Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag

Horizon Digitaal

21 juli 2018

Computerles en hulp bij digitale vragen.

U krijgt een uur lang persoonlijk les van een eigen instructeur die u in uw eigen tempo gaat leren hoe je met een tablet/computer kunt omgaan.

Dit uur kunt u ook gebruiken om uw digitale vragen te stellen.

Lesgeld € 5, per uur

 

 

 

Duofietsen Haarlem & Omgeving

21 juli 2018

Fietst u graag, maar lukt dat niet (meer) zelfstandig? Vindt u het leuk om samen te fietsen? Dan is duofietsen misschien iets voor u. Bewegen in de buitenlucht en ondertussen gezellig een praatje maken.

Ontmoetingcentrum Europastroom Zorgbalans

22 juli 2018

Het Ontmoetingscentrum Europastroom is een plek in de buurt voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn en hun familie en vrienden.

Koffie en opvoeding

23 juli 2018

Tijdens de koffie & opvoeding momenten, kunt u kennis maken met andere moeders onder het genot van een kopje koffie of thee. het is een inloop waarbij u samen met andere moeders in gesprek kunt over ouderbetrokkenheid, opvoeding en andere interessante onderwerpen. wekelijks wordt er een ander thema behandeld waarover u samen in gesprek gaat. er worden ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en u kunt vragen om tips, of anderen helpen door zelf tips te geven. ook wordt er aandacht besteed aan activiteiten , TToidie u later zelf thuis met uw kind kunt doen

Taal en Koffie

23 juli 2018

Onder begeleiding van Lawa Pasha kunnen vrouwen samen koffie drinken en oefenen met de Nederlandse taal. Er kan ook gepraat worden over voorzieningen in Nederland: waar moet je waarvoor naar toe? Wat is er allemaal mogelijk? Lawa kan vrouwen informatie geven en de weg wijzen.

Beter Nederlands 1 beginners (vrouwen)

23 juli 2018

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies, maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Buurtkamer Soos & Zo

23 juli 2018

Op maandag organiseert DOCK een gezellige dag voor ouderen in Wijkcentrum de Hoizon Ambonstraat 2. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. U mag ook nog blijven eten want om 12.30 uur serveren we Soep met brood . Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Conversatie Nederlands 1 beginners (vrouwen)

23 juli 2018

Wilt u beter worden in Nederlands spreken? Kom dan naar onze gezellige conversatielessen. De docenten helpen u over de drempel heen om Nederlands te spreken. U leert dat spreken belangrijker en leuker is dan dat het perfect moet zijn.

 

Mannen ontmoetingsgroep

23 juli 2018

Voornamelijk oudere mannen drinken een kopje koffie, maken een praatje met elkaar, bespreken actuele thema's en ondernemen af en toe wat activiteiten.

Sporten op Muziek

23 juli 2018

Lekker en gezellig een uur bezig zijn om je lichaam los en soepel te maken. Dit alles op muziek onder leiding van ervaren dans- en sportdocente Astrid Janszen.

Trefpunt 55+ met spelletjes

23 juli 2018

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Fietsles

23 juli 2018

Fietsen hoort echt bij Nederland. Het is leuk om te doen, het is gezond, goedkoop en zorgt dat u in de stad overal kunt komen. Wilt u ook leren fietsen? Dan zijn de fietslessen voor volwassenen echt iets voor u! De dag en het tijdstip van de lessen worden in overleg met de docent bepaald.
Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Tuinplezier

23 juli 2018

Heeft u groene vingers maar geen tuin? Wilt u graag meer leren over tuinieren? Of vind u het heerlijk om buiten bezig te zijn? Dan is dit wat u zoekt.

Samen met de begeleiders en de andere deelnemers gaat u de binnentuin van wijkcentrum De Horizon opbouwen om er een mooie pluk/moestuin van te maken.

Waar we allemaal nog jaren plezier van zullen hebben en vele uren in kunnen doorbrengen.

Engels voor gevorderden

23 juli 2018

Engels kunnen spreken is bijna onmisbaar. Het is dé taal voor op vakantie of om zaken te doen in het buitenland. In de lessen oefent u Engels spreken, lezen en schrijven. Waar nodig worden de grammaticaregels herhaald. Ook ontmoet u in de les weer nieuwe mensen.

 

Muziek voor iedereen! (@Binnensteeds)

23 juli 2018

Leuke, afwisselende muziekgroep voor volwassenen in een gezellige groep. We doen allerlei dingen met muziek, zoals:

 • Samen zingen
 • Instrumenten bespelen
 • Luisteren naar klassieke en populaire muziek en bespreken
 • Improviseren

Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben, of noten te kunnen lezen om mee te kunnen doen. Om mee te doen kom je op maandag om 13.00 uur naar Wijkcentrum Binnensteeds.

 

Aanschuif lunch (@Binnensteeds)

23 juli 2018

Iedere maandag kun je om 12.30 uur aanschuiven voor een lekkere lunch in Wijkcentrum Binnensteeds. Je betaalt hier 2 euro voor.

Open Eettafel (maandag)

23 juli 2018

Elke maandag van 17.30-19.00 uur kunt u gezellig aanschuiven en genieten van een smakelijke twee gangen maaltijd (hoofdgerecht en nagerecht). Gerechten worden een week van te voren bekend gemaakt. Schuift u ook gezellig aan? Aanmelden bij de Ringvaart, tel. 023-5436001.

Inloopochtend met koffie, thee en een broodje

24 juli 2018

Op dinsdag en vrijdag van 10.00-13.00 bent uw welkom voor een kop koffie of thee, een praatje en rond het middaguur ook voor een boterham.

Beter Nederlands 2 (vrouwen)

24 juli 2018

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook met tijd en aandacht voor elkaar.
Kom gerust langs voor een gratis proefles!

handwerkgroep

24 juli 2018

Doe mee met onze gezellige handwerkactiviteit Wollige Boel! Hier kunt u samen met andere handwerk-fanaten naar hartenlust breien, haken en (kaarten) borduren. Gezamenlijk is er een schat aan ervaring, dus kom om te leren en help elkaar verder. Mocht u iets willen maken dat u mee naar huis kunt nemen, neem dan uw eigen materiaal mee. Voor het leren van nieuwe technieken is ‘oefen-materiaal’ beschikbaar.

Beter Nederlands 3 (vrouwen)

24 juli 2018

Lessen volgen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor iedereen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Gezond Bewegen 50+

24 juli 2018

Op je eigen tempo werken aan je conditie, op muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan! Onder leiding van enthousiaste sportdocente Jacqueline Nauwelaerts. Na afloop gezellig samen koffie drinken.

Gezond lunchen in de Schakel

24 juli 2018

Een goed verzorgde maaltijd in een leuk gezelschap.

Chilzz Noord

24 juli 2018

Waar vind jij een plek waar je kunt chillen, darten, gamen of gewoon tv kunt kijken met vrienden? Bij Chilzz van DOCK natuurlijk! Bij Chillzz kun je met je vrienden leuke dingen doen maar ook een goed gesprek hebben over school, werk of je toekomst. Niets moet en alles kan, zolang het voor iedereen gezellig blijft. Sommige activiteiten bij Chilzz worden samen met een vrijwilligersgroep van jongeren georganiseerd. Zij komen dan bij elkaar, bedenken een programma, maken een begroting, vragen hiervoor geld aan bij de jongerenwerker en zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoerende taken. Zo kun je dus zelf bepalen wat je met je vrienden gaat doen. Best chill toch?

Sporten op een rustig tempo

24 juli 2018

Op een rustig tempo werken aan je conditie, op muziek die je inspireert. Kom in beweging, ook al gaat het wat moeilijker door een blessure of een lichte beperking. Onder leiding van de enthousiaste ervaren sportdocente Jacqueline Nauwelaerts.

Yoga Noord

24 juli 2018

Onder leiding van yogadocente Eveline Holla leert u zich met rustige bewegingen te ontspannen. Meer balans voor lichaam en geest. Yoga is een prettige en bijzondere wijze van aandacht geven aan uzelf.

Opstapje 1, opvoedingsondersteuning 2-3 jaar (ouder en kind)

24 juli 2018

Met opstapje kunt u met uw kind twee jaar lang elke week groepsbijeenkomsten bijwonen onder begeleiding van een contactmedewerker. In groepsverband krijgt uw kind oefeningen en worden er speelse activiteiten gedaan.

Opstapje 1, opvoedingsondersteuning 3-4 jaar (ouder en kind)

24 juli 2018

Met opstap biedt DOCK Haarlem u een tweejarig gezinsgericht stimuleringsprogramma. Een speciaal getrainde begeleidster helpt u en uw kind bij de ontwikkeling met werkmaterialen, leesboekjes, thuisactiviteiten en wekelijkse ondersteuning.

Soos & Zo De Schakel (Buurtkamer)

24 juli 2018

Op dinsdag in de even weken organiseert DOCK een gezellige middag voor ouderen in Ontmoetingscentrum de Schakel aan de Pijnboomstraat 17. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Ria en Greet zijn de begeleiders van deze middag en bij hun kunt u altijd terecht met uw vragen. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost

24 juli 2018

De Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost bestaat uit een aantal vrijwilligers die tijd en energie over hebben om andere buurtbewoners in Haarlem Noord en Oost een handje te helpen. Om hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. U hoeft echter niet te aarzelen, bel de Hulpdienst in uw buurt! Voor de volgende klussen kunt u bellen: - Vervoer van en naar huisarts, ziekenhuis, vrienden en activiteiten - Boodschappen doen - Lichte klusjes in huis en tuin, geen regelmatig huishoudelijk werk. - Vriendschappelijk huisbezoek NB: De klussen kunnen de gehele week plaatsvinden. Voor vervoer wordt een vergoeding gevraagd.

Gezonde Hap (@Binnensteeds)

24 juli 2018

Samen koken, samen eten. Dat kan bij de Gezonde Hap in Wijkcentrum Binnensteeds. Iedere dinsdag vanaf 11.00 uur ben je welkom. Om 12.30 uur wordt er gegeten.

Bakkie in de buurt

24 juli 2018

Wij doen op verschillende locaties in een Bakkie in de Buurt. Met een vrolijke bakfiets gaan we de wijken in, zodat wij met u en u met ons kunt kennismaken. Komt u ook gezellig een bakkie doen?

Bloemstillevens borduurcursus

24 juli 2018

Voor liefhebbers van naald en draad organiseert stichting ZaaiGoed een borduurcursus 'Bloemstillevens'. Gdurende 8 bijeenkomsten maakt ieder naar eigen wens een bloemstilleven. Bij mooi weer werken we buiten in onze Zintuigentuin, bij slecht weer binnen in ons grote tuinhuis. Borduurvakman Theo Rutte, 85 jaar geeft de workshop!

Het Rondje van...

25 juli 2018

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

Deelname is gratis

Buurtlunch In De Buurtwinkel Marsmanplein

25 juli 2018

Iedere woensdag van 12:00 tot 13:30 uur serveren vrijwilligers vanuit de buurt een gezonde lunch voor buurtbewoners.

U bent van harte welkom!

Girlzz Only 10-14 jaar

25 juli 2018

Girlzz Only is een activiteit speciaal en alleen voor meiden. Het is een plek waar meiden aandacht en ruimte krijgen om onderwerpen bespreekbaar te maken in een vertrouwde omgeving.

Doelen:
- Het ontwikkelen van meer weerbaarheid bij meiden.
- Het werken aan zelfwaardering van meiden.
- Het bieden van een plek waar problemen op verschillende gebieden kunnen worden besproken.
- Het leveren van een bijdrage aan de creatieve ontwikkeling van meiden.


Ideazz

25 juli 2018

Heb je leuke ideeën voor activiteiten die je zelf zou willen uitvoeren maar heb je geen geld om dat te kunnen doen? Kom dan langs bij de jongerenwerkers van DOCK. Samen met jou zorgen we er dan voor dat jouw plan een groot succes wordt! Ideeën die we al eerder samen met jongeren hebben georganiseerd zijn bijvoorbeeld: een grafittiworkshop, een voetbaltoernooi, paardrijden of weerwolven in het park.

We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

 

 

Walking voetbal

25 juli 2018

Voetbal voor senioren! Houdt u van sporten en wilt u graag weer eens bewegen? Elke woensdag organiseert ontmoetingsgroep Schoterhart onderdeel van Kennemerhart samen met Sportsupport walking voetbal.

Tussen 11:00 en 12:00 kunt u uw voetbalkwaliteiten weer laten zien bij het “walking voetbal”

Zonder de hulp van omnisportvereniging Onze Gezellen zou dit niet mogelijk zijn geweest! Op de van der Aartweg 16 gaan we sportief aan de gang…

De kosten bedragen €5,-

 

 

Bowls!

25 juli 2018

Bowls; sport voor senioren Houdt u van jeu de boules? Dan zal bowls u zeker bevallen…

Elke woensdag organiseert ontmoetingsgroep Schoterhart onderdeel van Kennemerhart SHDH samen met, PUCK en Sportsupport Bowls.

Tussen 13:00 en 14:00 kunt u uw mikvaardigheden tonen bij deze gezellige bezigheid

Zonder de hulp van omnisportvereniging Onze Gezellen zou dit niet mogelijk zijn geweest! Op het terrein op de van der Aartweg 16 verzamelen we.

De kosten bedragen €5,-

 

Tuindershart samen koken!

25 juli 2018

Kookclub op woensdag. Gezellig samen koken en eten. Wilt u mee eten? Bel woensdag vóór 10:00 met 06 12655406 of met 06 10861883. U bent welkom vanaf 10:00, de lunch begint om 12:30. Deelname aan de lunch kost € 2,50.

woensdag 10:00-13:30 | 

Wandelen en koffie

25 juli 2018

Lekker een uurtje wandelen door de straatjes en natuur van Haarlem Oost. De eerste woensdag van de maand loopt fysiotherapeut Kajo Schenk van MTC Springerlaan mee om tips en tops te geven aan de deelnemers die daar behoefte aan hebben.

Internationaal dansen

25 juli 2018

Elke woensdagochtend heerlijk dansen met dansen uit de gehele wereld

DOCK Bustochtjes

26 juli 2018

Vanuit verschillende locaties in Haarlem-Noord vertrekt bijna wekelijks op wisselende dagen de DOCK bus naar elke keer weer nieuwe bestemming in Nederland. Wij bezoeken dorpen, evenementen, musea, markten enz.
De DOCK bus wordt gereden door een van onze chauffeurs en er gaat ook een vakkundige begeleider mee.
De dagtochten zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de middagtochten van 13:15 tot 17:00 uur

Buurtkamer Trefpunt 55+

26 juli 2018

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over

Creatieve inloop

26 juli 2018

Op donderdag van 10.00 - 11.45 uur is er een creatieve inloop in Wijkcentrum De Horizon.
Met verschillende materialen maken we de meest verrassende dingen!
Je hoeft geen ervaring te hebben, je kunt alles leren.
En als je iets anders wilt doen of aan iets van jezelf wilt werken en daar advies over wilt, dan kan dat ook!
Wij zorgen voor een fijne ruimte met twee inspirerende vrouwen die je gaan helpen.

Wandelgroep De Horizon

26 juli 2018

Elke donderdag verzamelen om 10.15 u. in wijkcentrum de Horizon. Elke week een andere route samen wandelen door een deel van Noord en omgeving. Een goed begin van de dag, gratis, gezellig en gezond. Na afloop drinken we samen nog een kop koffie of thee.

Naaiatelier en kledingreparatie

26 juli 2018

Bij het Naaiatelier wordt u begeleid door een officiële coupeuse die u advies en hulp geeft bij het maken van kleding. Ook kan ze u helpen bij het verstellen van kleding, het tekenen van patronen en het knippen en naaien van stof. Voor een kleine vergoeding verricht zij ook kleine kledingreparaties.

DOCK Bustochtjes

26 juli 2018

Vanuit verschillende locaties in Haarlem noord vertrekt bijna wekelijks de DOCK bus naar elke keer weer nieuwe bestemming in Nederland. Wij bezoeken dorpen, evenementen, musea, markten enz.
De DOCK bus wordt gereden door een van onze chauffeurs en er gaat ook een vakkundige begeleidster mee.
De dagtochtjes zijn van 10.00-16.00 uur. De kosten verschillen per keer. lunchen doen we onderweg.
De inschrijvingen zijn op bepaalde momenten in de maand op de verschillende locaties in Noord.
De DOCK bus folder komt per kwartaal uit en is verkrijgbaar bij Wijkcentrum de Horizon, De Schakel en het dienstencentrum Marsmanplein. dit zijn ook de inschrijf en opstap locaties.

Praten over kinderen en opvoeding

26 juli 2018

Het opvoeden van kinderen is niet alleen een hele leuke, maar ook een ingewikkelde taak. Tijdens het opgroeien zult u regelmatig de nodige uitdagingen tegenkomen. Ouders  kunnen bij DOCK hun ervaringen uitwisselen en elkaar helpen bij verschillende vraagstukken. Denk daarbij aan knelpunten op het gebied van gedrag, eten en groei of zorgen rondom ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding, een overlijden of pesten. Naast bijeenkomsten door ouders voor ouders, biedt DOCK  een luisterend oor, praktische tips en themabijeenkomsten over opvoedkundige onderwerpen

Open Eettafel (donderdag)

26 juli 2018

Elke donderdag van 17:30-19:00 uur kunt u gezellig aanschuiven en genieten van een smakelijke twee gangen maaltijd (hoofdgerecht en nagerecht). Gerechten worden een week van te voren bekend gemaakt. Schuift u ook gezellig aan? Aanmelden kan bij de bar van wijkcentrum de Ringvaart, tel. 023-5436001.

 

Tuindershart samen wandelen!

26 juli 2018

Wandelclub op donderdag. Iedereen is uitgenodigd aan te sluiten met/zonder hond. Vertrek 10:30 vanaf de ingang van de Blinkert, wij zijn uiterlijk om 12:00 terug.

donderdag 10:30-12:00  | wekelijks

Wijkrestaurant

26 juli 2018

Vindt u het gezellig om met andere buurtbewoners te dineren? In het Broederhuis wordt er iedere donderdag gekookt door een topkok waar u voor een klein bedrag kunt aanschuiven voor een vers bereide maaltijd.

 

Line dance in Trefpunt 't trionk

26 juli 2018

In de maand juli is de donderdagochtend gereserveerd voor de
country dance

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein

27 juli 2018

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein is iedere vrijdag van 10:00-12:00 uur Het is een buurtkamer waar ouderen onder het genot van een kopje koffie/thee samen creatief bezig zijn. Begeleider Pascaline zorgt voor een gevarieerd aanbod waar iedereen aan deel kan nemen.
Heeft u problemen met vervoer of is de drempel te hoog bel dan Irma 06-38826361 dan zoeken we samen naar een oplossing en stappen we samen die hoge drempel over.

Bingo (volwassenen)

27 juli 2018

Bingo voor volwassenen. Vrijwilligers organiseren zelf de activiteit.

Wilt u ee avondje gezellig uit en leuke prijzen winnen? Dan bent u van harte welkom op onze bingoavonden!

Mindful Bewegen en Dansen van Binnenuit (@Binnensteeds)

27 juli 2018

Met een kleine groep mindful bewegen en dansen 'van binnen uit'. Dit kan iedere vrijdag in Wijkcentrum Binnensteeds.

Tuindershart samen aan de koffie!

27 juli 2018

Open koffieochtend, zin om samen koffie te drinken? Iedereen is welkom!

vrijdag 10:30-12:00 | wekelijks

Wandelgroep Zuid West

27 juli 2018

Elke vrijdag wandelt een groepje buurtgenoten vanaf Trefpunt ’t Trionk een mooie wandeling.

Bloemportretten tekenen en schilderen op de Zintuigentuin.

28 juli 2018

Stichting ZaaiGoed organiseert een cursus Bloemportretten. We starten de 8 bijeenkomsten met een gezamenlijke lunch. Vervolgens gaan we schetsen, aquarelleren en schilderen. Bij mooi weer werken we buiten in onze Zintuigentuin, bij slecht weer binnen in ons grote tuinhuis. We ronden de cursus af met een kleine expositie. Er is ruimte voor 10 deelnemers dus wees er snel bij.

Zomerschilderen in Trefpunt 't Trionk

30 juli 2018

Kom mee schilderen, want ieder mens is van nature creatief!

Zomercursus: Leren Mediteren

1 augustus 2018

Zomercursus "Leren Mediteren".

Vind innerlijke rust....

5 woensdagochtenden in de maand augustus (1, 8, 15, 22, 29). Van 10.00-12.00 uur.

In Wijkcentrum Binnensteeds. Door: Maureen van Nieuwaal (Roads). Iedereen is welkom. 7,50 voor 5x (5,00 met haarlempas of haarlemeffectpas)

 

Kennemerhart Koor : Muzikale Ontmoetingen

30 augustus 2018


De kracht van verbinding en een intergenerationele dialoog

Op naar WereldAlzheimerDag 2018!


Zorg voor kwetsbare ouderen, voor je eigen opa, oma of ouders, is actualiteit van de dag.
Het creëren van werkelijk contact, ontmoetingen tussen jong en oud en het leren kennen van elkaars leefwerelden blijken steeds belangrijker te zijn: het kan eenzaamheid doorbreken.
Samen iets moois beleven kan welzijn en geluksgevoel voor een ieder vergroten.

 

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

31 augustus 2018

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

 1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
 2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
 3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
 4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
 5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
 6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Yoga

3 september 2018

Heeft u het gevoel dat u ontspanning nodig heeft? Denk dan eens aan yoga. DOCK biedt yogalessen waarbij u door middel van eenvoudige ontspanningsoefeningen de spanning in uw lichaam en uw hoofd kunt verminderen. Zo geeft u op een prettige manier aandacht aan uzelf, en ontmoet u andere mensen.

Zumba

4 september 2018

Zoekt u een manier om fit te worden en houdt u van dansen? Dan is Zumba misschien wel iets voor u. Zumba is een combinatie tussen dansen en fitness. Door het intensieve dansen verbrandt u veel calorieën en werkt u op een leuke manier aan uw gezondheid.

 

Computerles

5 september 2018

Alle nieuwe technologieën kunnen soms best ingewikkeld zijn. Daarom organiseert DOCK computerlessen waarbij u vragen kunt stellen rondom:

 • surfen
 • e-mailen
 • omgaan met sociale media
 • Word, Excel, Paint
 • omgaan met smartphone en tablet
 • etcetera

 U wordt persoonlijk begeleid en kunt in eigen tempo oefenen.

Line Dance

5 september 2018

Line dance is een formatiedans.

Gezonde Hap

6 september 2018

Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te koken? Schuif dan aan bij DOCK. Samen met de andere deelnemers leert u de lekkerste gezonde recepten koken. Daarnaast krijgt u tips over voeding en kunt u recepten uitwisselen met de andere deelnemers. Na afloop van de kookles wordt er gezellig samen gegeten.

 

Buurtkamer creatief & zo

6 september 2018

Hier kunt u aanschuiven bij Pascaline in de Ringvaart. Onder haar begeleiding kunt u de mooiste
creaties maken. Elke week wordt er een andere creatieve techniek uitgelicht. De kosten hiervoor zijn €3,- inclusief een kopje koffie/ thee. Na afloop kunt u uw creatie mee naar huis nemen.

Aan Tafel

18 september 2018

Nieuwe energie, inspiratie en ideeën... schuif “aan Tafel!” in Trefpunt ‘t Trionk

Yoga

19 september 2018

Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van yoga op lichaam en geest.

Mindfulness yoga

19 september 2018

Mindfulness Yoga is gebaseerd op de eeuwenoude medische en meditatieve traditie van het Boeddhisme

Aquarelleren

20 september 2018

Het aquarelleren is een samenspel van techniek en toeval.

Schilderen met Acrylverf

20 september 2018

Het aquarelleren is een samenspel van techniek en toeval

Yoga 55+

21 september 2018

Een yogales bestaat uit verschillende houdingen en oefeningen, die staand, zittend en liggend worden gedaan.

Fit en Energiek

24 september 2018

Samen met ander vrouwen uit de buurt op muziek bewegen. Tijdens de les werk je aan je conditie op eigen tempo onder begeleiding van een sport docent.

Gouden boeken

3 oktober 2018

Het project, Gouden boeken is een project voor mensen die meer uit hun leven willen halen

Schilderen met Acrylverf

3 oktober 2018

Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los.

Zorghotel Pitstop

31 december 2018

Zorghotel Pitstop is een hotel voor cliënten uit de GGZ, waar u ook inloop en dagbesteding kunt volgen. U kunt altijd binnen komen voor een praatje!

 

 

 

 

 

Schuif AanTafel bij Karin

28 juni 2019

Heb je zin in een goed gesprek met vriendinnen of vrouwen die je (nog niet) kent? Even over iets anders praten en elkaar een (energie)boost geven? Schuif dan aanTafel! Bij aanTafel ga je met elkaar in gesprek aan de hand van een van de draaiboeken: Doel, Lef of Netwerk. Heel simpel en succes gegarandeerd.

Doelgesprek

In samenwerking met Jump Movement

Wil je wel iets, maar weet je nog niet precies wat? Of weet je al wat je wilt, maar nog niet hoe je daarmee aan de slag kunt gaan? Deel je successen (hoe groot of klein ook), vertel waar je naartoe wilt en krijg tips en advies. Het Doelgesprek levert je gegarandeerd nieuwe denkrichtingen op. 

Lefgesprek

Geïnspireerd op de dialoogmethodiek van Nederland In Dialoog

Wat betekent Lef voor jou? Bij welke ervaring had je Lef nodig en wat gebeurde er toen? Denk je eens in hoe het zou zijn als je oneindig veel Lef zou hebben: dan ligt de wereld aan je voeten, toch?  

Netwerkgesprek

Geïnspireerd op de #Durftevragen

Stel dat je gewoon durft te vragen wat je nodig hebt of zou willen? En dat je direct allemaal handige tips krijgt om je daarbij te helpen? Dat is waar het Netwerkgesprek over gaat. Iedere vrouw heeft iets te vragen en iets te bieden aan een ander. Bij het Netwerkgesprek leer je de goede vraag, op het goede moment, aan de juiste mensen te stellen.

 

Open Huiskamer

29 oktober 2019

Elke dinsdag en vrijdag is er in Het Open Huis de Open Huiskamer. Een plek om te ontspannen, koffie en thee te drinken en rond 12:00uur te genieten van een lunch. Iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en/of een plek om andere wijkbewoners te ontmoeten is meer dan welkom. 

'Vrij Dansen'

27 december 2019
Hou je van dansen, maar wil je geen pasjes leren? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan gerust langs op vrijdagmiddag in de Ringvaart. Daar mag je dansen zoals jij dat graag wilt, samen met fijne mensen en voornamelijk op lekker swingende muziek. Achteraf drinken we altijd een kopje thee met wat lekkers.
Iedereen die van dansen houdt is welkom! Ook als je denkt dat je niet kunt dansen of als je onzeker bent. Juist dan nodigen we je uit om te komen!

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads Ateliers

31 december 2019

Roads Ateliers is een gezellige en laagdrempelige locatie voor recreatieve en arbeidsmatige dagbesteding en inloop voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. U kunt bij ons na bijvoorbeeld een depressie, burn-out of psychose weer een beetje in balans komen.

Roads Textiel atelier

31 december 2019

Bij het textiel atelier wordt met elkaar gewerkt aan verkoopbare producten. Er wordt veel gewerkt met gerecycled materiaal, zodat dit een tweede leven krijgt. Producten worden veelal bij reguliere bedrijven verkocht.

Appeltaartimperium

31 december 2019

U wilt in een leuk, gezellig ambachtelijk bedrijf een bijdrage leveren? Kom Appeltaarten bakken voor o.a. Haarlemse horeca, musea en particulieren.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.