Neem een kijkje in uw stadsdeel

Eerste editie van World Cleanup Day in Haarlem

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties verspreid over 160 landen. Vorig jaar hebben er meer dan 17 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 35.000 stuks zwerfvuil opgehaald. JCI Kennemerland neemt deze dag de binnenstad van Haarlem op zich. In maar liefst twee uur maken ze de binnenstad schoon. (UIT HAARLEMS WEEKBLAD) 

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4 procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Zaterdag 21 september komen vrijwilligers in 160 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet. Ook Haarlem doet mee Haarlem is een duurzame stad. Er wordt steeds meer gedaan door onder andere het scheiden van afval.

JCI Kennemerland vindt het belangrijk om zich in te zetten voor de lokale maatschappij en organiseert daarom de actie in Haarlem. In twee uur van het station naar Haarlemmerhout Een woordvoerder laat weten: "We verzamelen bij station Haarlem (buszijde), waarna we in meerdere groepen door de stad lopen. Om 12.00 uur zullen we aankomen in het Haarlemmerhout waarna er bij La Place Dreefzicht een kop koffie of thee gedronken kan worden. JCI Kennemerland regelt de prikkers en vuilniszakken. Deelnemers hoeven alleen een goed humeur mee te brengen". Aanmelden kan door een mail te sturen naar lniehoff@jci.nl.

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd hebben ze meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo'n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is. Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.