Neem een kijkje in uw stadsdeel
Schalkwijk

Gespreksgroep partners/mantelzorgers van mensen met een haperend brein

Initiatiefnemer
Voor wie is het?en
VolwassenenSeniorenDementievriendelijk
Wat wil je doen?en
Lezing en DiscussieLotgenoten
Startdatum
11 november 2020
Einddatum
27 januari 2021
Samenvatting

De Week van de Mantelzorger. We zijn blij een gespreksgroep voor mantelzorgers te starten In Odensehuis Haarlem! Woensdag 11 november 2020, 14.00-15.30 uur, 5 sessies, 1x per maand, max 5 personen (er is nog 1 plaats!)

We nemen de Coronamaatregelen zorgvuldig in acht. Mocht u willen deelnemen aan een volgende nieuwe gespreksgroep: op woensdag 16 december en/of 27 januari 2021 starten opnieuw gespreksgroepen.

Omschrijving

Verreweg de meeste mensen met geheugenproblemen of dementie wonen thuis. Dan wordt wel eens voorbij gegaan aan het feit dat dementie niet alleen zwaar ingrijpt op het leven van degene met geheugenproblemen zelf, maar ook op dat van partner en naasten. De zorg voor iemand met dementie is vaak intensief en langdurig.

De ervaring leert dat een mantelzorger geneigd is om zo lang als mogelijk door te gaan met het geven van aandacht en zorg, met het voortdurende risico van overbelasting.

Voor wie is de gespreksgroep geschikt?

“Doe ik het wel goed?”, “Hoe moet ik omgaan met mijn partner met geheugenproblemen of dementie?” en “Hoe vind ik meer tijd en aandacht voor mezelf?” zijn regelmatig terugkerende vragen. Het delen van kennis en ervaringen met andere mantelzorgers is een methode om – door (h)erkenning van de problemen en het uitwisselen van tips en trucs – beter te leren omgaan met de zorg voor uw partner en voor uzelf. Want het is juist u die weet wat de zorg in de praktijk betekent. U leert meer over dementie en over mogelijkheden voor hulp bij de zorg. 

Gespreksleider: Greet Doornenbal Humanistisch Raadsvrouw / geestelijk verzorger

Contactinformatie
Voor aanmelding of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Ellen Kestens, coördinator Odensehuis Haarlem: 06 30208824 of mail info@odensehuishaarlem.nl
Adres
Leonardo da Vinciplein 732037 RRHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief