Neem een kijkje in uw stadsdeel
Centrum

Workshop Grenzen Stellen

Doelgroepen
JongerenVolwassenenSenioren
Onderwerp
Cursus - workshop
Startdatum
12 november 2019
Einddatum
12 november 2019
Omschrijving
Dinsdag 12 november van 18.30 tot 21.30 uur

Loop je er ook wel eens tegenaan en vind je het lastig om je grenzen aan te geven? Wat maakt dat je soms onvoldoende in staat ben om hier in te sturen? In deze training krijg je nieuwe inzichten in je eigen gedrag en dat van anderen. In een eenvoudige opzet leer je hoe je duidelijk kan zijn, zonder daarbij het contact met de ander te verliezen
Je krijgt meer inzicht in het gedrag van jezelf en anderen. Daarbij krijg je handvatten mee om dit in de praktijk toepasbaar te maken.
Goal
Voorbeelden uit de dagelijkse praktijk
Feedback geven en ontvangen
Wat is mijn persoonlijke ruimte
Hoe blijf je goed in contact met elkaar
Herkennen en bewaken van grenzen
Omgang met verschillende doelgroepen en grenzen. Groepen aan de slag krijgen:
Welke rol kan je pakken om de groep waar je mee werkt meer zelfstandig te krijgen? Elke groep kent zo zijn eigen afspraken en regels. Hoe herken ik de processen en wat kan ik er aan doen om dat te sturen. Of te wel kan je "op je handen zitten" en ervoor zorgen dat mensen meer zelf gaan doen?
In deze training leer je processen herkennen in groepen en hoe je die die kan beïnvloeden. Hoe bereik je op een positieve wijze resultaten in het groepsproces. Welke aspecten op de groep spelen allemaal een rol als het gaat om groepen naar meer zelfstandigheid te leiden?

Targetgroup
Deze training is bedoeld voor vrijwilligers/medewerkers van (vrijwilligers)organisaties en (burger)initiatieven, die in de praktijk situaties meemaken waarbij ze beter hun grenzen willen bewaken.
Adres
Vrijwilligerscentrum Haarlem & Omgeving Informatiepunt Haarlem Samen2011 GRHaarlem
Extra informatie
Locatie
Afbeelding/video
Geen Youtube-link
Deel dit initiatief