Neem een kijkje in uw stadsdeel

Coalitie Haarlem Ontmoet

Sinds dit jaar kent Haarlem een eigen coalitie die gericht is op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid onder de inwoners van Haarlem. Deze coalitie heeft de naam Coalitie Haarlem Ontmoet en heeft een samenwerkingsverband met de landelijke coalitie Erbij ( https://www.eenzaam.nl/over-coalitie-erbij).

De coalitie is gestart met een kerngroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de volgende organisaties: Haarlem Effect, Stem in de Stad, GGDZuid Kennemerland, Bedrijf en Samenleving, Rode Kruis en Dock en een projectleider. De kerngroep heeft een actieve rol in het vorm geven van de coalitie en het ontwikkelen van nieuwe praktijken om eenzaamheid te reduceren of te voorkomen.

 

 

Aansluitend op de kerngroep worden organisaties van harte uitgenodigd om zich als lid aan te sluiten bij de coalitie. Daardoor geven ze aan actief aan de slag te gaan met het terugdringen van eenzaamheid binnen hun werkgebied o.a. door het aanstellen van een aandachtsfunctionaris binnen hun organisatie. Daarnaast nemen ze deel aan netwerkconferenties en leveren daarin actief hun bijdrage zodat deelnemers van elkaar kunnen leren.

 

Voor overige vragen kunt een bericht sturen naar coalitie@haarlemontmoet.nl of bellen met de projectleider Frances Nuijen 06-38828287.