Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Schalkwijk

Koffie en opvoeding

21 mei 2018

Tijdens de koffie & opvoeding momenten, kunt u kennis maken met andere moeders onder het genot van een kopje koffie of thee. het is een inloop waarbij u samen met andere moeders in gesprek kunt over ouderbetrokkenheid, opvoeding en andere interessante onderwerpen. wekelijks wordt er een ander thema behandeld waarover u samen in gesprek gaat. er worden ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en u kunt vragen om tips, of anderen helpen door zelf tips te geven. ook wordt er aandacht besteed aan activiteiten , TToidie u later zelf thuis met uw kind kunt doen

Open Eettafel (maandag)

21 mei 2018

Elke maandag van 17.30-19.00 uur kunt u gezellig aanschuiven en genieten van een smakelijke twee gangen maaltijd (hoofdgerecht en nagerecht). Gerechten worden een week van te voren bekend gemaakt. Schuift u ook gezellig aan? Aanmelden bij de Ringvaart, tel. 023-5436001.

Duofietsen Haarlem & Omgeving

21 mei 2018

Fietst u graag, maar lukt dat niet (meer) zelfstandig? Vindt u het leuk om samen te fietsen? Dan is duofietsen misschien iets voor u. Bewegen in de buitenlucht en ondertussen gezellig een praatje maken.

Inloopochtend met koffie, thee en een broodje

22 mei 2018

Op dinsdag en vrijdag van 10.00-13.00 bent uw welkom voor een kop koffie of thee, een praatje en rond het middaguur ook voor een boterham.

Yoga

22 mei 2018

Heeft u het gevoel dat u ontspanning nodig heeft? Denk dan eens aan yoga. DOCK biedt yogalessen waarbij u door middel van eenvoudige ontspanningsoefeningen de spanning in uw lichaam en uw hoofd kunt verminderen. Zo geeft u op een prettige manier aandacht aan uzelf, en ontmoet u andere mensen.

Zumba

22 mei 2018

Zoekt u een manier om fit te worden en houdt u van dansen? Dan is Zumba misschien wel iets voor u. Zumba is een combinatie tussen dansen en fitness. Door het intensieve dansen verbrandt u veel calorieën en werkt u op een leuke manier aan uw gezondheid.

 

handwerkgroep

22 mei 2018

Doe mee met onze gezellige handwerkactiviteit Wollige Boel! Hier kunt u samen met andere handwerk-fanaten naar hartenlust breien, haken en (kaarten) borduren. Gezamenlijk is er een schat aan ervaring, dus kom om te leren en help elkaar verder. Mocht u iets willen maken dat u mee naar huis kunt nemen, neem dan uw eigen materiaal mee. Voor het leren van nieuwe technieken is ‘oefen-materiaal’ beschikbaar.

Computerles

23 mei 2018

Alle nieuwe technologieën kunnen soms best ingewikkeld zijn. Daarom organiseert DOCK computerlessen waarbij u vragen kunt stellen rondom:

 • surfen
 • e-mailen
 • omgaan met sociale media
 • Word, Excel, Paint
 • omgaan met smartphone en tablet
 • etcetera

 U wordt persoonlijk begeleid en kunt in eigen tempo oefenen.

Huiswerkbegeleiding basisschool

23 mei 2018

Iedere woensdag van 14.00-17.00 is er huiswerkbegeleiding voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool.

Gezonde Hap

24 mei 2018

Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te koken? Schuif dan aan bij DOCK. Samen met de andere deelnemers leert u de lekkerste gezonde recepten koken. Daarnaast krijgt u tips over voeding en kunt u recepten uitwisselen met de andere deelnemers. Na afloop van de kookles wordt er gezellig samen gegeten.

 

Buurtkamer creatief & zo

24 mei 2018

Hier kunt u aanschuiven bij Pascaline in de Ringvaart. Onder haar begeleiding kunt u de mooiste
creaties maken. Elke week wordt er een andere creatieve techniek uitgelicht. De kosten hiervoor zijn €3,- inclusief een kopje koffie/ thee. Na afloop kunt u uw creatie mee naar huis nemen.

Open Eettafel (donderdag)

24 mei 2018

Elke donderdag van 17:30-19:00 uur kunt u gezellig aanschuiven en genieten van een smakelijke twee gangen maaltijd (hoofdgerecht en nagerecht). Gerechten worden een week van te voren bekend gemaakt. Schuift u ook gezellig aan? Aanmelden kan bij de bar van wijkcentrum de Ringvaart, tel. 023-5436001.

 

Soos Binnensteeds

25 mei 2018
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Kennemerhart Koor : Muzikale Ontmoetingen

28 mei 2018


De kracht van verbinding en een intergenerationele dialoog

Op naar WereldAlzheimerDag 2018!


Zorg voor kwetsbare ouderen, voor je eigen opa, oma of ouders, is actualiteit van de dag.
Het creëren van werkelijk contact, ontmoetingen tussen jong en oud en het leren kennen van elkaars leefwerelden blijken steeds belangrijker te zijn: het kan eenzaamheid doorbreken.
Samen iets moois beleven kan welzijn en geluksgevoel voor een ieder vergroten.

 

Het Rondje van...

30 mei 2018

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

Deelname is gratis

Open Maaltijd

30 mei 2018

Open maaltijd Buurtbewoners zijn van harte welkom bij de maaltijden die één keer in de twee weken in Het Open Huis (Prof. Boumanstraat 1a, Haarlem, Schalkwijk) gehouden worden. De maaltijden worden steeds op woensdag gehouden, om 17:45u. Vanaf 17:30u is de deur open.

150 jaar rode kruis festival

16 juni 2018

16 juni komt er een leuk festival in en om de spaarnehal 

Het thema word 150 jaar rode kruis

Er komt een braderie om de spaarnehal heen en in de spaarnehal komt een muzikale lunch waarbij een bekende zanger/zangeres aanwezig is hierbij worden de verzorging s huizen uitgenodigd in heel Haarlem 

Na de lunch zullen er verschillende zangers en zangeressen aanwezig zijn 

Dit evenement duurd van 10 tot 22 uur en alle opbrengsten gaan naar het rode kruis

Rollator wandelgroep Europawijk

27 juni 2018

Net zoals elke week is op woensdag is er van 15:00-16:00 uur de rollatorwandelgroep met als startpunt wijkcentrum de Wereld (Laan van Berlijn 1). Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee (eigen kosten). Natuurlijk bent u ook welkom als u met stok loopt of gewoon wat minder snel ter been bent.  

Rollator wandelgroep Boerhaavewijk

27 juni 2018

Elke woensdagmiddag starten we om 13:30 met de rollatorwandelgroep. We verzamelen in wijkcentrum de Ringvaart (Floris van Adrichemlaan 98) en gaan dan lekker de natuur in. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee (eigen kosten). Natuurlijk bent u ook welkom als u met stok loopt of gewoon wat minder snel ter been bent.  

Rollator wandelgroep Meerwijk

27 juni 2018

Elke woensdagmiddag starten we om 13:30 met de rollatorwandelgroep. We verzamelen in wijkcentrum de Kas (Bernadottelaan 199a) en gaan dan lekker de natuur in. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee (eigen kosten). Natuurlijk bent u ook welkom als u met stok loopt of gewoon wat minder snel ter been bent.  

Gezelschap/ondernemen

30 juni 2018

ik ben op zoek naar iemand die mijn paniek/angststoornis niet als een obstakel zien en wat leuks met mij willen doen.bv winkelen,mark,terasje

Meer weten? klik hier

Ontmoetingcentrum Europastroom Zorgbalans

22 juli 2018

Het Ontmoetingscentrum Europastroom is een plek in de buurt voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn en hun familie en vrienden.

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

31 augustus 2018

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

 1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
 2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
 3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
 4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
 5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
 6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Open Huiskamer

29 oktober 2019

Elke dinsdag en vrijdag is er in Het Open Huis de Open Huiskamer. Een plek om te ontspannen, koffie en thee te drinken en rond 12:00uur te genieten van een lunch. Iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en/of een plek om andere wijkbewoners te ontmoeten is meer dan welkom. 

'Vrij Dansen'

27 december 2019
Hou je van dansen, maar wil je geen pasjes leren? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan gerust langs op vrijdagmiddag in de Ringvaart. Daar mag je dansen zoals jij dat graag wilt, samen met fijne mensen en voornamelijk op lekker swingende muziek. Achteraf drinken we altijd een kopje thee met wat lekkers.
Iedereen die van dansen houdt is welkom! Ook als je denkt dat je niet kunt dansen of als je onzeker bent. Juist dan nodigen we je uit om te komen!

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.