Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord
Oost
Centrum
Zuidwest
Schalkwijk

#TroostArchitectuur

Initiatiefnemer
Doelgroepen
VolwassenenSenioren
Startdatum
12 april 2020
Einddatum
30 juni 2020
Samenvatting

Het ABC heeft een aantal leuke, interessante en informatieve architectuurtips bij elkaar gezocht. Architectuur vanuit je luie stoel met bijvoorbeeld een virtuele rondleiding of podcast.

Omschrijving

De expositie van fotograaf Lars van den Brink in het ABC is uitgesteld. Maar nu vast een online preview, gepubliceerd in het NRC op 1 april. Bekijk hier de preview.

Hoe bouw je een stad, wijk of buurt, waar iedereen zich thuis voelt? Pakhuis De Zwijger in Amsterdam nodigde een groep experts uit om te praten over de ziel van de stad. Kijk en luister naar deze discussie-avond, gehouden in oktober 2019. Duur: ca 2 uur. Kijk en luister hier naar deze discussie-avond.

Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Op YouTube is de documentaire 100 Years of Bauhaus te zien. Duur: ca. 42 minuten. Bekijk hier de documentaire.

Windoog van Sereh Mandia en Elsbeth Ronner is een podcast over architectuur. Ieder gebouw vertelt een verhaal. Een architectonisch manifest, een gestrande droom, een uitkomst van een toevallige samenloop van omstandigheden. Windoog gaat op zoek naar de feiten en ficties die besloten liggen in de hedendaagse architectuur. Luister hier naar deze podcast.

Data waarop het initiatief plaatsvindt
Afbeelding/video
Deel dit initiatief