Initiatieven per dag - Noord

BELANGENBEHARTIGING, OUDEREN ADVISERING, ONTSPANNING EN SAMENKOMSTEN

17 december 2017

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

  1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
  2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
  3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
  4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
  5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
  6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Ochtend wandeling haarlem Noord

17 december 2017

Samen gezellig wandelen in de ochtend

Heb je zin in een gezellige aftrap van Kerst?

17 december 2017

Dan nodigen wij, GroepvanSan, Yada Yada en muzikant Johan je graag uit. Gezellig bij elkaar zijn, ongedwongen nieuwe mensen leren kennen en als je zin hebt kerstliedjes meezingen. Meld je snel aan!

 

Stamtafel Buurtwinkel Marsmanplein

18 december 2017
De Stamtafel is een ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor gezelligheid, een goed gesprek, wanneer je een vraag hebt of advies wilt. Samen met een eenvoudige maaltijd, elke maandag.
De Stamtafel is een plek voor iedereen! Schuif jij aan?

Bij Bosshardt Haarlem Koffie / thee en maatschappelijke vragen van 9.00 tot 12.30 uur

18 december 2017

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.

http://www.legerdesheils.nl/noord-holland


Jongeren Ontmoetingspunt (JOP) 18:30 tot 21:30

18 december 2017
Ben je tussen de 8 en 14 jaar oud? Hou je van spelletjes,
knutselen, film kijken of wil je gewoon gezellig met andere
jongeren samen zijn? Dan is het JOP iets voor jou!

Taal en Koffie

18 december 2017

Onder begeleiding van Lawa Pasha kunnen vrouwen samen koffie drinken en oefenen met de Nederlandse taal. Er kan ook gepraat worden over voorzieningen in Nederland: waar moet je waarvoor naar toe? Wat is er allemaal mogelijk? Lawa kan vrouwen informatie geven en de weg wijzen.

Beter Nederlands 1 beginners (vrouwen)

18 december 2017

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies, maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Buurtkamer Soos & Zo

18 december 2017

Op maandag organiseert DOCK een gezellige dag voor ouderen in Wijkcentrum de Hoizon Ambonstraat 2. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. U mag ook nog blijven eten want om 12.30 uur serveren we Soep met brood . Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Conversatie Nederlands 1 beginners (vrouwen)

18 december 2017

Wilt u beter worden in Nederlands spreken? Kom dan naar onze gezellige conversatielessen. De docenten helpen u over de drempel heen om Nederlands te spreken. U leert dat spreken belangrijker en leuker is dan dat het perfect moet zijn.

 

Mannen ontmoetingsgroep

18 december 2017

Voornamelijk oudere mannen drinken een kopje koffie, maken een praatje met elkaar, bespreken actuele thema's en ondernemen af en toe wat activiteiten.

Sporten op Muziek

18 december 2017

Lekker en gezellig een uur bezig zijn om je lichaam los en soepel te maken. Dit alles op muziek onder leiding van ervaren dans- en sportdocente Astrid Janszen.

Trefpunt 55+ met spelletjes

18 december 2017

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Tuinplezier

18 december 2017

Heeft u groene vingers maar geen tuin? Wilt u graag meer leren over tuinieren? Of vind u het heerlijk om buiten bezig te zijn? Dan is dit wat u zoekt.

Samen met de begeleiders en de andere deelnemers gaat u de binnentuin van wijkcentrum De Horizon opbouwen om er een mooie pluk/moestuin van te maken.

Waar we allemaal nog jaren plezier van zullen hebben en vele uren in kunnen doorbrengen.

Roads Computerles en ondersteuning

18 december 2017

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.

Buurtsessie

18 december 2017

BuurtSessies

Kom de derde maandagavond van de maand om
19.00u akoestische muziek maken in het Posthuis in het Zaanenpark!
Tot uiterlijk 22u zing of speel je onder leiding van Gunther, Harry
en Peter met gitaren, ukeleles, mondharmonica's, viool, klarinet,
licht slagwerk of andere 'zachte' instrumenten. Toegang is €3,50.
Op onze Facebook-pagina BuurtSessies en via mail teksten, akkoorden
en programma-aanwijzingen. Lijkt je dit wat voor een vriend? Zegt het
voort!

Aanmelding

Reserveren
geeft korting en gegarandeerd plaats. Ook als je (eerst) alleen wil
komen luisteren. Dit kan via Nextdoor, bij Facebook-groep
Buurtsessies of met een mail naar
buurtsessies@gmail.com.
Graag met je naam en als je voor het eerst komt (hoofd)instrument(en)
en of je zingt. We bevestigen je reservering en evt. toegang tot de
Facebook-groep.

 

 

DOCK Bustochtjes

19 december 2017

Vanuit verschillende locaties in Haarlem-Noord vertrekt bijna wekelijks op wisselende dagen de DOCK bus naar elke keer weer nieuwe bestemming in Nederland. Wij bezoeken dorpen, evenementen, musea, markten enz.
De DOCK bus wordt gereden door een van onze chauffeurs en er gaat ook een vakkundige begeleider mee.
De dagtochten zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de middagtochten van 13:15 tot 17:00 uur

Beter Nederlands 2 (vrouwen)

19 december 2017

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook met tijd en aandacht voor elkaar.
Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Beter Nederlands 3 (vrouwen)

19 december 2017

Lessen volgen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor iedereen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Gezond Bewegen 50+

19 december 2017

Op je eigen tempo werken aan je conditie, op muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan! Onder leiding van enthousiaste sportdocente Jacqueline Nauwelaerts. Na afloop gezellig samen koffie drinken.

Gezond lunchen in de Schakel

19 december 2017

Een goed verzorgde maaltijd in een leuk gezelschap.

Chilzz Noord

19 december 2017

Waar vind jij een plek waar je kunt chillen, darten, gamen of gewoon tv kunt kijken met vrienden? Bij Chilzz van DOCK natuurlijk! Bij Chillzz kun je met je vrienden leuke dingen doen maar ook een goed gesprek hebben over school, werk of je toekomst. Niets moet en alles kan, zolang het voor iedereen gezellig blijft. Sommige activiteiten bij Chilzz worden samen met een vrijwilligersgroep van jongeren georganiseerd. Zij komen dan bij elkaar, bedenken een programma, maken een begroting, vragen hiervoor geld aan bij de jongerenwerker en zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoerende taken. Zo kun je dus zelf bepalen wat je met je vrienden gaat doen. Best chill toch?

Sporten op een rustig tempo

19 december 2017

Op een rustig tempo werken aan je conditie, op muziek die je inspireert. Kom in beweging, ook al gaat het wat moeilijker door een blessure of een lichte beperking. Onder leiding van de enthousiaste ervaren sportdocente Jacqueline Nauwelaerts.

Opstapje 1, opvoedingsondersteuning 3-4 jaar (ouder en kind)

19 december 2017

Met opstap biedt DOCK Haarlem u een tweejarig gezinsgericht stimuleringsprogramma. Een speciaal getrainde begeleidster helpt u en uw kind bij de ontwikkeling met werkmaterialen, leesboekjes, thuisactiviteiten en wekelijkse ondersteuning.

Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost

19 december 2017

De Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost bestaat uit een aantal vrijwilligers die tijd en energie over hebben om andere buurtbewoners in Haarlem Noord en Oost een handje te helpen. Om hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. U hoeft echter niet te aarzelen, bel de Hulpdienst in uw buurt! Voor de volgende klussen kunt u bellen: - Vervoer van en naar huisarts, ziekenhuis, vrienden en activiteiten - Boodschappen doen - Lichte klusjes in huis en tuin, geen regelmatig huishoudelijk werk. - Vriendschappelijk huisbezoek NB: De klussen kunnen de gehele week plaatsvinden. Voor vervoer wordt een vergoeding gevraagd.

De Boodschappenbus vanuit De Buurtwinkel Marsmanplein

19 december 2017

Voor mensen voor wie de afstand naar de winkel te groot is, biedt De Buurtwinkel nu de Boodschappenbus. De bus haalt u thuis op en rijdt u naar het Winkelcentrum Marsmanplein. Daar kunt u zelf uw boodschappen doen. SIG cliënten van De Buurtwinkel kunnen u helpen in de winkel of met het sjouwen van uw zware tassen. Na een kop koffie of thee in De Buurtwinkel wordt u met uw boodschappen weer thuis gebracht.

Elke dinsdagochtend

Handwerksoos

19 december 2017

Kom en doe mee! Gratis entree, jong en oud, allerlei hobby's. Wil je iets leren of heb je hulp nodig? Kom gezellig langs van 19-21:30 uur iedere dinsdag, Haarlem-Noord. Eigen materiaal meenemen. 

Nu even vakantie en start weer in de week van 4 september.

Zintuigentuin Haarlem-Noord

20 december 2017

Groen doet goed, dat is inmiddels algemeen bekend en wetenschappelijk onomstotelijk aangetoond. Buiten in het groen zijn is goed voor lichaam en ziel, voor de gezondheid en stimuleert ieders creativiteit. Stichting ZaaiGoed legt in Haarlem Noord bij buurttuin Delfts Groen een Zintuigentuin aan met planten, kruiden en bloemen die door het groeiseizoen het oog, de neus, tast en smaak van de ouderen, de begeleiders en bezoekers ‘prikkelen’. Tijdens het zien- ruiken-voelen- proeven worden herinneringen opgeroepen en nieuwe contacten en verhalen gevoed! Dat wordt versterkt en komt smaakvol bij elkaar in een jaarrond creatief activiteiten programma (buiten en binnen), een kunstspecial ‘Zintuigentuin TheeCeremonie’ en een maatwerk Zintuigenproject voor ouderen met visuele beperking.

Buurtlunch In De Buurtwinkel Marsmanplein

20 december 2017

Iedere woensdag van 12:00 tot 13:30 uur serveren vrijwilligers vanuit de buurt een gezonde lunch voor buurtbewoners.

U bent van harte welkom!

Girlzz Only 10-14 jaar

20 december 2017

Girlzz Only is een activiteit speciaal en alleen voor meiden. Het is een plek waar meiden aandacht en ruimte krijgen om onderwerpen bespreekbaar te maken in een vertrouwde omgeving.

Doelen:
- Het ontwikkelen van meer weerbaarheid bij meiden.
- Het werken aan zelfwaardering van meiden.
- Het bieden van een plek waar problemen op verschillende gebieden kunnen worden besproken.
- Het leveren van een bijdrage aan de creatieve ontwikkeling van meiden.


Horizon Digitaal

20 december 2017

Computerles en hulp bij digitale vragen.

U krijgt een uur lang persoonlijk les van een eigen instructeur die u in uw eigen tempo gaat leren hoe je met een tablet/computer kunt omgaan.

Dit uur kunt u ook gebruiken om uw digitale vragen te stellen.

Lesgeld € 5, per uur

 

 

 

Ideazz

20 december 2017

Heb je leuke ideeën voor activiteiten die je zelf zou willen uitvoeren maar heb je geen geld om dat te kunnen doen? Kom dan langs bij de jongerenwerkers van DOCK. Samen met jou zorgen we er dan voor dat jouw plan een groot succes wordt! Ideeën die we al eerder samen met jongeren hebben georganiseerd zijn bijvoorbeeld: een grafittiworkshop, een voetbaltoernooi, paardrijden of weerwolven in het park.

We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

 

 

Praten over kinderen en opvoeding

20 december 2017

Het opvoeden van kinderen is niet alleen een hele leuke, maar ook een ingewikkelde taak. Tijdens het opgroeien zult u regelmatig de nodige uitdagingen tegenkomen. Ouders  kunnen bij DOCK hun ervaringen uitwisselen en elkaar helpen bij verschillende vraagstukken. Denk daarbij aan knelpunten op het gebied van gedrag, eten en groei of zorgen rondom ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding, een overlijden of pesten. Naast bijeenkomsten door ouders voor ouders, biedt DOCK  een luisterend oor, praktische tips en themabijeenkomsten over opvoedkundige onderwerpen

Leven met een beperking

20 december 2017

Wij zoeken mensen, met en zonder beperking, die het leuk vinden om eens in de twee weken samen te komen in het Rode kruis gebouw aan de Vergierdeweg. Deze middag staat gezelligheid voorop. Daarbij is er ruimte voor thema's met betrekking tot het leven met een beperking en er worden spelletjes gespeeld.

Talentendiner

20 december 2017

Heb je een talent en wil je die tonen meld je dan aan als talent! Of kom gezellig eten.

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Noord

20 december 2017

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

Kerstfeest Bij Bosshardt

20 december 2017

Kom je ook naar het kerstdiner op 20 december Bij Bosshardt Haarlem? Bij Bosshardt Haarlem is als huiskamer van de buurt het hele jaar door een plek van samenzijn. In deze tijd worden steeds meer mensen met eenzaamheid of andere problemen geconfronteerd. Momenten als Kerstmis worden daarom steeds belangrijker. Hoe mooi is het om de warmte en gezelligheid van Kerst met mensen te delen en hen de buitenwereld even te laten vergeten?

Kerstliedjes in de Koninginnebuurt

20 december 2017

Kom gezellig meezingen en luister naar een kerstverhaal woensdagochtend 20 december 2017.

 

Bij Bosshardt Haarlem Warme maaltijd

21 december 2017

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten.
http://www.legerdesheils.nl/noord-holland

Buurtkamer Trefpunt 55+

21 december 2017

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over

Creatieve inloop

21 december 2017

Op donderdag van 10.00 - 11.45 uur is er een creatieve inloop in Wijkcentrum De Horizon.
Met verschillende materialen maken we de meest verrassende dingen!
Je hoeft geen ervaring te hebben, je kunt alles leren.
En als je iets anders wilt doen of aan iets van jezelf wilt werken en daar advies over wilt, dan kan dat ook!
Wij zorgen voor een fijne ruimte met twee inspirerende vrouwen die je gaan helpen.

Wandelgroep De Horizon

21 december 2017

Elke donderdag verzamelen om 10.15 u. in wijkcentrum de Horizon. Elke week een andere route samen wandelen door een deel van Noord en omgeving. Een goed begin van de dag, gratis, gezellig en gezond. Na afloop drinken we samen nog een kop koffie of thee.

Naaiatelier en kledingreparatie

21 december 2017

Bij het Naaiatelier wordt u begeleid door een officiële coupeuse die u advies en hulp geeft bij het maken van kleding. Ook kan ze u helpen bij het verstellen van kleding, het tekenen van patronen en het knippen en naaien van stof. Voor een kleine vergoeding verricht zij ook kleine kledingreparaties.

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein

22 december 2017

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein is iedere vrijdag van 10:00-12:00 uur Het is een buurtkamer waar ouderen onder het genot van een kopje koffie/thee samen creatief bezig zijn. Begeleider Pascaline zorgt voor een gevarieerd aanbod waar iedereen aan deel kan nemen.
Heeft u problemen met vervoer of is de drempel te hoog bel dan Irma 06-38826361 dan zoeken we samen naar een oplossing en stappen we samen die hoge drempel over.

Roads wandelen en/of hardlopen

22 december 2017

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Soos Binnensteeds

22 december 2017
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Eet je mee 1ste Kerstdag?

25 december 2017

Wie wil gezellig samen eten op 1ste Kerstdag in een restaurant (centrum van Haarlem). Goed bereikbaar. Max. 6 personen. 5-gangen menu kost € 26,50, á la carte bestellen kan ook. Aanvang: 18.30 uur. Voor eigen rekening.

Naam is bekend bij BUUV.

https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/58648

 

Bingo (volwassenen)

29 december 2017

Bingo voor volwassenen. Vrijwilligers organiseren zelf de activiteit.

Wilt u ee avondje gezellig uit en leuke prijzen winnen? Dan bent u van harte welkom op onze bingoavonden!

Het Rondje van...

31 december 2017

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

De Buurtwinkel Marsmanplein

31 december 2017

De Buurtwinkel Marsmanplein is een kleinschalig diensten- en ontmoetingscentrum in Haarlem-Noord. De Buurtwinkel is een project van de SIG en welzijnsorganisatie DOCK.

Rode Kruis Huisbezoek

31 december 2017

Vindt u het fijn wanneer er regelmatig iemand bij u op bezoek komt? Gewoon om even bij te praten, koffie te drinken of samen iets te ondernemen? Vrijwilligers van het Rode Kruis komen graag bij u langs.

Rode Kruis Dag- en Middagtochten

31 december 2017
Vanaf april organiseert het Rode Kruis Haarlem dag- en middagtochten voor ouderen en mensen met een beperking.

Het Rode Kruis Huis - Huiskamer in Haarlem Noord

31 december 2017

Bent u 65+, woont u in Haarlem en vindt u het leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan naar Het Rode Kruis Huis in Haarlem Noord.

Boekenclub

31 december 2017

Eens per vijf weken komen wij bij elkaar om een boek te bespreken dat we samen hebben uitgekozen.
We lezen niet perse bestsellers of hoogdravende literatuur. Gezelligheid is belangrijk.

Ochtend wandeling haarlem Noord

31 december 2017

Samen gezellig wandelen in de ochtend. Klik hier voor meer info

Nieuwjaarsbijeenkomst voor jongeren

1 januari 2018

Traditiegetrouw organiseert de jongeren werkgroep een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst om elkaar weer een mooi en gelukkig nieuwjaar te wensen. De organisatie is nog in volle gang maar reserveer alvast wat tijd in januari. Volg de berichten voor de definitieve datum en locatie.

Nieuwjaars Open Eettafel

4 januari 2018

Kom gezellig naar de Nieuwjaars Open Eettafel (3 gangen), op donderdag 4 januari, om 17.30 uur.

Kosten 5,00 euro (met Haarlempas 4 euro).

Graag opgeven van te voren (telnr. 5348628 of mail info@wijkcentrumdefjord.nl) tot uiterlijk woensdag 3 januari (we zijn gesloten van vrijdag 22 december tot en met maandag 1 januari).

Adres Paul Krugerkade 6 in Haarlem-Noord.

 

https://www.ecosol.nl/activiteitencentrum/

Engels voor gevorderden

8 januari 2018

Engels kunnen spreken is bijna onmisbaar. Het is dé taal voor op vakantie of om zaken te doen in het buitenland. In de lessen oefent u Engels spreken, lezen en schrijven. Waar nodig worden de grammaticaregels herhaald. Ook ontmoet u in de les weer nieuwe mensen.

 

Soos & Zo De Schakel (Buurtkamer)

9 januari 2018

Op dinsdag in de even weken organiseert DOCK een gezellige middag voor ouderen in Ontmoetingscentrum de Schakel aan de Pijnboomstraat 17. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Ria en Greet zijn de begeleiders van deze middag en bij hun kunt u altijd terecht met uw vragen. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Gluren bij de Buren Haarlem

11 maart 2018

Op zondag 11 maart 2018 vindt Gluren bij de Buren Haarlem weer plaats.
Gluren bij de Buren is uitgegroeid tot een landelijk evenement met inmiddels 14 deelnemende steden, en zal voor de vierde keer plaatsvinden in Haarlem.

 

Word Maatje!

13 maart 2018

Bent u iemand die interesse heeft in anderen en af en toe wat tijd vrij wil maken voor een ander? Bent u iemand die betrouwbaar is en iemand in zijn waarde laat? Iemand die een praatje kan maken en goed kan luisteren? Dan is Maatjes GGZ op zoek naar u!

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.