Neem een kijkje in uw stadsdeel

Slachthuis wordt spookhuis!

Vanaf Halloween tot het einde van het jaar is Haarlem een spookhuis rijker. Het voormalige slachthuis van Haarlem in de Slachthuisbuurt wordt omgetoverd tot een griezeloord. Stap in de wagon van het treintje en laat je meenemen door een kunstzinnig spookhuis in dit bijzondere, ook wel een beetje spooky, monument van Haarlem.

Slachthuis van Haarlem

Het oude slachthuis van Haarlem staat al sinds eind jaren ‘80 leeg. De oude functie van het gebouw is nu nog steeds goed zichtbaar in de monumentale hallen. Daarnaast hangt het pand nog vol met de attributen van het slachthuis. Binnenkort zal het Slachthuis gerenoveerd worden. Dit gebeurt wanneer BPD en DE Nijs het Slachthuisterrein gaan transformeren naar een nieuw duurzaam stukje stad. Er komt bijvoorbeeld een popcentrum, diverse horecagelegenheden, bedrijfsruimten voor duurzame en creatieve ondernemers en circa 170 woningen op het Slachthuisterrein. Daarom is nu is hét moment om het pand nog één keer in zijn oude, angstaanjagende glorie te ervaren. Het slachthuis wordt daarvoor omgetoverd tot een uniek spookhuis.

 

Openingstijden

Van 1 november 2019 tot 5 januari 2020 is het spookhuis iedere zaterdag en zondag geopend. Van 12.00 tot 18.00 uur vertrekt er ieder kwartier een ritje. In de kerstvakantie zal het spookhuis ook op donderdag en vrijdag geopend zijn.

Een kaartje kost €8,- per persoon, maar als je een Haarlempas of Stadspas hebt betaal je de helft. Kinderen tot 16 jaar betalen €4,- per kaartje.