Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord
Oost
Centrum
Zuidwest
Schalkwijk

Online Expositie: Over het hoofd gezien.

Initiatiefnemer
Voor wie is het?
JongerenVolwassenenSeniorenMensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)
Wat wil je doen?
Kunst en CultuurLotgenotenFilm en Theater
Online of op locatie?
Online
Startdatum
23 december 2021
Einddatum
31 januari 2022
Samenvatting

Het Museum van de Geest organiseert in en over de coronatijd een zeer interessante online expositie. De tentoonstelling is levende geschiedenis. Gedurende de pandemie en in de nasleep ervan zijn verhalen te zien uit een sector die veelal gesloten blijft voor buitenstaanders. Mensen die vaak worden vergeten krijgen een stem. Zo lees je de corona-ervaringen van daklozen, vluchtelingen en slachtoffers van huiselijk geweld. De webdocumentaires schetsen een inspirerend beeld van gedreven en betrokken zorgprofessionals die met innovatieve online-therapieën mensen met een psychische kwetsbaarheid behandelen. Met deze multimediale expositie legt Museum van de Geest een unieke periode in de geschiedenis vast, het erfgoed van zorgen voor de geest ten tijde van corona.

Omschrijving

‘Over het hoofd gezien’ is een interactieve online-tentoonstelling over zorgen voor de geest in coronatijd. De pandemie, die ons al ruim een jaar in de greep houdt, is van grote invloed op onze mentale gezondheid. Maar wat betekent dat voor hulpverleners en cliënten in de Geestelijke Gezondheidzorg? Verhalen over slagkracht, wanhoop, angst en veerkracht, vastgelegd in indrukwekkende foto’s en webdocumentaires, laten je een wereld zien die tijdens de crisis over het hoofd is gezien. Bekijken via deze link.

Contactinformatie
Gratis toegang online. De tentoonstelling is een groeiproject: er komen dus nog meer verhalen bij. Deze werkwijze geeft de mogelijkheid om in te haken op de actualiteit terwijl er verder onderzoek wordt gedaan naar corona in de GGZ. Volg het project via www.museumvandegeest.nl.
Adres
Museum van de Geest Schotersingel 22021 GEHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief