Neem een kijkje in uw stadsdeel
Centrum
Zuidwest

Parksessies gaan door deze zomer!

Initiatiefnemer
Voor wie is het?
KinderenJongerenVolwassenenSeniorenDementievriendelijkMensen met verstandelijke beperkingMensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)
Wat wil je doen?
Eten en DrinkenMuziek en DansKunst en CultuurUitstapje
Online of op locatie?
Op locatie
Startdatum
21 juli 2022
Einddatum
24 juli 2022
Samenvatting

Parksessies gaat door deze zomer! Na 2 jaar stilte gaat het zomerse kunst-, muziek- en theaterfestival weer plaatsvinden op de vertrouwde plek in de Haarlemmerhout in Haarlem. Van donderdag 21 t/m zondag 24 juli van 17.00 tot 23.00 uur is dit stadspark het decor voor uitdagende kunst in een ultiem laagdrempelige setting.

Omschrijving

Parksessies 2022 heeft als thema ‘Mental Health’. Volgens verschillende statistieken loopt ongeveer de helft van de mensen in zijn leven tegen psychische problemen. Het werkelijke aantal ligt veel hoger, omdat niet iedereen met problemen hulp zoekt. Voornamelijk mannen zoeken minder snel hulp door toxische stigma’s. Alles wat menselijk is zie je terug in de kunst en zo ook mental health. Denk aan Van Gogh, die vermoedelijk aan schizofrenie leed, of de depressies van Kurt Cobain. Meer info volgt binnenkort op: deze site

Contactinformatie
Tijdens Parksessies 2022 verkent Stichting ParkLab in samenwerking met kunstenaars en de culturele instellingen hoe mental health, of een gebrek daaraan, tot uiting komt in een post-corona wereld.
Parksessies is gratis toegankelijk, maar bij de ingang wordt om een donatie gevraagd waarvan deelnemers worden betaald. Foodtrucks, barren en toiletvoorzieningen zijn aanwezig.
Adres
HaarlemmerhoutHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief