Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Schalkwijk

Altijd contact

1 april 2020

Voel je je alleen, heb je behoefte om met iemand te praten? Heb je hulp nodig nu je niet terecht kan bij je activiteit, cursus of dagbesteding? Bel dan op werkdagen tussen 11:00 – 13:00 uur naar de telefoonlijn Altijd Contact, 088 - 855 5195.

Commmando rekenen!

1 april 2020

Kijk op Facebook voor dit leuke spel voor kinderen Dit spel is super leuk voor kinderen van groep 1 t/m 8. Je kunt het aanpassen voor je eigen kinderen. Daarna kan je nog rekensommetjes maken of tafels oefen en delen. Hoe snel zijn jouw kids? commando rekenen

Pastorale luisterlijn

1 april 2020

Het Haarlemse oecumenisch diaconaal centrum Stem in de Stad en Het Open Huis starten op 20 maart een Luisterlijn voor Haarlemmers die een ‘luisterend oor’ nodig hebben. Medewerkers en vrijwilligers van Stem in Stad en Het Open Huis die altijd al een luisterend oor bieden aan kwetsbare Haarlemmers, doen dit nu via de Luisterlijn. Zij kunnen mensen eventueel ook doorverwijzen naar andere hulplijnen, waar verdere actie ondernomen kan worden.

Jongeren in beweging! boodschappen of een maatje

1 april 2020

Heeft u hulp nodig bij het doen van uw boodschappen, omdat u niemand om u heen heeft? Wij bieden telefonisch ook een luisterend oor. U krijgt gestructureerd een maatje, waarmee u in contact kan blijven. Stichting Jongeren in Beweging helpt u graag. Neem gerust contact op via Stichtingjongereninbeweging@gmail.com Of bel/app/sms naar 0614999822 We hebben ook een samenwerking met dock Haarlem. Je kan ook een bericht sturen naar https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=112685803693934&id=107086010920580

Jongeren Schalkwijk beginnen boodschappenservice

1 april 2020

De jongeren van basketbalvereniging en community Triple Threat in Schalkwijk zijn gestart met een bezorgservice op te zetten. Contact via info@triplethreat.nl

Gezellig telefoongesprek

1 april 2020

Ik zou graag mensen die thuis zitten door de omstandigheden rondom het coronavirus en zich eenzaam voelen willen verblijden met een gezellig telefoongesprekken.

De eethut; eten bezorgd voor €2,50 per maaltijd

1 april 2020

De eethut kan even niet open zijn, voor slechts €2,50 per maaltijd kan je eten laten bezorgen. Wat een mooi initiatief! Kijken op Facebook eethut

Coaching

1 april 2020

Met de Corona-crisis ziet ons dagelijks leven er ineens heel anders uit. Misschien heb je zorgen of realiseer je je nu dat je een andere invulling van je leven wenst of is er een andere reden om naar binnen te gaan. Ik ben transpersoonlijk coach - in opleiding - en begeleid en bemoedig je bij het zoeken naar helderheid en inspiratie. We doen dit via Skype of Zoom. Je bent welkom!

Boodschappen doen en koken voor ouderen

1 april 2020

Hallo, ik woon ik Haarlem. In verband met het virus denk ik dat oudere mensen moeite hebben met boodschappen doen en koken. Ik zou graag willen koken voor deze mensen. Ik wil hen graag helpen waar nodig.

Behoefte aan een praatje?

1 april 2020

Ben een enthousiaste vrouw van 63 jaar. Veel mee gemaakt, maar mijn gevoel voor humor en moed niet verloren. Misschien kan ik in deze moeilijke tijden iemand een beetje bij staan met een praatje via face time/ beeld bellen/ video bellen.

Wil jij een handgeschreven brief ontvangen? (Penvriendin)

1 april 2020

1:Voor de eenzame mensen 2:Voor de niet computervaardige 3:Voor de alleenstaande 4: Voor de mensen die het gevoel hebben dat alle activiteiten zijn weggevallen door het Coronavirus En tot slot voor alle andere mensen die het fijn vinden om post te ontvangen. Tot schrijfs :)

Liedjes voor kinderen

1 april 2020

Jose Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige en biedt ondersteuning voor ouders en professionals. Er komen steeds meer liedjes bij die iedereen kent en waarbij met humor wordt gezongen. Kijk op Facebook of Youtube

Goodiebag van Stichting Zaaigoed

1 april 2020

Zou u het ook fijn vinden om tijdens de corona crisis iedere week een goodiebag vol leuke, creatieve en lekkere goodies aan uw deurknop bezorgd te krijgen? Word dan nu deelnemer van onze Tuinclub (dagbesteding voor krasse, kwakkelende en kwetsbare ouderen) en geniet met ons mee! Na de crisis kunnen we weer terecht in het Tuinhuis van stichting ZaaiGoed op de Zintuigentuin voor creatieve en groenactiviteiten op maat. Zoals altijd in kleine bezetting: gezellig en wel zo veilig! Aanmelden voor wekelijkse goodiebags en/of De Tuinclub kan via Liesbeth 06 40644906 of Erika 06 41866778 of via contact@stichtingzaaigoed.nl PS: Heeft u recht op WMO of PGB en woont u in Haarlem of Zandvoort? Dan is de tuinclub (en zijn de goodiebags) kosteloos!'

Klik hier voor de Facebookpagina

Help mij en mijn kinderen het Coronavirus door

1 april 2020
Kijk voor hulp en informatie op de website van https://cjgkennemerland.nl/
Of bel naar 088 - 995 8484

Gratis films op Cinetree

1 april 2020

Samen thuis. Hoopvolle films voor iedereen. Daarom kijk je t/m 6 april gratis Cinetree. Klik hier voor de website

Onze manier om iets (kleins) bij te dragen. Tot en met 6 april kan iedereen voor niets onze filmselectie kijken. Deel onze films met de mensen om je heen via cinetree.nl/samenthuis met code 'samenthuis

Media Ukkie dagen

1 april 2020
Jonge kinderen zijn dol op media. In deze tijd maken ze er waarschijnlijk meer gebruik van dan normaal. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Doe vanaf vrijdag mee aan de Media Ukkie Dagen en verken samen met je dreumes, peuter of kleuter de mogelijkheden van media. Dit jaar vinden deze dagen van 27 maart tot en met 3 april online plaats.

https://www.mediaukkiedagen.nl/2020/03/23/vrijdag-starten-de-media-ukkie-dagen-zo-doe-je-mee-als-ouder/?fbclid=IwAR1fCU8bfqGwaEvN9-0XCh1henHYCa18-fj4mhmsue-N9tUTwipaW_fiGpI

Berenjacht

1 april 2020

PLAATS EEN KNUFFELBEER ACHTER JE RAAM, EN GA MET JE KINDEREN OP BERENJACHT

Lieve allemaal, ik zie een mooi initiatief ontstaan en hoop dat jullie ook mee willen doen. Een korte wandeling met kinderen is veel leuker als ze een doel hebben en op BERENJACHT mogen! Willen jullie een beer achter jullie raam plaatsen? Dan kunnen de kinderen op jacht, samen met een papa of mama.

UITERST BELANGRIJK

Het is wel de bedoeling dat het verantwoordelijk gebeurd. Ga dus ALLEEN met je EIGEN kids in je EIGEN buurt! Kom je toevallig een ander gezin tegen? Houd je dan ten alle tijden aan ALLE MAATREGELS die op dit moment van kracht zijn! Houd je ten ALLE tijden aan de 1.5m afstand als je andere berenjagers tegenkomt

Vergeet je afstreepkaart niet! Hoeveel beren zag jij?

Je mag hier in een bericht verklappen in welke straat er beren zijn maar het hoeft niet. (huisnummer er niet bijzetten ivm privacy)

Ik wil nogmaals benadrukken dat je je te ALLEN tijden aan alle maatregels moet houden!

Ik wens alle berenjagers heel erg veel plezier.

Kijk op de Berenjacht-facebookpagina

Granny post

1 april 2020

Zin om een kaartje te sturen? Kijk eens op deze Facebookpagina. Je kan ook even doorklikken en een Haarlems verpleeghuis een kaart sturen. Wordt erg gewaardeerd!

Gouwe Ouwe Livestream Sessies elke dag!

1 april 2020
Stichting De Tijdmachine
Gouwe Ouwe Livestream Sessies op de pagina van De Tijdmachine .

https://www.facebook.com/pg/stichtingdetijdmachine/events/

Ieder jaar spelen we voor 10.000 ouderen in buurt- en verpleeghuizen. Nu dit niet meer mogelijk is brengen wij onze ouderen, zorgmedewerkers en muzikanten via het scherm samen. Onze Gouwe Ouwe muzikanten spelen sinds woensdag 18 maart elke dag van 14:00 – 14:45 uur live op onze fbpagina, met liedjes uit vervlogen tijden.

Zij spelen muziek die dwars door het scherm heen warmte brengt in de huiskamer. Muziek die de eenzaamheid even doorbreekt. Muziek die de ogen weer laat glinsteren. Muziek die een hart onder de riem steekt van onze zorgmedewerkers. Omdat muziek door alle schermen heen, door alle virussen en afstand heen verbindt.

Wil jij met een speciaal liedje een familielid, vriend, collega, geliefde medewerker in de zorg, in een verpleeghuis of iemand anders een hart onder de riem steken of in het zonnetje zetten? Laat dan op onze fbpagina weten welk liedje jij wilt aanvragen.

De komende weken willen wij deze sessies voortzetten. Gouwe Ouwe wil onze fantastische muzikanten, die nu hun inkomsten missen, daarbij financieel steunen. Jij kan ons daarbij helpen.
Zorg jij voor lichtjes in de ogen van onze ouderen? Draag jij zorgmedewerkers in deze moeilijke tijden een warm hart toe? Doneer dan nu. Alle kleine beetjes helpen.
https://www.stichtingdetijdmachine.nl/steun-ons

Huiswerkhulp Nederlandse taal

1 april 2020

Heb een aantal jaar op dinsdag en donderdagmiddag (voor) gelezen met een aantal kleuters op basis school Florencius. Voor kindjes die wat ondersteuning nodig hadden bij de Nederlandse taal. Op TV zie ik allerlei berichten, dat er te weinig mensen zijn om kinderen goede huiswerk begeleiding te geven. Welke kleuter kan ik ondersteunen met het leren van de Nederlandse taal? Ik doe dit graag via video bellen in de middag of vooravond.

#CoronahulpinHaarlem Haarlems Weekblad

2 april 2020

Heb je een vraag, post het op! klik hier

Maak een vlag en doe mee!

2 april 2020

Haarlem rekent op je. Kijk op deze pagina voor meer informatie vlaggen maken

Mondkapjes helpen maken?

2 april 2020

Je hoeft niet heel handig te zijn om te helpen met het naaien van mondkapjes. De apotheek Centraal Haarlem maakt ze als ze even tijd hebben in de ruimte naast hun overbelaste apotheek. Alle hulp is welkom. Bijgevoegd een beschrijving hoe je ze kan maken. Kijk op LinkedIn of Facebook

Krijten voor bewoners

3 april 2020

Een lichtpuntje voor de bewoners van Nieuw Delftweide; een familie die ging krijten op de stoep! Zou je ook zoiets willen doen? Meld je dan aan via info@presenthaarlem.nl Bekijk de Facebookpagina

Gratis luisterboeken!

3 april 2020

Altijd en overal luisteren naar boeken met de LuisterBieb! De LuisterBieb-app Download de app in de App Store of Google Play Gebruik de LuisterBieb-app op je telefoon of tablet Registreer je met je pasnummer of e-mailadres Krijg toegang tot meer dan 2600 luisterboeken! Voor leden én niet-leden Een klein deel van de luisterboeken is voor iedereen beschikbaar. Als niet-lid van de Bibliotheek kun je dus ook gratis naar luisterboeken luisteren! Je herkent de gratis boeken in de app door een grijs of wit label. De witte labels zijn boeken die tijdelijk gratis beschikbaar zijn gesteld, de grijze labels zijn voor iedereen vrij te downloaden. Wanneer je wel lid bent van de Bibliotheek, heb je ook toegang tot de premium boeken. Deze boeken herken je aan het oranje label. Hiervoor moet je inloggen met je lidmaatschapnummer. klik hier

ontspannen oefening

3 april 2020

Dit zijn een aantal basisoefeningen tai chi en qi gong, zoals we die in onze club in Spaarndam oefenen, alsmede op twee locaties van de Reinaldagroep. Opgenomen omdat we vanaf 16 maart 2020 enige tijd niet samen kunnen oefenen. Zo kun je toch thuis meedoen. Meer video's vind je op www.spaarndam-chi.nl/links. Klik hier voor de video

30 dagen tekenen

4 april 2020
Kijk op deze pagina voor dit leuke idee voor kinderen

Gratis mooie kleurplaat!

5 april 2020

Kijk hier op deze link kleurplaat

Informatie Corona voor kinderen

5 april 2020

Hier vind je heel simpel met beelden uitgelegd wat Corona is voor kinderen. Ook in andere talen! klik hier

Leuke knutseltip

5 april 2020

bloemen maken klik hier

Kijken op de Keukenhof

5 april 2020

Kunnen we niet naar de Keukenhof, dan komt de Keukhof naar jou. Klik hier voor het Keukenhof filmpje. Of het officiele filmpje van de Keukenhof zelf Klik hier

 

Bied je hulp aan op haarlemvoorelkaar.nl

6 april 2020
BUUV en het VWC (Vrijwilligerscentrum) hebben hun krachten gebundeld voor een gezamenlijk coronahulp platform waar we vraag en aanbod met betrekking tot coronahulp samenbrengen.

Gezinnen voor gezinnen

6 april 2020

Kijk voor goede tips en hulp op Facebookpagina

Opvoeden doen we samen We zijn het een beetje verleerd: aandacht geven aan een kind van een ander, in de vorm van een aai over een bol of een waarschuwing. Voor je het weet heb je een snauw te pakken: ‘Waar bemoei jij je mee?’ En dat terwijl het veel ouders zwaar valt om hun kinderen groot te brengen en ze daarbij best wat steun kunnen gebruiken. Er wordt wat afgetobt achter voordeuren. Het zou mooi zijn als het grootbrengen van kinderen weer iets meer een aangelegenheid wordt van de samenleving. De buurkinderen opvangen als de buurvrouw de griep heeft, ingrijpen als je ziet dat een kind op straat wordt gepest door andere kinderen...... Met z’n allen zorgen voor de generatie van morgen. De Stichting Buurtgezinnen is vanuit die gedachte opgericht: ‘It takes a village to raise a child.’ Opvoeden doen we samen!

Gebarenlied "Wat kan ik doen als ik thuis ben?"

6 april 2020

Leuk liedje voor kinderen, waarbij je gebaren kan leren en tegelijkertijd leuke tips voor kinderen kan opdoen. Klik hier

Yogales online

7 april 2020

Èlisa de Goede verzorgt elke dinsdagavond van 19:00 tot 19:30 een Yogales @rebup023. Meer weten? Kijk op Yogales

Handige poster als je boodschappen nodig hebt

7 april 2020

GRATIS POSTER BOODSCHAPPENHULP ZORG GOED VOOR JEZELF EN OOK VOOR ELKAAR! Heb je hulp nodig of ken je iemand die hulp kan gebruiken bij het boodschappen doen? Of misschien wil je je hulp wel aanbieden! Print de poster uit en plak de poster achter het raam. Je kunt eventueel je naam en contactgegevens invullen. Zo kan een behulpzame of behoeftige buurtbewoner telefonisch of per mail contact opnemen en een boodschappenlijstje doorgeven. 

Klik hier voor de website en de poster

Gratis training voor gescheiden ouders

7 april 2020

Kijk op Villa Pinedo voor de tijdelijk gratis training. Deze online training bestaat uit 6 modules: Het Gesprek, Veranderingen, Communicatie, Loyaliteit, Nieuwe Partners en Rechten. Wij raden je aan de hele training te volgen. De modules zijn ook los te bestellen. Je kunt de training thuis volgen, op je eigen tempo.

Corona gebarenlied

7 april 2020

Om de moed erin te houden, hebben mijn collega (meester Vincent) en ik (juf Svennie) van S.O. ?De Parel? voor alle leerlingen en binnenzittende ouderen in Nederland het Corona-gebarenlied gemaakt. Kijk hier voor het filmpje op Youtube

Corona helpdesk voor statushouders

7 april 2020
Helpdesk Corona voor statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden.

Waarom een Corona Helpdesk voor Statushouders?
De meeste informatie over Corona is in het Nederlands. Onder 100.000 nieuwkomers zijn er nog veel mensen die onvoldoende de taal beheersen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland de juiste informatie krijgt.

Hoe werkt het?
Nieuwkomers kunnen telefonisch hun vragen stellen in het Arabisch of Tigrinya. Indien de medewerker niet direct antwoord kan geven, dan worden ze teruggebeld door onze specialistenteam.

Altijd contactlijn ook voor doven en slechthorenden

7 april 2020
Met ingang van deze week is op maandag, woensdag en donderdag de telefoonlijn Altijd Contact ook bereikbaar voor doven en slechthorenden. Dit gaat via telefoonnummer 023-5436090 . Er kan dan worden gechat via Whatsapp.

Hoe werkt dat?
Zet het nummer 023-5436090 in je contacten. Installeer WhatsApp op je tablet, telefoon enz. Maak contact via WhatsApp met dit nummer en de chat kan beginnen!

Dus kom maar door op maandag, woensdag en donderdag van 11.00-13.00 uur!

Koopjeskoffie heerlijke maaltijden

7 april 2020

Kijk voor een goede maaltijd voor een lage prijs op koopjeskoffie.nl