Neem een kijkje in uw stadsdeel
Oost
Centrum

Debat: Een beter milieu begint niet bij jezelf

Initiatiefnemer
Doelgroepen
VolwassenenSenioren
Onderwerp
Lezing en discussie
Startdatum
22 september 2020
Einddatum
22 september 2020
Samenvatting

Onze ouders leerden het ons al: ‘Doe het licht uit als je de deur uit gaat’, ‘Scheid je afval’, ‘Douche kort’. Want een beter milieu begint immers bij jezelf.

Maar heeft het allemaal wel zoveel geholpen? Want de temperaturen blijven maar stijgen, diersoorten sterven uit en we stevenen af op onvoorstelbare rampspoed.

Maar toch is er nog steeds hoop. In zijn boek ‘Een beter milieu begint niet bij jezelf’ doorprikt Tielbeke de mythes die het huidige klimaatdebat in de greep houden. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie. Maar begint echte verandering niet bij de politiek? Niet bij de aanschaf van een Tesla, maar bij het investeren in het openbaar vervoer? Niet bij een bekering tot veganisme, maar bij het afschaffen van intensieve veehouderij?

Als de situatie ernstig genoeg is, zijn we bereid en in staat tot radicale verandering, zo bewijst de coronapandemie. ‘Een beter milieu begint niet bij jezelf’ laat zien waarom we de ecologische ontwrichting met eenzelfde urgentie moeten behandelen. En het toont hoe we duurzamer uit de crisis kunnen komen. Het pleit ons niet vrij van actie, maar laat vooral zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen.

Omschrijving

De Pletterij

22 september 2020, 20:00-21:00

Koop kaarten op deze website

Adres
Lange Herenvest 1222011 BXHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief