Neem een kijkje in uw stadsdeel

Coalitie Haarlem Ontmoet

 

Sinds dit jaar kent Haarlem een eigen coalitie die gericht is op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid onder de inwoners van Haarlem. Deze coalitie heeft de naam Coalitie Haarlem Ontmoet.

 

 

Aansluitend op de kerngroep worden organisaties van harte uitgenodigd om zich als lid aan te sluiten bij de coalitie. Daardoor geven ze aan actief aan de slag te gaan met het terugdringen van eenzaamheid binnen hun werkgebied o.a. door het aanstellen van een aandachtsfunctionaris binnen hun organisatie. Daarnaast nemen ze deel aan netwerkconferenties en leveren daarin actief hun bijdrage zodat deelnemers van elkaar kunnen leren.

Op dit moment zijn er 3 werkgroepen actief namelijk: de werkgroep eenzaamheid en jongeren. Contactpersoon Marijke Aukema. Mail marijke@bedrijfensamenleving.nl. Oudere migranten en eenzaamheid. Contactpersoon Irma Hoorn. Mail Ihoorn@dock.nl. En de werkgroep aandachtsfunctionarissen in organisaties. Contactpersoon Marleen van Duijnhoven. Mail Marleen@rodekruishaarlem.nl.

Elke 6 tot 8 weken verschijnt er een nieuwsbrief met een update van de werkgroepen, interessante artikelen, nieuwe initiatieven in Haarlem op het gebied van eenzaamheidsbestrijding. Wil je de nieuwsbrief ontvangen stuur dan een mail aan coalitie@haarlemontmoet.nl

Leden van de coalitie

DOCK www.dock.nl
Haarlem Effect www.haarlemeffect.nl
Rode Kruis https://www.rodekruis.nl/haarlem/
Bedrijf en Samenleving http://www.bedrijfensamenleving.nl/
Stem in de Stad www.stemindestad.nl
GGD www.ggdkennemerland.nl
Gemeente Haarlem www.haarlem.nl
Tandem http://www.tandemmantelzorg.nl/
SIG www.sig.nu
Koorbienale https://www.koorbiennale.nl/
Hart Haarlem https://www.hart-haarlem.nl/
De Baan https://stichtingdebaan.nl/
KCO/PCPB https://www.kbo-pcob.nl/
Steunpunt GGZ http://informatiesteunpunt.nl/
BUUV https://haarlem.buuv.nu/
Humanitas https://www.humanitas.nl/afdeling/zuid-kennemerland/ 
Burennetwerk Haarlem https://burennetwerkhaarlem.nl/
Kennemerhart   https://www.kennemerhart.nl/
Stichting Nabestaandenzorg 
Stichting Samen Haarlem https://www.stichtingsamenhaarlem.nl/
Stichting Somaliërs Haarlem & Omgeving (SSHO)  https://www.ssho.nl/

 

Kennisbank

In de kennisbank vindt u documenten over eenzaamheid. Heeft u een document dat u wilt delen in deze kennisbank? Mail het document dan naar de beheerder van deze website: info@haarlemontmoet.nl. De beheerder neemt zo snel mogelijk contact met u op. 

Kennis en informatie pagina