Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag

Kerstconcert In het Reinaldahuis

16 december 2018
Er zowel op 16 december (Midday Singers) als op 22 december (Christmas Carol) een kerstconcert. Komt u langs om samen met ons de kerst in te luiden?
Kosten: Gratis
Leonard Springerlaan 1

Koffie en opvoeding

17 december 2018

Tijdens de koffie & opvoeding momenten, kunt u kennis maken met andere moeders onder het genot van een kopje koffie of thee. het is een inloop waarbij u samen met andere moeders in gesprek kunt over ouderbetrokkenheid, opvoeding en andere interessante onderwerpen. wekelijks wordt er een ander thema behandeld waarover u samen in gesprek gaat. er worden ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en u kunt vragen om tips, of anderen helpen door zelf tips te geven. ook wordt er aandacht besteed aan activiteiten , TToidie u later zelf thuis met uw kind kunt doen

Yoga

17 december 2018

Heeft u het gevoel dat u ontspanning nodig heeft? Denk dan eens aan yoga. DOCK biedt yogalessen waarbij u door middel van eenvoudige ontspanningsoefeningen de spanning in uw lichaam en uw hoofd kunt verminderen. Zo geeft u op een prettige manier aandacht aan uzelf, en ontmoet u andere mensen.

Beter Nederlands 1 beginners (vrouwen)

17 december 2018

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies, maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Buurtkamer Soos & Zo

17 december 2018

Op maandag organiseert DOCK een gezellige dag voor ouderen in Wijkcentrum de Hoizon Ambonstraat 2. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. U mag ook nog blijven eten want om 12.30 uur serveren we Soep met brood . Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Mannen ontmoetingsgroep

17 december 2018

Voornamelijk oudere mannen drinken een kopje koffie, maken een praatje met elkaar, bespreken actuele thema's en ondernemen af en toe wat activiteiten.

Sporten op Muziek

17 december 2018

Lekker en gezellig een uur bezig zijn om je lichaam los en soepel te maken. Dit alles op muziek onder leiding van ervaren dans- en sportdocente Astrid Janszen.

Trefpunt 55+ met spelletjes

17 december 2018

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Fietsles

17 december 2018

Fietsen hoort echt bij Nederland. Het is leuk om te doen, het is gezond, goedkoop en zorgt dat u in de stad overal kunt komen. Wilt u ook leren fietsen? Dan zijn de fietslessen voor volwassenen echt iets voor u!
Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Tuinplezier

17 december 2018

Heeft u groene vingers maar geen tuin? Wilt u graag meer leren over tuinieren? Of vind u het heerlijk om buiten bezig te zijn? Dan is dit wat u zoekt.

Samen met de begeleiders en de andere deelnemers gaat u de binnentuin van wijkcentrum De Horizon opbouwen om er een mooie pluk/moestuin van te maken.

Waar we allemaal nog jaren plezier van zullen hebben en vele uren in kunnen doorbrengen.

Engels voor gevorderden

17 december 2018

Engels kunnen spreken is bijna onmisbaar. Het is dé taal voor op vakantie of om zaken te doen in het buitenland. In de lessen oefent u Engels spreken, lezen en schrijven. Waar nodig worden de grammaticaregels herhaald. Ook ontmoet u in de les weer nieuwe mensen.

 

Sumi-e: Japans schilderen @Binnensteeds

17 december 2018

Ieder maandagochtend van 10.00-12.00 uur kun je in Wijkcentrum Binnensteeds de klassieke, meditatieve Japanse schilderkunst beoefenen. Je hoeft je niet aan te melden, dus je kunt gewoon langskomen. 

Open Eettafel (maandag)

17 december 2018

Elke maandag van 17.30-19.00 uur kunt u gezellig aanschuiven en genieten van een smakelijke twee gangen maaltijd (hoofdgerecht en nagerecht). Gerechten worden een week van te voren bekend gemaakt. Schuift u ook gezellig aan? Aanmelden bij de Ringvaart, tel. 023-5436001.

Maandagmiddag Lunch @Binnensteeds

17 december 2018

Schuif gezellig aan bij de lunch op de maandagmiddag. Er wordt een lekkere lunch gemaakt. Je kunt alleen komen lunchen maar ook is er de mogelijkheid om voorafgaand mee te doen met Japans Sumi-e Schilderen of aansluitend met de Muziekgroep van Marijke.

Muziekgroep Binnensteeds

17 december 2018
Een leuke muziekles voor volwassenen, in een gezellige groep: Leren. luisteren, doen!
Leer over verschillende muziekstijlen, luister naar de mooiste muziek en werk samen met zang, ritmes en instrumenten. Het is een leuke, gemengde groep o.l.v. Marijke Pauw

X-mas Ren je Rot BINGO

17 december 2018

We beginnen om 15.30 tot 17.00 uur. In Speeltuin ‘Kindervreugd’, G. van Bouillonstraat 70. Kom je dan ook weer? Je moet je wel even opgeven dat je komt bij Marion of per mail: marionhuisintveld@gmail.com. Kosten: € 0,50.

Zumba

18 december 2018

Zoekt u een manier om fit te worden en houdt u van dansen? Dan is Zumba misschien wel iets voor u. Zumba is een combinatie tussen dansen en fitness. Door het intensieve dansen verbrandt u veel calorieën en werkt u op een leuke manier aan uw gezondheid.

 

Beter Nederlands 2

18 december 2018

Beter Nederlands leren in een groep met deelnemers van over de hele wereld, onder leiding van docenten Nederlands. Voor iedereen die de taal beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook met tijd en aandacht voor elkaar.
Kom gerust langs voor een gratis proefles!

handwerkgroep

18 december 2018

Doe mee met onze gezellige handwerkactiviteit Wollige Boel! Hier kunt u samen met andere handwerk-fanaten naar hartenlust breien, haken en (kaarten) borduren. Gezamenlijk is er een schat aan ervaring, dus kom om te leren en help elkaar verder. Mocht u iets willen maken dat u mee naar huis kunt nemen, neem dan uw eigen materiaal mee. Voor het leren van nieuwe technieken is ‘oefen-materiaal’ beschikbaar.

Beter Nederlands 3

18 december 2018

Beter Nederlands leren in een groep met deelnemers van over de hele wereld, onder leiding van docenten Nederlands. Voor iedereen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Gezond Bewegen 50+

18 december 2018

Op je eigen tempo werken aan je conditie, op muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan! Onder leiding van enthousiaste sportdocente Astrid Janszen. Na afloop gezellig samen koffie drinken.

Chilzz Noord

18 december 2018

Waar vind jij een plek waar je kunt chillen, darten, gamen of gewoon tv kunt kijken met vrienden? Bij Chilzz van DOCK natuurlijk! Bij Chillzz kun je met je vrienden leuke dingen doen maar ook een goed gesprek hebben over school, werk of je toekomst. Niets moet en alles kan, zolang het voor iedereen gezellig blijft. Sommige activiteiten bij Chilzz worden samen met een vrijwilligersgroep van jongeren georganiseerd. Zij komen dan bij elkaar, bedenken een programma, maken een begroting, vragen hiervoor geld aan bij de jongerenwerker en zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoerende taken. Zo kun je dus zelf bepalen wat je met je vrienden gaat doen. Best chill toch?

Sporten op een rustig tempo

18 december 2018

Lekker bewegen, ook al gaat het wat moeilijker door een blessure of lichte beperking: dat kan! Onder leiding van de enthousiaste ervaren sportdocente Astrid Janszen. Kom gerust eens langs voor een gratis proefles! Na de les gezellig samen koffie drinken.

Yoga Noord

18 december 2018

Onder leiding van een ervaren yogadocente leert u zich met rustige bewegingen te ontspannen. Meer balans voor lichaam en geest. Yoga is een prettige en bijzondere wijze van aandacht geven aan uzelf.

Opstapje 1, opvoedingsondersteuning 2-3 jaar (ouder en kind)

18 december 2018

Met opstapje kunt u met uw kind twee jaar lang elke week groepsbijeenkomsten bijwonen onder begeleiding van een contactmedewerker. In groepsverband krijgt uw kind oefeningen en worden er speelse activiteiten gedaan.

Opstapje 1, opvoedingsondersteuning 3-4 jaar (ouder en kind)

18 december 2018

Met opstap biedt DOCK Haarlem u een tweejarig gezinsgericht stimuleringsprogramma. Een speciaal getrainde begeleidster helpt u en uw kind bij de ontwikkeling met werkmaterialen, leesboekjes, thuisactiviteiten en wekelijkse ondersteuning.

Soos & Zo De Schakel (Buurtkamer)

18 december 2018

Op dinsdag in de even weken organiseert DOCK een gezellige middag voor ouderen in Ontmoetingscentrum de Schakel aan de Pijnboomstraat 17. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Ria en Greet zijn de begeleiders van deze middag en bij hun kunt u altijd terecht met uw vragen. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost

18 december 2018

De Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost bestaat uit een aantal vrijwilligers die tijd en energie over hebben om andere buurtbewoners in Haarlem Noord en Oost een handje te helpen. Om hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. U hoeft echter niet te aarzelen, bel de Hulpdienst in uw buurt! Voor de volgende klussen kunt u bellen: - Vervoer van en naar huisarts, ziekenhuis, vrienden en activiteiten - Boodschappen doen - Lichte klusjes in huis en tuin, geen regelmatig huishoudelijk werk. - Vriendschappelijk huisbezoek NB: De klussen kunnen de gehele week plaatsvinden. Voor vervoer wordt een vergoeding gevraagd.

Eten en ontmoeten bij Resto VanHarte

18 december 2018

Het recept voor een betere buurt

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap.

Resto VanHarte gebruikt de eettafel als middel om mensen met elkaar in contact te brengen. Kom eens lekker bij ons eten. Wij serveren gezonde en betaalbare driegangen maaltijden. Wij koken met vrijwilligers uit de wijk, dus als u het leuk vindt kunt u ook ons vrijwilligersteam versterken.

Momenteel zijn wij actief op dinsdag en donderdag op de locatie van Buurtcoöperatie Turquoise in Haarlem Parkwijk. Standaardprijs driegangen maaltijd 7,- euro, met Haarlempas slechts 4,- euro.

Zou u ook in uw wijk een Resto VanHarte actviteit willen ontwikkelen, neem dan contact met ons op. Voor Haarlem is dat Eric Apon te bereiken onder e.apon@restovanharte.nl 

Kerstmiddag in Trefpunt 't Trionk

18 december 2018

Kerstmiddag met muziek in Trefpunt ‘t Trionk 18december

Kerstmiddag in Trefpunt ‘t Trionk

18 december 2018

Kerstmiddag met muziek in Trefpunt ‘t Trionk 18december

Gezonde Lunch: koken en eten (@Binnensteeds)

18 december 2018
Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te eten? Schuif dan aan bij onze lekkere en gezonde lunch op de dinsdagmiddag.
Meekoken + eten: 11:00 - 13:30 uur
Alleen eten: 12:15 - 13:15 uur

Zanggroep (@Binnensteeds)

18 december 2018
Zanggroep in Binnensteeds, in samenwerking met Roads.

Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjesen improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje :)!

Het is een gezellige, gemengde groep.

Kom in Beweging (@Binnensteeds)

18 december 2018
In eigen tempo heerlijk sporten!

Sjoelen (@Binnensteeds)

18 december 2018
Kom gezellig mee-sjoelen. Er is nog plek voor enkele nieuwe deelnemers.

Joris’ kerstboomdiner

18 december 2018

Zoals ieder jaar organiseert Resto VanHarte kerstdiners. Het worden bijzonder feestelijke diners met heerlijk eten, mooi gedekte tafels en natuurlijk een kerstboom. Deze kerst vieren we onze samenwerking met de KRO NCRV én met Joris Linssen. De bekende tv-presentator en zanger Joris Linssen is sinds dit jaar officieel ambassadeur van Resto VanHarte. Om dit te vieren noemen we onze kerstdiners dit jaar Joris Kerstboomdiners. U bent welkom bij Turquoise, Prinses Beatrixplein 51-53. De inloop is vanaf 17:30 en het diner start om 18:00 uur. Graag reserveren via restovanharte.nl of bellen naar 0900 900 3030. Kosten: €7,-

Bakkie in de Buurt

18 december 2018
Leer je buren kennen bij een kopje koffie of thee en zoetigheid! De Buurttuk rijdt naar de Emostraat.

Bakkie in de Buurt

18 december 2018
Leer je buren kennen bij een kopje koffie of thee en zoetigheid! De Buurttuk rijdt naar de Emostraat.

Buurtlunch In De Buurtwinkel Marsmanplein

19 december 2018

Iedere woensdag van 12:00 tot 13:30 uur serveren vrijwilligers vanuit de buurt een gezonde lunch voor buurtbewoners.

U bent van harte welkom!

Computerles

19 december 2018

Alle nieuwe technologieën kunnen soms best ingewikkeld zijn. Daarom organiseert DOCK computerlessen waarbij u vragen kunt stellen rondom:

  • surfen
  • e-mailen
  • omgaan met sociale media
  • Word, Excel, Paint
  • omgaan met smartphone en tablet
  • etcetera

 U wordt persoonlijk begeleid en kunt in eigen tempo oefenen.

Horizon Digitaal

19 december 2018

Computerles en hulp bij digitale vragen.

U krijgt een uur lang persoonlijk les van een eigen instructeur die u in uw eigen tempo gaat leren hoe je met een tablet/computer kunt omgaan.

Dit uur kunt u ook gebruiken om uw digitale vragen te stellen.

Lesgeld € 5, per uur

 

 

 

Zorghotel Pitstop

19 december 2018

Zorghotel Pitstop is een hotel voor cliënten uit de GGZ, waar u ook inloop en dagbesteding kunt volgen. U kunt altijd binnen komen voor een praatje!

 

 

 

 

 

Bowls!

19 december 2018

Bowls; sport voor senioren Houdt u van jeu de boules? Dan zal bowls u zeker bevallen…

Elke woensdag organiseert ontmoetingsgroep Schoterhart onderdeel van Kennemerhart SHDH samen met, PUCK en Sportsupport Bowls.

Tussen 13:00 en 14:00 kunt u uw mikvaardigheden tonen bij deze gezellige bezigheid

Zonder de hulp van omnisportvereniging Onze Gezellen zou dit niet mogelijk zijn geweest! Op het terrein op de van der Aartweg 16 verzamelen we.

De kosten bedragen €5,-

 

Yoga

19 december 2018

Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van yoga op lichaam en geest.

Mindfulness yoga

19 december 2018

Mindfulness Yoga is gebaseerd op de eeuwenoude medische en meditatieve traditie van het Boeddhisme

Fietslessen nodig?

19 december 2018

In het Reinaldapark is op woensdag- en vrijdagochtend fietsles voor nieuwkomers. Beginners/gevorderden.

Zie ook: https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/65243

 

Tafeltennis @Binnensteeds

19 december 2018
Gezellig samen een balletje slaan kan iedere woensdag in Wijkcentrum Binnensteeds. De tafels staan klaar, er zijn ballen en batjes. Kom gewoon eens langs om te kijken of het wat is.

Theatergroep VONK @de Tulp

19 december 2018

Buurttheatergroep VONK oefent elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56 in het Rozenprieel. De groep kan nog nieuwe spelers gebruiken, dus kom gerust langs. Met of zonder toneelervaring van harte welkom. Wie weet wordt bij jou ook het vuur aangestoken en sta jij de eerstvolgende voorstelling ook met anderen te stralen op het toneel.

Polderkeuken Kersteditie 2018

19 december 2018
Uit eten is tijdens kerst altijd extra gezellig! Menu: Kerstbuffet met verschillende hapjes.

Kerst-buurtmaaltijd

19 december 2018
Van 18:00 tot 20:00 uur organiseert de Oosterkerk in samenwerking met de Diaconie Protestantste Gemeente Haarlem een Buurtmaaltijd die vanwege de komende kerstdagen extra feestelijk wordt met live muziek.
De zaal is open vanaf 17:30 uur. Opgeven uiterlijk 17 december bij Zannie: 06-20271024 of
koster@oosterkerkhaarlem.nl. Kosten: €6,50

DOCK Bustochtjes

20 december 2018

Vanuit verschillende locaties in Haarlem-Noord vertrekt bijna wekelijks op wisselende dagen de DOCK bus naar elke keer weer nieuwe bestemming in Nederland. Wij bezoeken dorpen, evenementen, musea, markten enz.
De DOCK bus wordt gereden door een van onze chauffeurs en er gaat ook een vakkundige begeleider mee.
De dagtochten zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de middagtochten van 13:15 tot 17:00 uur

Buurtkamer Trefpunt 55+

20 december 2018

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over

Haak- en breicafé 'Haak maar in!'

20 december 2018

Op donderdag van 13.00 - 14.30 uur kunnen in wijkcentrum de Horizon de haak- en breinaalden worden opgepakt. Twee vrouwen uit de buurt kunnen handige tips en trucs geven om leuke dingen te haken en te breien. Er is veel materiaal aanwezig, maar je kunt ook je eigen spullen meenemen. Het is vooral ook gezellig om in te haken en een praatje te maken. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor de koffie/thee. Kortom: 'Haak maar in!'

Wandelgroep De Horizon

20 december 2018

Elke donderdag verzamelen om 10.15 u. in wijkcentrum de Horizon. Elke week een andere route samen wandelen door een deel van Noord en omgeving. Een goed begin van de dag, gratis, gezellig en gezond. Na afloop drinken we samen nog een kop koffie of thee.

Naaiatelier en kledingreparatie

20 december 2018

Bij het Naaiatelier wordt u begeleid door een officiële coupeuse die u advies en hulp geeft bij het maken van kleding. Ook kan ze u helpen bij het verstellen van kleding, het tekenen van patronen en het knippen en naaien van stof. Er is veel materiaal aanwezig. Voor een kleine vergoeding verricht zij ook kleine kledingreparaties.

DOCK Bustochtjes

20 december 2018

Vanuit verschillende locaties in Haarlem noord vertrekt bijna wekelijks de DOCK bus naar elke keer weer nieuwe bestemming in Nederland. Wij bezoeken dorpen, evenementen, musea, markten enz.
De DOCK bus wordt gereden door een van onze chauffeurs en er gaat ook een vakkundige begeleidster mee.
De dagtochtjes zijn van 10.00-16.00 uur. De kosten verschillen per keer. lunchen doen we onderweg.
De inschrijvingen zijn op bepaalde momenten in de maand op de verschillende locaties in Noord.
De DOCK bus folder komt per kwartaal uit en is verkrijgbaar bij Wijkcentrum de Horizon, De Schakel en het dienstencentrum Marsmanplein. dit zijn ook de inschrijf en opstap locaties.

Gezonde Hap

20 december 2018

Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te koken? Schuif dan aan bij DOCK. Samen met de andere deelnemers leert u de lekkerste gezonde recepten koken. Daarnaast krijgt u tips over voeding en kunt u recepten uitwisselen met de andere deelnemers. Na afloop van de kookles wordt er gezellig samen gegeten.

 

Praten over kinderen en opvoeding

20 december 2018

Het opvoeden van kinderen is niet alleen een hele leuke, maar ook een ingewikkelde taak. Tijdens het opgroeien zult u regelmatig de nodige uitdagingen tegenkomen. Ouders  kunnen bij DOCK hun ervaringen uitwisselen en elkaar helpen bij verschillende vraagstukken. Denk daarbij aan knelpunten op het gebied van gedrag, eten en groei of zorgen rondom ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding, een overlijden of pesten. Naast bijeenkomsten door ouders voor ouders, biedt DOCK  een luisterend oor, praktische tips en themabijeenkomsten over opvoedkundige onderwerpen

Computerinloop (@Binnensteeds)

20 december 2018

Heb je vragen over sociale media, internet, computergebruik? Loop gewoon even binnen!

Buurtkamer creatief & zo

20 december 2018

Hier kunt u aanschuiven bij Pascaline in de Ringvaart. Onder haar begeleiding kunt u de mooiste
creaties maken. Elke week wordt er een andere creatieve techniek uitgelicht. De kosten hiervoor zijn €3,- inclusief een kopje koffie/ thee. Na afloop kunt u uw creatie mee naar huis nemen.

Open Eettafel (donderdag)

20 december 2018

Elke donderdag van 17:30-19:00 uur kunt u gezellig aanschuiven en genieten van een smakelijke twee gangen maaltijd (hoofdgerecht en nagerecht). Gerechten worden een week van te voren bekend gemaakt. Schuift u ook gezellig aan? Aanmelden kan bij de bar van wijkcentrum de Ringvaart, tel. 023-5436001.

 

Zingen voor Jong en Oud in Schalkwijk

20 december 2018

Care&Culture, Kennemerhart, Sint Jacob en basisschool de Globe slaan de handen ineen en zorgen voor muzikale ontmoetingen in Schalkwijk! 

Iedere donderdag van 13:30-14:15  kunt u meezingen met klassiekers als Twee motten, Aan de Amsterdamse Grachten, Wonderful World, Mijn Opa etc. 

Pianist en dirigent Remmert Velthuis begeleidt het zgn. Care&Culture koor, bestaande uit bezoekers van dagcentrum Weidehart, ontmoetingscentrum Schalkhart, kinderen van Basisschool de Globe en enthousiaste buurtbewoners. U bent van harte welkom om mee te zingen en te luisteren!

 NB Geen repetitie op 25 oktober i.v.m. de herfstvakantie.

Locatie: Woonzorgcentrum Schalkweide, Floris van Adrichemlaan 15, Haarlem.

Meer informatie: Dagcentrum Weidehart, 06-20005580,weidehart@kennemerhart.nl

 

 

Aquarelleren

20 december 2018

Het aquarelleren is een samenspel van techniek en toeval.

Schilderen met Acrylverf

20 december 2018

Het aquarelleren is een samenspel van techniek en toeval

Wandelen vanuit de Vijfhoek

20 december 2018

Iedere donderdag vertrekken we om 11 uurvoor een mooie wandeling vanuit Nieuwekerksplein 17. We verzamelen om 10.50. Het is voor alle leeftijden. Iedereen is welkom en het gaat altijd door.

Meer info:

https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/64812

BABBELBAD TAALCAFÉ

20 december 2018

Dutch Language Café - 
Every thursday at Het Badhuis in Haarlem. Great coffee, good people, interesting conversations. Accelerate your Dutch language skills the fun way!

Free admission. Ask for Ruud. He can introduce you and teach you Dutch!

More info: https://www.facebook.com/DeTaalmaatjes/

donderdag 01 november 09:00 tot 12:00

https://www.badhuisleidsebuurt.nl

 

Tostietje met... @Binnensteeds

20 december 2018

Tostietje met... Elke donderdag kunt u een tosti komen eten in Wijkcentrum Binnensteeds. We draaien plaatjes uit de oude doos en wie wil mag een dansje wagen! Daarnaast wordt er om de week iets extra's aangeboden, zoals: spelletjesmiddag, film, toneelvoorstelling of live-muziek. (zie facebookpagina van Binnensteeds)

 

Theatergroep STEM @Binnensteeds

20 december 2018

Theatergroep STEM oefent in Wijkcentrum Binnensteeds. De groep bestaat uit nieuwe en oudere Haarlemmers. En er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Creatief Atelier (@Binnensteeds)

20 december 2018
Gezellig en creatief aan de koffietafel in Binnensteeds.

Kerstconcerten in de Bavo

20 december 2018

15 december 2018 19:00 uur: Kerstconcert Kathedrale Koor 20 december 2018 20:00 uur: Kerstconcert St. Johns College Choir i.s.m. Bavocantorij 23 december 2018 20:00 uur: Festival of Nine Lessons and Carols 28 december 2018 19:00 uur: Avondopenstelling kathedraal https://www.rkbavo.nl/

Kerstviering @ Soos Binnensteeds

21 december 2018

Kerststukjes maken Met een kerstmuziekje op de achtergrond. Voor deze keer: 2 euro en graag aanmelden van te voren via mdemon@haarlemeffect.nl of 023 5319030

Soos Binnensteeds is een gezellige uitgaansavond in de Haarlemse Binnenstad. Met een wisselend progrmma. Deze vrijdag is het dus thema: Kerst en Kerststukjes maken

Iedere vrijdagavond is er Soos: van 19.30 tot 21.30 uur.

 

 

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein

21 december 2018

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein is iedere vrijdag van 10:00-12:00 uur Het is een buurtkamer waar ouderen onder het genot van een kopje koffie/thee samen creatief bezig zijn. Begeleider Pascaline zorgt voor een gevarieerd aanbod waar iedereen aan deel kan nemen.
Heeft u problemen met vervoer of is de drempel te hoog bel dan Irma 06-38826361 dan zoeken we samen naar een oplossing en stappen we samen die hoge drempel over.

Soos Binnensteeds

21 december 2018
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Yoga 55+

21 december 2018

Een yogales bestaat uit verschillende houdingen en oefeningen, die staand, zittend en liggend worden gedaan.

Wandelgroep Zuid West

21 december 2018

Elke vrijdag wandelt een groepje buurtgenoten vanaf Trefpunt ’t Trionk een mooie wandeling.

Bewegen naar een baan

21 december 2018

Binnen 10 weken een gezondere levensstijl en een stap dichterbij werk dmv hardloop en sollicitatietraining

VRIJDAGMIDDAG BORREL

21 december 2018

De allerleukste VRIJDAGMIDDAGBORREL in je eigen Leidsebuurt! Eindelijk... Je hoeft niet meer de stad in... je kids kunnen mee... alleen maar leuke buren... en natuurlijk lekkere drankjes! Olé! Vanaf 17:00 uur.

Mid winter diner Schalkwijk

21 december 2018
Gezellig en feestelijk gratis drie gangen diner (aanmelden verplicht)

Mid winter diner Schalkwijk

21 december 2018
Gezellig en feestelijk gratis drie gangen diner (aanmelden verplicht)

Kerstverhalenlunch

23 december 2018
Van 12:00 tot 15:00 uur nodigt de Oosterkerk haar buurtgenoten uit voor een lunch rondom het oorspronkelijke
Kerstverhaal en andere verhalen over vriendschap, trouw en hoop. Er zullen bekende Kerstliederen worden
gezongen. Tijdens dit alles zal een uitgebreide lunch geserveerd worden en is er weer ruimte voor ontmoeting en
gesprek. Opgeven bij Zannie 06-20271024 of koster@oosterkerkhaarlem.nl. Kosten: Gratis, wel opgeven.

Kerstzang in Haarlem

24 december 2018

Kerstzang op het Nieuwe Kerksplein in de Vijfhoek al 40 jaar een traditie!

Kerstsamenzang Haarlem Grote Markt

24 december 2018

Kerstsamenzang Haarlem wordt jaarlijks gevierd op de Grote Markt. Deze editie is het een speciale editie. 20:30 - 22:30 Silent Disco met Jody Bernal vs Raynor 22:30 - 23:00 Change Over naar Kerstmis - Hoofdtelefoons inleveren en achtergrond muziek over de Markt 23:00 - 00:00 Live uitzending Kerstmis uit de Grote Kerk / St. Bavokerk 00:00 - 01:45 De Kerstsamenzang met authentieke live band , alle liederen met tekst staan vanaf 6 December op de website van Kerstsamenzang.

Kerssamenzang Zaanenpark

24 december 2018
Op maandagavond 24 december, Kerstavond, als het donker is, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord vol. Buurtbewoners verzamelen zich rond het podium dat verlicht is met bontgekleurde gloeilampen. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kerstsamenzang in het Zaanenpark.

Kerstavond; lichtjestocht

24 december 2018
Om 19.25 uur een Lichtjestocht ‘In een ander licht’ door de buurt, beginnend bij de
Oosterkerk. Om 20.00 uur Kerstsamenzang in de tuin van de kerk, begeleid door
een kleine brassband. Na afloop kan iedereen binnen terecht voor Glühwein,
warme chocolade en kerststol en in de Kerkzaal voor een moment van stilte en het
aansteken van een kaarsje. Kosten: gratis.

Kerstzang aan de plas

24 december 2018

17.00 uur Het Veerkwartier open/ 17.30 uur Stamppotbuffet open/ 19.30 uur Samenzingen met Joost Dobbe /
20.00 uur Samenzingen met Barbees & Barflies/ 21.00 uur Buitenborrelen. Alweer voor het vierde jaar
organiseert Het Veerkwartier Kerstzang aan de Veerplas. Met Stamppottenbuffet, glühwein en samenzang onder
begeleiding van Joost Dobbe voor de kleintjes en meez(w)ingen met Barbees & Barflies.. Reserveren
noodzakelijk: bel 023 583 4377. Kosten: horecaprijzen

CULTUURTAFEL VAN VEEL IN JARIGE TONEEL- EN FILMSCHUUR Avondje uit voor alle Haarlemmers

25 december 2018

De CultuurTafel van Veel is een avondje uit voor alle Haarlemmers. Elke laatste dinsdag van de maand worden de tafels aan elkaar geschoven en wordt een smakelijke daghap geserveerd in het Theatercafé. Na het eten wordt gezamenlijk een theater-, dansvoorstelling of film bezocht. Bezoekers met een HaarlemPas betalen slechts € 5,00 voor deze avond uit. Zo viert het theater het jubileumfeest (de Toneel- en Filmschuur bestaat dit jaar 50 jaar) met alle Haarlemmers. De CultuurTafel van Veel is een samenwerking met De Tafel van Veel en BUUV en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Haarlem.

Swingen met Kerst

25 december 2018

In cafe Stiels is ook met kerstdagen een gezellige band te beluisteren! Op 25 december Sprpkk feat/ Toni Sprokkelenburg met semi-acoustische classic bluesrock Op 26 december Maestro Mikel & de Einzelgang met lyrical hiphop en jazzbeats.

Kerstdienst

25 december 2018
Dinsdag 25 december Kerstdienst
Om 10.00 uur in de Oosterkerk tijdens de dienst een kindermoment met aansluitend een eigen kinderviering.
Muzikale begeleiding door de brassband van het Leger des Heils en de Zangers van Oost. Thema van de dienst is:
“Kerst versus Fake-news”. Kosten: Gratis

heb je vragen m.b.t gebruik laptop of tablet?

26 december 2018

heb je vragen m.b.t gebruik laptop of tablet? Neem 'm onder je arm mee naar de Tulp in het Rozenprieel en ik kan je daar helpen op de woensdagen.

Zie ook: https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/59163

 

Kom je ook gezellig 2e Kerstdag naar het eetcafé?

26 december 2018
Het eetcafé is in het centrum van Haarlem. Tafel voor max. 7 personen. Aanvang: 18.30 uur. Eten en drinken voor eigen rekening. Opgeven bij mij tot 7 december a.s.

Voor meer informatie https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/67760

Bingo (volwassenen)

28 december 2018

Bingo voor volwassenen. Vrijwilligers organiseren zelf de activiteit.

Wilt u ee avondje gezellig uit en leuke prijzen winnen? Dan bent u van harte welkom op onze bingoavonden!

Eindejaarsfeest @Soos Binnensteeds

28 december 2018

Soos Binnensteeds is een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond. Op vrijdag 28 december slutien we gezellig het oude jaar af. Met muziek, dans, een hapje,drankje en niet te vergeten: oliebollen! 

4e Kerstdag-diner @Tulp, Rozenprieel

28 december 2018

Vrijdag 28 december va 17:30 uur Een speciale 4e kerstdag maaltijd. De kosten zijn die dag € 10,- en aanmelden vooraf is noodzakelijk. Zorg deze keer dat je er om 18.00 uur bent (inloop vanaf 17.30 uur) Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56

Vrijdagmiddag Kerstborrel

28 december 2018
Vierkante ogen van je computer, vermoeide voeten van je hakken of klaar met het gezeur van je baas? Gooi de laptop van je collega dicht, trek je sneakers aan en spring samen op
de fiets naar onze vrijdagmiddag borrel. Kom met een groep van 8 binnen en krijg
van ons welbekende hapkwartier. Kosten: Horecaprijzen
Van 16:00 tot 20:00 uur, bij het Veerkwartier, A. Hofmanweg 62.

Broodjes bakken op echt vuur

29 december 2018
Van 15:00 tot 17:00 uur kunnen er broodjes gebakken worden bij Het Veerkwartier, A. Hofmanweg 62. Het enige
wat jij hoeft te doen is een bolletje deeg aan de bar bestellen en dan zorgen wij dat het vuur blijft branden. Het
personeel zorgt ervoor dat de broodjes optimaal gebakken worden in een perfect vuurtje. Daarnaast ligt er bij de
bar smeerseltjes om de broodjes nog lekkerder te maken. Kosten: €4,00

Tuinadvies voor een groene tuin

31 december 2018

KNNV Tuinambassadeur komt gratis éénmalig bij u langs om tuin-advies te geven over het groener maken van uw tuin. Zodat er meer vogels, vlinders, bijen etc uw tuin bezoeken

Meer info klik op https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/57154

 

Samen Nordic Walking

31 december 2018

Zijn er mensen die het leuk vinden om samen Nordic Walking te beoefenen. Heerlijk in beweging zijn en ondertussen de gezelligheid ervaren in de natuur of in de stad.

Zie ook: https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/55987

 

Nieuwjaars Openeettafel @Fjord

3 januari 2019
Nieuwjaars Open Eettafel, Fjord Donderdag 3 januari

Roze Salon 55+

10 januari 2019

Iedere 2e donderdag van de maand ben je vanaf 16.30u van harte welkom in de Roze Salon 55+. Dé ontmoetingsgelegenheid voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders in Haarlem. De Roze Salon vindt plaats in wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt20 in Haarlem-centrum.

Ontmoeting, gezelligheid, amusement zijn sleutelbegrippen. Ook wordt er elke maand een culturele activteit aangeboden aan de bezoekers.

De Roze Salon 55+ wordt georganiseerd door de Regenboogambassadeur Ouderen en Gay-Haarlem.nl.

Zie voor het actuele programma en ander nieuws de websites van de Roze Salon 55+ en Gay-Haarlem.nl

 

Schilderen met Acrylverf

16 januari 2019

Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los.

CULTUURTAFEL VAN VEEL IN JARIGE TONEEL- EN FILMSCHUUR

29 januari 2019

Dit jaar bestaat de Toneel- en Filmschuur 50 jaar. Onder het motto ‘Toneelschuur: vijftig jaar vooruit’ viert de Toneelschuur een theaterseizoen lang feest. De jubileumspecial CultuurTafel van Veel is een avondje uit voor alle Haarlemmers. Elke laatste dinsdag van de maand worden de tafels aan elkaar geschoven en een smakelijke daghap geserveerd in het Theatercafé. Na het eten wordt gezamenlijk een theater-, dansvoorstelling of film bezocht. Bezoekers met een HaarlemPas betalen slecht € 5.00 voor deze avond uit.

Schuif AanTafel bij Karin

28 juni 2019

Heb je zin in een goed gesprek met vriendinnen of vrouwen die je (nog niet) kent? Even over iets anders praten en elkaar een (energie)boost geven? Schuif dan aanTafel! Bij aanTafel ga je met elkaar in gesprek aan de hand van een van de draaiboeken: Doel, Lef of Netwerk. Heel simpel en succes gegarandeerd.

Doelgesprek

In samenwerking met Jump Movement

Wil je wel iets, maar weet je nog niet precies wat? Of weet je al wat je wilt, maar nog niet hoe je daarmee aan de slag kunt gaan? Deel je successen (hoe groot of klein ook), vertel waar je naartoe wilt en krijg tips en advies. Het Doelgesprek levert je gegarandeerd nieuwe denkrichtingen op. 

Lefgesprek

Geïnspireerd op de dialoogmethodiek van Nederland In Dialoog

Wat betekent Lef voor jou? Bij welke ervaring had je Lef nodig en wat gebeurde er toen? Denk je eens in hoe het zou zijn als je oneindig veel Lef zou hebben: dan ligt de wereld aan je voeten, toch?  

Netwerkgesprek

Geïnspireerd op de #Durftevragen

Stel dat je gewoon durft te vragen wat je nodig hebt of zou willen? En dat je direct allemaal handige tips krijgt om je daarbij te helpen? Dat is waar het Netwerkgesprek over gaat. Iedere vrouw heeft iets te vragen en iets te bieden aan een ander. Bij het Netwerkgesprek leer je de goede vraag, op het goede moment, aan de juiste mensen te stellen.

 

creatieve buurtkamer de Fjord

26 augustus 2019
een leuke ontmoetingsplek voor buurtbewoners, het leuk om met elkaar iets doen, deze middag breien en haken. u kunt ook een kopje thee of koffie komen drinken.

Open Huiskamer

29 oktober 2019

Elke dinsdag en vrijdag is er in Het Open Huis de Open Huiskamer. Een plek om te ontspannen, koffie en thee te drinken en rond 12:00uur te genieten van een lunch. Iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en/of een plek om andere wijkbewoners te ontmoeten is meer dan welkom. 

'Vrij Dansen'

27 december 2019
Hou je van dansen, maar wil je geen pasjes leren? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan gerust langs op vrijdagmiddag in de Ringvaart. Daar mag je dansen zoals jij dat graag wilt, samen met fijne mensen en voornamelijk op lekker swingende muziek. Achteraf drinken we altijd een kopje thee met wat lekkers.
Iedereen die van dansen houdt is welkom! Ook als je denkt dat je niet kunt dansen of als je onzeker bent. Juist dan nodigen we je uit om te komen!

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads Ateliers

31 december 2019

Roads Ateliers is een gezellige en laagdrempelige locatie voor recreatieve en arbeidsmatige dagbesteding en inloop voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. U kunt bij ons na bijvoorbeeld een depressie, burn-out of psychose weer een beetje in balans komen.

Roads Textiel atelier

31 december 2019

Bij het textiel atelier wordt met elkaar gewerkt aan verkoopbare producten. Er wordt veel gewerkt met gerecycled materiaal, zodat dit een tweede leven krijgt. Producten worden veelal bij reguliere bedrijven verkocht.

Appeltaartimperium

31 december 2019

U wilt in een leuk, gezellig ambachtelijk bedrijf een bijdrage leveren? Kom Appeltaarten bakken voor o.a. Haarlemse horeca, musea en particulieren.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.