Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Zuidwest

Goodiebag van Stichting Zaaigoed

30 september 2020

Zou u het ook fijn vinden om tijdens de corona crisis iedere week een goodiebag vol leuke, creatieve en lekkere goodies aan uw deurknop bezorgd te krijgen? Word dan nu deelnemer van onze Tuinclub (dagbesteding voor krasse, kwakkelende en kwetsbare ouderen) en geniet met ons mee! Na de crisis kunnen we weer terecht in het Tuinhuis van stichting ZaaiGoed op de Zintuigentuin voor creatieve en groenactiviteiten op maat. Zoals altijd in kleine bezetting: gezellig en wel zo veilig! Aanmelden voor wekelijkse goodiebags en/of De Tuinclub kan via Liesbeth 06 40644906 of Erika 06 41866778 of via contact@stichtingzaaigoed.nl PS: Heeft u recht op WMO of PGB en woont u in Haarlem of Zandvoort? Dan is de tuinclub (en zijn de goodiebags) kosteloos!'

Klik hier voor de Facebookpagina

Help mij en mijn kinderen het Coronavirus door

30 september 2020

Kijk voor hulp en informatie op de website van https://cjgkennemerland.nl/ Of bel naar 088 - 995 8484

Granny post

30 september 2020

Zin om een kaartje te sturen? Kijk eens op deze Facebookpagina. Je kan ook even doorklikken en een Haarlems verpleeghuis een kaart sturen. Wordt erg gewaardeerd!

Het Coronakinderkanaal

30 september 2020

Een YouTube-kanaal bedoeld voor kinderen die een droom zien uitkomen. Of een nachtmerrie. Geen school. Onze theatermakers leven zich creatief uit in filmpjes waaraan je goed kunt zien hoe het gemaakt is. Eigen Werk. Eigenlijk kan iedereen die thuis theater wil maken meedoen. Elke dag een nieuw filmpje voor het thuiszittende gezin. Leuk, anders en educatief!

Haarlem en Ik

30 september 2020
Samen met alle Haarlemmers maken we één groot kunstwerk voor de stad, bestaande uit honderden (duizenden?) kleine zigzagboekjes (leporello’s) die gevuld en ingeleverd samen de ‘vriendenbibliotheek’ vormen.

Hoorspel: Rare tijden in Absurdistan

30 september 2020

Marius Bruijn werkt in 2020 aan een serie korte hoorspelen, gebaseerd op teksten van de ‘klassieke’ absurdisten.

We leven in ‘rare tijden’ en de Absurdisten weten als geen andere kunststroming zich tot deze rare tijden te verhouden. In deze serie komen verhalen aan bod van Daniil Charms, Albert Camus, Samuel Beckett e.a.

Taartrovers Thuis

30 september 2020

Komende tijd verschijnen er regelmatig bijzondere korte films voor peuters en kleuters. Films die je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. Kijk mee, ga op onderzoek en speel met je verbeelding, want zo verander je jouw huis, tuin en balkon in de wereld waarin jij speelt.

Elke Taartrovers Thuis aflevering begint met het bekijken van een korte film. Dat kan zo vaak als je wilt, maar het blijft niet bij kijken alleen. Duik samen met de Taartrovers in de film en doe mee.

Klaar voor de start? Ga op ontdekking, klik telkens nieuwe afleveringen aan en onderzoek de verhalen, beelden, geluiden, het gevoel, de geuren en alles… wat je beleefde in de film.

Kundalini Yoga

30 september 2020

Kundalini yoga is een yoga vorm die je moet ervaren! We werken met houdingen, bewegingen, mudra, mantra en ademhalingsoefeningen. Soms is het meditatief. Soms is het zweten geblazen. Elke les is anders en werkt op een ander thema of onderwerp uit de yoga filosofie. Je kan alles op eigen niveau doen zodat de lessen voor iedereen toegankelijk zijn.

Virtuele Teva Halve van Haarlem

30 september 2020

Jij kunt nu meedoen aan de unieke online editie van de Teva Halve van Haarlem! Registreer je en loop ergens tussen 1 augustus en 30 september de 5, 10 of 21,1 km, of laat je kinderen meedoen de 1km KidsRun. Je mag dus in die twee maanden starten waar en wanneer je wilt. Daarnaast zoek je jouw eigen parcours uit. Dat kan overal zijn, in Haarlem of in Drenthe, Friesland, Utrecht, zolang je er maar mag hardlopen.

De Wezens van de Kathedraal

30 september 2020

Een museale tour via de torens en de daken tot in de crypte van de KoepelKathedraal van Haarlem.

Maak kennis met wonderlijke, fabelachtige mens- en dierfiguren die ons beschermen tegen onheil en waken over de stad. Bereid je voor op een monsterlijke belevenis. Wie de Wezens leert kennen, zal nooit meer zomaar langs de kerk lopen, maar er altijd even naar omhoog kijken.

Quilten in Trefpunt 't Trionk

30 september 2020

Dit is geen cursus, maar de leden van de groep leren van elkaar. U maakt uw eigen werkstuk. Ieder neemt eigen materiaal mee. Het is gezellig om elkaar verder te helpen en ideeën uit te wisselen. U bent van harte welkom.

Delftwijk City!!

30 september 2020

Ben je bezig met muziek, rappen, zingen of ben je een singer-songwriter? En zou je graag een keer opnames willen maken in een studio? Neem dan contact met ons op studiodwc@gmail.com of kom gewoon een keertje langs op maandag, woensdag of donderdag van 15:00 – 21:30. Luister ook eens naar onze SoundCloud.

Geef je eigen Lego-feestje!

30 september 2020

Bouw op jouw partijtje je eigen Lego Droomhuis, Brug, Voetbalstadion, Boerderij, Toren, Kasteel, Pretpark, Stad...

150 maal de Kathedraal

30 september 2020

In het KathedraalMuseum is een tentoonstelling van unieke historische ansichtkaarten te bewonderen.

Fluisterende huizen in de Leidsebuurt

30 september 2020

Fluisterende huizen is een theatrale wandeling over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Yoga op de woensdagavond

30 september 2020

Yoga is een bewustwordingsproces.

Schilderen

30 september 2020

Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los

Lotgenotengroep voor mantelzorgers

30 september 2020

Ontmoetingsplek om ervaringen te delen voor mantelzorgers.

Lotgenotenochtend Verder na Verlies Haarlem

30 september 2020

Tijdens de lotgenotenochtend Verder na Verlies kunnen nabestaanden in een informele sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën delen. Iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare is van harte welkom. Ook wanneer het verlies al langer geleden is.

Fotowedstrijd. Hoe ziet eenzaamheid eruit?

30 september 2020
Fotowedstrijd. Hoe ziet eenzaamheid eruit?
Wanneer jij denkt aan eenzaamheid – wat zie jij dan voor je? Is dat een mens, iets uit de natuur, iets wat ontbreekt, is het een symbool? Maak een foto van wat jou doet denken aan eenzaamheid en stuur ons deze foto. Uit alle inzendingen kiezen we 3 foto’s die we tonen op verschillende bekende Haarlemse social mediakanalen, de website www.haarlemontmoet.nl en in de nieuwsbrief van de Coalitie Haarlem Ontmoet.

Kom je ook een kaartje schrijven?

30 september 2020

We sturen elkaar veel minder kaartjes dan vroeger. Terwijl het toch zo leuk is om af en toe zo'n klein cadeautje in de brievenbus te vinden, toch!? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid willen we zo veel mogelijk kaarten versturen naar mensen die wel een glimlach op hun gezicht kunnen gebruiken. Kom je ook een kaartje schrijven?

Kinderboekenweek met Mister Anansi

30 september 2020

Mister Anasi is een Haarlemse kids-comedian die voor de Kinderboekenweek ‘Mister Anasi en het Dino Ei’ speelt.

De Gouden Verhalentafel

30 september 2020

Creatieve tekenworkshop voor jong en oud over hobby’s en interesses.

BiebBouwers Minecraftchallenge #5

30 september 2020

Ga de uitdaging aan en bouw een Bunker!

Sport door! bij SV Olympia

30 september 2020

Fitnessuurtje bij SV Olympia door SportSupport.

Recreatief Walking Voetbal

30 september 2020

Iedere woensdagochtend buiten een balletje trappen bij SV Olympia.

De Tafel Van Veel

1 oktober 2020

Schuif je gezellig (weer) een keertje aan bij De Tafel Van Veel? Elke dinsdag en donderdag schuift een aantal Haarlemse horecaondernemers in Haarlem de tafels aan elkaar en serveert voor maximaal 10 euro een 'daghap'. Iedereen mag aanschuiven.

Heb je zin om mensen te ontmoeten? Gewoon gezellig een hapje eten en bijkletsen. Óf neem iemand mee die eigenlijk wel van een gezellig hapje eten houdt. Het kan allemaal en het is elke keer gezellig sfeervol. En lekker natuurlijk! 

Diabetes Challenge

1 oktober 2020

SportSupport organiseert vanaf donderdag 17 september gedurende 10 weken een Diabetes Challenge.

Spinnin’ Thursdays in Flinty’s!

1 oktober 2020

Flinty’s biedt de ruimte voor dj’s om te oefenen.

Babbelbad Taalcafé

1 oktober 2020

Dutch Language Café.

Anderhalve (m)eter

1 oktober 2020

Als je dan toch op afstand moet blijven, dan kun je er maar beter iets lekkers bij nemen toch? De Grote Bavo is het decor van een heerlijke en uitgebreide high tea! Ontmoet nieuwe mensen of ontmoet mensen opnieuw op een andere manier onder het genot van allerlei lekkers. Zoek naar verbinding in een tijd waar die verbinding steeds lastiger is.

livestream; in gesprek over eenzaamheid

1 oktober 2020
In de week van 1 tot 8 oktober is het 'De week van de eenzaamheid'.
Tijdens de Livestream van het Vrijwilligerscentrum zullen diverse mensen aan tafel zitten om over eenzaamheid te praten.
Hoe signaleer je eenzaamheid? Zijn jongeren ook eenzaam?
Wat is eenzaamheid nou eigenlijk precies en wat doet het met je? Er worden adviezen gegeven en er wordt stilgestaan bij hoe je relaties aangaat en onderhoudt.

Graffiti-kijken vanaf de bank

2 oktober 2020

In het kader van de expositie ‘Graffiti, cultureel erfgoed van de stedelijke omgeving’ in het ABC zou vanavond de documentaire ‘Strijd met verf en inkt’ (Style Wars), worden vertoond én toegelicht door Dutch Graffiti Library. Dat kan helaas niet doorgaan maar niet getreurd! Kijk nu – 'corona-bestendig' - vanaf je bank deze bijzondere documentaire en lees de toelichting!

Buurtborrel Leidsebuurt

2 oktober 2020

Iedere eerste vrijdag van de maand is er in de Leidsebuurt de vrijdagmiddag buurtborrel.

Lunchconcert in de Grote of St.-Bavokerk

2 oktober 2020

Op de vrijdag en zaterdag organiseert de Grote of St.-Bavokerk lunchconcerten.

Yoga 55+

2 oktober 2020

Yoga is een bewustwordingsproces.

Disco Eksjun

2 oktober 2020

Dansen en ontmoeten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wandeling langs bijzondere plekken van Haarlem

2 oktober 2020

Voel je je weleens eenzaam en heb je behoefte andere mensen te ontmoeten? Of leg je juist gemakkelijk contact? Wandel dan mee op vrijdag 2 oktober om 14.00 uur met een van de gidsen van het Gilde Haarlem langs de bijzondere plekken in het centrum van de stad. Onderweg is er voldoende ruimte om met elkaar kennis te maken. De groep is niet groter dan 6 personen, dus geheel coronaproof.

Thuisbuis op YouTube

3 oktober 2020

Of het nou gaat om ontspannen, bewegen, tekenen of koken. Je vindt hier allerlei interessante filmpjes waar je mee aan de slag kan!

Antiekmarkt

3 oktober 2020

Ook in 2020 zijn er weer op diverse zaterdagen antiekmarkten op de Dreef in Haarlem.

Bavodag

3 oktober 2020

Gratis toegang, muziekoptredens en boekpresentaties in de Grote of St.-Bavokerk.

Nostalgie TV op YouTube

4 oktober 2020

Voor onze ouderen zonder bezoek in verzorgingshuizen, mensen die alleen thuis zitten, maar ook gewoon liefhebbers, maak ik dagelijks een aflevering van Nostalgie TV. Ik draai plaatjes uit vervlogen tijden en vertel er kort iets over.

Herfstmarkt in de Haarlemmer Kweektuin

4 oktober 2020

NME Haarlem organiseert de jaarlijkse Herfstmarkt met als thema ‘duurzaam doen, duurzaam oogsten’.

Flinty’s Jam!

4 oktober 2020

Samen muziek maken en medemuzikanten ontmoeten.

Stadsorgelconcerten in de Grote of St.-Bavokerk

6 oktober 2020

De gemeente Haarlem organiseert tot begin oktober wekelijks concerten op het Christian Müllerorgel in de Grote of St.-Bavokerk.

Lotgenotengroep voor naasten met iemand met NAH

6 oktober 2020

Ontmoetingsplek om ervaringen te delen voor naasten met iemand met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).

Spaanse middag met La Nina

6 oktober 2020

Samen met het Trio Flambossa zingt La Nina Fado, Tango, Bossa Nova en Rumba.

Workshop Slechthorendheid

6 oktober 2020

Slechthorendheid is een onzichtbare handicap. Als je niet alles kunt volgen wat er wordt gezegd kan dat een eenzaam gevoel geven. Daarom is het van belang dat degene die slechthorend is duidelijk aangeeft wat hij of zij nodig heeft om de ander goed te verstaan. Ook zijn er diverse hulpmiddelen die vanuit de basisverzekering worden vergoed zoals een schrijftolk of een brandalarm. Heb jij als hulpverlener te maken met slechthorende cliënten of bewoners, dan is het goed om te leren signaleren wanneer iemand slechthorend zou kunnen zijn. Wil je meer kennis opdoen over slechthorendheid, communicatietips krijgen, de signalen leren herkennen en weten welke technische hulpmiddelen er allemaal zijn, kom dan naar de workshop Slechthorendheid die Wendelina Timmerman, hoorcoach en ervaringsdeskundige geeft.

Lotgenotengroep voor mantelzorgers die zorgen voor hun ouder(s)

7 oktober 2020

Ontmoetingsplek om ervaringen te delen voor mantelzorgers die zorgen voor hun ouder(s).

Tekenen met Sanne te Loo

7 oktober 2020

Sanne te Loo vertelt hoe ze werkt en je gaat daarna zelf tekenen.

Schatten van de bieb

7 oktober 2020

Ga mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis in het Noord-Hollands Archief!

David Rijser – De klacht van Polymephus

8 oktober 2020

Lezing over het fameuze decoratieprogramma en de tuinen van Villa Farnesina in Rome.

Workshop Eenzaamheid signaleren

8 oktober 2020

Eenzaamheid signaleren, hoe doe je dat? Welke hulp kun je bieden? Wat helpt en wat helpt niet? Wanneer treedt eenzaamheid op en hoe komt iemand er weer uit? Wat zijn mogelijkheden en grenzen van begeleiding. In deze workshop leer je veel nuttigs over eenzaamheid (bij jezelf en bij een ander) en over hulp die daarbij wel of niet zinvol is.

Kunstschatten van Schalkstad

9 oktober 2020

Een weekend lang diverse culturele activiteiten in Schalkwijk.

Music & More

10 oktober 2020

Dansen en gezellig kletsen voor iedereen met een verstandelijke beperking van 12 tot 20 jaar.

Monumentale bomen op de begraafplaats

10 oktober 2020

Een wandeling op de Algemene Begraafplaats aan de Kleverlaan.

Wandeling door Oud-Schoten

10 oktober 2020

Vanaf Het Verhalenhuis Haarlem wandelen naar Schoten.

Tijdreis door Haarlem

11 oktober 2020

Theatrale stadswandeling door Haarlem.

Filosofie Café – Helden van Nu

13 oktober 2020

Een gesprek met Pauline Seebregts over moed, angst en vertrouwen.

Inloopochtend Seniorweb

14 oktober 2020

Gratis inloopochtend met als thema ‘slim omgaan met wachtwoorden’.

Parkinson Café Haarlem & Omstreken

14 oktober 2020

Informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson en voor mensen die daar in hun omgeving mee te maken hebben.

Gespreksgroep Verder na Verlies Haarlem

14 oktober 2020

De gespreksgroep Verder na Verlies is een doorlopende praatgroep. En is voor iedereen die een naaste heeft verloren, daar een weg in wil vinden en het verlies op een draagbare manier in het leven wil meenemen. Onder professionele begeleiding worden thema's rondom rouw en verlies besproken. Naast de informatie die wordt gedeeld is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

SportNite

15 oktober 2020

Speel Fortnite in het echt.

Inloopspreekuur fundering

20 oktober 2020
Vanaf 18 februari 2020 start een maandelijks inloopspreekuur in het Badhuis (Leidseplein 49). Hier kunt u terecht voor begeleiding en voor vragen over funderingen.

The Big Walk

1 november 2020

Hondenliefhebbers van Nederland, opgelet! Hulphond Nederland nodigt alle honden en hun baasjes uit om deel te nemen aan The Big Walk 2020.

De derde editie van dit unieke evenement vindt op zondag 5 april plaats op het strand van Zandvoort. Vorig jaar waren ruim 300 honden en 600 wandelaars aanwezig voor de afsluiting van het strandseizoen voor honden. Inmiddels is The Big Walk uitgegroeid tot de grootste hondenwandeling van Nederland!

Lotgenotengroep voor naasten met iemand met dementie

3 november 2020

Ontmoetingsplek voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie.

Workshop 'Kiezen voor jezelf en respijt' voor mantelzorgers

10 november 2020

Hoe blijf je als mantelzorger in balans?

Inloopochtend Seniorweb

11 november 2020

Gratis inloopochtend met als thema ‘digitaal nalaten’.

Workshop ‘Grenzen stellen’ voor mantelzorgers

11 november 2020

Hoe herken en bewaak je als mantelzorger je grenzen.

Workshop ‘Mindfulness’ voor mantelzorgers.

13 november 2020

Mindfulness om als mantelzorger in balans te blijven

Workshop ‘Mindfulness’ voor mantelzorgers

26 november 2020

Mindfulness om als mantelzorger in balans te blijven.

Inloopochtend Seniorweb

9 december 2020

Gratis inloopochtend met als thema ‘digitaal communiceren met het ziekenhuis’.

Belmaatjes – een luisterend oor voor ouderen in deze tijd van veel alleen zijn

31 december 2020

Bel-maatjes vanuit DOCK Haarlem

Popronde Haarlem 2021

30 januari 2021
Ook dit jaar stopt de karavaan van het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland in Haarlem. Op zaterdag 30 januari is de Haarlemse binnenstad gevuld met het beste aanstormende muzikale talent van het land. Kroegen, clubs, restaurants en winkels huisvesten de podia voor een 50-tal optredens. Natuurlijk gratis te bezoeken.

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2021 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

Brieven aan Bep

31 oktober 2022

Welkom bij Brieven aan Bep. Brieven aan Bep is een penvriendenproject, opgezet voor iedereen die een beetje extra contact kan gebruiken. Bent u dol op post en het schrijven van een brief? Dan is een penvriend wellicht iets voor u. Met uw penvriend gaat u langdurig contact aan door brieven aan elkaar te schrijven.