Neem een kijkje in uw stadsdeel
Centrum

Training Communicatie met vrijwilligers

Voor wie is het?en
JongerenVolwassenenSenioren
Wat wil je doen?
Workshop - Creatief
Startdatum
20 mei 2021
Einddatum
20 mei 2021
Samenvatting

Het werven en behouden van vrijwilligers wordt steeds belangrijker in een tijd waarin vrijwilligers meer dan ooit nodig zijn. In deze training staan we stil bij communicatie voor de drie fases die bij vrijwilligersbeleid horen: kennismaking, werkzame periode en afscheid. Elke fase is belangrijk en vraagt om andere communicatieve vaardigheden. Bij 1) kennismaking kijken we o.a. naar motivatie, kwaliteiten, ontwikkelwensen en waarderingsbeleid, bij 2) werkzame periode naar o.a. huidig en gewenst takenpakket, scholing, onderlinge samenwerking en 3) afscheid naar o.a. reden vertrek, onderlinge relaties, tips voor de organisatie. Luisteren en goed doorvragen zijn van belang en hier staan we ook bij stil. Juist door in alle fasen goed en op maat te communiceren, wordt de onderlinge band beter en wordt het vrijwilligersbeleid steviger ingevoerd.

Omschrijving

De training wordt gegeven door Norbert Engels van Norbert Engels Coaching en Sportmassage. Doelgroep: Deze training is bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren en anderen die vrijwilligers begeleiden.

Contactinformatie
Aanmelden via website Haarlem Voor Elkaar, vrijwilligersacademie

Donderdag 20 mei van 13.30-16.30 uur
Deelname aan deze training is gratis. Bij afmelding binnen 24 uur voor aanvang of bij afwezigheid zonder afmelding, kan een bedrag van € 20,00 in rekening gebracht worden.
Adres
Informatiepunt Haarlem Sámen Gedempte Oude Gracht 202011 GRHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief