Initiatieven per dag - Oost

Lunch

19 maart 2018

Elke maandag kan je gezellig komen lunchen

 

Kom in Beweging! (@Binnensteeds)

20 maart 2018

In eigen tempo lekker sporten.

Proefduik maken (iedere dinsdagavond in maart)

20 maart 2018

Ontdek een verrassende wereld… duik met ons mee!

Ontdek de fascinerende onderwaterwereld, leer interessante dingen en ontmoet nieuwe mensen. Wil jij vóór de zomer je duikbrevet halen en lid worden van een gezellige vereniging? Dan is dit je kans!

De hele maand maart is het bij Duikvereniging Nautic Explorer 'Open Avond Maand'. Elke dinsdagavond in maart (6, 13, 20, 27 maart) kun je vrijblijvend langskomen, de sfeer proeven en een gratis proefduik maken onder begeleiding van onze professionele instructeurs.

 

Resto VanHarte

20 maart 2018

Het recept voor een betere buurt

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap.

 

Een avond bij VanHarte

In onze Resto's verzorgen we één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant.

Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, bouwen het podium op voor de muzikant of spreker van vanavond en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven de gasten aan.

Bij Resto VanHarte eten we wat de pot schaft. We gebruiken verse groenten en serveren diervriendelijk geslacht vlees en vis, maar u kunt bij ons ook vegetarisch of halal eten, als u daarvoor reserveert.

Tussen de gangen door kunt u soms genieten van speciale muziek- en dansoptredens of organiseren we spelavonden. Regelmatig nodigen we organisaties uit de wijk uit die vertellen wat ze voor u kunnen betekenen. Maar ook met u als wijkbewoner(s) samen kunnen we een leuke informatieve en of culturele avond samenstellen.

Wij koken met vrijwilligers uit de wijk, dus als u het leuk vindt kunt u ook ons vrijwilligersteam versterken.

Momenteel zijn wij actief op dinsdag en donderdag op de locatie van Buurtcoöperatie Turquoise in Haarlem Parkwijk. Zou u ook in uw wijk een Resto VanHarte actviteit willen ontwikkelen, neem dan contact met ons op. Voor Haarlem is dat Eric Apon te bereiken onder e.apon@restovanharte.nl 

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Oost

21 maart 2018

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

"De Polderkeuken" in de Zuidparker

21 maart 2018

Elke derde woensdag van de maand is er "De Polderkeuken" in de Zuidparker. Er is altijd soep met een ovengerecht. Kom je ook?

 

.klik hier

Soos Binnensteeds

23 maart 2018
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Het Rondje van...

28 maart 2018

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

Deelname is gratis

Rode Kruis Vaardagen 18 en 19 april 2018

18 april 2018

Op woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 organiseren wij de Rode Kruis Vaardagen voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Dit keer varen wij met schip de MPS River Queen naar de Kaagse Plassen. Aan boord kunnen deelnemers genieten van koffie en thee met appelgebak, een uitgebreide lunch en een borreltje met bittergarnituur. 

Gezellige handwerksoos

25 april 2018

Iedere dinsdagavond van 19:00 - 21:30 uur handwerksoos in Haarlem Noord.

Samen het Nieuw Guineaplein aanpakken

1 mei 2018

Er wordt door veel kinderen en jongeren gebruik gemaakt van speelplaats Nieuw Guineaplein. Wie wil meehelpen het plein schoner te maken?

Chinese Yoga in de Hamelink

9 mei 2018

Chi kung is een bewegende meditatie.

De bewegingen zijn langzaam, eenvoudig, voor elke leeftijd geschikt en volgen je ademhaling.

Mensen met stress en rugklachten of spier en gewrichtspijn kunnen ook veel baat hebben bij deze vorm van bewegen.

Je ontwikkelt stabiliteit, rust en focus.

150 jaar rode kruis festival

16 juni 2018

16 juni komt er een leuk festival in en om de spaarnehal 

Het thema word 150 jaar rode kruis

Er komt een braderie om de spaarnehal heen en in de spaarnehal komt een muzikale lunch waarbij een bekende zanger/zangeres aanwezig is hierbij worden de verzorging s huizen uitgenodigd in heel Haarlem 

Na de lunch zullen er verschillende zangers en zangeressen aanwezig zijn 

Dit evenement duurd van 10 tot 22 uur en alle opbrengsten gaan naar het rode kruis

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

31 augustus 2018

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

  1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
  2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
  3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
  4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
  5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
  6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.