Initiatieven per dag - Schalkwijk

BELANGENBEHARTIGING, OUDEREN ADVISERING, ONTSPANNING EN SAMENKOMSTEN

17 december 2017

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

 1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
 2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
 3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
 4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
 5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
 6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

De kerst is weer in zicht!! leuk alvast kaarten en sterren maken

17 december 2017

Ik heb leuke ideeen voor kaarten en kerststerren om te maken! Wie wil hier ook gezellig mee bezig zijn, Reageer en we maken er een leuke invulling van.

Iets over mijzelf

Ik ben op leeftijd, sinds kort weduwe en heb veel reumatische klachten waardoor ik veel niet meer zelf kan.

Mevrouw van Schaik - Ebbenhorst

https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/56348

Heb je zin in een gezellige aftrap van Kerst?

17 december 2017

Dan nodigen wij, GroepvanSan, Yada Yada en muzikant Johan je graag uit. Gezellig bij elkaar zijn, ongedwongen nieuwe mensen leren kennen en als je zin hebt kerstliedjes meezingen. Meld je snel aan!

 

Koffie en opvoeding

18 december 2017

Tijdens de koffie & opvoeding momenten, kunt u kennis maken met andere moeders onder het genot van een kopje koffie of thee. het is een inloop waarbij u samen met andere moeders in gesprek kunt over ouderbetrokkenheid, opvoeding en andere interessante onderwerpen. wekelijks wordt er een ander thema behandeld waarover u samen in gesprek gaat. er worden ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en u kunt vragen om tips, of anderen helpen door zelf tips te geven. ook wordt er aandacht besteed aan activiteiten , TToidie u later zelf thuis met uw kind kunt doen

meideninloop

18 december 2017

De Girlzz Only is een meideninloop die plaats vindt op verschillende locaties. De Girlzz Only is voor meiden van verschillende leeftijden. Gedurende een schooljaar, werken de meiden wekelijks door middel van leuke activiteiten aan het vergroten en versterken van sociale vaardigheden en competenties. Het programma wordt gemaakt op basis van de behoefte van de meiden.
Voor het deelnemen aan de Girlzz Only is inschrijving vereist. Verder zijn er geen kosten aan de activiteit verbonden.

Chilzz- Talent

18 december 2017

Waar vind je een plek waar je kunt chillen, tafeltennissen, gamen of gewoon tv kunt kijken met vrienden? Bij Chilzz van DOCK natuurlijk! Bij Chilzz kun je met je vrienden leuke dingen doen, maar ook met jongerenwerkers praten over school, werk of je toekomst. Niets moet en alles kan, zolang het voor iedereen gezellig blijft.

 

De activiteiten bij Chilzz organiseren jongerenwerkers samen met jongeren. Jongeren bedenken het programma, maken een begroting, vragen hiervoor geld bij de jongerenwerkers en zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoerende taken. Zo kun je dus zelf bepalen wat je met je vrienden gaat doen. Best chill toch?

Roads Computerles en ondersteuning

18 december 2017

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.

Kerstdiner Open Eettafel

18 december 2017

Op maandag 18 en donderdag 21 december is het kerst bij de Open Eettafels in wijkcentrum de Ringvaart! Onze vrijwillige koks bereiden die dagen een heerlijk drie gangen kerstdiner en de tafels worden feestelijk aangekleed. Inloop is vanaf 17 uur en om 17:30 uur gaan we aan tafel. Rond 19 uur is het afgelopen.

Schuift u ook gezellig aan? Er is plaats voor 30 personen, dus meld u snel aan want vol=vol!

Koffie en Opvoeding

19 december 2017

Wilt u wel eens weten hoe andere moeders de opvoeding van hun kinderen aanpakken? Of heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind(eren)? Kom dan naar Koffie & Opvoeding, een gezellige wekelijkse inloop waar u samen met andere moeders en een deskundige ervaringen kunt uitwisselen over verschillende thema’s die bij de opvoeding een rol spelen.

Voor Koffie & Opvoeding hoeft u zich niet in te schrijven en het bijwonen van de inloop is gratis.

Zumba

19 december 2017

Zoekt u een manier om fit te worden en houdt u van dansen? Dan is Zumba misschien wel iets voor u. Zumba is een combinatie tussen dansen en fitness. Door het intensieve dansen verbrandt u veel calorieën en werkt u op een leuke manier aan uw gezondheid.

 

handwerkgroep

19 december 2017

Doe mee met onze gezellige handwerkactiviteit Wollige Boel! Hier kunt u samen met andere handwerk-fanaten naar hartenlust breien, haken en (kaarten) borduren. Gezamenlijk is er een schat aan ervaring, dus kom om te leren en help elkaar verder. Mocht u iets willen maken dat u mee naar huis kunt nemen, neem dan uw eigen materiaal mee. Voor het leren van nieuwe technieken is ‘oefen-materiaal’ beschikbaar.

Computercursus

19 december 2017

Computercursussen bij de Kas zijn laagdrempelig en kennen verschillende niveaus

Streetwise

19 december 2017

Streetwise is een begeleid buitenspeelproject, waarbij we wekelijks de straat op gaan om buiten te spelen. dit om het spelrepertoire te vergroten. 

Computerles

20 december 2017

Alle nieuwe technologieën kunnen soms best ingewikkeld zijn. Daarom organiseert DOCK computerlessen waarbij u vragen kunt stellen rondom:

 • Surfen
 • E-mailen
 • Omgaan met sociale media
 • Word, Excel, Facebook
 • etcetera

 

creatieve middag

20 december 2017

Wilt u creatief bezig zijn dan kan dit bij DOCK!

Rollator wandelgroep

20 december 2017

Net zoals elke week is op woensdag is er van 15:00-16:00 uur de rollatorwandelgroep met als startpunt wijkcentrum de Wereld (Laan van Berlijn 1). 

Rollator wandelgroep

20 december 2017

Rollator wandelgroep

20 december 2017

Talentendiner

20 december 2017

Heb je een talent en wil je die tonen meld je dan aan als talent! Of kom gezellig eten.

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

20 december 2017

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

Kerstliedjes in de Koninginnebuurt

20 december 2017

Kom gezellig meezingen en luister naar een kerstverhaal woensdagochtend 20 december 2017.

 

Opstap- je

21 december 2017

De basis voor een goede toekomst met betere opleidingskansen wordt gelegd in de kinderjaren. Daarom biedt DOCK Haarlem het STAP-programma, een ontwikkelingsprogramma voor kinderen in drie leeftijdsgroepen:

Instapje voor kinderen tot 2 jaar
Met instapje krijgt u een half jaar lang elke week begeleiding aan huis door een beroepskracht. Zij leert u en uw kind om al spelend te leren. Daarnaast geeft ze advies en begeleiding op maat.

Opstapje voor kinderen van 2 tot 4 jaar
Met opstapje kunt u met uw kind twee jaar lang elke week groepsbijeenkomsten bijwonen onder begeleiding van een contactmedewerker. In groepsverband krijgt uw kind oefeningen en worden er speelse activiteiten gedaan.

Gezonde Hap

21 december 2017

Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te koken? Schuif dan aan bij DOCK. Samen met de andere deelnemers leert u de lekkerste gezonde recepten koken. Daarnaast krijgt u tips over voeding en kunt u recepten uitwisselen met de andere deelnemers. Na afloop van de kookles wordt er gezellig samen gegeten.

 

Buurtkamer creatief & zo

21 december 2017

Hier kunt u aanschuiven bij Pascaline in de Ringvaart. Onder haar begeleiding kunt u de mooiste
creaties maken. Elke week wordt er een andere creatieve techniek uitgelicht. De kosten hiervoor zijn €3,- inclusief een kopje koffie/ thee. Na afloop kunt u uw creatie mee naar huis nemen.

Kerstdiner Open Eettafel

21 december 2017

Op maandag 18 december en donderdag 21 december is het kerst bij de Open Eettafels in wijkcentrum de Ringvaart! Onze vrijwillige koks bereiden die dagen een heerlijk drie gangen kerstdiner en de tafels worden feestelijk aangekleed. De inloop is vanaf 17 uur en om 17:30 uur gaan we aan tafel. Rond 19 uur is het afgelopen.

Schuift u ook gezellig aan? Er is plaats voor 30 personen dus meld u snel aan want vol=vol!

Kerstlunch in de Ringvaart

21 december 2017

Op donderdag 20 december organiseert Roads samen met DOCK een gezellige kerstlunch. Samen met de deelnemers van de Gezonde Hap wordt een heerlijke kerstsoep bereidt en er zijn lekker vers belegde broodjes. Inloop is vanaf 11:30 uur en om 12:00 uur gaan we aan tafel. De lunch duurt tot ongeveer 13:30 uur.  

Schuift u ook gezellig aan? Er is plaats voor 30 personen, dus meld u snel aan want vol=vol!

Kerstbingo in de Ringvaart

21 december 2017

Op donderdag 21 december organiseert een vrijwilliger vanuit het jongerenwerk, ondersteunt door DOCK, een GRATIS Kerstbingo in wijkcentrum de Ringvaart. Inloop is vanaf 16:00 uur en het eindigt uiterlijk rond 18:00 uur. Aansluitend vindt het kerstdiner van de Open Eettafel plaats (wel van te voren aanmelden).  

Er zijn een beperkt aantal bingokaarten beschikbaar dus wees er snel bij want op=op!

Naailes

22 december 2017

Wilt u graag leren naaien of kleding maken als leuke hobby of om juist wat geld te kunnen besparen? Kom dan naar het naaiatelier voor naailes of een werkruimte om zelf uw kleding te vermaken, in te korten of te herstellen.

 

Roads wandelen en/of hardlopen

22 december 2017

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Soos Binnensteeds

22 december 2017
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Kerstdiner vieren?

22 december 2017

Kom gezellig naar het Turquoise Eetcafé  kerstdiner!

 

Op vrijdag 22 December  2017

Adres; Prinses Beatrixplein 51, 2033 WD Haarlem

Van 17.00- 20.00 uur € 7,- per persoon excl. Drank  

Reserveren via tel 0614524388 of email; info@turquoisecooperatie.nl

Open Maaltijd

24 december 2017

In Het Open Huis wordt om de week op woensdagavond heerlijk gekookt en gegeten. Tussen de 60-100 wijkbewoners eten gezellig mee om daarna in de huiskamer van Het Open Huis te genieten van een kop koffie of thee. Een lekkere maaltijd en het ontmoeten van andere mensen; welkom! 

Eet je mee 1ste Kerstdag?

25 december 2017

Wie wil gezellig samen eten op 1ste Kerstdag in een restaurant (centrum van Haarlem). Goed bereikbaar. Max. 6 personen. 5-gangen menu kost € 26,50, á la carte bestellen kan ook. Aanvang: 18.30 uur. Voor eigen rekening.

Naam is bekend bij BUUV.

https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/58648

 

'Vrij Dansen'

29 december 2017
Hou je van dansen, maar wil je geen pasjes leren? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan gerust langs op vrijdagmiddag in de Ringvaart. Daar mag je dansen zoals jij dat graag wilt, samen met fijne mensen en voornamelijk op lekker swingende muziek. Achteraf drinken we altijd een kopje thee met wat lekkers.
Iedereen die van dansen houdt is welkom! Ook als je denkt dat je niet kunt dansen of als je onzeker bent. Juist dan nodigen we je uit om te komen!

Meidenfeest 10-18 jaar

29 december 2017

Op vrijdag 29 december vindt er ter afsluiting van het jaar een meidenfeest plaats voor meiden van 10 tot 18 jaar in wijkcentrum de Ringvaart. Er zijn verschillende workshops te doen voor alle meiden. Zo is er een fotoshoot van MEZI Photography! Daarnaast is er een make-upworkshop, karaoke, een dance challenge en worden er gezichtsmaskers gemaakt. Ook kun je gratis gellak zetten! Dit allemaal onder het genot van een hapje en een drankje!

Je hoeft je niet in te schrijven en alle activiteiten zijn helemaal gratis!

 

Het Rondje van...

31 december 2017

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

Rode Kruis Huisbezoek

31 december 2017

Vindt u het fijn wanneer er regelmatig iemand bij u op bezoek komt? Gewoon om even bij te praten, koffie te drinken of samen iets te ondernemen? Vrijwilligers van het Rode Kruis komen graag bij u langs.

Rode Kruis Dag- en Middagtochten

31 december 2017
Vanaf april organiseert het Rode Kruis Haarlem dag- en middagtochten voor ouderen en mensen met een beperking.

Nieuwjaarsbijeenkomst voor jongeren

1 januari 2018

Traditiegetrouw organiseert de jongeren werkgroep een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst om elkaar weer een mooi en gelukkig nieuwjaar te wensen. De organisatie is nog in volle gang maar reserveer alvast wat tijd in januari. Volg de berichten voor de definitieve datum en locatie.

De Buurtkamer in wijkcentrum de Ringvaart

19 januari 2018

Wijkcentrum de Ringvaart heeft de komende maanden verschillende activiteiten op het programma staan. Bewoners van de wijk en bezoekers van het wijkcentrum zijn van harte welkom om mee te doen,  te komen kijken en/of anderen te ontmoeten. De programma’s worden begeleid door medewerkers en vrijwilligers van Dock en Stichting

 

Woensdag 8 november, 10-12u.

Deze dag staat het thema zingen centraal.“Zanglust” is een koor samengesteld door dames van 50+ en bestaat inmiddels al meer dan 35 jaar. Van 10:00 tot 11:00 uur is er ontvangst met koffie en thee en daarna zullen wij genieten van de nummers die gezongen worden onder leiding van Hennie Brouwer. “Zanglust” zal van 11:00 uur tot 12:00 uur optreden waarbij de toeschouwers ook mee mogen zingen.

 

Vrijdag 15 december, 14-15.30u.

Medewerker van de Wereldmuziekschool  geeft demonstratie en oefeningen met en op  muziek….

 

Vrijdag 19 januari, 14-15.30u.

Kees is beweegdocent en komt les geven. Vanaf de stoel gaan we zitdansen op prachtige muziek.

 

Opgeven bij Martine.Stokvis@shdh.nl / 06-20005580 of

Wijkcentrum De Ringvaart

Floris van Adrichemlaan 98

2035 VD Haarlem

Kosten; 2,- per keer.

Gluren bij de Buren Haarlem

11 maart 2018

Op zondag 11 maart 2018 vindt Gluren bij de Buren Haarlem weer plaats.
Gluren bij de Buren is uitgegroeid tot een landelijk evenement met inmiddels 14 deelnemende steden, en zal voor de vierde keer plaatsvinden in Haarlem.

 

Word Maatje!

13 maart 2018

Bent u iemand die interesse heeft in anderen en af en toe wat tijd vrij wil maken voor een ander? Bent u iemand die betrouwbaar is en iemand in zijn waarde laat? Iemand die een praatje kan maken en goed kan luisteren? Dan is Maatjes GGZ op zoek naar u!

Ontmoetingcentrum Europastroom Zorgbalans

22 juli 2018
 

Het Ontmoetingscentrum Europastroom is een plek in de buurt voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn en hun familie en vrienden.

meer
 

Open Huiskamer

29 oktober 2019

Elke dinsdag en vrijdag is er in Het Open Huis de Open Huiskamer. Een plek om te ontspannen, koffie en thee te drinken en rond 12:00uur te genieten van een lunch. Iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en/of een plek om andere wijkbewoners te ontmoeten is meer dan welkom. 

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.