Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag

LoopBaan

22 januari 2022

Bij deze Nordic Walking club wandelen zowel mensen met- als zonder verstandelijke beperking mee. Omdat niet iedereen de techniek kan leren (motoriek), kun je ook zonder stokken meewandelen. Voorwaarde om mee te doen, is dat je het tempo van de groep kunt bijhouden. Iedere week staat een andere route van 8-12 km op het programma in een natuurgebied in de omgeving. Om aan deze club te kunnen deelnemen, moet je zelfstandig naar het verzamelpunt kunnen reizen.

Buurtmoestuin

22 januari 2022

De Stookkamer heeft nu een heuse moestuin. Kom je eigen groente kweken!! ​ Tjarda en Jasper hebben gerecyclede bakken omgebouwd tot moestuintjes in de Stookkamertuin. Maak jij er een bloemenbak van of een kruiden- of groentetuin? Natuur- en milieu educatie Haarlem (NME) geeft de heerljikste kruiden en planten die nodig zijn voor je eigen buurtmoestuintje. ​ Kom lekker met je handen in de aarde wroeten! EN we sluiten samen af met een lekker kopje muntthee (uit eigen tuin?)

Buurtroute

22 januari 2022

Waarschijnlijk weet je wel dat op de plek waar nu de Vomar zit, eerst een tram- en later een busremise zat. Maar al eeuwenlang is onze plek heel belangrijk geweest voor verkeer en vervoer.
Over de Wagenweg liepen Romeinse legers, en de Leidsevaart was de eerste ‘snelle’ verbinding tussen Leiden en Amsterdam.

Ontdek nog veel meer op deze boeiende buurtwandeling van ruim 5 kilometer, door Zuid-West en de Haarlemmerhout.

Bootcamp Molenplas

22 januari 2022

We laten ons verrassen door obstakels die we op pleintjes tegenkomen zoals: trappen, heuvels, bankjes, paaltjes, stoepranden, grasveldjes, speeltuintjes etc. Oefeningen met het eigen lichaamsgewicht staan centraal. Ook nemen wij regelmatig de nodige attributen mee om jullie een leuke training te kunnen bieden. Oefeningen met het eigen lichaamsgewicht zijn ideaal om kracht en conditie mee op te bouwen vanaf de basis. We kunnen de oefeningen met het eigen lichaamsgewicht zo zwaar maken als we willen, denk aan: een one-arm-push-up of de pistol squat (squat op één been). Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau!

Podcast Helden & Hordes

22 januari 2022

Corona, klimaatverandering en fake news. Ze veranderen ons leven. Veranderingen die niet alleen een wissel trekken op onze gezondheid, maar ook op onze gedachten en gevoelens. Hoe zorg je dat je in crisistijd niet kwetsbaarder wordt maar weerbaarder? Je hoort het in de speciale podcastreeks Helden & Hordes Life.

Nieuwe Vide Radio

22 januari 2022

Nieuwe Vide is een presentatie-instelling voor hedendaagse kunst en verhuurt studio’s aan kunstenaars en kleine creatieve bedrijven in Haarlem. We gaan in deze podcast met kunstenaars uit het netwerk van Nieuwe Vide in gesprek, omdat we graag willen laten zien wat we allemaal doen, met wie we samenwerken en nog wat extra verdieping willen bieden.

 

Soep en een praatje

22 januari 2022

Kom voor soep en een praatje naar de Buurtwinkel Marsmanplein.

Ab Slachter

22 januari 2022

Muziekdetective Ab Slachter bestrijdt de muzikale misdaad. Parodie op een detectiveserie voor The Irrational Library Presents: Slacht TV.

Digitaal Sterk

22 januari 2022

Ook vragen over je computer, internet, tablet enzovoort en kom je er niet uit? Er is gratis digitale ondersteuning voor iedereen van 18 jaar en ouder. Op dinsdag van 10.00 - 13.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur. Waar? In de bibliotheek Noord.

Online Expositie: Over het hoofd gezien.

22 januari 2022

Het Museum van de Geest organiseert in en over de coronatijd een zeer interessante online expositie. De tentoonstelling is levende geschiedenis. Gedurende de pandemie en in de nasleep ervan zijn verhalen te zien uit een sector die veelal gesloten blijft voor buitenstaanders. Mensen die vaak worden vergeten krijgen een stem. Zo lees je de corona-ervaringen van daklozen, vluchtelingen en slachtoffers van huiselijk geweld. De webdocumentaires schetsen een inspirerend beeld van gedreven en betrokken zorgprofessionals die met innovatieve online-therapieën mensen met een psychische kwetsbaarheid behandelen. Met deze multimediale expositie legt Museum van de Geest een unieke periode in de geschiedenis vast, het erfgoed van zorgen voor de geest ten tijde van corona.

Het gratis online familie Tata Steel Chess Festival!

22 januari 2022

Zaterdag 22 en zondag 23 januari vindt het Tata Steel Chess Festival plaats. Dit jaar zal het Chess Festival volledig online worden georganiseerd en kun je vanuit huis deelnemen aan diverse activiteiten.

PodCast & Crew: Bart Schneemann

23 januari 2022

Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), is te gast in de eerste aflevering van de PodCast & Crew. Het ensemble brengt op zondag 21 maart a.s. een stream vanuit de Kleine Zaal in de Philharmonie met Jong NBE. Bart vertelt in de podcast o.a. over de ‘NBE-familie’, over zijn jeugd in Australië en over wat de huidige maatregelen juist wel mogelijk maken. Daarnaast heeft hij voor de luisteraar culturele tips en mooie luisterfragmenten.

PodCast & Crew: Noël Fischer

23 januari 2022

In deze aflevering is Noël Fischer te gast. Noël is artistiek leider van HNTjong. Haar voorstellingen kenmerken zich door een fysiek rauwe, beeldende aanpak van grensverleggende, soms controversiële onderwerpen. Ze ondermijnt in haar werk alle vaststaande ‘hokjes’ van gender, kleur en klasse. Haar inspiratie vindt ze middenin de samenleving en ze regisseert nieuw geschreven teksten naast actuele (jeugd) bewerkingen van bestaand toneelrepertoire.

PodCast & Crew: Freek de Jonge

23 januari 2022

In aflevering 3 is Freek de Jonge aan het woord. De nestor van het Nederlandse cabaret vertelt onder meer over het ervaren van de "flow" tijdens een optreden, de balans tussen vorm en inhoud, hoe het is om te spelen voor slechts één persoon in het publiek, zoals tijdens zijn zesde verkiezingsconference, opgenomen in Stadsschouwburg Haarlem. Hij geeft ons ook een kijkje in zijn begintijd met Bram Vermeulen en zijn huwelijk met Hella.

Wandelroutes Veerplas & Veerpolder

23 januari 2022

Buiten zijn, gezond eten & leven, voldoende beweging is misschien wel de belangrijkste “pil” tegen gekke en nare virussen. Waarbij wandelen goed is  voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen.

Het Veerplas & de Veerpolder zijn gebieden waar je heel fijn kunt wandelen. Een gebied met korte (15 – 30 minuten)  en langere  (1 – 1,5 uur) wandelingen. Omdat we hebben gemerkt dat veel mensen niet weten hoe de wandelpaden in ons gebied lopen hebben wij voor jullie een handig wandelkaartje gemaakt voor jullie. 

Soep op zondag

23 januari 2022

Komt u ook eens soep eten in buurtcentrum De Tulp? Elke zondag kunt u hier vanaf 17.00 uur terecht. Er wordt een maaltijdsoep met stokbrood en smeersels geserveerd.

Speurtochtwandeling Boerhaavewijk

23 januari 2022
In deze week is er een leuke speurtochtwandeling door Boerhaavewijk tijdens kantooruren op te halen bij de bar in wijkcentrum 'De Ringvaart', Floris van Adrichemlaan 98. Deze wandeling kunt u op elk gewenst moment gaan lopen. Een wandeling met leuke weetjes over de wijk, met dank aan 'Genootschap Oud-Schalkwijk'. Contactpersoon is Gea Apeldoorn: 06-57066187.

Hartenwens - waar wensen en verhalen samenkomen

23 januari 2022

Hartenwens is een initiatief om mensen met elkaar te verbinden. En dat doen we door hartenwensen te koppelen aan mensen die heel graag hartenwensen in vervulling laten gaan. Tijdens de Hartenwensmomenten gaan we met elkaar in gesprek over de wens, maar ook over wat iemand bezighoudt in het leven. Sommige van deze verhalen worden verwerkt in een podcastserie. Een podcast door Haarlemmers, voor Haarlemmers op Haarlemse locaties. Heb je een wens, wil je meer weten over Hartenwens of wil je weten welke locaties het hart aandoet? Kijk dan op www.uwhartenwens.nl of bel met Linda Frank via 06 511 172 82.

Floris Kappeyne Trio

23 januari 2022

Hun eerste zeer succesvolle jazzX concert was in april 2018. Nu komt het Floris Kappeyne Trio terug met nieuw repertoire voor hun derde album. Het trio is in 2012 opgericht door de pianist. De bandleden hebben elkaar ontmoet in hun tienerjaren en spelen sindsdien samen.

Kerstkerkdiensten

23 januari 2022
Vanaf 24 december zijn er diverse kerkdiensten in veel kerken.
Zoals de nachtdienst op 24 december om 22 uur in de Grote Bavokerk (Ingang Oude Groenmarkt) met medewerking van de Oude Bavo Cantorij.
1ste en 2e Kerstdag om 10.00 uur in de Nieuwe Kerk en op de zondagen in januari 2022 om 10.00 uur in de Nieuwe Kerk.

Kinderatelier met Carst

23 januari 2022

Kom wekelijks op zondag naar de gezellige kinderatelier onder leiding van Carst!

PodCast & Crew: Serge van Veggel & Wiebe-Pier Cnossen

23 januari 2022

In alweer de vierde aflevering van PodCast & Crew zijn van Opera2Day artistiek directeur Serge van Veggel en zanger Wiebe-Pier Cnossen te gast. Ze vertellen alles over de nieuwe opera ‘The Mad King’: een coronaproof voorstelling over een geïsoleerde man die tot gekte wordt gedreven door de stemmen in zijn hoofd. Het beruchte, maar komische stuk is toepasselijk in de hedendaagse tijd. Wiebe-Pier vertelt ook over zijn carrière als stemacteur, onder andere voor de Nederlandse versie van de succesvolle Disneyfilm Coco. Verder vertellen de beide mannen hoe ze zijn wakker gekust door opera en waarom je altijd je dromen moet volgen. Ook beantwoorden Serge en Wiebe-Pier de nieuwe kijkersvraag en geven ze hun cultuurtips. Een inspirerende podcast met twee bevlogen gasten!

PodCast & Crew: Scapino Ballet Rotterdam

23 januari 2022

In deze aflevering zijn Bonnie Doets en Claire de Caluwe te gast. Twee verschillende generaties danseressen bij het ‘eigenwijze’ Scapino Ballet Rotterdam. Bonnie danst al sinds 1993 bij het gezelschap, Claire is een aanstormend talent en doet momenteel mee aan het Young Talent Program. Vanuit hun coronabubbel in Rotterdam vertellen ze over hoe zij professioneel danseressen zijn geworden en hoe ze het topsportleven volhouden. De danseressen nemen ons mee in het maakproces van een voorstelling en praten vol lof over het gezelschap, de artistiek directeur en elkaar. Twee grote talenten met verschillende uitdagingen en toekomstplannen, maar met dezelfde passie en werklust.

PodCast & Crew: Joost Spijkers (Ashton Brothers)

23 januari 2022

Ashton Brother Joost Spijkers neemt ons mee in zijn bijzondere leven als circusartiest met hoogtevrees. Een leven dat volledig in het teken staat van kunst: vol zang, dans en acrobatiek. Hij vertelt over hoe de samenwerking met zijn ‘broers’ tot stand is gekomen én wat hem dat heeft gebracht. De veelzijdige theatermaker is inmiddels ook uitgegroeid tot een soloartiest. In zijn voorstellingen zingt hij over onderwerpen als de liefde, het leven en de dood. Tot slot neemt Joost ons mee in zijn droomwereld waarin alles kan wat normaal niet mogelijk is.

PodCast & Crew: Jos Wienen (burgemeester Haarlem)

23 januari 2022

Niemand minder dan Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, is deze week te gast in onze PodCast & Crew. Middenin in zijn wittebroodsweken vertelt hij over het jaar van extremen. Een jaar dat voor de burgemeester vol zat met verdriet, maar ook met veel liefde. Zo praat hij over zijn vrouw, gezin en overleden ouders. Wienen legt uit wat het burgemeesterschap zo geweldig maakt, maar ook over de keerzijde die hij in 2018 zelf ondervond. De interviewers vragen hem natuurlijk alles over de rol van muziek en cultuur in al deze fases van zijn leven. Tot slot werpt Wienen een blik vooruit naar een toekomst zonder corona én hopelijk nog steeds als burgemeester van deze prachtige stad.

Gratis webdinar Ont-stressen 2022

23 januari 2022

Ik, Alfred Petrie, Stress & Trauma Therapeut, voel nu meer dan ooit de urgentie om echt de kracht en eenvoud van de methodes waarmee ik als stress en trauma therapeut werk door te geven. Via de sessies die ik geef, via m'n podcasts en blogs, en nu dus ook in de vorm van een exclusieve lezing in een online webinar versie! 'Dé Ontmaskering van Stress en Angst'. Een primeur voor 2022 en via Bewust Haarlem is het webinar zelfs GRATIS! Regel via deze weg (via de link hieronder) direct je gratis ticket en kijk het wanneer je wilt van zondag 23 januari 20.00 uur t/m maandag 31 januari juni 22.00u. Ontdek tijdens het webinar hoe je overheersende stress- en angstreacties kunt ontkoppelen van triggers Leer in een 'nut shell' meer over je eigen zenuwstelsel (incl. hoe ons zenuwstelsel evolutionair is opgebouwd en functioneert) Je leert over de revolutionaire inzichten en oefeningen van Somatic Experiencing van Peter Levine Het webinar zit vol met effectieve inzichten en oefeningen. Zo kun je de levendigheid en de verademing van de lente nog meer ervaren.

Stadshart activiteiten

24 januari 2022

Stadshart voor NAH 55+ Dagcentrum Stadshart is de Kennemerhart Oppeppers Dichtbij locatie voor innovatieve dagbesteding voor mensen uit Kennemerland met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) 55+.

Stadshart is te vinden in de Jansstraat in Haarlem centrum. Samen met de deelnemers zorgen we voor een aansprekend programma op maat. We werken daartoe samen met interne en externe professionals om zo tot een mooi programma te komen. Denk aan workshops yoga, schilderen, bewegen op muziek of waar de behoefte ook naar uit gaat. Het is mogelijk om u in te schrijven voor een workshop naar keuze. Ook bent u van harte welkom om de hele dag te blijven en tussen workshops door samen met gelijkgestemden te genieten van een broodmaaltijd.

Startdagen dagcentrum Stadshart: maandag, dinsdag, donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Nieuwsgierig geworden?

Ga naar contact en aanmelden en vraag naar onze coördinator Stadshart NAH 55+

Kunst om de Hoek activiteiten

24 januari 2022

Kunst om de Hoek: de mooiste kunst Kunst om de Hoek is onderdeel van Ons Tweede Thuis. Houdt u ervan creatieve ideeën uit te werken in een concreet product? Dan voelt u zich bij ons snel thuis. Kunst om de Hoek is gevestigd in een prachtig historisch pand in de binnenstad van Haarlem.

Kunst om de Hoek bestaat uit: een atelier, een winkel, de plant-inn en een kunstuitleen.

De mooiste kunst wordt gemaakt in het atelier. Niet alleen schilderijen en tekeningen, maar o.a. ook beelden, geboortestoeltjes, insectenhotels, kussens, lampenkappen en viltproducten. Kijk ook eens bij producten. Al dat moois wordt in de winkel verkocht of is te huur via de kunstuitleen. Iets voor u? In overleg is veel mogelijk.

 

 

Huiskamer Trefpunt 't Trionk

24 januari 2022

Dé ontmoetingsplek voor de zelfstandig wonende ouderen. Bent u op leeftijd maar nog steeds goed in staat om uzelf thuis zelfstandig te kunnen redden? Wilt u niet achter de geraniums zitten? Bent u geïnteresseerd in het leven van alledag? En, wilt u ook wel eens ander mensen ontmoeten? Wij, van het buurtcentrum Trefpunt ’t Trionk nodigen u in dat geval graag uit om gezellig in een huiselijke sfeer samen te komen. In onze huiskamer is er voor iedereen plek om erbij te horen. Samen met de vrijwilligers creëren wij een vrolijke en actieve sfeer.

Buurtkamer Rozenprieel

24 januari 2022

Wilt u er eens uit? Vindt u het leuk om nieuwe contacten op te doen of samen met anderen van onze activiteiten te genieten? Kom dan naar één van onze huiskamers. Dat is dagbesteding zonder indicatie, maar mét professionele begeleiding van een activiteitenbegeleider en een team van vrijwilligers. In de huiskamers organiseren we leuke activiteiten die aansluiten bij uw interesses. U blijft langer fit en actief in onze huiskamers. Als u zelf geen vervoer heeft, vinden wij hier samen met u een oplossing voor.

Buurtkamer wijkcentrum de Horizon in de Indische Buurt

24 januari 2022
De buurtkamer in wijkcentrum De Horizon is de ontmoetingsplek bij u in de wijk

Japans Sumi E schilderen @Binnensteeds

24 januari 2022
Schilderen, visualisatie, meditatie...

Het Japanse woord Sumi E betekent "zwarte inktschildering".

Maar, sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur. Sumi-e is niet op resultaat werken, maar schilderen om het plezier van het schilderen.

Muziekgroep voor volwassen @Binnensteeds

24 januari 2022
Een leuke muziekles voor volwassenen, in een gezellige groep: Leren. luisteren, doen!

Leer over verschillende muziekstijlen, luister naar de mooiste muziek en werk samen met zang, ritmes en instrumenten.

Power Walking

24 januari 2022

Power Walking is fanatiek lopen op een tempo van 6 à 7 kilometer per uur. Deze sportieve training is een simpele manier om meer te bewegen, af te slanken en gezond te blijven. Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier, hierdoor is het makkelijk vol te houden en wordt het niet saai. Tussendoor doen we spierversterkende oefeningen en intervaltrainingen. Power Walking is geschikt voor iedereen die een kan wandelen en is geschikt voor alle leeftijden. Door deze natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures nagenoeg nihil. Als de sportschool niets voor je is en bootcamp of hardlopen te zwaar is, dan is powerwalken een leuke, gezellige en verantwoordelijke manier aan je gezondheid te werken. Kom gratis een keer een proeftraining volgen!

Tai chi en Qi gong

24 januari 2022

Oude Chinese bewegingskunst. U maakt langzame, zachte en ronde bewegingen die zittend of staand zijn te doen. De bewegingen zijn eenvoudig en helpen uw lichaam om zichzelf te herstellen. Tai chi en Qi Gong zorgen voor meer balans en ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk.

Gratis begeleide wandeling

24 januari 2022

Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom.

Taalplein

24 januari 2022

Bij het Taalplein kun je oefenen met taalprogramma's op verschillende niveaus, waaronder Oefenen.nl, de Slimme Nieuwslezer en Diglin+. We hebben ook programma's voor als je beter wilt leren rekenen of aan het solliciteren bent. Heb je vragen over de programma's? Onze Taalpleincoaches helpen je graag.

Koersbal bij het Reinaldahuis

24 januari 2022

Doe gezellig mee met koersbal in het atrium vanaf 11.00 uur. U kunt inlopen en koffie drinken vanaf 10.30 uur.

Stamtafel Hof van leijh

24 januari 2022

Gezellig samen eten op maandag avond

Beter Nederlands 1

24 januari 2022

Nederlands leren voor beginners in een groep met deelnemers van over de hele wereld.

Rebup Moms Koffie en Thee-inloop

24 januari 2022

Op de maandagen van 10 tot 12 uur. Ook op de donderdagen van 10 tot 12 uur. Voor alle moeders, gezellig een bakkie en een praatje. Welkom en stap gerust binnen. Koffie en thee 1 Euro.

Stookcafé

24 januari 2022

De lekkerste koffie van het houtvaartkwartier wordt gebrouwen in de het Stookcafé!

Frankie Local is altijd relaxed en bij mooi weer serveert hij je buiten in het zonnetje!

Digitale wandeling: wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers

24 januari 2022

Ter gelegenheid van de 775e verjaardag van Haarlem heeft het Archeologisch Museum Haarlem een digitale wandeling gemaakt die iedereen in eigen tijd in een bescheiden gezelschap kan wandelen.

Op de route langs tien historische locaties in het centrum van Haarlem ontmoet je Haarlemmers uit de middeleeuwen. Zij vertellen allemaal in een kort filmpje een verhaal over hun leven in die tijd. Op deze manier ontmoet je bijvoorbeeld Cornelis van Haarlem, de schilder Geertgen tot St. Jans, Geertje de vrouw van de Haarlemse Beekmeester of Maria van Cats, de vrouw van de vermoorde schout Claes van Ruyven. Met een introductie én kijkje in het stadhuis door onze eigen hedendaagse stadsbestuurder, burgemeester Jos Wienen.

Winterwandelingen

24 januari 2022
Ook zin in een frisse neus halen deze winter? Wandel dan mee. Elke maandag verzamelen we voor de Bruna bij het Marsmanplein.
Gratis wandelen met een leuke groep mensen. Vertrek 10. 30 uur. Terug tussen 11.30 en 12.00 uur.

Gezellige mannensoos

24 januari 2022
Mannenpraat met koffie en thee. Kom eens een keer kijken.
Elke maandagmiddag van 13.00 - 15.00 uur in de Buurtwinkel Marsmanplein

Lekker wandelen op de maandag.

24 januari 2022
Elke maandagmorgen om 11.00 uur start bij buurtwinkel de Fjord een lekkere wandeling.
Voor iedereen die graag buiten is en een uurtje wil meelopen. Een gezonde gratis activiteit voor allen.

CONCERT TEIS SEMEY 5TET (LIVE & LIVESTREAM)

24 januari 2022

Maandag 24 januari van 20.00 tot 22.00 uur Concert en album releaseparty

Komen jullie ook gratis sporten in je eigen wijk? In Schalkwijk.

24 januari 2022
Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten.

In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Kom je ook gratis sporten in je eigen wijk? In Zuid-West en Centrum

24 januari 2022
Gratis sporten voor Haarlemse jeugd
Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten.

In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Sumi-e, Japans schilderen

24 januari 2022

Maandag 10.00-12.15 uur en 13.15-15.00 uur
Sumi-e is een manier van schilderen. Het Japanse woord sumi-e betekent ‘schilderen met zwarte inkt’. Maar sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur.Aansluitend of vooraf aan de activiteit is er soep en brood.

Keramiek Atelier

24 januari 2022

Woensdag 10.00-12.30 uur
Locatie:  Roads Ateliers

Surinamepad 11B62
2035VS Haarlem

Info & aanmelden:
088-1616190

Textiel Atelier

24 januari 2022

Tijd: 10:00-12:30 uur
Locatie: Roads Ateliers Surinamepad 11B62 2035 VS Haarlem Info & aanmelden: 088-1616190

Teken-schilderles

24 januari 2022

Tijd: 10:00-12.30 uur
Locatie Roads Ateliers

Surinamepad 11B62
2035 VS Haarlem

Info & aanmelden: 088-1616190

Teken-schilderles

24 januari 2022
Tijd: 10:00-12.30 uur

Locatie Roads Ateliers

Surinamepad 11B62
2035 VS Haarlem


Info & aanmelden:
088-1616190

Teken-schilderles

24 januari 2022
Tijd: 10:00-12.30 uur

Locatie Roads Ateliers

Surinamepad 11B62
2035 VS Haarlem


Info & aanmelden:
088-1616190

Kleurtikkertje

25 januari 2022

SportSupport heeft een leuk spel bedacht: kleurtikkertje! Leg stukjes papier van verschillende kleuren op de grond en probeer zo snel mogelijk de kleuren aan te raken die de ander roept!

Internetcafé

25 januari 2022

Met begeleiding van vrijwilligers ontdek je het internet: iets opzoeken, een spelletje spelen, muziek luisteren, foto’s bekijken of e-mailen met anderen. Ook kun je hier gamen met de WII of Kinect en natuurlijk kletsen en koffiedrinken. De vrijwilligers beantwoorden je vragen en maken er samen met jou een gezellige avond van.

De Boodschappenbus

25 januari 2022

De Boodschappenbus is bedoeld voor ouderen die niet meer zelfstandig naar de winkel kunnen komen en/of hulp nodig hebben bij het doen van boodschappen.

Sjoelbak zoekt sjoelers!! @Binnensteeds

25 januari 2022

Het sjoelgroepje in Binnensteeds kan wat versterking gebruiken. Iedere dinsdagmiddag komt een groepje 70+ers naar het Wijkcentrum om te sjoelen. Het is vooral gezellig. Er is ruimte voor een praatje en een lekker kopje koffie, thee of chocolademelk.

NIEUW van start! Kom in Beweging @Binnensteeds

25 januari 2022

Kom in Beweging NIEUW van start! In samenwerking met SportSupport.

Iedere dinsdag 10.00-11.30 uur

Vanaf 21 september kan er weer gesport worden op de dinsdagochtend in Binnensteeds. Kosten zijn 2 euro per keer (1 euro met een Haarlem Pas hebt en voor vrijwilligers van Haarlem Effect).

Digitaal Sterk @Binnensteeds

25 januari 2022

Als je iets wilt leren over of met uw computer, tablet of telefoon. Bij een centrum van Digitaal Sterk! zitten ze onze getrainde vrijwillgers er klaar voor! Wel even bellen voor een afspraak ivm corona.

Buurtgenoten

25 januari 2022

Je buurtgenoten ontmoet je in de Stookkamer! Elke dinsdagochtend kunt u gezellig koffie komen drinken. Er kan geknutseld of gekletst maar niks hoeft. Jacqueline Moerkerk zet koffie en helpt met alles dat nodig is. ​ Bij mooi weer gaan we lekker buiten zitten! Kom eens langs. En neem uw buur gezellig mee!

klik hier voor de website

Tafeltennis

25 januari 2022

We tafeltennissen vooral voor ons plezier maar naast sportief bewegen vinden we gezelligheid ook belangrijk. Wij hebben geen jeugdleden, maar toch bestaan we al sinds 1934! Oranje Zwart behoort daarmee tot één van de langst bestaande tafeltennisverenigingen van Nederland. Zowel geoefende spelers als beginnerszijn van harte welkom! Momenteel wordt met drie teams in de derde, vierde en vijfde klasse competitie gespeeld.

Reinaldakoor

25 januari 2022

Kom naar het het Reinaldakoor, u kunt luisteren of als koorlid meedoen 14.30 – 16.00 uur in het restaurant. U kunt inlopen vanaf 14.00 uur en koffie drinken in de pauze.

Beter Nederlands 2

25 januari 2022
Nederlands leren voor iets gevorderden in een groep met deelnemers van over de hele wereld.

Rebup Moms Cappuccino Creatief

25 januari 2022

Gezellig koffiedrinken en knutselen voor alle soorten moeders.

Op de dinsdagen van 10 tot 12 uur en ook op de vrijdagen van 10 tot 12 uur. Koffie en thee 1 euro. Loop gerust binnen. Welkom.

Prachtige stiltetuin De Regenboog geopend

25 januari 2022

Deze stiltetuin is een heerlijke plek om tot jezelf te komen. Een echte krachtplek waar je goed kunt mediteren. Voor een stilte medidatie bij volle maan, kan men zich opgeven via de website. Tuin is open op dinsdag en donderdag van 14-16 uur.

Hierbij opgeven voor de stilte vollemaanmeditatie. Hier.

Rondleiding Het Schip

25 januari 2022

Museum het Schip organiseert iedere middag van 15.15 tot 16.45 uur een rondleiding langs het erfgoed van Michel de Klerk in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt.

In deze rondleiding is uitgebreid aandacht voor de virtuositeit van De Klerk, de grote inspirator van de Amsterdamse School stijl. Al tijdens zijn leven werd hij de Rembrandt onder de architecten genoemd.

Bij de rondleiding wordt niet alleen Het Schip bezocht maar ook de aangrenzende volkswoningbouwcomplexen van Michel de Klerk, die bekend staan als het paarse en gele blok. Men ziet vele kunstzinnige ornamenten en leert over De Klerks vormentaal. De gebouwen vertellen veel over de ideeën van de Amsterdamse School en de ontwikkeling van De Klerk als bouwkunstenaar.

Creatief atelier

25 januari 2022
Niet alleen voor crea Bea's maar zeker ook voor mannen is het creatief atelier.
We starten weer op 11 januari 2022
Elke dinsdag van 10.00 - 11.30 kan men zich uitleven.

In Wijkcentrum de Horizon

Kom je ook gratis sporten in je eigen wijk? In Oost.

25 januari 2022

Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten. In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Kom je ook gratis sporten in je eigen wijk? In Noord.

25 januari 2022
Gratis sporten voor Haarlemse jeugd
Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten.

In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Gratis Postertour door de stad voor kinderen en jongeren.

25 januari 2022
Door heel Haarlem hangen posters met daarop kunstwerken gemaakt door 100 Haarlemse jongeren

Gratis training: HersenCoach

26 januari 2022

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om je hersenen fit te houden. Onder andere gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen kunnen het risico op hersenaandoeningen, zoals dementie, verkleinen. Volg de gratis online training HersenCoach en ga samen met onze hersenexperts aan de slag!

Quilten in Trefpunt 't Trionk

26 januari 2022

Dit is geen cursus, maar de leden van de groep leren van elkaar. U maakt uw eigen werkstuk. Ieder neemt eigen materiaal mee. Het is gezellig om elkaar verder te helpen en ideeën uit te wisselen. U bent van harte welkom.

Speelgroep Speeltuin Klarenhof

26 januari 2022

U bent van harte welkom om met uw (klein)kind tot ca. 2,5 jaar naar een speelgroep te komen. Elke week kunt u hier andere (groot)ouders met hun kinderen ontmoeten. In deze speelgroep kan uw kind, samen met u, spelen. Er is volop speelgoed om mee te spelen. Uw kind komt in aanraking met andere kinderen en u ontmoet ook andere (groot)ouders. De speelgroep wordt begeleid door een leidster, zij zorgt voor de gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, voorlezen en liedjes zingen. U kunt gewoon komen en hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Theatergroep Vonk

26 januari 2022

“Laagdrempelig, met humor, vertrouwd en verbonden, lachen met en om elkaar.” Zo beschrijven de deelnemers van Vonk hun buurttheatergroep. Theatergroep Vonk heeft vorig jaar het vuur bij bewoners van De Roos blijvend aangestoken. Zowel de deelnemers van Vonk als de acteurs uit Zorgcentrum de Roos kijken uit naar een nieuwe creatieve en culinaire ontmoeting in dit voorjaar. Er wordt veel geïmproviseerd, weer hard aan een voorstelling worden gewerkt onder begeleiding van theaterdocente Joyce van Esch. De uiteindelijke voorstelling zal in theaterdiner-vorm zijn, waarbij sketches en liedjes en de gangen van het diner elkaar afwisselen. Dus: kom kijken, speel mee als het gaat kriebelen, verbaas je over jezelf en ontdek ook jouw talenten.

Kinderatelier

26 januari 2022

Doe mee met het kinderatelier. Iedereen is welkom om te komen knutselen. Je mag timmeren, schilderen, punniken, kralen krijgen, koekjes bakken, sjoelen en nog veel meer. Maar je mag natuurlijk ook gewoon zelf iets verzinnen! We maken iets op weg naar een feestdag of zomaar iets. Kom je ook? Er zijn limonade en koekjes!

Ouder kind café

26 januari 2022

Woensdag is kinderdag bij de Stookkamer en dat begint met de allerkleinsten. Woensdagochtend kan je met je kinderen komen spelen. In de Stookkamer, stookzaal of buiten! Af en toe zal er iets bijzonders zijn zoals een muzikant of een bijzondere gast. ​ Maar altijd kun je in het Stookcafé de heerlijkste koffie bestellen!

Bewegen op Muziek

26 januari 2022

Op aanstekelijke, swingende muziek beweegt u zittend of staand. Zo oefent u weer spieren die u wellicht anders niet gebruikt. Een uurtje per week lekker ritmisch bewegen helpt u om soepeler en krachtiger te blijven. Goed voor uw lichaam en voor uw geest. Daarnaast hebben we een hoop plezier! De lessen worden begeleid door een beweeg- en muziekdocent.

Begeleide rollatorwandeling

26 januari 2022

Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. Tijdens de wandeling hebben we oog voor de natuur . in het nabijgelegen Romolen- Heempark en het Engelandpark. Het contact in de groep is sociaal. Ook zonder rollator mag u meewandelen.

Peutermuziek

26 januari 2022

Tijdens Peutermuziek zingen we samen liedjes. Daarbij gebruiken we vaak gebaren om de taalontwikkeling te stimuleren en het taalbegrip te bevorderen. Jouw peuter ontdekt ook verschillende instrumenten: er komen kleine instrumenten voorbij, zoals ritmestokjes, maar ook grotere instrumenten zoals de gitaar.

Taalsoos in Haarlem-Noord

26 januari 2022

De Taalsoos is een activiteit voor iedereen die wil oefenen met praten in het Nederlands. Ontmoet elkaar in de Taalsoos en doe gezellig mee!

Elke keer bespreken we een ander onderwerp, zoals: het nieuws, feestdagen in Nederland en muziek. We vertellen verhalen, delen ervaringen en kijken of luisteren naar informatie over het onderwerp. Altijd met een kopje koffie of thee. Twee enthousiaste vrijwilligers helpen de groep en beantwoorden alle taalvragen.

Koffieochtend

26 januari 2022

Kom gezellig naar de koffieochtend om 10.00 – 11.30 uur in het restaurant van het Reinaldahuis.

Qi Gong, Chinese Yoga

26 januari 2022

langzame staande oefeningen uit China die de levenenergie, gezondheid en soepelheid doen toenemen.

Rebup Moms Toefjes en Tips, Inloop koffie en thee.

26 januari 2022
Woensdag van 10 tot 12 uur.
Koffie en thee inloop met gebak en zó.
Gezellige ochtend voor alle moeders.
Loop eens gezellig binnen. Welkom.

Soephoek

26 januari 2022

Nieuwe Vide zet sinds 2016 haar deuren open voor de buurt. Elke week op woensdag 13:00u eten buurtbewoners, studiomakers, Team Nieuwe Vide en kunstenaars uit de exposities samen. Iedereen is welkom!

Teken or leave it

26 januari 2022

Teken or Leave It is een meetup voor mensen die van tekenen houden. Hier kunnen we apart maar naast elkaar werken. Of we kunnen samenwerken als we daar zin in hebben. Of leer van elkaar. Maar Teken or Leave it is vooral een moment om te ontspannen en elkaar te inspireren om te creëren.

Senioren Rockkoor My Generation

26 januari 2022

Alle ouderen uit Haarlem en omgeving, die niet achter de geraniums gevonden willen worden, worden uitgedaagd zich aan te sluiten bij het unieke rockkoor My Generation! Iedere woensdag zingen we de longen uit het lijf onder bezielende leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van de reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen.

Hoorspel over Godfried Bomans

26 januari 2022

In dit hoorspel vertelt Fred Berendse, voorzitter van het Godfried Bomans Genootschap, zeer gedetailleerd hoe de ballonvlucht zich ontpopte tot een spannende dollemansrit. Zet je koptelefoon op en laat je meevoeren naar een andere tijd en een woelige zee. Dit hoorspel is bedoeld voor jong en oud en maakt deel uit van het project ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’.

Sport door bij Olympia

26 januari 2022

Ben jij uitbehandeld bij je therapeut en is het reguliere aanbod nog een stapje te ver weg? Kom dan naar de sport- en spelinstuif bij SV Olympia! Hier kan je kiezen tussen fitnessoefeningen en verschillende spelvormen zoals badminton of volleybal. De activiteiten worden begeleidt door ervaren en gediplomeerde trainers. Na afloop is de kantine open voor een kop koffie of thee.

Lezing: De Gouden Koets nader belicht

26 januari 2022

Op woensdag 26 januari om 20.00 uur. Toegangskaartjes € 10,-- via Deze link

Maya Mutlu geeft u een verdiepende lezing over deze tentoonstelling. In deze expositie reflecteren zestien kunstenaars uit verschillende generaties en met diverse culturele achtergronden op de Gouden Koets. De Gouden Koets is ook middelpunt. Ooit een geschenk van het volk aan de toen achttienjarige Wilhelmina bij haar inhuldiging in 1898, en nu vooral beladen erfgoed door de zijpanelen. Ooit het symbool van welvaart, de trots van de Nederlanden, nu onderdeel van een actueel debat. Moet de Gouden Koets voor altijd een museumstuk blijven?

Haarlem Oost Sportief

26 januari 2022

Buitensport voor 55-plussers! Samen met leeftijdsgenoten, onder professionele begeleiding, op je eigen niveau aan de slag. Na afloop staat de koffie en thee klaar.

Gratis Taalsoos en Leesclub

26 januari 2022

Voor iedereen die graag wil oefenen met praten in het Nederlands en ook het graag wil lezen. De taalsoos (praten) is elke woensdag van 10.00 - 11.30 uur De leesclub (lezen) is iedere woensdag van 10.30 - 12.00.

Haarlem Oost Sportief

26 januari 2022
Ben je 55 + en wil je de feestdagen pondjes er weer af sporten? Doe dan mee, elke woensdag 9.45 - 10.45 uur bij HKC Oosterkwartier.
Meedoen is gratis.

EEN GOED GESPREK MET… PETER SPRANGERS (GRATIS LIVESTREAM)

26 januari 2022
EEN GOED GESPREK MET…
Ook dit seizoen voert Jan Hoekema iedere woensdag ‘Een goed gesprek met…’.

Prominente of minder prominente Haarlemmers uit bestuur, politiek, cultuur, maatschappelijk leven en MKB worden een half uur geïnterviewd over hoe de Corona-crisis hun leven en werk beïnvloedt en hoe zij verwachten dat de stad er na deze crisis uit zal zien.

Deze week: PETER SPRANGERS – historicus, schrijver.

Weggooien? Mooi niet! Kom naar het repair café in het Badhuis

26 januari 2022
van 20.00 tot 22.00 uur, iedere laatste woensdag van de maand.
Let op: Repair Café start weer voorzichtig op. Bij verkoudheid/griepverschijnselen verzoeken wij u om thuis te blijven. Ook mag er voorlopig slechts 1 voorwerp per persoon ter reparatie aangeboden worden. Bij grote drukte kan het zijn dat u gevraagd wordt om een volgende keer terug te komen.
Wat doe je met een cd-speler die niet meer open wil? Met een broodrooster die het niet meer doet? Met een trui waar gaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer het in het Repair Café! Repair Café helpt om kapotte spullen te repareren. Gratis en vrijwillig. Daardoor gooi je minder snel iets weg.

elektrische apparaten | fietsen | meubels | kleding | et cetera.

Repair Café is: samen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen.
Elke laatste woensdag van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur, behalve in december.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Hej Klippa Kinderkapper

26 januari 2022

HEJ KLIPPA is een kinderkapsalon met een Scandinavische touch en het allerleukste knipplekje voor kleintjes.

Lucht je hart gesprekken

26 januari 2022

Heb je ergens de buik van vol, spijt als haren op je hoofd of iets op je lever? Loop je al jaren rond met een geheim dat je met niemand kunt delen? Voel je schaamte maar durf je dat niet uit te spreken? Het lucht enorm op als je dat in vertrouwen kunt vertellen aan iemand die je niet kent maar die diep kan luisteren en geen oordeel velt. Op deze manier schoon schip maken geeft verlichting. Er valt vaak letterlijk een last van je af.

Wil je ook de opening van de grootste zeesluis in IJmuiden zien? Dat kan online!

26 januari 2022

De grootste zeesluis ter wereld wordt eindelijk geopend! Na een intensieve bouw- en testperiode is Zeesluis IJmuiden klaar voor gebruik. Op 26 januari 2022 wordt de zeesluis officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het evenement helaas zonder publiek. Om te zorgen dat je deze bijzondere mijlpaal van de ingebruikname van Zeesluis IJmuiden toch kunt meemaken, wordt gezorgd voor een online programma.

Gratis webdinar Omgaan met emotie-eten

26 januari 2022

Leef je eigenlijk best gezond maar val je maar niet af omdat je ’s middags of ’s avonds steeds de snoeppot of koelkast leeg eet? Niets is zo frustrerend als goed je best doen, terwijl het nauwelijks effect heeft. Emotie-eten kan je verdrietig en wanhopig maken. Zet de eerste stap en kom uit deze neerwaartse spiraal! Tijdens dit gratis webinar Omgaan met emotie-eten maak je kennis met de eerste stappen die je kunt zetten om beter met emotie-eten om te gaan.

Soos De Buurtwinkel Marsmanplein

27 januari 2022

De Buurtwinkel een fijne plek voor ontmoeting.

Buurtuurtje voor 55-plussers.

27 januari 2022

Hoe leuk is dat! Gewoon een bakkie doen met mensen in de buurt. Bij buurtuurtje Schoterhart mag dat gewoon. Elke donderdag van 14 uur tot 15 uur aan de Vergierdeweg 50. Gewoon gezellig een bakkie doen, in contact komen met anderen.

Je mag ook aanhaken bij de activiteiten die daar plaatsvinden. Zie het als een kennismaking met de Oppeppers voor iedereen die net even dat oppeppertje nodig heeft of dat goed kan gebruiken.

Ken je iemand voor wie dit fijn zou kunnen zijn? Kom dan gerust samen om net dat steuntje te geven in het eerste contact en neem zelf lekker ook een bakkie...

Kijk op deze website

Soosmiddag

27 januari 2022

Doet u mee met de gezellige soosmiddag? Er zijn wisselende activiteiten en de inloop is vanaf 14.00 uur en de activiteiten starten om 14.30 uur in het restaurant.

KOM GEZELLIG BRIDGEN (EN) BRIDGERS GEZOCHT!

27 januari 2022

Gezelligheid op de donderdagavonden!

Workshop: Vingerlabyrint

27 januari 2022

Donderdag 27 januari 2022 om 20.00 uur Kosten € 7,50

BuurtBand

27 januari 2022

In de BuurtBand komen bandleden die in de buurt wonen, iedereen kan meedoen: met/zonder muzikale achtergrond, met/zonder verstandelijke beperking, als je maar 16 jaar of ouder bent.

Rummikuppen

27 januari 2022
Houd je van een spelletje? Kom dan langs op de donderdagmiddag in de buurtwinkel Marsmanplein.
Elke donderdagmiddag van 14.30-16.30 wordt er gespeeld.

Inkomen op orde?

27 januari 2022
Wil je hulp bij het ordenen van je post, overzicht krijgen in inkomsten en uitgaven of heb je (beginnende) financiële problemen?
Dan is er elke donderdagochtend van 9.15 - 12.30 uur hulp aanwezig in Wijkcentrum De Horizon.
Gratis.

Buurtband

27 januari 2022
Van muziek word je vrolijk. Speel je een instrument en woon je in Haarlem Oost, dan is het mogelijk om op donderdagavond samen te spelen in de buurtband.

Elke donderdagavond van 19.00 - 20.00 uur in de buurtwinkel Hof van Leijh.
Kosten: € 2,-- per keer

Zwerfvuil rapen met Inge en Dorothé

27 januari 2022
Heb jij Inge en Dorothé al gespot? Elke donderdag prikken deze twee toppers de buurt helemaal schoon. Dat doen ze zo geweldig dat de Stook ze een paar gouden hesjes heeft gegeven want dat verdienen ze!

Mocht je ze langs zien komen, zwaai even naar ze of breng een bakkie koffie!

Maar beter nog PRIK MEE!

Online voorstelling 'Drie' (4+)

28 januari 2022

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. 

Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

Online voorstelling 'Zoek' (8+)

28 januari 2022

Kwatta brengt het beste jeugdtheater naar je huiskamer! Letterlijk: Zoek is immers Kwatta’s allereerste hoorspel. Of beter: luistertheater. Zoek is een sfeervol modern sprookje over verlies, vol rondslingerende wijsheden en bijzondere figuren. 

Online voorstelling 'Juffenballet' (6+)

28 januari 2022

 

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?

Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een bokkig avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.

Online voorstelling 'Konijn' (3+)

28 januari 2022

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar.

Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

Online voorstelling 'Beet!' (6+)

28 januari 2022

Een schaatser verliest een belangrijke schaatswedstrijd en valt op het ijs. In zijn wanhoop klampt hij zich vast aan een ijsbeer, die bij een wak zit te vissen. De ijsbeer neemt hem mee naar een wereld onder het ijs, waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Daar ontmoet de schaatser wonderlijke figuren die hem confronteren met zijn angsten en verlangens. Na een lange reis vindt hij de moed om weer terug te gaan naar de werkelijkheid boven het ijs.

Beet! is een beeldend verhaal vol absurde humor en sprankelende live muziek, voor iedereen die wel eens dreigt te bezwijken onder de druk van het presteren. Houten-Huismuzikant Martin Franke werd in 2011 bekroond met de Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumpresentatie’ voor zijn muzikale bijdrage aan Beet! 

Online voorstelling 'niet wiet wel nel' (6+)

28 januari 2022

Wiet wil bij Nel zijn
Nel wil bij Wiet zijn
maar vaak is er wat mis
dan is Wiet boos op Nel
dan is Nel boos op Wiet
“ik wil wel lief zijn” zegt Nel
“ik ook” zegt Wiet
Maar vaak lukt dat niet

niet wiet, wel nel gaat over de liefde en dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dát te begrijpen.

Online voorstelling 'Joris & De Drakentemmers' (8+)

28 januari 2022

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS (8+). In deze voorstelling gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken.

Hoe overleef je niet alleen de monsters uit de bekende verhalen, maar vooral de draken die je van binnen de baas zijn? Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

Online voorstelling 'Vreemde Eend' (4+)

28 januari 2022

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Online voorstelling 'Falling Dreams' (9+)

28 januari 2022

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener. Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt.

In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.

Online voorstelling 'Zo plat als de wereld' (5+)

28 januari 2022

Drie heren belanden in een onuitputtelijke reeks onverklaarbare toestanden. Waarbij hilarische situaties, liedjes, poëzie en energieke live muziek elkaar in een hoog tempo afwisselen. Er wordt geworsteld met de dingen, met de zwaartekracht en soms ook met elkaar. En zie je wel echt wat je ziet? Probeer daar maar eens een touw aan vast te knopen. Onbegrijpelijk voor iedereen van 5 tot 105!

Online voorstelling 'Oorlog' (6+)

28 januari 2022

We zouden zo graag iets zinnigs zeggen.
Maar een oorlog is ook voor ons te groot.
Wij maken slechts een voorstelling.

Iets met een ballon die leegloopt, een neus die bloedt, helikoptertjes
die uit een boom vallen, een gietertje dat huilt, een publiek dat schiet en
drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten.

Online voorstelling 'De man die alles weet' (4+)

28 januari 2022

Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. In deze keynote speech voor kleuters probeert René van ‘t Hof te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong doet deze ‘deskundoloog’ een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’. Beleef samen hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon omvergelopen wordt door de nieuwsgierigheid van de kleuters in het publiek.

Online voorstelling 'De Wereld & Ko' (8+)

28 januari 2022

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt.Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grappige types en scherpe vragen volgt. Ze springen uit een vliegtuig, bestellen drie baby’s en beroven een bank. Maar Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er echt met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar. 

Online voorstelling 'Jazz duzz' (6+)

28 januari 2022

Dizzy zat op de kleuterschool, maar vandaag is de grote dag: hij gaat naar groep DRIE. Dat is best leuk, maar ook wat ingewikkeld. Waarom zijn er allemaal van die regels? Over hoe je je potlood vast moet houden? En dat je rechtop moet zitten.
‘Jazz duzz’ is een theatraal jazzconcert voor iedereen vanaf zes. Over buiten de lijntjes kleuren en 1+1 = 3. Met poëzie en anarchie, zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind. 

Online voorstelling 'Buurman in de Bieb' (5+)

28 januari 2022

De twee buurmannen zitten samen in de bibliotheek. De een is driftig aan het gamen op de computer, de ander leest een boek. Plots valt de stroom uit en samen zoeken zij een oplossing. Raar maar waar hoe zit dat alles in elkaar? Ze lezen, ze kijken en dansen tussen de boeken door. Tijd voor een spannende ontdekkingstocht door de Bieb! Binnen een mum van tijd is de bibliotheek veranderd in een vrolijke chaos. 

Online voorstelling 'Buurman op vakantie' (4+)

28 januari 2022

Eindelijk vakantie! In een oude Volkswagen Kever zijn de twee buurmannen onderweg naar hun vakantiebestemming. Ze hebben er ontzettend veel zin in! Broodjes voor onderweg, kaart op schoot, en op de radio de laatste weerberichten uit Spanje.

Maar wat pruttelt daar ineens onder de motorkap? En waar komt die rook vandaan? De moed zakt de buurmannen gelukkig niet in de schoenen. Problemen zijn er om op te lossen. Ze wrijven zich in de handen, poetsen hun gereedschap en onderwerpen de auto aan een onvergetelijke acrobatische sleutelpartij. En langzaamaan verandert De Kever in een fabelachtige zweefmolen.

Online voorstelling 'Eet je bord leeg' (4+)

28 januari 2022

Popski, Momski en Jipski vormen een gelukkig gezin. Behalve ’s avonds als de klok zes slaat. Dan verandert de eettafel in een slagveld met de door Momski opgediende maaltijd als de munitie. Popski en Momski verleiden, manipuleren, vloeken en tieren, maar niets lijkt te helpen. De mond van Jipski blijft dicht en de maag leeg. Popski en Momski zitten met de handen in het haar en de oorlog boven het bord wordt hoe langer hoe wreder.
Zullen Popski, Momski en Jipski hun culinaire catharsis beleven en gelouterd uit de strijd geraken? Of zal het gezin uiteindelijk ten onder gaan aan deze anarchistische foodbattle?

Podcast Tijd voor de Geest: met Jan Hoek

28 januari 2022

Jan Hoek is een kunstenaar die mensen in beeld brengt, en dan het liefst de buitenstaanders en de buitenbeentjes. Maar meer nog dan het in beeld brengen, onderzoekt hij in zijn werk de relatie tussen de modellen en de kunstenaar. Wie heeft de macht, wat hebben de modellen zelf in te brengen? In deze aflevering van ‘Tijd voor de geest’ vertelt Jan over deze rode draad in zijn werk. Hij vertelt bijvoorbeeld over de tijd dat hij als ‘artist in residence’ verbleef op een psychiatrische afdeling van een New Yorks ziekenhuis. Of hoe hij als jonge fotograaf ontdekte dat hij zijn modellen ‘alles’ kon laten doen.

Buurtkamer Hof van Leijh

28 januari 2022

Gezellige middag voor ouderen uit de Slachthuisbuurt.

Online voorstelling 'Roodhapje' (6+)

28 januari 2022

Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre Noorden dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter. Wel verhaspelt hij haar naam consequent tot Roodhapje. 

Roodhapje is een vlotte jeugdopera van Holland Opera met een moderne interpretatie van het bekende sprookje. Joke Hoolboom maakte het libretto naar het theaterstuk van Imme Dros ‘De wolf die tegen het water sprak’. De muziek is gecomponeerd door Steven Kamperman. Opgenomen in de Veerensmederij in Amersfoort.

Online voorstelling 'Hotel Perdu' (6+)

28 januari 2022

Aan het einde van de weg staat Hotel Perdu. Er brandt licht. Het is een komen en gaan van bizarre personages: een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen, de jongen die altijd wordt overgeslagen houdt de deur open voor een overbodig geworden typemachine, in de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in. Hotel Perdu is een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist die elke taal spreekt en elk verdriet verstaat…

Online voorstelling 'Mismuis' (8+)

28 januari 2022

​Je zult maar een Mismuis zijn, zo’n muis zonder staart, met veel te grote oren en dat je dan blauw bent en niet grijs. Wie wil je dan nog opeten? Wie jaagt er achter je aan? De hond niet, de kat niet en zeker de vos niet. Jij bent voor de Miskat, zeggen alle dieren. Dat is het Noodlot, daar is niks aan te doen! Dus gaat Mismuis op zoek naar zijn noodlot en loopt hem uiteindelijk op het eiland Man tegen het lijf.

Mismuis (8+) is een avontuurlijke voorstelling over een dappere muis die als muis dan misschien wel mislukt is, maar als Mismuis gelukkig heel geslaagd blijkt te zijn! Mismuis is een voorstelling met heel veel poppen, animatie en muziek.

Online voorstelling 'Mariken' (6+)

28 januari 2022

Het Nijmeegse gezelschap Theatergroep Kwatta brengt een mirakel spektakel gebaseerd op het prijswinnende en verfilmde boek Mariken van de auteur Peter van Gestel. Hoofdpersoon is de moederloze Mariken, die ouder is dan het aantal vingers aan haar rechterhand, maar jonger dan het aantal vingers van haar twee handen samen. Mariken ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn en hoe groot kleine mensen. En dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, omdat het enige wat telt is, wie je van binnen bent.

Mariken (6+) is een muziektheatervoorstelling voor de grote zaal. Een toneelspektakel, met een live band en heel veel liedjes.

Online voorstelling 'Het verhaal van Anders' (8+)

28 januari 2022

Het verhaal van Anders is een voorstelling voor 8+ van choreograaf Ryan Djojokarso vol dans en absurde humor. In dit verhaal gaan de dingen niet zoals in de normale wereld. Veel regels gaan op de schop. Anders en Ike zijn onafscheidelijke vrienden en kunnen de hele wereld aan. Ze hebben gezworen altijd samen te blijven. In een sprookje kan namelijk alles. Een kikker die in een prins verandert, een prinses die draken temt, twee prinsen die met elkaar trouwen. Dat denkt Ike in elk geval. Maar Anders voelt dat anders. Zeker als Salina in de straat komt wonen…

Online voorstelling 'Hou van die hond' (8+)

28 januari 2022

Kwatta won de tweede prijs van de IPAY showcase 2015 voor de Engelse versie van Hou van die hond – Love that dog. IPAY – International Performing Arts for Youth biedt gezelschappen voor jeugdpodiumkunsten de mogelijkheid om hun programma wereldwijd te presenteren. Love that dog was gekozen uit 112 aanmeldingen. In de geschiedenis van IPAY is er maar één keer eerder een gezelschap 2 jaar achter elkaar geselecteerdJack is een jongen. Jongens schrijven geen gedichten. Meisjes schrijven gedichten. Maar zijn juf zet door en voor hij het weet schrijft Jack zijn eigen gedichten. Het liefst over zijn hond Sprint. Hou van die hond is een stoere, poëtische, maar vooral ook beeldende voorstelling over een jongen, Jack, die een hoofd heeft vol beelden, maar een mond vol tanden. Hou van die hond is ook het ontroerende, poëtische en inspirerende dagboek van een jongen die leert dat woorden iets wonderbaarlijks kunnen zijn

Het boek werd in 2007 bekroond met de Zilveren Griffel. Hou van die hond (8+) is een voorstelling vol beelden, animatie, gedichten en muziek.

Online voorstelling 'Alleen op de wereld' (8+)

28 januari 2022

Het kinderleven van Remi verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend bestaan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw. En dan, na een droevige reis, wacht een beloning…

Online voorstelling 'Meneertje Meer' (3+)

28 januari 2022

Meneertje wil ook.
Meneertje wil meer.
Meneertje wil alles, elke keer weer.

Meneertje Meer gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en steeds meer neemt. Hij maakt uiteindelijk zelfs meer Meneertjes van zichzelf. Maar die Meneertjes willen ook meer en meer. De wereld raakt overspoeld door Meneertjes. Dan wil Meneertje Meer niets meer.

Een beeldende en vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar en ouder, over alles willen hebben en meer dan dat. Totdat blijkt dat teveel echt bestaat.

Online voorstelling '4 Musketiers' (6+)

28 januari 2022

Drie mannen (musketiers) met een machtig verleden en een grote onderlinge vriendschap. Vroeger waren de mannen echte helden, nu runnen ze een “Koek & Zopie” om rond te komen. Als op een dag een jong meisje voor hun neus staat die zegt dat een van hen haar vader is, zijn de rapen gaar!
Holland Opera heeft Dumas’s populaire jeugdboek over de heldendaden van de drie musketiers bewerkt tot de Jeugdopera 4 Musketiers; een feelgood familievoorstelling over 3 musketiers en hun dochter.
Joke Hoolboom maakte het libretto naar een tekst van Herman van de Wijdeven. De muziek is gecomponeerd door Oene van Geel.

Online voorstelling 'Het Bangedierenbos' (6+)

28 januari 2022

Voor iedereen die wel eens bang is om bang te zijn.

Tijdens een wandeling komt de dappere Lena terecht in Het Bangedierenbos, waar alle dieren bang zijn voor De Grote Gevaren. Al heeft geen van hen die Gevaren ooit gezien. Lena besluit om de dieren te helpen en De Grote Gevaren op te zoeken. Zijn die wel zo eng als de dieren denken? En lukt het Lena om de dieren zonder angst te laten leven?

Online voorstelling 'Sneue Gevallen' (6+)

28 januari 2022

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij pakt zijn beschermende bril en doet zijn veiligheidshelm op. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen (6+) is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…

Online voorstelling 'Wij gaan op berenjacht' (4+)

28 januari 2022

Muziektheaterversie van het geliefde prentenboek van Michael Rosen.

‘Wij gaan op berenjacht.
We gaan een hele grote vangen.
Wat een prachtige dag!
Wij zijn niet bang.’

Wij gaan op berenjacht (4+) is een familievoorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.

Online voorstelling 'Bezoek voor Beer' (4+)

28 januari 2022

Welkom in het hol van Beer. Of nee, niet welkom. Want bezoek is verboden.

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen. Tot er wordt aangeklopt. Door Muis, die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg…

Een muzikale kleuterkomedie voor 4+ over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.

Online voorstelling 'De Nachtwaker' (7+)

28 januari 2022

Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles en gesmeerde boterhammen naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol onverwachte wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack waardoor er des te meer te zien en te horen is. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

Online voorstelling 'Woestijnjasmijntjes' (8+)

28 januari 2022

Jacob en zijn dochter Nour zijn op zoek naar een veilige plek om voorgoed te blijven. Ze maken een verre en gevaarlijke reis. Onderweg vertelt Jacob de prachtigste, grappigste en fantasievolste verhalen en tovert zo hun barre tocht om tot een groots avontuur. Hij kleurt hun grauwe, lange dagen tot een sprookje waar Nour de prinses in is. Douaneagenten veranderen in waakhonden, een migratieambtenaar in een ijskoning en hun medereizigers in Woestijnjasmijntjes.

In de traditie van de prachtige film La vita è bella, is Woestijnjasmijntjes een ode aan de fantasie. Een poëtische voorstelling over moed en onschuld. Over een vader en dochter. Over oorlog en vrede. Een modern sprookje van een vader die als held en schlemiel tegelijk zijn dochter de mooiste bloemen laat zien in een vallei van treurnis en ellende.

In deze kleurrijke voorstelling bevecht fantasie realiteit. Vrolijkheid verdriet. Maar welke van de twee is sterker als de buitenwereld steeds onstuimiger binnendringt?

Disco Eksjun

28 januari 2022

Disco Eksjun start in september weer, op een andere manier dan normaal. Lees hier meer en meld je aan voor het leuke programma!

Soos Binnensteeds

28 januari 2022

Een gezellige ontmoetingsplek in de Haarlemse binnenstad. Gewoon om er een leuke avond uit te zijn. Bij Soos Binnensteeds ontmoet u iemand met dezelfde hobby of interesse en kunt u ervaringen delen. Het is een prima plek om naar toe te komen en wat aanspraak te hebben. Hoe werkt het? Kom langs met een maatje, alleen of als groep. Vrijwilligers organiseren activiteiten als een spelletjesavond of filmvertoning. Het is aan u of u hier aan meedoet of alleen wat komt drinken en kletsen.

Speelgroep Speeltuin Kindervreugd

28 januari 2022

U bent van harte welkom om met uw (klein)kind tot ca. 2,5 jaar naar een speelgroep te komen. Elke week kunt u hier andere (groot)ouders met hun kinderen ontmoeten. In deze speelgroep kan uw kind, samen met u, spelen. Er is volop speelgoed om mee te spelen. Uw kind komt in aanraking met andere kinderen en u ontmoet ook andere (groot)ouders. De speelgroep wordt begeleid door een leidster, zij zorgt voor de gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, voorlezen en liedjes zingen. U kunt gewoon komen en hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Conflict bemiddeling

28 januari 2022

Heb je een conflict of persoonlijk probleem en kom je er zelf niet meer uit?
Conflictbemiddelaar Natascha Klerks houdt elke vrijdag inloopspreekuur in de Stookkamer. Geluidsoverlast, echtscheiding en huurkwesties, maar ook twijfels over werk of op persoonlijk gebied kun je vertrouwelijk met haar bespreken.
 
Natascha helpt om onderliggende patronen samen te ontdekken en uit te spreken.
 
Kom voor een gratis kennismaking!

Taalsoos in Haarlem Schalkwijk

28 januari 2022

De Taalsoos is een activiteit voor iedereen die wil oefenen met praten in het Nederlands. Ontmoet elkaar in de Taalsoos en doe gezellig mee!

Elke keer bespreken we een ander onderwerp, zoals: het nieuws, feestdagen in Nederland en muziek. We vertellen verhalen, delen ervaringen en kijken of luisteren naar informatie over het onderwerp. Altijd met een kopje koffie of thee. Enthousiaste vrijwilligers helpen de groep en beantwoorden alle taalvragen.

Online Leesclub

28 januari 2022

In de online Leesclub oefen je elke week met lezen in het Nederlands. Samen met anderen lees je een boek en praat je over het onderwerp. Vrijwilligers helpen de groep en beantwoorden ook alle taalvragen. Je kunt gewoon vanuit huis meedoen. We spreken elkaar via videobellen.

Buurtlunch Hof van leijh

28 januari 2022

Gezellig samen eten op vrijdagmiddag 

Soos Binnensteeds

28 januari 2022
Voetjes van de vloer, darten, sjoelen, een hapje en een drankje.

Soos Binnensteeds is een gezellige uitgaansplek in de Haarlemse Binnenstad. Gewoon om er een leuke avond uit te zijn. Bij Soos Binnensteeds ontmoet je iemand met dezelfde hobby of interesse en kun je ervaringen delen. Vrijwilligers organiseren activiteiten als een spelletjesavond of een filmvertoning. Onze Huis-dj zorgt voor lekkere muziek.

Herstelacademie: Cursus Herstellen doe je zelf

28 januari 2022

Herstellen gaat over je leven leven en rekening houden met je psychische kwetsbaarheid. Bij herstel gaat het om de toekomst: de uitdaging om weer zelf je keuzes te maken en je leven te bepalen. Heb je een psychische kwetsbaarheid? Wil je een stap verder zetten in je herstelproces? En wil je weer de regie nemen over je eigen leven? Dan is deze cursus iets voor jou!

IN GESPREK MET DE GEMEENTERAAD: FRANK VISSER (GRATIS LIVESTREAM)

28 januari 2022

De Pletterij gaat een jaar lang in gesprek met de leden van de Haarlemse gemeenteraad. De interviewserie is elke vrijdag van 16.00-16.30 uur. De gesprekken beginnen op 2 april. Interviewer Jan Hoekema praat met individuele raadsleden over de corona-epidemie, de Haarlemse politieke actualiteit en de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Deze week: FRANK VISSER (CHRISTEN UNIE)

Lessen Engels met Sarah

28 januari 2022

Kom naar de Stookkamer voor wekelijkse Engels lessen van Sarah!

Houd je ook zo van vogels? Doe mee aan de vogeltelling.

28 januari 2022

Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 januari 2022 één keer een half uur de vogels in je tuin of op je balkon. Meedoen is leuk, gemakkelijk en je helpt de vogels! Doe je mee? Begin dan nu alvast en biedt voldoende voedsel en water aan, als je dat nog niet deed. Zo heb je straks een tuin of balkon vol kwetterende vogels. Tips nodig om zelf vogelvoer te maken? Klik hier! Noteer alle vogels van een soort in je tuin of op je balkon op de handige tellijst. Weet je niet precies welke vogel het nu eigelijk is die daar lekker zit te smikkelen in je tuin? Check dan de top 25 van de meest voorkomende vogels.

Familievoorstelling: De Kleine Zeemeermin (8+)

28 januari 2022

De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. Voor het eerst mogen haar vader en oma niet blijven als het bezoekuur voorbij is. Dus in de nacht is ze alleen. Daar ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

Modeshow Wijk op Stijl met de Zuidwester

29 januari 2022
Kom op 29 januari naar de modeshow Wijk op Stijl!

Wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers

30 januari 2022

Ter gelegenheid van de 775e verjaardag van Haarlem heeft het Archeologisch Museum Haarlem een digitale wandeling gemaakt die iedereen in eigen tijd in een bescheiden gezelschap kan wandelen.

Op de route langs tien historische locaties in het centrum van Haarlem ontmoet je Haarlemmers uit de middeleeuwen. Zij vertellen allemaal in een kort filmpje een verhaal over hun leven in die tijd. Op deze manier ontmoet je bijvoorbeeld Cornelis van Haarlem, de schilder Geertgen tot St. Jans, Geertje de vrouw van de Haarlemse Beekmeester of Maria van Cats, de vrouw van de vermoorde schout Claes van Ruyven. Met een introductie én kijkje in het stadhuis door onze eigen hedendaagse stadsbestuurder, burgemeester Jos Wienen.

Vos en Haas: Vos Schept Op (4+)

30 januari 2022

Jeugdtheater om je vingers bij af te likken Zondag 30 januari 2022 om 15.00 uur. Kaartjes € 10,-- via: deze link. Uit de keuken van Vos komen de heerlijkste geuren. Hij is een verrassing aan het koken voor zijn vrienden. Als Vos even weg is werpt Haas, stiekem, een blik in de pan. Vos is woest! Hij wil geen eten uit blik, hij kookt alleen maar met verse ingrediënten! Uil kookt alleen maar met pakjes en Jak eet nooit aan tafel, dat is veel te saai. Vos neemt graag de tijd om te koken en te eten. Zal het hem lukken al zijn vrienden aan één tafel te krijgen, voor de hartigste maaltijd ooit? Een vrolijke voorstelling met veel humor en opzwepende muziek, waarin de meest onverwachte personages opduiken en waarmee zowel kinderen als hun ouders zich prima zullen vermaken.

BADKAMERGALM, een leuk concert elke laatste zondag van de maand

30 januari 2022

Een semi-akoestisch concert op de laatste zondagmiddag van de maand. Badkamergalm start om 16.00 uur. Er klinkt verrassende, maar toegankelijke muziek voor een breed publiek van alle leeftijden. Denk daarbij aan genres als jazz, blues, americana en folk. De optredende artiesten zijn doorgaans zeer goede amateurs en/of semi-professionals, vaak uit de regio. De toegang is gratis, maar er wordt wel met de hoed rondgegaan. Aansluitend kunt u voor een schappelijk bedrag - en lekker! - blijven eten. De maaltijd wordt gedurende het concert door een groep vrijwilligers bereid in de halfopen Badhuis-keuken. Voor het eten moet u wel vooraf reserveren.

Kenniscafé

31 januari 2022

Bij het Kenniscafé heb je niet alleen een gezellige avond, maar bespreken we ook iedere maand een ander onderwerp, zoals vrije tijd, vriendschap, geld of muziek.

Hydra Ensemble

31 januari 2022

HYDRA ENSEMBLE is een elektro-akoestisch kwartet uit Rotterdam.

Met Nina Hitz (cello), Lucija Gregov (cello), Gonçalo Almeida (contrabas) en Rutger Zuydervelt aka Machinefabriek (elektronica).

Het ensemble is een knooppunt van vier onderscheidende uitdrukkingen die een gemeenschappelijke basis vinden. Samen vormen ze een vierkoppige entiteit die voortkomt uit zeer peinzende collectieve improvisaties, waardoor een ingewikkeld lappendeken van gelijktijdige melodische lijnen, textuurverkenningen en uitgestrekte drones ontstaat.

Voor iedereen die wil leren fietsen!

31 januari 2022
Fietsles voor volwassenen.
Gratis proefles en daarna € 25.00 10 lessen.
Maandag van 12.00 - 14.00 uur

Verhalenrestaurant: Verhalen van Verlangen

1 februari 2022

In Nederland worden op veel plekken verhalen verteld en niet alleen door professionals. Steeds vaker worden verhalenavonden georganiseerd voor mensen die het leuk vinden om op een podium voor publiek een verhaal te vertellen.

Het Verhalenrestaurant bij de Pletterij (een initiatief van Petra van Dam) is gebaseerd op het principe van ‘The Moth* Storytelling’, ontstaan in de USA. Iedere eerste dinsdag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal te vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.

Poppencursus

3 februari 2022
In februari start er weer een poppencursus voor het maken van een eigen zonnekindpop, door Aggie Adema en Frouk Heirman.

Buurtborrel, elke eerste vrijdag van de maand.

4 februari 2022
De allerleukste VRIJDAGMIDDAG-BUURTBORREL in je eigen Leidsebuurt! Eindelijk... Je hoeft niet meer de stad in... je kids kunnen mee... alleen maar leuke buren... en natuurlijk lekkere drankjes! Olé!

De bar is open vanaf 16:30 uur. Tot dan!

Rebup moms Kaukakisch voorleestheater voor kinderen vanaf 4+

6 februari 2022
1ste zondag van de maand.
Per kind 5 euro.
Ouders of grootouders kunnen plaatsnemen aan onze koffietafel.
Koffie en thee 1 Euro.
Nieuwsgierig? Kom eens kijken en luisteren.

OMA IS EEN AVATAR (8+)

6 februari 2022

Een duik in de digitale wereld op zoek naar de perfecte oma, te zien in De Schuur! Oma is een Avatar (8+) BFF’s Zoë en Amani hebben beiden hun oma verloren. Ze voelen een groot gemis en besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality: Oma wordt een Avatar. Het is net als in The Sims, maar dan in 3D: ze kunnen hun oma’s helemaal opnieuw verzinnen: van karaktertrekken tot aan de vorm van hun neus. Ze duiken steeds verder de digitale wereld op zoek naar de perfecte oma. In de digitale wereld raken de twee steeds verder verdwaald. Ze zoeken naar een uitweg voor hun verdriet, terwijl de wereld maar door blijft denderen. Is ‘weg uit deze wereld’ eigenlijk wel voor altijd ‘weg’? Hoe kun je nog afscheid nemen als iedereen eindeloos doorleeft op socialmedia?

Antrocafé

7 februari 2022

Elke maand voor iedereen die graag andere mensen wil ontmoeten, die ook ‘iets met antroposofie’ hebben of daar nieuwsgierig naar zijn. Onder het genot van een kopje thee of koffie. Met een boekentafel rond een thema, in samenwerking met de bibliotheek bij het winkeltje.

CONCERT: STEVEN KAMPERMAN ‘CITY MAPS’ (LIVE & LIVESTREAM)

7 februari 2022

7 februari 2022 van 20.00 - 22.00 uur STEVEN KAMPERMAN – CITY MAPS Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt de Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman je mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad. Op zijn nieuwe album City Maps vormen zijn composities een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘The Bridge’. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes worden geleid.

Filosofiecafé: drogredenen

8 februari 2022

Voor iedereen die weleens met de mond vol tanden staat en de discussietrucjes van de gesprekspartner beu is. Op social media, in politieke discussies, het maatschappelijk debat en aan de borreltafel, overal wemelt het van nepnieuws en desinformatie, maar ook van discussietrucs als jij-bakken en whataboutismen. Voor nepnieuws is terecht veel aandacht, maar voor drogredenen vreemd genoeg veel minder – terwijl die toch net zo schadelijk zijn voor een open en eerlijk debat. Komt dat doordat we eigenlijk niet zo goed bekend zijn met drogredenen? En wat kunnen we hiervan leren met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht?

Buurtontbijt

10 februari 2022

Elke 2e donderdagochtend van de maand kun je vanaf 07.30 uur aanschuiven aan de ontbijttafel. Een gezellig begin van je dag! Maak een praatje met buurtgenoten, spreek af met je klasgenootjes, neem vast wat werk door met een collega of leer nieuwe mensen kennen. Het ontbijt wordt verzorgd, de nieuwste kranten liggen op tafel en we serveren de lekkerste koffie van de Leidsebuurt. We vragen je wel om je uiterlijk op dinsdag aan te melden. Dit kan door even het Badhuis binnen te lopen en je naam op een intekenlijst te zetten.

Begin je dag met een gezellig Badhuis ontbijtje! Elke 2e donderdag van de maand

10 februari 2022
Elke 2e donderdagochtend van de maand kun je vanaf 07.30 uur tot 9.30 uur aanschuiven aan de ontbijttafel. Een gezellig begin van je dag!

Maak een praatje met buurtgenoten, spreek af met je klasgenootjes, neem vast wat werk door met een collega of leer nieuwe mensen kennen. Het ontbijt wordt verzorgd, de nieuwste kranten liggen op tafel en we serveren de lekkerste koffie van de Leidsebuurt.

We vragen je wel om je uiterlijk op dinsdag aan te melden. Dit kan door even het Badhuis binnen te lopen en je naam op een intekenlijst te zetten.

Music & More

12 februari 2022

Iedere 2e zaterdag van de maand is het feest bij De Baan. Wil je lekker dansen of gezellig kletsen met andere leeftijdsgenoten? Dan is deze avond echt iets voor jou! De DJ zorgt voor leuke muziek, de zaal ziet er feestelijk uit en natuurlijk is er altijd wat lekkers te eten en drinken. Je ouders of begeleider kunnen in een andere ruimte koffiedrinken of bijvoorbeeld in de stad een hapje eten.

Lezing hartdenken

14 februari 2022
Op Valentijnsdag 2021 wordt er in het Van Dam Huis in Haarlem een lezing hartdenken gegeven.

Lezing Hartdenken van Rudolf Steiner - door Cornelis van der Zwet

14 februari 2022

Met het hartdenken verwijst Rudolf Steiner naar de nieuwe manier van denken voor onze tijd. Zelf heeft hij deze in zijn boeken als ‘openbaar geheim’ gehanteerd. Een nieuwe innerlijke rijkdom opent zich, wanneer je zijn boeken als gedachten-partituren beleeft. Deze avond is bedoeld om het wezen daarvan op het spoor te komen. Cornelis van der Zwet neemt sinds 2014 deel aan intensieve cursussen op dit gebied bij Florin Lowndes en Sylvia Weyand in Duitsland en is werkzaam als leerkracht en euritmist op de Rudolf Steinerschool Haarlem.

CONCERT: MOORE & BERNER (LIVE & LIVESTREAM)

17 februari 2022

AMULET (album presentatie) Michael Moore klarinet | Paul Berner contrabas 17 februari 2022 van 20.00 tot 22.00 uur Het klarinet- en saxofoonspel van Michael Moore omvat de finesse van de Amerikaanse jazz en de anarchie van de New Dutch Jazz en het ICP Orchestra, waar hij al jaren deel van uitmaakt. Hij vormt een duo met een andere Amerikaan: contrabassist Paul Berner, die zijn sporen verdiende in New York in de bands van Red Rodney, Lionel Hampton en Monty Alexander. Dit is hun magische album AMULET. Voor het Corona-tijdperk een geluksbrenger om ons allemaal veilig en voorspoedig uit deze moeilijke periode te brengen. Geliefde melodieën, eenvoudig en eerlijk gespeeld. Voorproefje: in het Bimhuis & Sound Liaison

Introdans 6+ Kleurrijke dansvoorstelling voor de hele familie.

18 februari 2022

Introdans bestaat 50 jaar, tijd voor een feestje! De voorstelling biedt een kleurrijk palet aan dans, van urban tot klassiek. wee klassieke choreografieën van Nederlands beroemdste choreograaf Hans van Manen, een spetterend ballet van Karole Armitage en nieuw werk van streetwise talent Ruben Chi laten je op het puntje van de stoel zitten.

Wat kan jij doen in de klimaatcrisis ?

19 februari 2022
Lezing - Klimaatcrisis: wat is het en wat kunnen we doen? Zaterdag 19 februari 12.00 - 13.00 uur
Walter van der Laan van klimaatdemonstratiebeweging Extinction Rebellion neemt je mee in de oorzaken van de klimaatcrisis. Daarnaast is er aandacht voor de vraag: wat kun je nou zelf doen?

In het eerste deel van de lezing duiken we in de klimaatwetenschap, en vertellen we over de gevolgen van de ecologische en klimaatcrisis. In het tweede deel gaan we in op hoe hier mee om te gaan, waarom we actie ondernemen en hoe jij deel kan uitmaken van de beweging voor klimaatrechtvaardigheid.

​KLEDINGRUIL: SLUIT JE AAN BIJ DE MODEREBELLIE!

19 februari 2022
zaterdag 19 februari 14.00 - 17.00 uur

Als onderdeel van het Haarlem-brede duurzaamheidsfestival Ecotrip organiseert klimaatdemonstratiebeweging Extinction Rebellion een kledingruil met dames- en kinderkleding. Door kledingstukken een tweede leven te geven, help jij mee om de modewereld een beetje te verduurzamen!

Wil je meedoen? Het enige wat je hoeft te doen is wat kleding die je zelf niet meer draagt mee te nemen. Bij het evenement kun je jouw kleding omruilen voor fiches waarmee je 'nieuwe' kleding van hetzelfde gewicht kunt kopen. Je kunt dus niet met geld betalen.

​KNUTSELWORKSHOP: MAAK JE EIGEN DEMONSTRATIEBORD

19 februari 2022
Zaterdag 19 februari 14.00 - 17.00 uur
Knutselworkshop: Maak je eigen demonstratiebord
Als onderdeel van het Haarlem-brede duurzaamheidsfestival Ecotrip organiseert klimaatdemonstratiebeweging Extinction Rebellion een knutselworkshop waarin je je eigen demonstratiebord kan knutselen. Leuk voor kinderen, maar ook volwassen zijn van harte welkom! Na afloop mag je je demonstratiebord natuurlijk meenemen naar huis. Superleuk voor in de voortuin, achter het raam of natuurlijk bij een volgende klimaatmars!

QUEERCAFÉ zondag 20 februari 15.00 uur

20 februari 2022
De cafémiddag voor queer Haarlem, iedereen is van harte welkom om een drankje te komen drinken.

DISCO 8+ Lekker gratis dansen in De Schuur

20 februari 2022
De enige nachtclub - alleen ’s middags geopend - waar kinderen meer dan welkom zijn om hun dansmoves te showen. Vol TikTok dansjes en de laatste hits. Wat een gezellige manier om de vakantie af te sluiten!

Voor kids vanaf 8 jaar & gratis toegang voor iedereen!

Informatie over de Schuur vond je op de website, klik op deze button.

ZINDERELLA (10+) Een sprookjesachtige fysieke show.

24 februari 2022

Je hebt een bad hair day, een pukkel en je billen zijn te plat. En ondertussen zie je alleen maar shiny vrienden met een meer dan perfecte kaaklijn, extreem lange benen en een perfect skin. Je denkt: ik doe niet meer mee en trouwens m’n verschrikkelijke stiefmoeder geeft me sowieso geen kans om mezelf te zijn. Laat mij maar lelijk in een hoek zitten en uit het raam staren. Zinderella gaat over je lijf en over alle eisen die jij en de hele wereld eraan stellen. Te klein, te dik, te grijs, radeloos word je ervan. En ondertussen moet je maar gewoon wachten, geduldig zijn tot je erachter komt wat je echt belangrijk vindt, wie je echt – tegen alle conventies in – zou willen zijn. Deze voorstelling bevrijdt je uit onzekerheid!

CONCERT: TRIO ELKA (PAYNE/D.KUMMER/VITOLS) (LIVE & LIVESTREAM)

28 februari 2022

Concert 28 februari 2022 van 20.00 - 22.00 uur Zowel live als thuis te volgen. Trio ensemble consisting of Alistair Payne (UK) on trumpet, Tancrède D.Kummer (FR) on drums and Uldis Vitols (LV) on double bass, ELKA works as a collective platform where all members bring along their affinities to different musical genres and creative processes. Currently based in Amsterdam, ELKA develop their repertoire in weaving modules orbiting one another, alternatively using layered rhythmical frames and abstract textures.

Paul van Tongeren, Denker des Vaderlands

1 maart 2022

Vriendschap en Filosofie Er is iets vreemds aan de hand met de relatie tussen filosofie en vriendschap; iets vreemds en iets problematisch. Enerzijds dwingen ervaringen met vriendschap ons na te denken over wat eigenlijk vriendschap is, anderzijds kan die typisch filosofische vraag een bedreiging vormen voor de vriendschap. Ik zal proberen uit te leggen dat dit kenmerkend is voor een hele lange geschiedenis van nadenken over vriendschap, en het vooral toelichten aan de hand van een tekst van Plato. Onlangs publiceerde Paul van Tongeren het boek Doodgewone vrienden. Nadenken over vriendschap.’

Gaia: hoe is onze aarde te begrijpen als levend wezen?

7 maart 2022
Waaraan zie je of er leven op een planeet is? Maar zegt dat iets over de vraag of we een planeet als een levend wezen mogen zien? Hoe kunnen we ons een wezen voorstellen dat als planeet bestaat? Om welk geestelijk wezen gaat dat dan? En hoe organiseert zo’n wezen het leven op Aarde? We zullen nagaan wat het inzicht van de levende planeet voor ons als mensheid betekent en de manier waarop we met onze planeet zouden moeten omgaan. Daarbij maken we een zoektocht naar de sleutel die het verband legt tussen de aard van milieuproblemen en de steeds grotere morele opgaven die we als mensheid moeten leren hanteren om ze op te lossen.

Aanbod voor ouders en kinderen; Piep zei de Muis groep

9 maart 2022
Aandacht voor Kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen of kinderen uit gezinnen waar verlies of veel stress is

Aandacht juist nu!

In deze Corona tijd hebben veel gezinnen het zwaar. In een kwetsbare omgeving heeft de aanhoudende druk en onzekerheid extra impact.
Dit geeft spanning waar zowel ouders als kinderen last van kunnen ondervinden.

DOCU: JAN MESDAG ZINGT BREL (EMMA WESTERMANN)

10 maart 2022

Op donderdag 10 maart van 20.00 - 22.00 uur vertonen we de documentaire ‘Jan Mesdag zingt Brel’ (2008) van Emma Westermann, inclusief muzikale omlijsting en nagesprek met bijzondere gasten.. Jan Mesdag zingt Brel Begin jaren ‘80 begint in New York een mysterieuze ziekte om zich heen te grijpen, die vervolgens de wereld over raast en het leven claimt van miljoenen jonge mensen. Een van hen is Jan Mesdag (1953-1988), wiens American Dream in een nachtmerrie verandert. Zingen, acteren, goochelen, viool spelen… Jan Mesdag kan het allemaal even mooi en hij straalt in de jaren ‘80 als aanstormend talent in Nederland en New York. Toch voelt hij onrust – haalt hij wel alles uit zijn talent? Het liefst zou hij een album met nummers van Brel opnemen, maar hij is bang voor de reacties van de buitenwereld. Als de 32-jarige Jan ontdekt dat hij Aids heeft en niet lang meer zal leven, raapt hij alle moed bijeen om zijn laatste droom te verwezenlijken.

20XNIEUWE NOTEN: TATIANA KOLEVA (LIVE & LIVESTREAM)

14 maart 2022

Fie Schouten over 20 x Nieuwe Noten [20XNN] Elk concert bevat minstens één werk dat in de afgelopen vier jaar gecomponeerd is en nog niet of hooguit twee keer is uitgevoerd. “Daarom deed ik deze aanvraag bij Kickstart Cultuurfonds waarbij een pool van musici, die zich toeleggen op het uitvoeren van hedendaags gecomponeerde muziek, samen 20 x van zich laten horen van juni 2021 t/m maart 2022. Op deze manier zijn er veel mensen ‘bediend’, de pool van uitvoerenden, de componisten wiens werk uiteindelijk uitgevoerd wordt, het nieuwsgierige publiek dat deze nieuwe geluiden live wil meemaken.” Deze pool van musici is het netwerk van basklarinettist en artistiek leider Fie Schouten, de programmering maakte zij samen met Aspasia Nasopoulou.

De drijvende kracht achter de evolutie waar Darwin nooit aan gedacht heeft

8 april 2022
Deze lezing wordt gegeven door Arie Bos. Hij was meer dan 30 jaar huisarts en huisartsopleider in Amsterdam Centrum. Hij was oprichter en voorzitter van Buddy-organisatie “Metgezel” voor mensen met aids, doceert nog wetenschapsfilosofie en neurofilosofie aan medische studenten aan het UMC Utrecht en is tevens auteur van vele artikelen en meerdere boeken zoals: Hoe de stof de geest kreeg (2008), Mijn brein denkt niet, ik wel (2014) en Gebruik je hersens! (2018).

Nordic walking in Haarlem en omgeving.

30 april 2022
Nordic walking in Haarlem en omgeving.

FLORIS KAPPEYNE TRIO (LIVE & LIVESTREAM)

30 april 2022

FLORIS KAPPEYNE TRIO DRIE JONGE, VEEL BEKROONDE JAZZMUSICI; JAZZTRADITIE ÉN NIEUWE WEGEN 30 april 2022 van 20.00 - 22.00 uur Hun eerste zeer succesvolle jazzX concert was in april 2018. Nu komt het Floris Kappeyne Trio terug met nieuw repertoire voor hun derde album. Het trio is in 2012 opgericht door de pianist. De bandleden hebben elkaar ontmoet in hun tienerjaren en spelen sindsdien samen. Na de release van hun debuut album “Interchange” in 2018 bracht het trio “Synesthesia” uit in 2019. Sinds Floris zijn studie klassiek piano afrondde, werkt hij met zijn trio aan een nieuwe plaat in 2022. Floris Kappeyne – piano en composities Tijs Klaassen – bas Wouter Kuhne – drums

CONCERT: BLUE LINES TRIO & HAN BUHRS (LIVE & LIVESTREAM)

13 mei 2022

BLUE LINES TRIO + HAN BUHRS 13 mei 2022 van 20.00 - 22.00 uur In een onnavolgbare mix van stuiterende swing, verkennende impro, nomadische akkoorden en oprechte lyriek blijft het trio onverminderd op zoek naar nieuwe mogelijkheden van samenspel. Het trio hanteert graag kernbegrippen zoals trillende dansritmes, krokante harmonieën, urban sounds, strelend verlangen, zelfreinigende beleidsnotities en interim-partituren. Samen met Han Buhrs is gewerkt aan het ontwikkelen van een direct herkenbaar sociolect, waarin proto-semantische spraakzang, realistische fictie, literajazz en impro-poëtica in open-source structuren wordt vormgegeven. Inclusief warme ballads en groovy tunes. Han Buhrs – stem, teksten George Hadow – drums Raoul van der Weide – contrabas, geluidsobjecten Michiel Scheen – piano