Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord
Oost
Centrum
Zuidwest
Schalkwijk

Online netwerkconferentie Coalitie Haarlem Ontmoet

Initiatiefnemer
Voor wie is het?
Volwassenen
Wat wil je doen?
Lezing en Discussie
Startdatum
28 januari 2021
Einddatum
28 januari 2021
Samenvatting

Het programma van de jaarlijkse netwerkconferentie is bekend! Zet 29 januari dus maar vast in je agenda. Met dank aan Manou Bolsius, Marijke Aukema van Bedrijf en Samenleving én Wilma Warmerdam van Haarlem Effect voor de voorbereiding van deze bijeenkomst. Een mooi programma is het geworden! Via Zoom ontmoeten we elkaar en leren we van ervaringen van experts en collega's uit Haarlem en daarbuiten. Er is een divers programma ontwikkeld met aandacht voor de veranderde wereld waarin we leven en werken. Eén die zeker ook zijn invloed heeft op ontmoeten en eenzaamheid.

Omschrijving

PROGRAMMA NETWERKCONFERENTIE 29 JANUARI 

13.50-14.00u Aanmelding deelnemers via Zoom

14.00-14.20u Welkom en terugkijken op ontwikkelingen en cijfers van GGD Kennemerland met projectleider Frances Nuijen Én een ontmoeting met Demi van der Kuijp van Zorginstelling Aafje over digitale dagbesteding (zie podcast van NRC vandaag en artikel uit de krant). Ook aandacht voor het initiatief Woordvriend van Stichting Meerwaarde.

koppeling NRC podcast Digitale dagbesteding

koppeling informatie Woordvriend

14.20-14.35u Gesprek met Linda Frank en Patty-Lou Middel-Leenheer over werkgroep Eenzaamheid na levensmomenten en 1zaamste podcast

koppeling naar 1Zaamste podcast

14.35-15.20u Doorpraten in groepen over kracht van verhalen en eigen voornemens 2021 en terugkoppeling hiervan aan hele groep

15.20-15.40u Gesprek met Willem-Jan de Gast over vrijwilligers, met Chris Rabbers van VWC. Willem-Jan is co-auteur van het Basisboek Vrijwilligersmanagement en geeft veel lezingen / workshops over dit onderwerp. Voor een inleiding op het onderwerp, zie het filmpje van hoogleraar Lucas Meijs over: Hoe ben je voorbereid op grote onverwachte gebeurtenissen? Onze vragen voor Willem-Jan: Hoe houd je vrijwilligers betrokken? Hoe gaan we om met de vrijwillige energie die vrijkomt? Wat voor kansen biedt de crisis om vrijwilligerswerk te vernieuwen? Wat doe je als je vrijwilligers steeds meer op je doelgroep gaan lijken?

koppeling naar inleiding Luca

15.40-16.20u Doorpraten in groepen over vrijwilligers: uitwisselen van ervaringen, ideeën voor binden en betrekken, kennisverrijking

16.20-16.40u Terugkoppeling van de groepen

16.40-16.50u Afsluiting met overzicht van contactgegevens voor meer informatie over vrijwilligersmanagement, digitale dagbesteding, 1zaamste Podcast, troostbox levensmomenten en Woordvriend

Omdat we het belangrijk vinden dat we op 10 december voldoende tijd hebben om over de twee hoofdonderwerpen met sprekers en elkaar door te kunnen praten, hebben we alvast wat inspiratie voor jullie klaar gezet. Het betreft twee initiatieven uit Rotterdam en Haarlemmermeer: digitale dagbesteding en Woordvriend en een introductie van Lucas Meijs op het onderwerp Vrijwilligerswerk.

We vragen jullie om de 1zaamste podcast vóór de conferentie op 29 januari te beluisteren, we gaan deze niet in het programma laten horen. Ook maken we gebruik van het feit dat het online is, door ons aan te passen aan de drukke agenda van de GGD. Zo krijgt u na aanmelding de presentatie van de jaarlijkse cijfers over eenzaamheid van de GGD toegestuurd via een eerder opgenomen Zoom-gesprek op 8 december. Het afgelopen jaar zijn cijfers verzameld over de stress en eenzaamheid bij jongeren, die zeker onderdeel zijn van dit gesprek. En ook wat er komend jaar zal worden onderzocht.

 

Vergeet je dus niet aan te melden met vermelding van je naam, organisatie en telefoonnummer op coalitie@haarlemontmoet.nl.

Contactinformatie
Frances Nuijen
coalitie@haarlemontmoet.nl
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Afbeelding/video
Deel dit initiatief