Neem een kijkje in uw stadsdeel

Bericht van Tillie Zegwaart van de Daklozenkrant (!)

Lieve mensen,

Omdat het Straatjournaal nu in financiële nood is, wil ik eenmalig als steun voor hen, ook een vrijblijvend beroep doen op u doen met onderstaande oproep. En geef het door, als u wilt.

Opeens kwam corona. Opeens met alle nare gevolgen. Ook voor het Straatjournaal, waar ik al 21 jaar als distributie medewerker en nu 2 jaar als vrijwilliger werkzaam was en ook ben bij de krant.

Ondanks ons zeer zuinige beleid moesten we door de zeer tegenvallende verkoop het afgelopen boekjaar afsluiten met 8000 euro verlies. Voor ons een zware domper, omdat we totaal geen subsidie krijgen van welke kant ook.

 

Daarom proberen we aan alle kanten geld binnen te krijgen om het Straatjournaal overeind te  houden. Een actie wil ik graag onder jullie aandacht brengen. Ruim een jaar geleden heeft onze oud voorzitter  het boekje Verfstreken gemaakt met allerlei anekdotes over beroemde schilders.

Een stukje uit de natuurlijk veel te ronkende flaptekst op het boekje: “Verfstreken, een rondleiding langs de beste schildersverhalen uit de kunstgeschiedenis. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de schilderskunst; een verrassend boek boordevol petite histoire.

Waarom stond de Nederlandse ambassadeur verrast en poedelnaakt in het atelier van schilder Kees van Dongen?

Waarom sloeg verzetsvrouw Riet een doek stuk op het hoofd van Karel Appel. En waarom kocht biermagnaat Freddie Heineken een schilderij van Carel Willink pas nadat hij zeker wist dat zijn foeilelijke schemerlamp er goed bij kleurde.

Bert Voskuil, ook hij is bewoner van de buurt in de Timorstraat, geeft antwoord op al die vragen in de leukste, meest ontroerende, onwaarschijnlijkste, maar altijd waargebeurde verhalen uit de kunstgeschiedenis.”

Dat boekje kunnen jullie kopen door 15 euro over te maken naar NL86ABNA0570721695 tnv. St.Straatjournaal  onder vermelding van boek Verfstreken. Omdat we dan 4.50 euro aan portokosten moeten betalen gaat er 5 euro naar het Straatjournaal. Als jullie helemaal uit jullie slof schieten en ook de portokosten voor jullie rekening nemen, dan gaat er 9,50 euro naar de daklozenkrant, want we kopen het in voor de speciale prijs van 5,50 euro bij de uitgever. Uiteraard hou ik of onze oud-voorzitter geen cent aan over.

Als jullie het geld hebben overgemaakt laat dan je volledige adres achter op mijn e-mail adres: m.zegwaart@chello.nl dan kan ik het boek laten toezenden op het juiste adres.

Ik hoop dat jullie mijn kleine actie willen steunen. Namens de daklozen in Haarlem bedank ik jullie van harte.

Hou het gezond, tot ziens en hartelijke groeten van Tillie Zegwaart  tel. 0649741874