Neem een kijkje in uw stadsdeel

Winnaar van de fotowedstrijd is geworden Lorenzo Kessens!

Met deze opvallend mooie en actuele foto’s won Lorenzo de fotowedstrijd in de week van de eenzaamheid. Graag plaatsen we deze foto’s omdat ze een goed beeld geven van de opdracht “eenzaamheid” De desolate sfeer van de trein tijdens de spits geeft meteen herkenning. De vrouw die eenzaamheid laat zien en daarnaast het mondkapje die tekenend is voor deze tijd. We bedanken en feliciteren Lorenzo met de prijsvraag en de mooie foto’s die we graag met je delen.

 

Is het een hobby voor je?

Lorenzo; “Nou zeg maar dat het een uit de hand gelopen hobby is waar ik vooral heel veel plezier aan beleef. Het is niet altijd makkelijk in de fotozaak niet op zoek te gaan naar die ene lens die nog betere foto’s geeft. Het liefst zou ik mezelf dan ook verder ontwikkelen en bijvoorbeeld in opdracht gaan werken, of nog beter reizen én fotograferen.”

 

Waar word je blij van

“Fotograferen vind ik op zichzelf al heel fijn om te doen! Als ik dan zou moeten kiezen dan is de natuur één van mijn meeste geliefde onderwerpen. Maar daarnaast word ik ook heel blij van portretten. Ook Haarlem is een mooie stad om vast te leggen. Je merkt het al wel, er zijn heel veel onderwerpen waar ik blij van word.

 

Hoe ben je tot deze foto’s gekomen

De foto van de trein heb ik genomen tijdens de eerste coronaperiode. Ik werk in een ijsfabriek en destijds moesten we dicht. Wat me vooral opviel was de verlatenheid in de trein en de leegte, dat heb ik geprobeerd vast te leggen.

 

De foto van de vrouw is ook nogal indringend

Fotografie is echt mijn passie en ik heb me ook steeds meer verdiept in portretfotografie. Met deze foto wil ik aantonen dat je altijd hoop in je leven mag hebben. Dat je alles in je leven kan bereiken, als je maar gelooft! Dat geldt zeker ook voor mezelf, dat is een gevoel wat ik sterk heb.

 

En het mondkapje?

“Dat is echt een beeld van deze tijd, ik heb het op Facebook ook wel de nieuwe milieuvervuiling genoemd! Het is nu verplicht natuurlijk en als gevolg zie je die mondkapjes overal liggen, echt niet best voor de natuur en het milieu. Tegelijkertijd geeft het ook heel goed de huidige situatie weer.”

 

Heb je nog tips

“Momenteel heb ik geen auto en zoek ik het dicht in de buurt. Haarlem is heel mooi, maar wat betreft de natuur ga ik het liefst naar de Amsterdamse waterleidingduinen en natuurlijk mijn andere favoriet het natuurgebied bij Castricum Noord waar ik vandaan kom.”

 

Waar kunnen we je vinden?

“Ik ben online vooral te vinden op mijn Instagramaccount @saycheesefotograaf Ook op Facebook natuurlijk”