Neem een kijkje in uw stadsdeel
Centrum
Zuidwest

Uitnodiging LIVE-Actualiteitencollege

Initiatiefnemer
Voor wie is het?
JongerenVolwassenenSenioren
Wat wil je doen?
Lezing en Discussie
Online of op locatie?
Op locatie
Startdatum
07 december 2021
Einddatum
07 december 2021
Samenvatting
De meerwaarde van de ontmoeting in het sociaal domein

Friend4friend koppelt sinds een paar jaar jonge statushouders en jonge Nederlanders aan elkaar. In duo’s ontmoeten zij elkaar en doen zij vrijwilligerswerk. De “ontmoeting” is een belangrijk middel om het normaliseren van uitsluiting van statushouders een halt toe te roepen.
Omschrijving
Dit sympathieke project levert waardevolle ervaring en kennis op over hoe de ”ontmoeting” bijdraagt aan veerkracht van jongeren en bijdraagt aan een inclusieve samenleving. Sociaal Professionals, beleidsmakers, bestuurders en onderzoekers zetten dagelijks de “ontmoeting” in bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Goed ontmoeten blijkt echter moeilijker dan je denkt. Vanmiddag bespreken we de geleerde lessen.

Sprekers in het eerste gedeelte van dit actualiteitencollege zijn Maria Charlotte Rast (onderzoeker bij de Refugee Academy van de Vrije Universiteit), een aantal jonge statushouders en jonge Nederlanders die vertellen over hun ervaringen bij friend4friend, en een coördinator friend4friend die ingaat op de manier waarop de jongeren door sociaal professionals worden begeleid.
In het tweede uur van deze bijeenkomst gaan we in kleinere groepen uiteen om dieper op het onderwerp “ontmoeting” in te gaan. Dagvoorzitter is Maisha van Pinxteren, docent-onderzoeker bij de opleiding Social Work en het lectoraat Empowerment & Professionalisering van Inholland.Dit actualiteitencollege organiseren wij in samenwerking met OSMA, initiatiefnemer van friend4friend.Datum: dinsdag 7 december 2021
Tijd: 14.30-17.15 uur, ontvangst vanaf 14.00 uur
Om 16.30 uur sluiten we af met een terugkoppeling op het programma en een netwerkborrel.
Locatie: Hogeschool Inholland Haarlem aan de Bijdorplaan 15, 2015 CE HaarlemIs live aansluiten geen optie maar wil je de presentatie wel volgen? Meld je dan ook aan en ontvang een link naar de livestream en/of naar de opname die achteraf beschikbaar wordt gesteld.

De toegang is gratis. U kunt zich hier aanmelden via onze website Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland.

Data waarop het initiatief plaatsvindt
Afbeelding/video
Deel dit initiatief