Neem een kijkje in uw stadsdeel
Centrum

CULTUURTAFEL VAN VEEL IN JARIGE TONEEL- EN FILMSCHUUR

Initiatiefnemer
Doelgroepen
KinderenJongerenVolwassenenSeniorenMensen met een beperking
Onderwerpen
Excursie - uitstapjeRecreatieMuziek
Begindatum
25 september 2018
Einddatum
29 januari 2019
Samenvatting

Dit jaar bestaat de Toneel- en Filmschuur 50 jaar. Onder het motto ‘Toneelschuur: vijftig jaar vooruit’ viert de Toneelschuur een theaterseizoen lang feest. De jubileumspecial CultuurTafel van Veel is een avondje uit voor alle Haarlemmers. Elke laatste dinsdag van de maand worden de tafels aan elkaar geschoven en een smakelijke daghap geserveerd in het Theatercafé. Na het eten wordt gezamenlijk een theater-, dansvoorstelling of film bezocht. Bezoekers met een HaarlemPas betalen slecht € 5.00 voor deze avond uit.

Beschrijving en tijdstip
Dit jaar bestaat de Toneel- en Filmschuur 50 jaar. Onder het motto ‘Toneelschuur: vijftig jaar vooruit’ viert de Toneelschuur een theaterseizoen lang feest. De jubileumspecial CultuurTafel van Veel is een avondje uit voor alle Haarlemmers. Elke laatste dinsdag van de maand worden de tafels aan elkaar geschoven en een smakelijke daghap geserveerd in het Theatercafé. Na het eten wordt gezamenlijk een theater-, dansvoorstelling of film bezocht. Bezoekers met een HaarlemPas betalen slecht € 5.00 voor deze avond uit. Zo hoopt het theater het jubileumfeest met alle Haarlemmers te kunnen vieren. De CultuurTafel van Veel is een samenwerking met de Tafel van Veel en BUUV en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Haarlem. Kaartverkoop voor de CultuurTafel Van Veel start op dinsdag 22 mei. Er is beperkt plek. Deze datum verschijnt ook de nieuwe theaterbrochure van seizoen 2018 /2019.
 
Aan de CultuurTafel van Veel wordt elke laatste dinsdag van de maand gedineerd door mensen die elkaar nog niet kennen of wel kennen en zin hebben eropuit te gaan. We schuiven de tafels aan elkaar en Restaurant Dijkers serveert een smakelijke daghap (ook vegetarisch). Aansluitend bezoekt men gezamenlijk een theater-, dansvoorstelling of film. Tussen het eten en de theater- en dansvoorstelling wordt altijd een (gratis te bezoeken) inleiding aangeboden voor de liefhebber. In deze inleiding gaat journaliste Ziggy Klazes in gesprek met de regisseur of choreograaf uit de voorstelling. De gehele avond is er een gastheer of -vrouw van de Toneelschuur en BUUV of de Tafel Van Veel aanwezig. Aanvang van het eten is 18.00 uur op filmavonden en 18.30 uur op dans of theateravonden. 
Andrea Nieuwendijk (verantwoordelijk voor de randprogrammering bij de Toneel- en Filmschuur): `De Tafel van Veel is in 2017 ontstaan tijdens het Haarlemse jaar van de ontmoeting. Met veel interesse hebben de Toneelschuur en Restaurant Dijkers dit hartverwarmende initiatief gevolgd. Wij zijn dan ook erg enthousiast dat we gezamenlijk een vorm gevonden hebben, die past bij de Toneel- en Filmschuur; een culturele avond uit. BUUV is een buurtmarktplaats voor en door bewoners. Regelmatig wordt er via BUUV een oproepje gedaan voor een film- of theatermaatje. Door aan te schuiven aan onze CultuurTafel leren zij nieuwe theater- en filmliefhebbers kennen. Door een bijdrage van de Rotary Haarlem wordt het voor alle Haarlemmers mogelijk om aan te schuiven. Ik hoop dat het een groot succes wordt´.
De eerste CultuurTafel van Veel vindt plaats op dinsdag 25 september. Welke film er deze avond bezocht wordt blijft nog even een verrassing, maar de Filmschuur belooft u dat voor de CultuurTafel van Veel altijd een van de nieuwste films geselecteerd wordt. Op dinsdag 30 oktober staat de dansvoorstelling Thron op het programma van de beroemde Nederlands-Hongaarse choreografe Krisztina de Chatel. Haar voorstelling Thron is een klassieker van de Nederlandse Moderne Dans. Zij komt deze avond speciaal naar Haarlem om voorafgaand aan de voorstelling in gesprek te gaan met Ziggy Klazes en het publiek. De rest van het programma van de CultuurTafel van Veel kan gevonden worden op de website van de Toneelschuur.
Een kaartje voor de CultuurTafel Van Veel kan vanaf 22 mei online, telefonisch of aan de kassa van de Toneelschuur gekocht worden. Men betaalt E 10,- voor de daghap en de (kortings)prijs van de film of voorstelling. Kaarten voor de CultuurTafel Van Veel kunnen tot en met de zondag voorafgaand aan de betreffende CultuurTafel van Veel worden gekocht. Er is beperkt plek, op is op.
Haarlemmers met een Haarlempas betalen E 5,- voor de daghap en voorstelling of film. Kaarten met Haarlempas zijn uitsluitend te koop aan de kassa van de Toneelschuur, op vertoon van de Haarlempas.
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Afbeelding/video
Deel dit initiatief