Magazine Ontmoet: Samen zijn we Haarlem

In magazine Ontmoet: aandacht voor eenzaamheid

Alle Haarlemmers hebben inmiddels het eenmalige magazine Ontmoet ontvangen! Met Ontmoet wil de gemeente eenzaamheid bespreekbaar  maken en ontmoetingen tussen Haarlemmers  stimuleren. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk vraagstuk dat onder alle leeftijden voorkomt en kan leiden tot andere ernstige klachten. Ook in Haarlem ervaren veel mensen eenzaamheid. Aandacht hiervoor is essentieel! Bewustwording is een eerste stap in het tegengaan van eenzaamheid. Het magazine bevat persoonlijke verhalen, veel achtergrondinformatie en een handige informatiegids met relevante adressen.

Uit onderzoek van de GGD, adviesbureau Movisie en de gemeente blijkt dat eenzaamheid in Haarlem meer aandacht nodig heeft. Maar liefst 40% van de Haarlemmers voelt zich wel eens eenzaam, 8% is dat ernstig of langdurig.  Toch is bestrijding in de praktijk vaak lastig. Er rust een taboe op het thema en veel mensen vinden het lastig eenzaamheid te herkennen. De gemeente wil hier met het magazine verandering in brengen door handvatten te bieden voor  het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid in de eigen omgeving.

Meer informatie
Het magazine Ontmoet is onderdeel van het ‘Jaar van de Ontmoeting’. Ontmoet is door de gemeente Haarlem in samenwerking met het Straatjournaal en partners van het Jaar van de Ontmoeting gemaakt. De Haarlemse gemeenteraad heeft 2017 uitgeroepen tot het Jaar van de Ontmoeting. In dit jaar organiseren de gemeente en diverse organisaties veel activiteiten om Haarlemmers meer met elkaar in contact te brengen. Lees meer over eenzaamheid en het Jaar van de Ontmoeting op www.haarlemontmoet.nl. Hier staan ook leuke activiteiten waarbij Haarlemmers elkaar leren kennen.

 

Digitale versie downloaden? Klik op onderstaande link

https://haarlemontmoet.nl/docs/Ontmoet%20def%20web.pdf