Initiatieven per dag - Noord

Duofietsen Haarlem & Omgeving

18 maart 2018

Fietst u graag, maar lukt dat niet (meer) zelfstandig? Vindt u het leuk om samen te fietsen? Dan is duofietsen misschien iets voor u. Bewegen in de buitenlucht en ondertussen gezellig een praatje maken. 

 

Proefduik maken (iedere dinsdagavond in maart)

20 maart 2018

Ontdek een verrassende wereld… duik met ons mee!

Ontdek de fascinerende onderwaterwereld, leer interessante dingen en ontmoet nieuwe mensen. Wil jij vóór de zomer je duikbrevet halen en lid worden van een gezellige vereniging? Dan is dit je kans!

De hele maand maart is het bij Duikvereniging Nautic Explorer 'Open Avond Maand'. Elke dinsdagavond in maart (6, 13, 20, 27 maart) kun je vrijblijvend langskomen, de sfeer proeven en een gratis proefduik maken onder begeleiding van onze professionele instructeurs.

 

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Noord

21 maart 2018

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

Buurtkamer Trefpunt 55+

22 maart 2018

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over

Soos Binnensteeds

23 maart 2018
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Het Rondje van...

28 maart 2018

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

Deelname is gratis

Buurtsessie

17 april 2018

BuurtSessies

Kom de derde maandagavond van de maand om
19.00u akoestische muziek maken in het Posthuis in het Zaanenpark!
Tot uiterlijk 22u zing of speel je onder leiding van Gunther, Harry
en Peter met gitaren, ukeleles, mondharmonica's, viool, klarinet,
licht slagwerk of andere 'zachte' instrumenten. Toegang is €3,50.
Op onze Facebook-pagina BuurtSessies en via mail teksten, akkoorden
en programma-aanwijzingen. Lijkt je dit wat voor een vriend? Zegt het
voort!

Aanmelding

Reserveren
geeft korting en gegarandeerd plaats. Ook als je (eerst) alleen wil
komen luisteren. Dit kan via Nextdoor, bij Facebook-groep
Buurtsessies of met een mail naar
buurtsessies@gmail.com.
Graag met je naam en als je voor het eerst komt (hoofd)instrument(en)
en of je zingt. We bevestigen je reservering en evt. toegang tot de
Facebook-groep.

 

 

Rode Kruis Vaardagen 18 en 19 april 2018

18 april 2018

Op woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 organiseren wij de Rode Kruis Vaardagen voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Dit keer varen wij met schip de MPS River Queen naar de Kaagse Plassen. Aan boord kunnen deelnemers genieten van koffie en thee met appelgebak, een uitgebreide lunch en een borreltje met bittergarnituur. 

Gezellige handwerksoos

25 april 2018

Iedere dinsdagavond van 19:00 - 21:30 uur handwerksoos in Haarlem Noord.

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

31 augustus 2018

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

  1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
  2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
  3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
  4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
  5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
  6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.