Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord
Oost
Centrum
Schalkwijk

Nieuwjaarsbijeenkomst & Lezing Duurzaamheid Humanistisch Verbond Haarlemmerland

Doelgroepen
JongerenVolwassenenSenioren
Onderwerp
boodschappendienst
Startdatum
19 januari 2020
Einddatum
19 januari 2020
Samenvatting
Haarlem samen 2020 in! Duurzaam ontwikkelen voor de toekomstige generaties.

“Je kunt wel een voetbalclub supporten, maar als je vindt dat die club failliet mag gaan als jij er niet meer bent ben je geen echte supporter. Dat geldt in feite voor alles wat we in het leven werkelijk van waarde vinden.” - Marc Davidson-

Prof. Marc Davidson houdt op zondag 19 januari 2020 een lezing in Haarlem over doorgeschoten individualisme, milieu en hoe wij daarop op een andere manier mee kunnen omgaan. Marc Davidson is hoogleraar filosofie aan de universiteiten van Amsterdam en Maastricht.

De mens is een scheppend wezen. Onze generatie bouwt voort op wat vorige generaties voor ons hebben opgebouwd. “Wat de mens tot mens maakt, is dat hij voortbouwt en op de schouders staat van vorige generaties”, aldus Davidson. Zo geven wij een waardevolle samenleving aan elkaar door. Daarom is het ook van belang te streven naar een duurzame ontwikkeling voor ons nu en voor de generatie na ons. Dan gaan wij met zorg met elkaar om, werken wij aan duurzaamheid en aan het voorkomen van klimaatverandering.

De lezing vindt plaats in de Openbare bibliotheek (Doelenzaal) aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem, bij de Nieuwjaarsreceptie van het Humanistisch Verbond Haarlemmerland. Iedereen is welkom op deze bijeenkomst. De aanvang is om 15.00 uur.
Omschrijving
Kennismaken en kennis delen, Nieuwjaarsbijeenkomst.
Contactinformatie
info@hvhland.nl
Adres
Gasthuisstraat 322011 XPHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Geen Youtube-link
Deel dit initiatief