Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord

Lezing: De Gouden Koets nader belicht

Initiatiefnemer
Voor wie is het?
VolwassenenSenioren
Wat wil je doen?
Lezing en Discussie
Online of op locatie?
Op locatie
Startdatum
26 januari 2022
Einddatum
26 januari 2022
Samenvatting

Op woensdag 26 januari om 20.00 uur. Toegangskaartjes € 10,-- via Deze link

Maya Mutlu geeft u een verdiepende lezing over deze tentoonstelling. In deze expositie reflecteren zestien kunstenaars uit verschillende generaties en met diverse culturele achtergronden op de Gouden Koets. De Gouden Koets is ook middelpunt. Ooit een geschenk van het volk aan de toen achttienjarige Wilhelmina bij haar inhuldiging in 1898, en nu vooral beladen erfgoed door de zijpanelen. Ooit het symbool van welvaart, de trots van de Nederlanden, nu onderdeel van een actueel debat. Moet de Gouden Koets voor altijd een museumstuk blijven?

Omschrijving

Ooit geschenk van het volk, nu beladen door erfgoed op zijpanelen In het seizoen 2021-2022 geeft kunsthistorica Maya Mutlu bijna maandelijks een interactieve lezing over interessante tentoonstellingen die nu te zien zijn in Haarlem, Amsterdam of Leiden. Een verrijking of inleiding voor wie de tentoonstelling nog wil gaan bekijken, een verdieping voor als u al geweest bent. Tot en met 27 februari 2022 is in Museum Amsterdam een meerstemmige tentoonstelling over en mét de Gouden Koets te zien.

Contactinformatie
– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.
– Bezoekers vanaf 13 jaar kunnen wij alleen toelaten met een vaccinatiebewijs op papier, Corona checkapp QR code, herstelbewijs of negatieve PCR test.
Adres
Verhalenhuis Haarlem van Egmondstraat 72024 XLHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief