toneelvoorstelling of live-muziek. (zie facebookpagina van Binnensteeds)

 

Theatergroep STEM @Binnensteeds

26 september 2019

Theatergroep STEM oefent in Wijkcentrum Binnensteeds. De groep bestaat uit nieuwe en oudere Haarlemmers. En er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Theater in Buurthuis Ringvaart @Roads

26 september 2019
Bij Roads Podium in Buurthuis Ringvaart maken we theater.

Gezonde Hap @Roads

26 september 2019
Gezellig samen een gezonde lunch voorbereiden, maken en nuttigen.
Men kan ook alleen komen eten

Badminton, voetbal en volleybal @RoadsSpaarnehal

26 september 2019

Badminton, voetbal en volleybal spelen.

Ontspanning in Haarlem @RoadsSpaarnehal

26 september 2019
Heb jij behoefde aan wat ontspanning. Doe dan mee met Yoga in de Spaarnehal!

BUURTKAMER MULTICULTURELE VROUWENGROEP

26 september 2019
Samenkomst van vrouwen voor het plezier en tegen eenzaamheid. Feride is Nederlands en Turkssprekend en zij nodigt ook mensen uit die iets komen doen of vertellen waar de groep meer over wil weten of leren.

HUISKAMER DE WERELD

26 september 2019
In onze huiskamer voor 55+’ers worden verschillende activiteiten gedaan, zoals spelletjes spelen, creatief bezig zijn, gezellig samen zijn, dagjes uit en nog veel meer. Ook kunt u tijdens de huiskamer deelnemen aan de buurtlunch.

Sjoelen

26 september 2019

Ook sjoelen is bewegen. De sjoelclub van Trefpunt 't Trionk is al jaren actief. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Frans niveau A1/A2

26 september 2019
In een rustig tempo werken we aan de Franse taal van niveau A1 naar niveau A2.
De methode die gebruikt wordt is Voyages 2 en zijn het afgelopen seizoen met hoofdstuk 2B begonnen.

WEEKMARKT in REINALDAHUIS

26 september 2019

Op onze gezellige weekmarkt ontmoet u mede-wijkbewoners. Daarnaast bent u in de gelegenheid om verse vis, bloemen, paardenworst en diverse andere artikelen te kopen. elke donderdag van 09.30 uur tot 12.30 uur

WEEKMARKT in REINALDAHUIS

26 september 2019

Ontmoet uw mede-wijkbewoners op onze gezellige markt! En pak meteen een vers visje of een bosje bloemen mee ! Elke donderdag van 09.30 uur tot 12.30 uur

SOOS middag

26 september 2019

Elke week (om 14.30 uur) een andere activiteit, variërend van sjoelen, dansen, film, optreden, zingen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons maandoverzicht , deze is verkrijgbaar bij de receptie van het Reinaldahuis.

Workshop onbegrepen gedrag

26 september 2019
Voor onbegrepen gedrag worden verschillende termen gebruikt zoals probleemgedrag, moeilijk hanteerbaar gedrag of veranderend gedrag. Dit gedrag komt veel voor bij mensen met dementie.
Het kan gaan over klagen, onrust, loopdwang, argwanend, apatisch en agressief gedrag.
Het kan lastig zijn om te achterhalen wat iemand precies wil, bedoelt of voelt.
Om goed met het gedrag om te gaan, is het van belang het gedrag te begrijpen.
Tijdens deze workshop wordt uitgelegd hoe de hersenen werken. Na de uitleg worden in kleine groepjes praktijkvoorbeelden besproken waar vrijwilligers mee te maken kunnen krijgen.
Deze workshop wordt georganiseerd door Kennemerhart en gegeven door Sue-Ann Lourens. (Gz-psycholoog)

ALL THAT SWING

27 september 2019

Swing, blues, jazz… Heeft muziek maken in jouw leven een belangrijke rol gespeeld? Net zoals bij ons? Vind je het leuk om - ook nu je hersenen zo nu en dan even haperen - nog lekker te jammen zoals je dat altijd hebt gedaan? Bij dit mooie project swingen en rocken mensen met een muzikaal verleden en een haperend brein met elkaar, waardoor gouden tijden herleven.

Film ‘Walk With Me’ in het Verhalenhuis

27 september 2019

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider heeft hij Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, opgericht waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien.

Wil je dansen, dans dan mee!

27 september 2019
Dansmiddag voor de dansliefhebbers, ook mantelzorgers zijn welkom. Iedere laatste vrijdag van de maand verzorgt een dansdocent een leuke dansmiddag (stijldansen, vrij dansen, country line, zit-dans etc.) op muziek van vroeger en nu.

Halve van Haarlem

29 september 2019

Zondag 29 september 2019 wordt het startschot gegeven voor de 35e editie van de Halve van Haarlem. Ook dit jaar kun je weer kiezen uit meerdere afstanden; waaronder het pronkstuk De Halve Marathon. Een prachtig parcours door de mooie Haarlemse wijken en daarna door de groene en duinrijke omgeving van Haarlem. Deze marathon kan absoluut niet ontbreken op je hardloopkalender

Documentaire "Down to earth"

29 september 2019

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.

Sunday Market bij de Lichtfabriek

29 september 2019
Sunday Market is een art, fashion & design market. Het is een platform waar ontwerpers hun eigen creaties aanbieden, maar ook grappige verzamelingen, mooie ambachtelijke delicatessen of coole kids items. De Sunday Market is voor jong, oud, studenten, gezinnen met kinderen, toeristen, iedereen die wil shoppen, browsen en loungen op een relaxte manier en zich graag laat inspireren door de geboden creativiteit.

VERHALENHUIS 50 PLUS

1 oktober 2019
Een mooi verhaal, een toneelstuk een film. Iedere maand wat anders. In de pauze gaan we samen in gesprek.

Drie gangen lunch

2 oktober 2019

3 gangen-lunch 1x per maand koken zeer ervaren (amateur)koks de sterren van de hemel. Zij maken een heerlijke 3 gangenlunch, passend bij het seizoen. Prijs: € 8,- (incl. kopje koffie of thee) Aanmelden: tot de vrijdag voor de lunch bij de receptie van het Trefpunt. Wij verzoeken u bij de aanmelding te betalen.

Tibetaanse Yoga en meditatie

2 oktober 2019
Tibetaanse yoga en meditatie is gebaseerd op eeuwenoude medische en meditatieve tradities in het Boeddhisme.

Schilderen met Acrylverf

2 oktober 2019
Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los.

Workshop: Is eenzaamheid te herkennen?

2 oktober 2019
Sinds 2018 kent Haarlem de Coalitie Haarlem Ontmoet. Deze coalitie is opgericht omdat we het belangrijk vinden dat we ons samen sterk maken in het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid. Praten over eenzaamheid is niet gemakkelijk. Niet voor degene die eenzaam is maar ook niet voor degene die vermoedt dat de ander eenzaam is. Hoe kan jij dit taboe doorbreken?
Deze workshop wordt gegeven in het kader van de Week tegen Eenzaamheid (1 tot en met 8 oktober).
Tijdens deze workshop gaan we het onderwerp eenzaamheid op verschillende manieren benaderen. Wat betekent eenzaamheid, welke soorten eenzaamheid zijn er en wanneer ben je eigenlijk eenzaam? Hoe geef je aandacht aan het verhaal van een ander en wat zijn je eigen ervaringen met eenzaamheid?

Basistraining Vrijwilligersmanagement

3 oktober 2019

Hoe kan ik (nog meer) vrijwilligers vinden, binden en boeien? Een veel gestelde vraag van coördinatoren, die verantwoordelijk zijn voor het werven en aansturen van vrijwilligers. Inhoud: In deze training komen alle basisprincipes van het werken met en coördineren van vrijwilligers aan bod: -Vinden, binden en boeien van vrijwilligers volgens de methodiek 6xb -De laatste trends in vrijwilligerswerk -Omgaan met vrijwilligers met verschillende motivaties en achtergronden -Vrijwilligersbeleid, veilig vrijwilligerswerk en (mede)zeggenschap van vrijwilligers -De rol en grenzen van de vrijwilligerscoördinator De training is interactief van opzet en daarom geschikt voor zowel beginnende als ervaren vrijwilligerscoördinatoren van grote én kleine organisaties. Er is veel ruimte om eigen praktijksituaties in te brengen. Na afloop ben je geïnspireerd geraakt om een goed vrijwilligersbeleid neer te zetten, heb je een wervings- of verbeterplan voor je vrijwilligerswerk en is je netwerk flink uitgebreid. Let op: deze basistraining is alleen als 3-delige serie te volgen, tussentijds instromen is helaas niet mogelijk.

 

Meer info en inschrijven: https://www.haarlemvoorelkaar.nl/cursusaanbod/1841

KEGELEN

3 oktober 2019
Gezellig ouderwets kegelen met elkaar, op een van de weinige echte kegelbanen van Nederland.

DANSEN IN DE JANS

3 oktober 2019
Leuke dansmiddag met muziek van vroeger en nu. Lekker voetjes van de vloer of zittend op een stoel onder deskundige begeleiding.

Inspirerende workshop over ongedocumenteerden, asielzoekers en statushouders in Haarlem

3 oktober 2019
Asielzoekers, vluchtelingen, uitgeprocedeerden en illegalen. Bij de organisatie Stem in de Stad in het centrum van Haarlem zijn ze allemaal welkom en worden ze geholpen met de vragen die ze hebben en de problemen waar ze tegenaan lopen. Maar hoe ga je eigenlijk om met mensen waarvan je niet altijd weet wat ze hebben meegemaakt, die (nog) geen vaste verblijfplaats hebben en uit een heel andere cultuur komen?
Tijdens deze interactieve en inspirerende workshop is er aandacht voor deze groep Nieuwe Haarlemmers. Welke rechten en plichten hebben ze en bij welke organisaties kunnen ze allemaal terecht? Hoe bied je ze perspectief als ze hebben gehoord dat ze niet mogen blijven en hoe help je ze een leven op te bouwen als dat wél mag….

De langste ontmoetingstafel van Haarlem

3 oktober 2019
Op donderdagmiddag 3 oktober kunnen Haarlemmers aanschuiven aan de Langste Ontmoetingstafel in het centrum van de stad op de Nieuwe Groenmarkt. Iedereen is welkom tijdens een geheel verzorgde high-tea die feestelijk wordt aangekleed met optredens en toegankelijke activiteiten. Meedoen is gratis, elkaar ontmoeten, samen eten en sociaal contact staan centraal.

Kinderboekenweek: De kleine walvis

5 oktober 2019

Muzikaal verteltheater voor de kleinsten over vriendschap en de gevoelens bij eenzaamheid en thuiskomst. Prachtig en subtiel gespeeld met muziek en projectie door Theater Potitco die vorig jaar het Verhalenhuis ook al uitverkocht met ‘Mama kwijt’.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘reizen’, nou dat doet Boys vader iedere dag als hij naar zee gaat. Boy woont aan zee met zijn vader en zes katten. Boys vader werkt als visser en is meestal de hele dag weg, waardoor Boy zich vaak eenzaam voelt. Als na een storm een kleine walvis aanspoelt, neemt hij die mee naar huis om in het geheim voor hem te zorgen. Eindelijk heeft hij een vriendje! Maar… walvissen kunnen toch niet wonen in een badkuip?

Vijftiger jaren dansfeest voor ouderen

6 oktober 2019
Dansfeest voor ouderen , op muziek van vroeger, thema de vijftiger jaren.

Kinderboekenweek: Alleen op de Wereld

6 oktober 2019

De kinderboekenweek gaat dit jaar over reizen. Remi maakt een indrukwekkende reis in Alleen op de Wereld. Een interactieve verteltheatervoorstelling naar het befaamde boek van Hector Malot. Met liedjes, theatrale vondsten, poppenspel en ludiek geluidsdecor waarbij het publiek als vanzelf mee gaat spelen in het verhaal. Niels Brandaan heeft al meer dan 25 jaar ervaring als theatermaker en zorgt voor een onvergetelijke middag voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Kom jij ook naar het Mugfest?

6 oktober 2019
Mugfest is het (gratis) duurzaamheidsfestival van de Groene Mug. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een festivalterrein. De dag staat in het teken van 'duurzaam doen'. Ontdek wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een duurzaam Haarlem.

Met onder andere workshops, eten & drinken, muziek, theater, informatie en marktkramen.

ALZHEIMER CAFÉ HAARLEM

7 oktober 2019
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken. En dat alles in een gemoedelijke sfeer. Er wordt steeds een thema uitgelicht.

Zullen wij gaan zingen? Zing mee!!!

7 oktober 2019
De knotsgekke opera zangeres Astrid Vrensen zingt net zo makkelijk met Andre Hazes mee en “Daar is de orgelman” als dat ze het Slavenkoor van Verdi galmt. Ze weet altijd iedereen mee te laten zingen met meeslepende deunen.

BuitenFit Haarlem - kom buiten sporten, dat is mega gezond!

7 oktober 2019

Maak kennis met een sportactiviteit van BuitenFit Haarlem. Tijdens de trainingen leer je de vele voordelen van trainen met een kettlebell ten opzichte van geïsoleerde oefeningen in een fitness centrum. Je traint je lichaam op deze manier als 1 geheel, wat vele voordelen heeft ter preventie van blessures en een fit en sterk lichaam creëren. De kettlebell is de tool voor kracht, uithouding, explosiviteit en vet verbranding en iedereen kan het leren. Kom 2x gratis meedoen in de week van 5 tot 11 augustus, 2 tot 8 september en 7 tot 13 oktober Bovenaan deze pagina kun je zien welke groeplessen er zijn: https://buitenfithaarlem.nl/trainingen-rooster/

Maandag 18.55-19.25 Trojan Workout (verzamelen @ van moerkerkenstraat 44)

Maandag 19.30-20.30 Circuittraining (verzamelen @ van moerkerkenstraat 44)

Woensdag 09.30 Bootcamp training (verzamelen @ Anne&Max Haarlem centrum, Zijlstraat 68)

Woensdag 19.30-20.30 Bootcamp training (verzamelen @ parkeerplaats dekamarkt naast tankstation, tegen het hek aan, Planetenlaan)

Vrijdag 09.00-10.00 Circuittraining (verzamelen @ van moerkerkenstraat 44)

Zondag 09.00-10.00 De kettlebell walk (verzamelen @ van moerkerkenstraat 44)

Eerste hulp bij gesprekken. Drie Workshops

7 oktober 2019
Maandagen 7, 14 en 21 oktober 2019 van 13-16 uur

Slik je je woorden in? Zit je soms dagen of weken te malen over een gesprek? Ben je het aanvallen en verdedigen zat? Wij laten je in drie lessen van drie uur een andere manier van gesprekken voeren zien. We leren je hoe je een gesloten gesprek weer open krijgt, zodat je met meer zelfvertrouwen, rust en respect gesprekken durft aan te gaan.
Structuur van de training:
Deze training bestaat uit drie lessen. In elke les is er klassikale theorie, oefenen in tweetallen en van elkaar leren na afloop van het oefenen. Deze training is intensief en we vragen van jou de bereidheid om uit je comfortzone te stappen en -tussen de lessen -in je eigen leven te oefenen. Na afloop krijg je toegang tot verdiepingslessen, oefenbuddy’s en een persoonlijk leerplan om wat je geleerd hebt te integreren.
• DEEL#1 ALLES DURVEN ZEGGEN -
maandag 7 oktober
• DEEL#2 BEWUST ONDERBREKEN -
maandag 14 oktober
• DEEL#3 BOOS WORDEN VOOR BEGINNERS

Film 'Intouchables' in het Verhalenhuis

8 oktober 2019

Intouchables Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongere uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak.

Roze Salon 55+

10 oktober 2019

Iedere 2e donderdag van de maand ben je vanaf 16.30u van harte welkom in de Roze Salon 55+. Dé ontmoetingsgelegenheid voor oudere homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders in Haarlem en omstreken! De Roze Salon vindt plaats in wijkcentrum Binnensteeds in Haarlem-centrum.

Elke maand wordt er een cultureel programma aangeboden aan de bezoekers. Een klein team van enthousiste vrijwilligers biedt de vele bezoekers elke maand weer een bijzonder gezellig en vaak verrassend programma.

Ontmoeting, gezelligheid en amusement zijn dan ook sleutelbegrippen.

De Roze Salon 55+ wordt georganiseerd door de Regenboogambassadeur Ouderen en Gay-Haarlem.nl.

Zie voor het actuele programma en ander nieuws de websites van de Roze Salon 55+ en Gay-Haarlem.nl

 

Film 'Veevoer' in het Verhalenhuis

12 oktober 2019

De film Veevoer wordt verteld vanuit het perspectief van vier kansarme personages uit Schalkwijk die allemaal op een andere manier beïnvloedt zijn door hun omgeving. Zij worden gevormd door hun thuissituatie en vinden steun bij elkaar. We volgen Kim, Bas, Michael & Daniël tijdens misschien wel de meest toonaangevende periode uit hun leven. Ze besluiten om een kidnapping in scene te zetten om zo te ontsnappen aan hun omgeving. Dit plan loopt al snel vreselijk uit de hand en we zien hoe de personages noodgedwongen steeds slechtere keuzes maken.

Film ‘Whale Rider’ in het Verhalenhuis

13 oktober 2019

Whale Rider is het verhaal van een Maori stam in een klein kustplaatsje in Nieuw-Zeeland. In elke generatie staat een man aan het hoofd, genaamd Whale Rider. Als een tweeling wordt geboren, overlijden moeder en zoon en blijft dochter Pai (Keisha Catle-Hughes) in leven.

Hoe verleid ik een journalist?

17 oktober 2019
Donderdag 17 oktober van 19.00 tot 21.30 uur

Je wilt een mooi artikel over jouw organisatie laten plaatsen, je zoekt extra aandacht voor de activiteiten die je organiseert of je wilt de pers uitnodigen voor een bijzonder moment binnen je organisatie. Kortom, je wilt journalisten verleiden over jouw organisatie te schrijven en zo dus een breder publiek te bereiken!
Maar hoe pak je dat aan? Hoe schrijf je een goed persbericht? Hoe benader je de media? Wat zijn interessante onderwerpen voor journalisten en hoe breng je dit aan ze over?
Tijdens deze praktische workshop krijg je volop tips en tricks voor het schrijven van een goed persbericht, over hoe je contact legt met de media en hoe je jouw organisatie in de spotlight zet.
De workshop wordt gegeven door Edwin Bakker. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van marketing, communicatie, PR en woordvoering.

Film ‘The Red Turtle’ in het Verhalenhuis

18 oktober 2019

In The Red Turtle spoelt een schipbreukeling aan op een onbewoond eiland na bijna ten onder te zijn gegaan in een woest kolkende zee. De schipbreukeling verzet zich eerst tegen zijn noodlot. Hij bouwt keer op keer een vlot, dat door een onbekende kracht kapot wordt gestoten. Tot hij de oorzaak ontdekt: een grote rode schildpad probeert hem de ontsnapping uit zijn gevangenis te beletten.

‘Leatherback’ in het Verhalenhuis

19 oktober 2019

Leatherback is een bijzondere totaalperformance aan de hand van de ervaringen van Mirthe Dokter bij een Ghanees seaturtle conservation team. Een reis in schaduw- en poppenspel, overheadprojectie en zang.

Museumnacht Kids

19 oktober 2019

Elf Haarlemse musea en culturele instellingen openen die avond tussen 17.00 en 22.00 uur hun deuren voor een programma vol spannende speurtochten, workshops en tentoonstellingen met als overkoepelend thema ‘Fantasie’.

Voorstelling ‘Kijk, ik zoek!’ in het Verhalenhuis

20 oktober 2019

In Kijk, ik zoek! vertelt Mirthe Dokter met verf en kwast het verhaal over een onbekende wereld in het licht van een overheadprojector. Over een gevlucht jongetje dat in het donker wegsluipt uit een noodopvang, de straat op, rondkijkt, op zoek gaat. Kijk en zie een live geschilderd reuzen prentenboek op papier met veel zang en muziek vanuit de ogen van een vreemdeling.

Voorstelling ‘Knotje Spinnenwebbenwol’ in het Verhalenhuis

21 oktober 2019

Spiet het kleine spinnetje vindt het een sport om grote webben te maken. Daar heb je veel wol voor nodig. Gelukkig heeft de Spinnenwebbenwolmeneer dat. Maar er is een ander spinnetje jaloers op Spiet. En wat doe je als je jaloers bent? Dan zorg je ervoor dat Spiet geen grote webben meer kan maken. Gelukkig is Dibbertje Dib het slakje er ook nog!

Workshop Blik op jezelf. Aan de slag met je kernkwaliteiten.

21 oktober 2019
Maandag 21 oktober 2019 van 14.00 tot 17.00 uur

Tijdens deze interactieve workshop ontdek je waar je goed in bent, waar je kwaliteiten liggen en hoe je die zo goed mogelijk benut. Wat zijn je kernkwaliteiten ("Waar ben jij nu echt goed in?") en hoe zet je deze kwaliteiten op de juiste manier in? En wat zijn je valkuilen en hoe voorkom je dat je daar invalt? Bijvoorbeeld: je hebt "oog voor details" (kwaliteit) maar je schiet door in "pietluttig gedrag" (valkuil)? Hoe signaleer je dat, hoe ga je daarmee om en hoe voorkom je dat?
Door inzicht te krijgen in je eigen gedrag én dat van een ander kun je je elkaars kernkwaliteiten beter benutten en effectiever samenwerken!

Trainer: Deze workshop wordt gegeven door Norbert Engels van Coaching en Sportmassage.

‘Het lied van de zee’ in het Verhalenhuis

27 oktober 2019

Song of the Sea oftewel Lied van de zee van de getalenteerde, eigenzinnige Ier Tomm Moore (The Secret of Kells), is een bloedstollend mooi sprookje, met tamelijk rudimentair getekende maar rijke, wonderlijke personages en onvoorstelbaar detail- en fantasierijke decors.

Open Huiskamer

29 oktober 2019

Elke dinsdag en vrijdag is er in Het Open Huis de Open Huiskamer. Een plek om te ontspannen, koffie en thee te drinken en rond 12:00uur te genieten van een lunch. Iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en/of een plek om andere wijkbewoners te ontmoeten is meer dan welkom. 

Workshop coachen en begeleiden van maatjes en cliënten

31 oktober 2019
Iemand één-op-één begeleiden en ondersteunen is dankbaar, waardevol en inspirerend werk. Toch gebeurt het soms dat je tegen bepaalde zaken aanloopt die moeilijk zijn of niet zo lekker gaan. Je moet bijvoorbeeld elke keer als maatje en cliënt aan elkaar wennen en opnieuw beginnen, sommige trajecten zijn lang en moeizaam of je bent op zoek naar motivatie en inspiratie.
Afhankelijk van de wensen van de groep komen de volgende thema’s aan bod:
• de rol en positie van de begeleider
• de basisbeginselen van communicatie en coaching
• doelen (bij)stellen, teleurstelling en motivatie
• dankbaarheid en gelijkheid
• professionaliteit en planning
• grenzen stellen en bewaken
• accepteren en loslaten
• overwinning herkennen en vieren

De vier workshops, verdeeld over 6 maanden, bestaan uit korte theorie, praktische tips en het bespreken van casussen.
Donderdagen 31 oktober en 12 december 2019 plus 6 februari en 26 maart 2020
19.30 tot 22 uur

Kunstlijn 2019

1 november 2019
De grootste, oudste en leukste open atelier route van Nederland. Kunstenaars uit Haarlem en omstreken zetten hun deuren open voor hun publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in open ateliers, galeries en musea.

Het eerste weekend van november bruist het in Haarlem! De stad verandert in een grote cultuurtempel waarin beeldende kunst centraal staat. Er is schilderkunst, beeldhouwkunst en design, maar ook, film, dans en theater. Naast de verschillende exposities en open galerieroutes zijn er nog vele andere culturele activiteiten. Kunstlijn Haarlem biedt de gelegenheid een kijkje te nemen bij de kunstenaar in zijn atelier. Daarnaast zijn er verrassende presentaties in galeries, musea, kerken, winkels, warenhuizen en meer!

(Be)Grenzen (Mensen met een verstandelijke beperking en kinderen)

6 november 2019
Woensdag 6 november 2019 - 19.30-21.30

Als vrijwilliger kom je soms in situaties terecht die dilemma's met zich meebrengen. Dilemma's over afstand en nabijheid. Wat wordt er verteld over het persoonlijke leven, hoe dichtbij kom jij en laat je de cliënt met een verstandelijke beperking of een kind bij je komen?
Waar ligt de grens m.b.t. (fysiek) contact en hoe geef je dat op een respectvolle manier aan? En wat verwacht de organisatie of vereniging op dit gebied van de vrijwilliger?
In deze training wordt aandacht besteed aan de voorwaarden die er nodig zijn om te komen tot een veilig omgangsklimaat, voor vrijwilligers en hulpvragers.

Deze workshop wordt aangeboden door SIG/STG

Bakkie in de buurt

7 november 2019
Met een rode TukTuk gaan we de wijk in met koffie, thee en wat lekkers. Op deze manier kunt u uw buren leren kennen. Geef uw eigen straat op en wie weet staan we de volgende keer bij u in de straat.

Gezamelijke Maaltijd met buurtbewoners bij de Fjord

7 november 2019

Elke 1ste Donderdag van de maand om 17.30 uur serveert de Fjord een twee gang maaltijd voor buurtbewoners. U bent van harte welkom!

Workshop Communicatievaardigheden: Communiceren met kinderen/jongeren

7 november 2019
Werken -als vrijwilliger- met kinderen en/of jongeren is heel dynamisch en afwisselend. Elk kind is uniek en elke fase binnen hun ontwikkeling vraagt weer andere aandacht en manier van ondersteuning van jou. Tijdens deze workshop krijg je tips en tools die je helpen bij het werken met kinderen en/of jongeren: hoe spreek je kinderen aan op een positieve manier en hoe geef je grenzen aan? En hoe benader je pestgedrag en hoe ondersteun je emoties? Je krijgt inzicht in het belang van positief communiceren, kennis van diverse ontwikkelingsfases en inzicht in het nut van verschillende emoties

Workshop Grenzen Stellen

12 november 2019
Dinsdag 12 november van 18.30 tot 21.30 uur

Loop je er ook wel eens tegenaan en vind je het lastig om je grenzen aan te geven? Wat maakt dat je soms onvoldoende in staat ben om hier in te sturen? In deze training krijg je nieuwe inzichten in je eigen gedrag en dat van anderen. In een eenvoudige opzet leer je hoe je duidelijk kan zijn, zonder daarbij het contact met de ander te verliezen
Je krijgt meer inzicht in het gedrag van jezelf en anderen. Daarbij krijg je handvatten mee om dit in de praktijk toepasbaar te maken.

Intocht Sinterklaas

17 november 2019
Op zondag 17 november zal Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan de binnenstad van Haarlem.

Net als voorgaande jaren heeft de Sint het pittoreske Haarlem uitgekozen om zijn boot aan te leggen aan de kade van het Spaarne. De pakjesboot komt vanuit de richting van Heemstede aangevaren.

Het zal ook dit jaar weer gezellig worden met zingende, dansende en vrolijke Pieten. Nadat de Sint voet aan land heeft gezet stapt hij op de rug van Amerigo om een rondrit door de stad te maken. Aangekomen op de Grote Markt wacht hem een enorm ontvangst met de burgemeester als één van de gespannen wachtende Sint-fans.

Informatiebijeenkomst Assertiviteit

18 november 2019
Assertief reageren is niet voor iedereen even makkelijk. Het hangt af van de situatie, wie je zelf bent en de persoon die tegenover je staat. Soms reageer je boos en heb je daar achteraf spijt van of reageer je helemaal niet waar je dat wel had gewild.
Tijdens deze interactieve workshop word je je bewust van verschillende situaties, manieren van reageren en handelen. Waarom reageert iemand op een bepaalde manier en hoe ga jij daar mee om? Hoe kun je dit anders, effectiever en assertiever doen? Door deze bewustwording leer je anderen en jezelf beter te begrijpen en worden gesprekken en situaties minder beladen

Kom Jij ook naar de Fjord Stamtafel ?

27 november 2019

De stamtafel is een ontmoetingsplek voor allemaal.

Informatiebijeenkomst Borderline: Omgaan met mensen met borderline kwetsbaarheid.

2 december 2019

Wat is Borderline? Welke kenmerken zien we als we het over Borderline hebben? Hoe kun je ermee omgaan? Trainer: Esther Hoornweg, teamcoach, docent en trainer bij RIBW K/AM.

Kerstmarkt in Haarlem!

7 december 2019
Een weekendlang kerstmarkt in Haarlem!

De binnenstad van Haarlem wordt zaterdag 7 en zondag 8 december omgetoverd in tot één grote kerstmarkt. Een lint van honderden kramen slingert zich door de binnenstad.
Deze kerstmarkt in is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Benelux.

Er staan ruim 300 kerstkramen opgesteld langs de Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat, Grote Markt, Koningstraat, Botermarkt, Gierstraat en het Proveniersplein.

Creatieve Kerstmarkt in Trefpunt ‘t Trionk

14 december 2019
Creatieve Kerstmarkt in Trefpunt ‘t Trionk zaterdag 14 december 2019
Een gezellige markt met tafels vol unieke handgemaakte cadeaus, cadeautjes en hebbedingetjes.
Tijd: 10.00 – 15.00 uur

Heeft u zelf interesse om uw originele handgemaakte producten te verkopen? Neem dan voor 1 november 2019 contact op met: ria.zuiderduijn@gmail.com of bepvangasteren@hotmail.com

Inspiratiebijeenkomst Burn-out, balans en grenzen.

16 december 2019

Je bent (bijna) burn-out of herstellende van een burn-out. En nu? Hoe ga je op een gezonde manier om met je energie en met alle bezigheden in je leven? Hoe vind je weer de balans en hoe stel je je grenzen om de balans te behouden? Tijdens deze interactieve bijeenkomst leer je om te gaan met je energie en grenzen te stellen. Maar ook hoe je om kunt gaan met de veranderingen en de beperkingen die je nu in je leven ervaart. Aan de hand van tips, elkaars ervaringen en een aantal ervaringsoefeningen krijg je weer meer grip op je leven en je energie.

Inspiratiebijeenkomst Burn out, balans en grenzen

16 december 2019
Je bent (bijna) burn-out of herstellende van een burn-out. En nu? Hoe ga je op een gezonde manier om met je energie en met alle bezigheden in je leven? Hoe vind je weer de balans en hoe stel je je grenzen om de balans te behouden?
Tijdens deze interactieve bijeenkomst leer je om te gaan met je energie en grenzen te stellen. Maar ook hoe je om kunt gaan met de veranderingen en de beperkingen die je nu in je leven ervaart. Aan de hand van tips, elkaars ervaringen en een aantal ervaringsoefeningen krijg je weer meer grip op je leven en je energie.

Kerstsamenzang Haarlem

24 december 2019
Kerstsamenzang Haarlem wordt jaarlijks gevierd op de Grote Markt. Deze editie is het een speciale editie.

Computer en Tablet Inloop

25 december 2019
Gratis hulp bij vragen over Computer, Laptop, Smartphone en Tablet
Onze enthousiaste en ervaren vrijwilligers staan voor u klaar,
iedereen is van harte welkom!

'Vrij Dansen'

27 december 2019
Hou je van dansen, maar wil je geen pasjes leren? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan gerust langs op vrijdagmiddag in de Ringvaart. Daar mag je dansen zoals jij dat graag wilt, samen met fijne mensen en voornamelijk op lekker swingende muziek. Achteraf drinken we altijd een kopje thee met wat lekkers.
Iedereen die van dansen houdt is welkom! Ook als je denkt dat je niet kunt dansen of als je onzeker bent. Juist dan nodigen we je uit om te komen!

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Zorghotel Pitstop

31 december 2019

Zorghotel Pitstop is een hotel voor cliënten uit de GGZ, waar u ook inloop en dagbesteding kunt volgen. U kunt altijd binnen komen voor een praatje!

 

 

 

 

 

Roads Ateliers

31 december 2019

Roads Ateliers is een gezellige en laagdrempelige locatie voor recreatieve en arbeidsmatige dagbesteding en inloop voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. U kunt bij ons na bijvoorbeeld een depressie, burn-out of psychose weer een beetje in balans komen.

Roads Textiel atelier

31 december 2019

Bij het textiel atelier wordt met elkaar gewerkt aan verkoopbare producten. Er wordt veel gewerkt met gerecycled materiaal, zodat dit een tweede leven krijgt. Producten worden veelal bij reguliere bedrijven verkocht.

Appeltaartimperium

31 december 2019

U wilt in een leuk, gezellig ambachtelijk bedrijf een bijdrage leveren? Kom Appeltaarten bakken voor o.a. Haarlemse horeca, musea en particulieren.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.

Broederhuisdiner

15 juli 2021

Vindt u het ook zo gezellig om samen te eten? Zou u wel eens kennis willen maken met de mensen uit uw buurt en houdt u van lekker eten? Kom dan eens mee eten in het Broederhuis! Elke maandag wordt hier heerlijk gekookt door onze kok Michel.

Wijkrestaurant

30 december 2021

Vindt u het ook zo gezellig om samen te eten? Zou u wel eens kennis willen maken met de mensen uit uw buurt en houdt u van lekker eten? Kom dan eens mee eten in het Broederhuis! Elke donderdag wordt hier heerlijk gekookt door onze kok Michel.

Rollator wandelgroep

30 december 2021

Samen wandelen is veel leuker dan alleen! Wilt u graag op een rustig tempo wandelen en vindt u het fijn als er af en toe wordt gepauzeerd. Dan is deze wandelgroep wellicht iets voor u. U hoeft geen rollator te hebben, maar op een rustig tempo wandelen staat bij ons centraal.

Mindful bewegen

31 december 2021

Kom lekker in je lijf door met aandacht te bewegen met o.a. een bodyscan liggend en oefeningen zowel liggend, zittend, staand en door de ruimte bewegend.

Dansen van Binnenuit

31 december 2021

Ontdek het plezier van vrij dansen op diverse muziekstijlen. Je krijgt meer soeplesse, zakt van je hoofd in je lijf. We werken met dansopdrachten, (contact-)improvisatie en thema's, gedichten of bv. met instrumenten na een goede warming up. Kom mee doen en ontdek jouw expressie van je spontane creativiteit.