Neem een kijkje in uw stadsdeel
Centrum

DOCU: JAN MESDAG ZINGT BREL (EMMA WESTERMANN)

Initiatiefnemer
Voor wie is het?
JongerenVolwassenenSenioren
Wat wil je doen?
Muziek en DansKunst en CultuurFilm en Theater
Online of op locatie?
Op locatie
Startdatum
10 maart 2022
Einddatum
10 maart 2022
Samenvatting

Op donderdag 10 maart van 20.00 - 22.00 uur vertonen we de documentaire ‘Jan Mesdag zingt Brel’ (2008) van Emma Westermann, inclusief muzikale omlijsting en nagesprek met bijzondere gasten.. Jan Mesdag zingt Brel Begin jaren ‘80 begint in New York een mysterieuze ziekte om zich heen te grijpen, die vervolgens de wereld over raast en het leven claimt van miljoenen jonge mensen. Een van hen is Jan Mesdag (1953-1988), wiens American Dream in een nachtmerrie verandert. Zingen, acteren, goochelen, viool spelen… Jan Mesdag kan het allemaal even mooi en hij straalt in de jaren ‘80 als aanstormend talent in Nederland en New York. Toch voelt hij onrust – haalt hij wel alles uit zijn talent? Het liefst zou hij een album met nummers van Brel opnemen, maar hij is bang voor de reacties van de buitenwereld. Als de 32-jarige Jan ontdekt dat hij Aids heeft en niet lang meer zal leven, raapt hij alle moed bijeen om zijn laatste droom te verwezenlijken.

Omschrijving

Dit aangrijpende verhaal trekt je vanaf de eerste minuut mee in de jaren ‘80 en maakt je deelgenoot van de zoektocht van Jan Mesdag, die worstelt om zijn stem te vinden en zijn talent de volle ruimte te geven. Hoe overwin je je innerlijke worstelingen? En wat moet je doorstaan om trouw te blijven aan jezelf? Deze film daagt je uit om je eigen moed en verlangens te bevragen. Dit maakt ‘Jan Mesdag zingt Brel’ een film die je leven kan veranderen. Kaarten zijn via deze link te bestellen: Pletterij

Contactinformatie
Bij het nagesprek met programmeur Julia Hakkenbroek schuiven naast Emma ook bijzondere gasten uit de directe kring van Jan Mesdag aan. Samen vieren we deze avond niet alleen het leven van Jan, maar staan we ook stil bij wat het betekent om je angsten te overwinnen en trouw te blijven aan je dromen.

En uiteraard is er live muziek. Want Jan Mesdag herdenken, dat doe je met muziek.
Adres
Pletterij Lange Herenvest 1222011 BXHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief