Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Oost

Lunch

21 mei 2018

Elke maandag kan je gezellig komen lunchen

 

Fit en Energiek

21 mei 2018

Samen met ander vrouwen uit de buurt op muziek bewegen. Tijdens de les werk je aan je conditie op eigen tempo onder begeleiding van een sport docent.

Broederhuisdiner

21 mei 2018

Vindt u het gezellig om met andere buurtbewoners te dineren? In het Broederhuis wordt er iedere maandagavond gekookt door een topkok waar u voor een klein bedrag kunt aanschuiven voor een vers bereide maaltijd.

Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost

22 mei 2018

De Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost bestaat uit een aantal vrijwilligers die tijd en energie over hebben om andere buurtbewoners in Haarlem Noord en Oost een handje te helpen. Om hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. U hoeft echter niet te aarzelen, bel de Hulpdienst in uw buurt! Voor de volgende klussen kunt u bellen: - Vervoer van en naar huisarts, ziekenhuis, vrienden en activiteiten - Boodschappen doen - Lichte klusjes in huis en tuin, geen regelmatig huishoudelijk werk. - Vriendschappelijk huisbezoek NB: De klussen kunnen de gehele week plaatsvinden. Voor vervoer wordt een vergoeding gevraagd.

Kom in Beweging! (@Binnensteeds)

22 mei 2018

In eigen tempo lekker sporten.

Resto VanHarte

22 mei 2018

Het recept voor een betere buurt

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap.

Resto VanHarte gebruikt de eettafel als middel om mensen met elkaar in contact te brengen. Kom eens lekker bij ons eten. Wij serveren 3 gangen gezonde en betaalbare maaltijden. Wij koken met vrijwilligers uit de wijk, dus als u het leuk vindt kunt u ook ons vrijwilligersteam versterken.

Momenteel zijn wij actief op dinsdag en donderdag op de locatie van Buurtcoöperatie Turquoise in Haarlem Parkwijk.

Zou u ook in uw wijk een Resto VanHarte actviteit willen ontwikkelen, neem dan contact met ons op. Voor Haarlem is dat Eric Apon te bereiken onder e.apon@restovanharte.nl 

Bakkie in de buurt

22 mei 2018

Wij doen op verschillende locaties in Noord een Bakkie in de Buurt. Met een vrolijke bakfiets gaan we de wijken in, zodat wij met u en u met ons kunt kennismaken. Komt u ook gezellig een bakkie doen?

Buurtlunches

23 mei 2018

Vindt u het gezellig om tussen de middag met andere buurtbewoners warm te eten? Kom gezellig een keer aanschuiven bij de buurtlunches waar u voor een klein bedrag kunt aanschuiven voor een vers bereide maaltijd.

Wandelen en koffie

23 mei 2018

Lekker een uurtje wandelen door de straatjes en natuur van Haarlem Oost. De eerste woensdag van de maand loopt fysiotherapeut Kajo Schenk van MTC Springerlaan mee om tips en tops te geven aan de deelnemers die daar behoefte aan hebben.

Zumba

23 mei 2018

Zoekt u een manier om fit te worden en houdt u van dansen? Dan is Zumba misschien wel iets voor u. Zumba is een combinatie tussen dansen en fitness. Door het intensieve dansen verbrandt u veel calorieën en werkt u op een leuke manier aan uw gezondheid.

Kennismaken met Lawn Bowls

23 mei 2018

Vanaf woensdag 23 mei kunnen inwoners van Haarlem 4x gratis kennismaken met Lawn Bowls bij Ons Kinnehim van 10.00-11.00 uur.

3D Kaarten maken

24 mei 2018

Deze activiteit heeft 40 bijeenkomsten
Aanmelden is niet meer mogelijk.
De kosten per bijeenkomst bedragen € 2,50

Wijkrestaurant

24 mei 2018

Vindt u het gezellig om met andere buurtbewoners te dineren? In het Broederhuis wordt er iedere donderdag gekookt door een topkok waar u voor een klein bedrag kunt aanschuiven voor een vers bereide maaltijd.

 

Soos Binnensteeds

25 mei 2018
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

de Huiskamer

25 mei 2018

Een praatje maken, koffie drinken, een hapje eten, een spelletje doen of een creatieve activiteit. De huiskamer is er voor iedereen boven de 55+.

Het Rondje van...

30 mei 2018

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

Deelname is gratis

Ontmoetingsdiner de Hamelink

6 juni 2018

Even de sleur van de week doorbreken en een hapje buiten de deur eten? De buurt komt bij elkaar tijdens het maandelijkse ontmoetingsdiner!

Iedere 1e woensdag van de maand kun je aanschuiven bij het ontmoetingsdiner in de Hamelink, Noormannenstraat 1. Buurtbewoners/vrijwilligers en medewerkers van BUUV en stichting DOCK bereiden een 2 gangen menu.

Deze keer eten we stamppot!          

 

150 jaar rode kruis festival

16 juni 2018

16 juni komt er een leuk festival in en om de spaarnehal 

Het thema word 150 jaar rode kruis

Er komt een braderie om de spaarnehal heen en in de spaarnehal komt een muzikale lunch waarbij een bekende zanger/zangeres aanwezig is hierbij worden de verzorging s huizen uitgenodigd in heel Haarlem 

Na de lunch zullen er verschillende zangers en zangeressen aanwezig zijn 

Dit evenement duurd van 10 tot 22 uur en alle opbrengsten gaan naar het rode kruis

"De Polderkeuken" in de Zuidparker

20 juni 2018

Elke derde woensdag van de maand is er "De Polderkeuken" in de Zuidparker. Er is altijd soep met een ovengerecht. Kom je ook?

 

.klik hier

Nederlandse taal cursus

20 juli 2018

Op verschillende niveaus biedt DOCK Nederlandse taalcurussen aan.

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

31 augustus 2018

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

  1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
  2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
  3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
  4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
  5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
  6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.