Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Schalkwijk

Altijd contact

5 juni 2020

Voel je je alleen, heb je behoefte om met iemand te praten? Heb je hulp nodig nu je niet terecht kan bij je activiteit, cursus of dagbesteding? Bel dan op werkdagen tussen 11:00 – 13:00 uur naar de telefoonlijn Altijd Contact, 088 - 855 5195.

Jongeren in beweging! boodschappen of een maatje

5 juni 2020

Heeft u hulp nodig bij het doen van uw boodschappen, omdat u niemand om u heen heeft? Wij bieden telefonisch ook een luisterend oor. U krijgt gestructureerd een maatje, waarmee u in contact kan blijven. Stichting Jongeren in Beweging helpt u graag. Neem gerust contact op via Stichtingjongereninbeweging@gmail.com Of bel/app/sms naar 0614999822 We hebben ook een samenwerking met dock Haarlem. Je kan ook een bericht sturen naar deze Facebookpagina

De eethut; eten bezorgd voor €2,50 per maaltijd

5 juni 2020

De eethut kan even niet open zijn, voor slechts €2,50 per maaltijd kan je eten laten bezorgen. Wat een mooi initiatief! Kijken op Facebook eethut

Krijten voor bewoners

5 juni 2020

Een lichtpuntje voor de bewoners van Nieuw Delftweide; een familie die ging krijten op de stoep! Zou je ook zoiets willen doen? Meld je dan aan via info@presenthaarlem.nl Bekijk de Facebookpagina

Gratis luisterboeken!

5 juni 2020

Altijd en overal luisteren naar boeken met de LuisterBieb! De LuisterBieb-app Download de app in de App Store of Google Play Gebruik de LuisterBieb-app op je telefoon of tablet Registreer je met je pasnummer of e-mailadres Krijg toegang tot meer dan 2600 luisterboeken! Voor leden én niet-leden Een klein deel van de luisterboeken is voor iedereen beschikbaar. Als niet-lid van de Bibliotheek kun je dus ook gratis naar luisterboeken luisteren! Je herkent de gratis boeken in de app door een grijs of wit label. De witte labels zijn boeken die tijdelijk gratis beschikbaar zijn gesteld, de grijze labels zijn voor iedereen vrij te downloaden. Wanneer je wel lid bent van de Bibliotheek, heb je ook toegang tot de premium boeken. Deze boeken herken je aan het oranje label. Hiervoor moet je inloggen met je lidmaatschapnummer. klik hier

ontspannen oefening

5 juni 2020

Dit zijn een aantal basisoefeningen tai chi en qi gong, zoals we die in onze club in Spaarndam oefenen, alsmede op twee locaties van de Reinaldagroep. Opgenomen omdat we vanaf 16 maart 2020 enige tijd niet samen kunnen oefenen. Zo kun je toch thuis meedoen. Meer video's vind je op www.spaarndam-chi.nl/links. Klik hier voor de video

Coaching

5 juni 2020

Met de Corona-crisis ziet ons dagelijks leven er ineens heel anders uit. Misschien heb je zorgen of realiseer je je nu dat je een andere invulling van je leven wenst of is er een andere reden om naar binnen te gaan. Ik ben transpersoonlijk coach - in opleiding - en begeleid en bemoedig je bij het zoeken naar helderheid en inspiratie. We doen dit via Skype of Zoom. Je bent welkom!

Boodschappen doen en koken voor ouderen

5 juni 2020

Hallo, ik woon ik Haarlem. In verband met het virus denk ik dat oudere mensen moeite hebben met boodschappen doen en koken. Ik zou graag willen koken voor deze mensen. Ik wil hen graag helpen waar nodig.

Gouwe Ouwe Livestream Sessies elke dag!

5 juni 2020
Stichting De Tijdmachine
Gouwe Ouwe Livestream Sessies op de pagina van De Tijdmachine .

https://www.facebook.com/pg/stichtingdetijdmachine/events/

Ieder jaar spelen we voor 10.000 ouderen in buurt- en verpleeghuizen. Nu dit niet meer mogelijk is brengen wij onze ouderen, zorgmedewerkers en muzikanten via het scherm samen. Onze Gouwe Ouwe muzikanten spelen sinds woensdag 18 maart elke dag van 14:00 – 14:45 uur live op onze fbpagina, met liedjes uit vervlogen tijden.

Zij spelen muziek die dwars door het scherm heen warmte brengt in de huiskamer. Muziek die de eenzaamheid even doorbreekt. Muziek die de ogen weer laat glinsteren. Muziek die een hart onder de riem steekt van onze zorgmedewerkers. Omdat muziek door alle schermen heen, door alle virussen en afstand heen verbindt.

Wil jij met een speciaal liedje een familielid, vriend, collega, geliefde medewerker in de zorg, in een verpleeghuis of iemand anders een hart onder de riem steken of in het zonnetje zetten? Laat dan op onze fbpagina weten welk liedje jij wilt aanvragen.

De komende weken willen wij deze sessies voortzetten. Gouwe Ouwe wil onze fantastische muzikanten, die nu hun inkomsten missen, daarbij financieel steunen. Jij kan ons daarbij helpen.
Zorg jij voor lichtjes in de ogen van onze ouderen? Draag jij zorgmedewerkers in deze moeilijke tijden een warm hart toe? Doneer dan nu. Alle kleine beetjes helpen.
https://www.stichtingdetijdmachine.nl/steun-ons

Voor wie kan ik in mijn buurt koken?

5 juni 2020

Doordat ik tot de risicogroep behoor, ben ik aan huis gekluisterd nu in de Coronaperiode. Mijn boodschappen worden thuisbezorgd, maar toch zou ik wel iets kunnen doen. Ik vind het leuk om te koken, en wil gerust een portie extra koken. Je hoeft alleen de onkosten van de ingredienten te betalen, dan kook ik met liefde een gezonde maaltijd. Graag in mijn postcode gebied 2037

Kennis over administratie, belastingen e.d. met anderen delen

5 juni 2020

Ik heb tijd genoeg en wil graag mijn kennis over administratie, belastingen e.d. aan anderen beschikbaar stellen.

Sociaal Wijkteam

5 juni 2020

Heeft u behoefte aan ondersteuning? Het Sociaal Wijkteam staat ook tijdens de Coronacrisis voor u klaar. U kunt terecht voor al uw vragen over werk, geldzaken, wonen, welzijn en zorg. Het Sociaal Wijkteam is iedere werkdag tijdens kantoortijden telefonisch en per mail bereikbaar. Kijk op onze website: sociaalwijkteamhaarlem

Hulp voor mensen die nu de straat niet meer op kunnen/durven

5 juni 2020

Hoi, ik zou graag iets willen doen voor mensen die nu de deur niet uit kunnen/durven. Boodschappen halen, hond uitlaten, wat extra koken. Mensen die verder niemand in de buurt hebben, vinden het misschien fijn als ze iemand kunnen bellen als er iets is of voor even een praatje.

Bellen met Hanna

5 juni 2020

Even bellen is voor mij het makkelijkst (omdat ik niet in Haarlem maar Amsterdam woon). Wie weet wilt u even iets van u afpraten, overleggen en gewoon bellen voor de gezelligheid! Het kan allemaal

Bellen, boodschappen doen of andere hulp, vraag maar!

5 juni 2020

In deze moeilijke tijd moeten we er voor elkaar zijn! Ik kan iemand bellen, boodschappen doen of op een andere manier behulpzaam zijn. Vraag maar raak!

Nostalgie TV op YouTube

5 juni 2020

Voor onze ouderen zonder bezoek in verzorgingshuizen, mensen die alleen thuis zitten, maar ook gewoon liefhebbers, maak ik dagelijks een aflevering van Nostalgie TV. Ik draai plaatjes uit vervlogen tijden en vertel er kort iets over.

Thuisbuis op YouTube

5 juni 2020

Of het nou gaat om ontspannen, bewegen, tekenen of koken. Je vindt hier allerlei interessante filmpjes waar je mee aan de slag kan!

maatschappelijk werk Haarlem

5 juni 2020

Maatschappelijk werk in tijden van Corona. Door de coronamaatregelen zitten we letterlijk dichter op elkaar en kunnen de spanningen thuis weleens te veel worden. Blijf er niet mee zitten! Het maatschappelijk werk van Dock staat – digitaal en telefonisch- voor u klaar om samen met u te kijken hoe u deze situaties hanteerbaar kunt maken.

Kerkdiensten op YouTube

5 juni 2020

Hallo allemaal, op het YouTube-kanaal van Koningkerk Haarlem zullen we in ieder geval voor de komende tijd livestreams plaatsen van onze kerkdiensten in verband met het coronavirus.

Live Vieringen op YouTube

5 juni 2020

Welkom bij de Kathedraal Sint-Bavo! We kunnen nu niet samenkomen zoals we gewend zijn, daarom deze mogelijkheid om dagelijks mee te vieren via onze livestreams.

Pletterij TV

5 juni 2020

Voorlopig even geen nieuwe concerten en debatten in de Pletterij. Maar dat geeft wel alle tijd om eerdere concerten terug te kijken en luisteren. En wellicht te ontdekken of debatten van de afgelopen maanden of jaren nog tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Ga daarvoor naar Pletterij TV. Kijk en luister bijvoorbeeld naar het tribute-concert voor John Coltrane van het BEN VAN DER DUNGEN KWARTET of het magische concert van THE SELVA.

#TroostArchitectuur

5 juni 2020

Het ABC heeft een aantal leuke, interessante en informatieve architectuurtips bij elkaar gezocht. Architectuur vanuit je luie stoel met bijvoorbeeld een virtuele rondleiding of podcast.

LEGO mee met het ABC

5 juni 2020

Wij zijn heel benieuwd wat voor mooie bouwwerken jullie thuis maken. Zeker nu jullie het zonder de 60.000 LEGO-steentjes van het ABC moeten doen! Laat je ons zien wat je bouwt? Maak er een foto van, vul het formulier in en mail dat naar het ABC. Dan zie je je ontwerp snel op de digitale LEGO-expo terug! O ja, papa's en mama's mogen natuurlijk ook meedoen.

Kijk hier voor de eerste inzendingen!

Individuele coaching

5 juni 2020

Voor Haarlemmers van 18 jaar en ouder met een Haarlem Pas of een laag inkomen. Een ervaren coach ondersteunt je bij het werken aan je persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van doelen. Bijvoorbeeld op het gebied van werk, scholing, leefstijl en zelfvertrouwen om omgaan met de coronacrisis. De coaching is telefonisch of via beeldbellen.

kijk hier voor de website

(video)spreekuren voor ouders van schoolgaande kinderen

5 juni 2020

In de coronatijd zijn de kinderen de hele dag thuis. Die dynamiek van bij elkaar zijn, aan schooltaken werken en spelen gaat niet overal vanzelf. Hoe ga je daar als ouders het beste mee om? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen hun schoolwerk kunnen doen en zich vermaken in hun vrije tijd? Hoe voorkom je dat er ruzie gemaakt wordt? Hoe deel je je dag in? Hoe zorg je ervoor dat je niet snel geïrriteerd wordt? Hoe vertel je je kinderen wat de coronamaatregelen zijn? Mag je je zorgen hierover delen? Om ouders hierbij te ondersteunen houden DOCK en Haarlem Effect speciaal voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd dagelijks een telefonisch (video)spreekuur Ouders kunnen bellen met vragen waarmee ze zitten. Wij nemen de telefoon op vanuit huis, praten met de ouders en zetten hulp in waar dat kan. Wij hebben collega’s en vrijwilligers in ons netwerk die ook andere talen spreken, zoals Berbers, Arabisch, Turks en Engels. De bereikbaarheid van het telefonisch spreekuur spreken we af met de betreffende basisscholen in Haarlem. We organiseren dit samen met Haarlem Effect.

kijk hier voor de website

Verbeter je gezondheid met de Ommetje-app!

5 juni 2020
Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Beweegoefeningen voor thuis

5 juni 2020

Sportsupport heeft een heel aantal goede oefeningen voor thuis. Ook voor ouderen!

Coole spellen voor buiten

5 juni 2020

Bewegen is gezond en gezellig. Maar hoe kun je samen sporten als je afstand moet houden? SportSupport heeft een poster gemaakt met leuke spellen die je op afstand van elkaar kunt doen!

Kleurtikkertje

5 juni 2020

SportSupport heeft een leuk spel bedacht: kleurtikkertje! Leg stukjes papier van verschillende kleuren op de grond en probeer zo snel mogelijk de kleuren aan te raken die de ander roept!

SportSupport Gymlessen

5 juni 2020

SportSupport heeft een aantal video's opgenomen om ondanks de coronacrisis nog steeds fit en sportief te blijven! Hieronder staan de links naar de video's.

Gratis training: HersenCoach

5 juni 2020

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om je hersenen fit te houden. Onder andere gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen kunnen het risico op hersenaandoeningen, zoals dementie, verkleinen. Volg de gratis online training HersenCoach en ga samen met onze hersenexperts aan de slag!

Slimmer Chillen

5 juni 2020

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd als je zoveel mogelijk thuis moet blijven? Of wel naar buiten mag, maar altijd op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven.

Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en zes veiligheidsregio’s dagen jou uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken. Deel jouw bijdragen in tekst, op video of foto op TikTok of Instagram via #slimmerchillen, of mail naar info@slimmerchillen.nl. Elke vrijdag kiezen we drie winnaars voor de weekprijzen: waardecheques van €50,-, €20,- en €10,-.

Soos TV

5 juni 2020

Kijk gezellig mee met Soos TV, Elke vrijdag om 20:00 via facebook

kijk hier voor de facebook pagina van Soos TV

Mister Anansi TEEVEE

5 juni 2020

Nu ons theater gesloten is kunnen jullie lekker luisteren naar de online verhalen die Mister Anansi er speciaal voor jullie op zet. Op youtube staan ook oude shows. Vervelen hoeven jullie je echt niet hoor. Heb je een verhaal-verzoek. Laat het ons dan even weten. Wie weet vertelt mister Anansi wel een keertje jouw lievelingsverhaal.

Hersenspinsels

5 juni 2020

Frans Hals blijft thuis, net als jij en hij mag tot nader order geen bezoek ontvangen. Daarom deelt hij hier graag zijn hersenspinsels met je. Dan is hij toch een beetje in de buurt.

Roodkapje verteld door 160 Nederlanders

5 juni 2020

Experimentele film waarin bewoners van eenzelfde straat in Haarlem en kennissen en familieleden van Kees Hin het sprookje uit de titel vertellen, in ieder vijftien woorden.

Het Coronakinderkanaal

5 juni 2020

Een YouTube-kanaal bedoeld voor kinderen die een droom zien uitkomen. Of een nachtmerrie. Geen school. Onze theatermakers leven zich creatief uit in filmpjes waaraan je goed kunt zien hoe het gemaakt is. Eigen Werk. Eigenlijk kan iedereen die thuis theater wil maken meedoen. Elke dag een nieuw filmpje voor het thuiszittende gezin. Leuk, anders en educatief!

Virtuele sloeptour Haarlem

5 juni 2020

Zin om even lekker te ontspannen op het water maar geen tijd? Ga met mij op een virtuele sloeptour door Haarlem! Ik laat je de highlights van Haarlem zien vanaf het water.

Haarlem en Ik

5 juni 2020
Samen met alle Haarlemmers maken we één groot kunstwerk voor de stad, bestaande uit honderden (duizenden?) kleine zigzagboekjes (leporello’s) die gevuld en ingeleverd samen de ‘vriendenbibliotheek’ vormen.

Roadgames

5 juni 2020

Ben jij het zat om steeds binnen te zitten en wil je lekker naar buiten? Of wil je juist even je kids naar buiten hebben om wat energie kwijt te raken? Download de Roadgames app en kies welke game je wilt spelen. Ga je je omgeving virusvrij spelen of help je de boer met het zoeken van zijn weggelopen dieren?

Hoorspel: Rare tijden in Absurdistan

5 juni 2020

Marius Bruijn werkt in 2020 aan een serie korte hoorspelen, gebaseerd op teksten van de ‘klassieke’ absurdisten.

We leven in ‘rare tijden’ en de Absurdisten weten als geen andere kunststroming zich tot deze rare tijden te verhouden. In deze serie komen verhalen aan bod van Daniil Charms, Albert Camus, Samuel Beckett e.a.

Online Escaperoom

5 juni 2020

Een weekendje weg met vrienden eindigt anders dan de bedoeling was. Het leek zo gezellig, met z'n allen naar Oost-Europa. Gezellig was het ook, maar toch gaat er iets niet helemaal goed. Jullie komen in aanraking met een paar mensen en vervolgen de avond met deze nieuwe vrienden. Achteraf blijken dit echter louche figuren en belanden in een achteraf casino. Jullie worden erin geluisd en raken geld kwijt. Zoveel, dat deze nieuwe 'vrienden' jullie in het casino hebben opgesloten tot de schuld vereffend is! Om elkaar in deze lastige tijden van wat entertainment te kunnen voorzien, hebben wij een online escaperoom gebouwd. Het is een escaperoom die je in je eentje of met meerderen kunt spelen. Het is maar net hoeveel mensen er in jullie huishouden mee willen spelen!

Teylers Thuis Tour

5 juni 2020

Omdat het Teylers Museum momenteel gesloten is in verband met het coronavirus geven we met enige regelmaat live rondleidingen op Instagram.

Didgames

5 juni 2020

Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen! Letterlijk.. Het Corona virus gooit bij behoorlijk wat mensen roet in het eten. Films, concerten, festivals en wedstrijden zijn afgelast en iedereen zit verplicht thuis. Gelukkig zitten wij bij Didgames niet bij de pakken neer en hebben we gezocht naar een oplossing. Daarom zijn wij op verschillende digitale spellen gekomen, die je gewoon lekker thuis aan de keukentafel of via Skype met je vrienden kunt spelen. Van pubquiz tot escapespel, we zijn van alle markten thuis.

Teylers verhalen

5 juni 2020

Door de coronacrisis is het Teylers Museum gesloten voor het publiek. Achter de schermen wordt er doorgewerkt en langs de digitale weg wordt geprobeerd om toch een deel van het museumpubliek te bereiken met kleine extra’s. De nieuwe serie blogs 'Teylers verhalen' is daar een mooi voorbeeld van.

Live Gitaarspel

5 juni 2020

Elke ochtend speelt Alain Clark live op zijn Instagram gitaar voor zijn volgers. Luister jij ook eens mee?

De thuis eethut

5 juni 2020
De thuis eethut

We maken elke dag vers eten die besteld kunt worden door iedereen
7 dagen in de week

Teylers Thuis Tips voor kinderen!

5 juni 2020

Wat doe jij de hele dag nu je niet naar school gaat? De hele dag vervelen? Nee! Natuurlijk niet! Er is genoeg leuks te doen. Hierbij een paar tips van ons bij Teylers Museum.

Taartrovers Thuis

5 juni 2020

Komende tijd verschijnen er regelmatig bijzondere korte films voor peuters en kleuters. Films die je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. Kijk mee, ga op onderzoek en speel met je verbeelding, want zo verander je jouw huis, tuin en balkon in de wereld waarin jij speelt.

Elke Taartrovers Thuis aflevering begint met het bekijken van een korte film. Dat kan zo vaak als je wilt, maar het blijft niet bij kijken alleen. Duik samen met de Taartrovers in de film en doe mee.

Klaar voor de start? Ga op ontdekking, klik telkens nieuwe afleveringen aan en onderzoek de verhalen, beelden, geluiden, het gevoel, de geuren en alles… wat je beleefde in de film.

Virtuele Stadswandeling

5 juni 2020

Nu er i.v.m. het coronavirus geen fysieke stadswandelingen plaatsvinden, biedt VVV Haarlem (Haarlem Marketing) online stadswandelingen aan. Op deze manier hoef je Haarlem niet te missen en kun je toch een leerzame wandeling maken. Leer meer over het leven van Frans Hals en loop mee langs het beeldje van Malle Babbe (ook bekend van het schilderij van Frans Hals), de vroegere woonplek van Frans Hals en Dolhuys, waar de zoon van Hals werd opgenomen.

Kundalini Yoga

5 juni 2020

Kundalini yoga is een yoga vorm die je moet ervaren! We werken met houdingen, bewegingen, mudra, mantra en ademhalingsoefeningen. Soms is het meditatief. Soms is het zweten geblazen. Elke les is anders en werkt op een ander thema of onderwerp uit de yoga filosofie. Je kan alles op eigen niveau doen zodat de lessen voor iedereen toegankelijk zijn.

Online Balletdansen

5 juni 2020

Dans- en balletstudio Jolein plaatst regelmatig filmpjes, dus voor de balletliefhebbers onder ons, doe maar lekker mee!

Leuke berichten voor mensen met een verstandelijke beperking

5 juni 2020

Stichting de Baan plaatst regelmatig leuke berichten voor en door mensen met een verstandelijke beperking!

30 dagen tekenen

6 juni 2020
Kijk op deze pagina voor dit leuke idee voor kinderen

Gratis mooie kleurplaat!

7 juni 2020

Kijk hier op deze link kleurplaat

Informatie Corona voor kinderen

7 juni 2020

Hier vind je heel simpel met beelden uitgelegd wat Corona is voor kinderen. Ook in andere talen! klik hier

Leuke knutseltip

7 juni 2020

bloemen maken klik hier

Kijken op de Keukenhof

7 juni 2020

Kunnen we niet naar de Keukenhof, dan komt de Keukhof naar jou. Klik hier voor het Keukenhof filmpje. Of het officiele filmpje van de Keukenhof zelf Klik hier

 

Alfabet Challenge

7 juni 2020

Op 7 juni wordt de Alfabet Challenge gehouden, georganiseerd door SportSupport. Elke letter in het alfabet staat voor een oefening thuis om fit en gezond te blijven.

De ambassadeurs van de Letterenloop hebben een inspirerend instructiefilmpje opgenomen. Op deze manier hoopt de organisatie dat de dertiende editie alsnog tot sportplezier, succes en geld voor het goede doel zorgt.

Deelnemers aan de Alfabet Challenge wordt gevraagd video’s of foto’s te maken van hun uitvoering van de oefeningen. Door ze in te sturen naar de organisatie met de hashtags #alfabetchallenge, #letterenloopstayfit en #letterenhoop, kunnen prijzen worden gewonnen. Sowieso is er voor iedere sportieveling een medaille. Het evenement is bedoeld voor allerlei gradaties sporters: van jong tot oud, van wedstrijdatleet tot recreant.

Hieperdepiep je bent bijna jarig!

7 juni 2020

Ben jij of ken jij een kindje die jarig is in deze Corona tijd? Laat via deze link weten, wanneer je jarig bent en wij sturen je een leuke verrassing, want door de Corona is alles toch een beetje anders dan anders. Dus ben je jarig, laat het ons weten! klik hier op de link van Go-Kids

Bied je hulp aan op haarlemvoorelkaar.nl

8 juni 2020
BUUV en het VWC (Vrijwilligerscentrum) hebben hun krachten gebundeld voor een gezamenlijk coronahulp platform waar we vraag en aanbod met betrekking tot coronahulp samenbrengen.

Gezinnen voor gezinnen

8 juni 2020

Kijk voor goede tips en hulp op Facebookpagina

Opvoeden doen we samen We zijn het een beetje verleerd: aandacht geven aan een kind van een ander, in de vorm van een aai over een bol of een waarschuwing. Voor je het weet heb je een snauw te pakken: ‘Waar bemoei jij je mee?’ En dat terwijl het veel ouders zwaar valt om hun kinderen groot te brengen en ze daarbij best wat steun kunnen gebruiken. Er wordt wat afgetobt achter voordeuren. Het zou mooi zijn als het grootbrengen van kinderen weer iets meer een aangelegenheid wordt van de samenleving. De buurkinderen opvangen als de buurvrouw de griep heeft, ingrijpen als je ziet dat een kind op straat wordt gepest door andere kinderen...... Met z’n allen zorgen voor de generatie van morgen. De Stichting Buurtgezinnen is vanuit die gedachte opgericht: ‘It takes a village to raise a child.’ Opvoeden doen we samen!

Gebarenlied "Wat kan ik doen als ik thuis ben?"

8 juni 2020

Leuk liedje voor kinderen, waarbij je gebaren kan leren en tegelijkertijd leuke tips voor kinderen kan opdoen. Klik hier

Buurtmaaltijd Schalkwijk

8 juni 2020

Iedere week koken Rubia en Veerle met verschillende vrijwilligers op maandag en woensdag een lekkere maaltijd voor u.

Dans-workout voor 5 – 55

8 juni 2020

Met de dans-workout van jongerenwerk-vrijwilliger Caroline zit jij vanaf nu zeker niet meer stil! Leuk voor tijdens je (t)huiswerkbreak of als je gewoon even zin hebt om te bewegen. Normaal helpt Caroline bij de #eatandmeet jongereneetclub en de Clean up, maar nu laat ze je elke week 10 minuten dansen! Doe mee en vraag of je broertje/zusje/ouders of wie er ook thuis is, ook meedoet. Samen blijven we fit en happy! Wanneer en hoe laat: Iedere maandag komt de dansworkout om 12:00 online via: Social: jongerenwerkhaarlemoost en Facebook DOCK Haarlem

Yogales online

9 juni 2020

Èlisa de Goede verzorgt elke dinsdagavond van 19:00 tot 19:30 een Yogales @rebup023. Meer weten? Kijk op Yogales

Liedjes voor kinderen

9 juni 2020

Jose Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige en biedt ondersteuning voor ouders en professionals. Er komen steeds meer liedjes bij die iedereen kent en waarbij met humor wordt gezongen. Kijk op Facebook of Youtube

Handige poster als je boodschappen nodig hebt

9 juni 2020

GRATIS POSTER BOODSCHAPPENHULP ZORG GOED VOOR JEZELF EN OOK VOOR ELKAAR! Heb je hulp nodig of ken je iemand die hulp kan gebruiken bij het boodschappen doen? Of misschien wil je je hulp wel aanbieden! Print de poster uit en plak de poster achter het raam. Je kunt eventueel je naam en contactgegevens invullen. Zo kan een behulpzame of behoeftige buurtbewoner telefonisch of per mail contact opnemen en een boodschappenlijstje doorgeven. 

Klik hier voor de website en de poster

Gratis training voor gescheiden ouders

9 juni 2020

Kijk op Villa Pinedo voor de tijdelijk gratis training. Deze online training bestaat uit 6 modules: Het Gesprek, Veranderingen, Communicatie, Loyaliteit, Nieuwe Partners en Rechten. Wij raden je aan de hele training te volgen. De modules zijn ook los te bestellen. Je kunt de training thuis volgen, op je eigen tempo.

Corona gebarenlied

9 juni 2020

Om de moed erin te houden, hebben mijn collega (meester Vincent) en ik (juf Svennie) van S.O. ?De Parel? voor alle leerlingen en binnenzittende ouderen in Nederland het Corona-gebarenlied gemaakt. Kijk hier voor het filmpje op Youtube

Corona helpdesk voor statushouders

9 juni 2020
Helpdesk Corona voor statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden.

Waarom een Corona Helpdesk voor Statushouders?
De meeste informatie over Corona is in het Nederlands. Onder 100.000 nieuwkomers zijn er nog veel mensen die onvoldoende de taal beheersen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland de juiste informatie krijgt.

Hoe werkt het?
Nieuwkomers kunnen telefonisch hun vragen stellen in het Arabisch of Tigrinya. Indien de medewerker niet direct antwoord kan geven, dan worden ze teruggebeld door onze specialistenteam.

Altijd contactlijn ook voor doven en slechthorenden

9 juni 2020
Met ingang van deze week is op maandag, woensdag en donderdag de telefoonlijn Altijd Contact ook bereikbaar voor doven en slechthorenden. Dit gaat via telefoonnummer 023-5436090 . Er kan dan worden gechat via Whatsapp.

Hoe werkt dat?
Zet het nummer 023-5436090 in je contacten. Installeer WhatsApp op je tablet, telefoon enz. Maak contact via WhatsApp met dit nummer en de chat kan beginnen!

Dus kom maar door op maandag, woensdag en donderdag van 11.00-13.00 uur!

Koopjeskoffie heerlijke maaltijden

9 juni 2020

Kijk voor een goede maaltijd voor een lage prijs op koopjeskoffie.nl

Maak een mooie tekening

9 juni 2020

Kinderen maken mooie tekeningen om op te sturen naar het Zandvoorts Museum

Samen online zingen! :-)

9 juni 2020

Elke dinsdag om 14:00u kun je je aansluiten bij ‘Zooming’. Die naam heb ik bedacht als een combinatie van ‘Zoom’ (de naam van de website waar je kunt videobellen) en ‘Zing’. We kunnen daar even bijkletsen en natuurlijk wat zingen. Aanmelden kan via: mpauw@ziggo.nl, maar je kunt ook gewoon aanschuiven. 

Hoe werkt het?

1. Gebruik de link hieronder. Als eerste moet je dan Zoom even op je computer/tablet/telefoon installeren, net zoals Skype vroeger.
2. Open de link hieronder nog eens en als het goed is kom je dan in onze zang-groep terecht.
3.Er word je misschien om het wachtwoord van de groep gevraagd, het wachtwoord is 023.
4. De groep heeft op Zoom een officiële ‘gebruikers ID’: 209 849 4590. Als je dat getal ziet staan is het goed, maar dat is verder niet belangrijk om te onthouden 

Wat? Zooming
Wanneer? Elke dinsdag om 14:00u

De link:
https://zoom.us/j/2098494590?pwd=L2tuUHVkSjVwMGdpWEpsemRjL3JPZz09

Commmando rekenen!

10 juni 2020

Kijk op Facebook voor dit leuke spel voor kinderen Dit spel is super leuk voor kinderen van groep 1 t/m 8. Je kunt het aanpassen voor je eigen kinderen. Daarna kan je nog rekensommetjes maken of tafels oefen en delen. Hoe snel zijn jouw kids? commando rekenen

Jongeren Schalkwijk beginnen boodschappenservice

10 juni 2020

De jongeren van basketbalvereniging en community Triple Threat in Schalkwijk zijn gestart met een bezorgservice op te zetten. Contact via info@triplethreat.nl

Goodiebag van Stichting Zaaigoed

10 juni 2020

Zou u het ook fijn vinden om tijdens de corona crisis iedere week een goodiebag vol leuke, creatieve en lekkere goodies aan uw deurknop bezorgd te krijgen? Word dan nu deelnemer van onze Tuinclub (dagbesteding voor krasse, kwakkelende en kwetsbare ouderen) en geniet met ons mee! Na de crisis kunnen we weer terecht in het Tuinhuis van stichting ZaaiGoed op de Zintuigentuin voor creatieve en groenactiviteiten op maat. Zoals altijd in kleine bezetting: gezellig en wel zo veilig! Aanmelden voor wekelijkse goodiebags en/of De Tuinclub kan via Liesbeth 06 40644906 of Erika 06 41866778 of via contact@stichtingzaaigoed.nl PS: Heeft u recht op WMO of PGB en woont u in Haarlem of Zandvoort? Dan is de tuinclub (en zijn de goodiebags) kosteloos!'

Klik hier voor de Facebookpagina

Help mij en mijn kinderen het Coronavirus door

10 juni 2020
Kijk voor hulp en informatie op de website van https://cjgkennemerland.nl/
Of bel naar 088 - 995 8484

Granny post

10 juni 2020

Zin om een kaartje te sturen? Kijk eens op deze Facebookpagina. Je kan ook even doorklikken en een Haarlems verpleeghuis een kaart sturen. Wordt erg gewaardeerd!

Verhuiscoach

10 juni 2020

 

Bent u 65 jaar of ouder? Woont u in een sociale huurwoning in Haarlem met een trap binnenshuis of een trappenhuis buiten? En wilt u graag naar een gelijkvloerse sociale huurwoning zonder trap? Dan is de regeling ‘Ouder worden & prettig wonen’ wellicht interessant voor u. Een verhuiscoach van DOCK ondersteunt u bij allerlei praktische zaken ter voorbereiding op een verhuizing; van het doorspreken van uw woonwens tot aan het doorgeven van adreswijzigingen aan bedrijven en gemeente. Wij pakken niet in en helpen niet met de verhuizing zelf. Wij ondersteunen u in de coronatijd graag telefonisch.

kijk hier voor de website

 

#CoronahulpinHaarlem Haarlems Weekblad

11 juni 2020

Heb je een vraag, post het op! klik hier

Maak een vlag en doe mee!

11 juni 2020

Haarlem rekent op je. Kijk op deze pagina voor meer informatie vlaggen maken

Mondkapjes helpen maken?

11 juni 2020

Je hoeft niet heel handig te zijn om te helpen met het naaien van mondkapjes. De apotheek Centraal Haarlem maakt ze als ze even tijd hebben in de ruimte naast hun overbelaste apotheek. Alle hulp is welkom. Bijgevoegd een beschrijving hoe je ze kan maken. Kijk op LinkedIn of Facebook

Bereikbaarheid Sociaal Raadslieden

11 juni 2020

Uitkeringen en hun verplichtingen lopen door. In deze tijden kan wetgeving (tijdelijk) worden aangepast.

Meeschrijfboek: in coronatijd heb ik….

11 juni 2020

We maken een bizarre corona tijd door. Van afstand, elkaar minder zien en omhelzen, van zorgen maken. Maar ook van zorg om elkaar en tijd voor elkaar, even aandacht voor een oudere in de buurt, van nieuwe initiatieven, van beeldbellen, van….? Wij zijn benieuwd wat corona jou brengt, waar je nu wel tijd voor hebt, wat mooie momenten waren, naar je nieuwe inzichten etc. Mail ze naar Souad. Wij maken er een boekje van. Een boekje vol gespreksstof voor later in het wijkcentrum. 

kijk hier voor website DOCK

CLEO nu via telefoon of beeldbellen

11 juni 2020

CLEO, Centrum voor levensvragen en ouder worden is er voor ouderen die graag betekenisvolle gesprekken voeren, maar dat in hun eigen omgeving te weinig kunnen doen. Bij CLEO gaan vrijwilligers graag die gesprekken aan met de ouderen. De ouderen waarderen deze gesprekken als bijzonder waardevol. Zij kijken altijd uit naar het volgende gesprek. En ook de vrijwilliger houdt er stof tot nadenken aan over; de gesprekken geven veel voldoening. Onze vrijwilligers voeren die gesprekken nu telefonisch. CLEO, Iets voor u?

kijk hier voor de website

Vertalingen corona-informatie

11 juni 2020
Niet iedereen spreekt of leest de Nederlandse taal.
Informatie over maatregelen laten we vertalen door onze wijkbewoners en die uit het netwerk van samenwerkingspartners, als er nog geen vertaling bestaat.
We delen de vertalingen via Facebook DOCK Haarlem en via de Sociaal Wijkteams.

Knutsel tutorial

11 juni 2020

Ben jij tussen de 5 en 12 jaar oud? En houd je van knutselen? Samen met haar 9-jarige nichtje Yasmin maakt onze stagiaire Romona elke week een fantastische en gemakkelijke knutseltutorial om in maximaal 15 minuten te maken. En het mooiste is dat je de meeste knutselspulletjes gewoon in huis hebt! Wees gerust als je ze niet hebt, dan brengen wij ze op veilige afstand bij je langs (als je in Haarlem Oost woont). Het resultaat zien we heel graag. Je kunt ons taggen @jongerenwerkhaarlemoost of via Facebook DOCK Haarlem Laten we samen knutselen! Iedere donderdag komt de tutorial om 12:00 uur online.

kijk hier voor de website

Tostietje met...

11 juni 2020

Helaas kunnen we nu geen tosti's voor jullie bakken in Binnensteeds. Maar je kunt nu wel van onze recepten genieten en andere leuke filmpjes via Facebook. We maken nu video's van onze recepten en elke donderdag komt er een nieuw recept online!!

kijk hier voor Tostietje met Facebook

WhatsAppgroep voor Mantelzorgers

17 juli 2020

Mantelzorger en juist nu behoefte aan contact met andere mantelzorgers? Doe mee met een WhatsAppgroep voor mantelzorgers! De groep (max 8 deelnemers per groep) is bedoeld om elkaar als mantelzorger tot steun te zijn en ervaringen en tips te delen. De groep wordt begeleid door een consulent van Tandem.

Belmaatjes – een luisterend oor voor ouderen in deze tijd van veel alleen zijn

31 december 2020
Bel-maatjes vanuit DOCK Haarlem

Brieven aan Bep

31 oktober 2022
Welkom bij Brieven aan Bep. Brieven aan Bep is een penvriendenproject, opgezet voor iedereen die een beetje extra contact kan gebruiken. Bent u dol op post en het schrijven van een brief? Dan is een penvriend wellicht iets voor u. Met uw penvriend gaat u langdurig contact aan door brieven aan elkaar te schrijven.