Initiatieven per dag - Schalkwijk

Duofietsen Haarlem & Omgeving

18 maart 2018

Fietst u graag, maar lukt dat niet (meer) zelfstandig? Vindt u het leuk om samen te fietsen? Dan is duofietsen misschien iets voor u. Bewegen in de buitenlucht en ondertussen gezellig een praatje maken. 

 

Kennemerhart Koor : Muzikale Ontmoetingen

19 maart 2018


De kracht van verbinding en een intergenerationele dialoog

Op naar WereldAlzheimerDag 2018!


Zorg voor kwetsbare ouderen, voor je eigen opa, oma of ouders, is actualiteit van de dag.
Het creëren van werkelijk contact, ontmoetingen tussen jong en oud en het leren kennen van elkaars leefwerelden blijken steeds belangrijker te zijn: het kan eenzaamheid doorbreken.
Samen iets moois beleven kan welzijn en geluksgevoel voor een ieder vergroten.

 

Inloopochtend met koffie, thee en een broodje

20 maart 2018

Op dinsdag en vrijdag van 10.00-13.00 bent uw welkom voor een kop koffie of thee, een praatje en rond het middaguur ook voor een boterham.

Proefduik maken (iedere dinsdagavond in maart)

20 maart 2018

Ontdek een verrassende wereld… duik met ons mee!

Ontdek de fascinerende onderwaterwereld, leer interessante dingen en ontmoet nieuwe mensen. Wil jij vóór de zomer je duikbrevet halen en lid worden van een gezellige vereniging? Dan is dit je kans!

De hele maand maart is het bij Duikvereniging Nautic Explorer 'Open Avond Maand'. Elke dinsdagavond in maart (6, 13, 20, 27 maart) kun je vrijblijvend langskomen, de sfeer proeven en een gratis proefduik maken onder begeleiding van onze professionele instructeurs.

 

Open Maaltijd

21 maart 2018

Open maaltijd Buurtbewoners zijn van harte welkom bij de maaltijden die één keer in de twee weken in Het Open Huis (Prof. Boumanstraat 1a, Haarlem, Schalkwijk) gehouden worden. De maaltijden worden steeds op woensdag gehouden, om 17:45u. Vanaf 17:30u is de deur open.

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

21 maart 2018

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

Huiswerkbegeleiding basisschool

21 maart 2018

Iedere woensdag van 14.00-17.00 is er huiswerkbegeleiding voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool.

Soos Binnensteeds

23 maart 2018
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Het Rondje van...

28 maart 2018

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

Deelname is gratis

LHBTQIA* groep

6 april 2018

Idee is: LHBTQIA* mensen bij elkaar brengen om met gelijkgestemde te kunnen uitwisselen. Nieuwe mensen leren kennen. Over thema's praten. Films kijken. Koffie doen. Gezelligheid. Uitstapjes. Enz enz.

Rode Kruis Vaardagen 18 en 19 april 2018

18 april 2018

Op woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 organiseren wij de Rode Kruis Vaardagen voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Dit keer varen wij met schip de MPS River Queen naar de Kaagse Plassen. Aan boord kunnen deelnemers genieten van koffie en thee met appelgebak, een uitgebreide lunch en een borreltje met bittergarnituur. 

Gezellige handwerksoos

25 april 2018

Iedere dinsdagavond van 19:00 - 21:30 uur handwerksoos in Haarlem Noord.

150 jaar rode kruis festival

16 juni 2018

16 juni komt er een leuk festival in en om de spaarnehal 

Het thema word 150 jaar rode kruis

Er komt een braderie om de spaarnehal heen en in de spaarnehal komt een muzikale lunch waarbij een bekende zanger/zangeres aanwezig is hierbij worden de verzorging s huizen uitgenodigd in heel Haarlem 

Na de lunch zullen er verschillende zangers en zangeressen aanwezig zijn 

Dit evenement duurd van 10 tot 22 uur en alle opbrengsten gaan naar het rode kruis

Ontmoetingcentrum Europastroom Zorgbalans

22 juli 2018

Het Ontmoetingscentrum Europastroom is een plek in de buurt voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn en hun familie en vrienden.

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

31 augustus 2018

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

  1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
  2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
  3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
  4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
  5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
  6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Open Huiskamer

29 oktober 2019

Elke dinsdag en vrijdag is er in Het Open Huis de Open Huiskamer. Een plek om te ontspannen, koffie en thee te drinken en rond 12:00uur te genieten van een lunch. Iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en/of een plek om andere wijkbewoners te ontmoeten is meer dan welkom. 

'Vrij Dansen'

27 december 2019
Hou je van dansen, maar wil je geen pasjes leren? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan gerust langs op vrijdagmiddag in de Ringvaart. Daar mag je dansen zoals jij dat graag wilt, samen met fijne mensen en voornamelijk op lekker swingende muziek. Achteraf drinken we altijd een kopje thee met wat lekkers.
Iedereen die van dansen houdt is welkom! Ook als je denkt dat je niet kunt dansen of als je onzeker bent. Juist dan nodigen we je uit om te komen!

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.