Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord

Kerssamenzang Zaanenpark

Initiatiefnemer
Doelgroepen
KinderenJongerenVolwassenenSenioren
Onderwerpen
Groen - buitenactiviteitenMuziek
Begindatum
24 december 2018
Einddatum
24 december 2018
Samenvatting
Op maandagavond 24 december, Kerstavond, als het donker is, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord vol. Buurtbewoners verzamelen zich rond het podium dat verlicht is met bontgekleurde gloeilampen. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kerstsamenzang in het Zaanenpark.
Beschrijving en tijdstip
Kom inzingen voor de Kerstsamenzang in het Zaanenpark

Haarlem-Noord, 11 november 2018 - Op maandagavond 24 december, Kerstavond, als het donker is, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord vol. Buurtbewoners verzamelen zich rond het podium dat verlicht is met bontgekleurde gloeilampen. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kerstsamenzang in het Zaanenpark. In aanloop daarnaar toe, kunnen buurtbewoners nu al inzingen. Om te oefenen en alvast in de stemming te komen.

Dit jaar wordt er voor de twaalfde keer op rij op Kerstavond gezongen in het Zaanenpark. Er is een goed koor, buurtbewoners hebben geoefend, er zijn instrumenten en de Kerstliedjes zijn 'traditionals' die iedereen kent. Ook wordt er door vrijwilligers een kop warme chocolademelk of een glas glühwein ingeschonken.

Saamhorigheid
Iedere editie lopen duizend tot vijftienhonderd buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen. De sfeer is opperbest; het is gezellig en saamhorig. Achterliggende gedachte van dit buurtevenement is 'Voor de buurt, door de buurt'. Alles rond de Kerstsamenzang komt uit de ideeënkoker van buurtbewoners en is bedoeld om mede-buurtbewoners een gezellige en sfeervolle avond te bezorgen. En die opzet slaagt telkens weer.

Dit jaar nodigt de organisatie buurtgenoten uit om samen een écht buurtkoor te vormen. Heb je zin in om aan dit gelegenheidskoor deel te nemen, loop dan binnen op de 'meezing-inloopavonden' in het Posthuis. Er is koffie en na afloop is er een drankje.

Data meezing-inloopavonden Kerstsamenzang Zaanenpark:
Vrijdagavond 23 november 19:30 tot 21:30

Vrijdagavond 30 november 19:30 tot 21:30

Zaterdagavond 15 december 19:30 tot 21:30

Zondagavond 23 december 19:30 tot 21:30

Zin om mee te zingen? Kom dan naar de inloopavonden in het Posthuis. Daar kun je oefenen onder leiding van Sarah Elias en Gunther Irmer. De muziekale begeleiding is in handen van Buurtsessies. Oefenpartijen zijn te vinden op www.sarahelias.com/oefenpartijenkerstsamenzang.php

Meer informatie over dit evenement is te vinden op Facebook via facebook.com/posthuiszaanenpark.


Contactgegevens
Voor vragen stuur je een mailtje naar evenement@posthuis.info
Adres
Posthuis Mercuriusstaat 21 / ZaanenparkHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief