Initiatieven per dag

Zorghotel Pitstop

17 december 2017

Zorghotel Pitstop is een hotel voor cliënten uit de GGZ, waar u ook inloop en dagbesteding kunt volgen. U kunt altijd binnen komen voor een praatje!

 

 

 

 

 

BELANGENBEHARTIGING, OUDEREN ADVISERING, ONTSPANNING EN SAMENKOMSTEN

17 december 2017

“het behartigen van belangen van ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, dit alles in de ruimste zin van het woord”.

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren richt onze KBO – afdeling zich op de volgende kerntaken:

 1. Als onderafdeling van de landelijke UNIE-KBO, neemt onze KBO-afdeling direct en indirect deel aan alle acties die zich richten op het behartigen van een breed scala van belangen van ouderen op provinciaal en landelijk niveau.
 2. Onze KBO – afdeling behartigt, in samenwerking met de PCOB en de ANBO, de belangen van ouderen op lokaal / gemeentelijk niveau.
 3. De KBO verleent verschillende nuttige diensten aan en behartigt de individuele belangen van haar leden in Haarlem - Bloemendaal en Zandvoort op het gebied van wonen, zorg, welzijn en mobiliteit.
 4. Het waarborgen van continuïteit en solidariteit door een beleid dat gericht is op de werving van ook jongere senioren.
 5. Het samenwerken met landelijke en lokale organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doelstellingen.
 6. Het bevorderen van het welzijn van ouderen door het aanbieden van vele activiteiten.

Ochtend wandeling haarlem Noord

17 december 2017

Samen gezellig wandelen in de ochtend

De kerst is weer in zicht!! leuk alvast kaarten en sterren maken

17 december 2017

Ik heb leuke ideeen voor kaarten en kerststerren om te maken! Wie wil hier ook gezellig mee bezig zijn, Reageer en we maken er een leuke invulling van.

Iets over mijzelf

Ik ben op leeftijd, sinds kort weduwe en heb veel reumatische klachten waardoor ik veel niet meer zelf kan.

Mevrouw van Schaik - Ebbenhorst

https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/56348

Heb je zin in een gezellige aftrap van Kerst?

17 december 2017

Dan nodigen wij, GroepvanSan, Yada Yada en muzikant Johan je graag uit. Gezellig bij elkaar zijn, ongedwongen nieuwe mensen leren kennen en als je zin hebt kerstliedjes meezingen. Meld je snel aan!

 

Stamtafel Buurtwinkel Marsmanplein

18 december 2017
De Stamtafel is een ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor gezelligheid, een goed gesprek, wanneer je een vraag hebt of advies wilt. Samen met een eenvoudige maaltijd, elke maandag.
De Stamtafel is een plek voor iedereen! Schuif jij aan?

Bij Bosshardt Haarlem Koffie / thee en maatschappelijke vragen van 9.00 tot 12.30 uur

18 december 2017

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.

http://www.legerdesheils.nl/noord-holland


Jongeren Ontmoetingspunt (JOP) 18:30 tot 21:30

18 december 2017
Ben je tussen de 8 en 14 jaar oud? Hou je van spelletjes,
knutselen, film kijken of wil je gewoon gezellig met andere
jongeren samen zijn? Dan is het JOP iets voor jou!

Koffiecorner in Trefpunt 't Trionk

18 december 2017

U bent van harte welkom in de gezellige koffiecorner van Trefpunt 't Trionk.

Koffie en opvoeding

18 december 2017

Tijdens de koffie & opvoeding momenten, kunt u kennis maken met andere moeders onder het genot van een kopje koffie of thee. het is een inloop waarbij u samen met andere moeders in gesprek kunt over ouderbetrokkenheid, opvoeding en andere interessante onderwerpen. wekelijks wordt er een ander thema behandeld waarover u samen in gesprek gaat. er worden ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en u kunt vragen om tips, of anderen helpen door zelf tips te geven. ook wordt er aandacht besteed aan activiteiten , TToidie u later zelf thuis met uw kind kunt doen

meideninloop

18 december 2017

De Girlzz Only is een meideninloop die plaats vindt op verschillende locaties. De Girlzz Only is voor meiden van verschillende leeftijden. Gedurende een schooljaar, werken de meiden wekelijks door middel van leuke activiteiten aan het vergroten en versterken van sociale vaardigheden en competenties. Het programma wordt gemaakt op basis van de behoefte van de meiden.
Voor het deelnemen aan de Girlzz Only is inschrijving vereist. Verder zijn er geen kosten aan de activiteit verbonden.

Taal en Koffie

18 december 2017

Onder begeleiding van Lawa Pasha kunnen vrouwen samen koffie drinken en oefenen met de Nederlandse taal. Er kan ook gepraat worden over voorzieningen in Nederland: waar moet je waarvoor naar toe? Wat is er allemaal mogelijk? Lawa kan vrouwen informatie geven en de weg wijzen.

Chilzz- Talent

18 december 2017

Waar vind je een plek waar je kunt chillen, tafeltennissen, gamen of gewoon tv kunt kijken met vrienden? Bij Chilzz van DOCK natuurlijk! Bij Chilzz kun je met je vrienden leuke dingen doen, maar ook met jongerenwerkers praten over school, werk of je toekomst. Niets moet en alles kan, zolang het voor iedereen gezellig blijft.

 

De activiteiten bij Chilzz organiseren jongerenwerkers samen met jongeren. Jongeren bedenken het programma, maken een begroting, vragen hiervoor geld bij de jongerenwerkers en zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoerende taken. Zo kun je dus zelf bepalen wat je met je vrienden gaat doen. Best chill toch?

Beter Nederlands 1 beginners (vrouwen)

18 december 2017

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies, maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Buurtkamer Soos & Zo

18 december 2017

Op maandag organiseert DOCK een gezellige dag voor ouderen in Wijkcentrum de Hoizon Ambonstraat 2. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. U mag ook nog blijven eten want om 12.30 uur serveren we Soep met brood . Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Conversatie Nederlands 1 beginners (vrouwen)

18 december 2017

Wilt u beter worden in Nederlands spreken? Kom dan naar onze gezellige conversatielessen. De docenten helpen u over de drempel heen om Nederlands te spreken. U leert dat spreken belangrijker en leuker is dan dat het perfect moet zijn.

 

Mannen ontmoetingsgroep

18 december 2017

Voornamelijk oudere mannen drinken een kopje koffie, maken een praatje met elkaar, bespreken actuele thema's en ondernemen af en toe wat activiteiten.

Sporten op Muziek

18 december 2017

Lekker en gezellig een uur bezig zijn om je lichaam los en soepel te maken. Dit alles op muziek onder leiding van ervaren dans- en sportdocente Astrid Janszen.

Trefpunt 55+ met spelletjes

18 december 2017

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Broederhuisdiner

18 december 2017

Lekker samen eten.

Taalcursus beginner

18 december 2017

Leer Nederlands oefenen, woorden leren en spreken op beginnersniveau.

Taalcursus gevorderden

18 december 2017

Taalcursus voor gevorderden.

Buurtlunch Maandag Zuidparker

18 december 2017

Lekker samen eten.

Fit en Energiek

18 december 2017

Samen met ander vrouwen uit de buurt op muziek bewegen. Tijdens dit de les werk je aan je conditie op eigen tempo onder begeleiding van een sport docent.

Fietsatelier

18 december 2017

Heeft u een fiets die nodig gerepareerd moet worden?

Tuinplezier

18 december 2017

Heeft u groene vingers maar geen tuin? Wilt u graag meer leren over tuinieren? Of vind u het heerlijk om buiten bezig te zijn? Dan is dit wat u zoekt.

Samen met de begeleiders en de andere deelnemers gaat u de binnentuin van wijkcentrum De Horizon opbouwen om er een mooie pluk/moestuin van te maken.

Waar we allemaal nog jaren plezier van zullen hebben en vele uren in kunnen doorbrengen.

Sumi-e: Japans schilderen (@Binnensteeds)

18 december 2017

Ieder maandagochtend van 10.00-12.00 uur kun je in Wijkcentrum Binnensteeds de klassieke, meditatieve Japanse schilderkunst beoefenen. Je hoeft je niet aan te melden, dus je kunt gewoon langskomen. 

Roads Computerles en ondersteuning

18 december 2017

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.

Huiskamer Trefpunt 't Trionk

18 december 2017

Heeft u behoefte aan een gesprek of zoekt u gezelligheid?

Open eettafel in Trefpunt 't Trionk

18 december 2017

Op maandag, woensdag en vrijdag is er een open  eettafel in Trefpunt 't Trionk

Muziek voor iedereen! (@Binnensteeds)

18 december 2017

Leuke, afwisselende muziekgroep voor volwassenen in een gezellige groep. We doen allerlei dingen met muziek, zoals:

 • Samen zingen
 • Instrumenten bespelen
 • Luisteren naar klassieke en populaire muziek en bespreken
 • Improviseren

Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben, of noten te kunnen lezen om mee te kunnen doen. Om mee te doen kom je op maandag om 13.00 uur naar Wijkcentrum Binnensteeds.

 

Aanschuif lunch (@Binnensteeds)

18 december 2017

Iedere maandag kun je om 12.30 uur aanschuiven voor een lekkere lunch in Wijkcentrum Binnensteeds. Je betaalt hier 2 euro voor.

Buurtsessie

18 december 2017

BuurtSessies

Kom de derde maandagavond van de maand om
19.00u akoestische muziek maken in het Posthuis in het Zaanenpark!
Tot uiterlijk 22u zing of speel je onder leiding van Gunther, Harry
en Peter met gitaren, ukeleles, mondharmonica's, viool, klarinet,
licht slagwerk of andere 'zachte' instrumenten. Toegang is €3,50.
Op onze Facebook-pagina BuurtSessies en via mail teksten, akkoorden
en programma-aanwijzingen. Lijkt je dit wat voor een vriend? Zegt het
voort!

Aanmelding

Reserveren
geeft korting en gegarandeerd plaats. Ook als je (eerst) alleen wil
komen luisteren. Dit kan via Nextdoor, bij Facebook-groep
Buurtsessies of met een mail naar
buurtsessies@gmail.com.
Graag met je naam en als je voor het eerst komt (hoofd)instrument(en)
en of je zingt. We bevestigen je reservering en evt. toegang tot de
Facebook-groep.

 

 

Lezingen George Berenschot in Het Zaeltje i.s.m. Het Westelijk Tuinbouwgebied

18 december 2017


Lezingen George Berenschot in activiteitencentrum Het Zaeltje

De Werkgroep Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem organiseert in december en januari vier lezingen in Het Zaeltje.
Aan het eind van elke lezing wordt er aandacht besteed aan recente ontwikkelingen in het gebied.

 


Kerststukje maken voor jezelf en een ander

18 december 2017

Kom je ook een kerststukje maken op maandag 18 december van 14.00 tot 16.30 uur in de Seilimiye moskee? Heb je geen ervaring met kerststukjes maken? Er is iemand aanwezig die hulp biedt en voorbeelden heeft.

Lunch

18 december 2017

Elke maandag kan je gezellig komen lunchen

 

Kerstdiner Open Eettafel

18 december 2017

Op maandag 18 en donderdag 21 december is het kerst bij de Open Eettafels in wijkcentrum de Ringvaart! Onze vrijwillige koks bereiden die dagen een heerlijk drie gangen kerstdiner en de tafels worden feestelijk aangekleed. Inloop is vanaf 17 uur en om 17:30 uur gaan we aan tafel. Rond 19 uur is het afgelopen.

Schuift u ook gezellig aan? Er is plaats voor 30 personen, dus meld u snel aan want vol=vol!

De Tafel van Veel

19 december 2017

De Tafel van Veel is een wekelijkse aanschuiftafel. Elke dinsdag van 17.30 uur tot 20.00 uur in diverse restaurants in Haarlem (http://detafelvanveel.nl)

Stamtafel Binnensteeds

19 december 2017

De Stamtafel is een ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor gezelligheid, een goed gesprek, wanneer je een vraag hebt of advies wilt. Samen met een eenvoudige maaltijd, elke dinsdag.

De Stamtafel is een plek voor iedereen! Schuif jij aan?

Soos

19 december 2017

Elke dinsdag van 13.30-16.00 uur. Leuke spellen als sjoelen, kaarten en rummicub. Er is ook een tafel met handwerken, kaarten maken etc. Gelegenheid om andere mensen te ontmoeten.

DOCK Bustochtjes

19 december 2017

Vanuit verschillende locaties in Haarlem-Noord vertrekt bijna wekelijks op wisselende dagen de DOCK bus naar elke keer weer nieuwe bestemming in Nederland. Wij bezoeken dorpen, evenementen, musea, markten enz.
De DOCK bus wordt gereden door een van onze chauffeurs en er gaat ook een vakkundige begeleider mee.
De dagtochten zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de middagtochten van 13:15 tot 17:00 uur

Koffie en Opvoeding

19 december 2017

Wilt u wel eens weten hoe andere moeders de opvoeding van hun kinderen aanpakken? Of heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind(eren)? Kom dan naar Koffie & Opvoeding, een gezellige wekelijkse inloop waar u samen met andere moeders en een deskundige ervaringen kunt uitwisselen over verschillende thema’s die bij de opvoeding een rol spelen.

Voor Koffie & Opvoeding hoeft u zich niet in te schrijven en het bijwonen van de inloop is gratis.

Zumba

19 december 2017

Zoekt u een manier om fit te worden en houdt u van dansen? Dan is Zumba misschien wel iets voor u. Zumba is een combinatie tussen dansen en fitness. Door het intensieve dansen verbrandt u veel calorieën en werkt u op een leuke manier aan uw gezondheid.

 

Beter Nederlands 2 (vrouwen)

19 december 2017

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook met tijd en aandacht voor elkaar.
Kom gerust langs voor een gratis proefles!

handwerkgroep

19 december 2017

Doe mee met onze gezellige handwerkactiviteit Wollige Boel! Hier kunt u samen met andere handwerk-fanaten naar hartenlust breien, haken en (kaarten) borduren. Gezamenlijk is er een schat aan ervaring, dus kom om te leren en help elkaar verder. Mocht u iets willen maken dat u mee naar huis kunt nemen, neem dan uw eigen materiaal mee. Voor het leren van nieuwe technieken is ‘oefen-materiaal’ beschikbaar.

Beter Nederlands 3 (vrouwen)

19 december 2017

Lessen volgen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor iedereen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Gezond Bewegen 50+

19 december 2017

Op je eigen tempo werken aan je conditie, op muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan! Onder leiding van enthousiaste sportdocente Jacqueline Nauwelaerts. Na afloop gezellig samen koffie drinken.

Gezond lunchen in de Schakel

19 december 2017

Een goed verzorgde maaltijd in een leuk gezelschap.

Computercursus

19 december 2017

Computercursussen bij de Kas zijn laagdrempelig en kennen verschillende niveaus

Chilzz Noord

19 december 2017

Waar vind jij een plek waar je kunt chillen, darten, gamen of gewoon tv kunt kijken met vrienden? Bij Chilzz van DOCK natuurlijk! Bij Chillzz kun je met je vrienden leuke dingen doen maar ook een goed gesprek hebben over school, werk of je toekomst. Niets moet en alles kan, zolang het voor iedereen gezellig blijft. Sommige activiteiten bij Chilzz worden samen met een vrijwilligersgroep van jongeren georganiseerd. Zij komen dan bij elkaar, bedenken een programma, maken een begroting, vragen hiervoor geld aan bij de jongerenwerker en zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoerende taken. Zo kun je dus zelf bepalen wat je met je vrienden gaat doen. Best chill toch?

Streetwise

19 december 2017

Streetwise is een begeleid buitenspeelproject, waarbij we wekelijks de straat op gaan om buiten te spelen. dit om het spelrepertoire te vergroten. 

Sporten op een rustig tempo

19 december 2017

Op een rustig tempo werken aan je conditie, op muziek die je inspireert. Kom in beweging, ook al gaat het wat moeilijker door een blessure of een lichte beperking. Onder leiding van de enthousiaste ervaren sportdocente Jacqueline Nauwelaerts.

Opstapje 1, opvoedingsondersteuning 3-4 jaar (ouder en kind)

19 december 2017

Met opstap biedt DOCK Haarlem u een tweejarig gezinsgericht stimuleringsprogramma. Een speciaal getrainde begeleidster helpt u en uw kind bij de ontwikkeling met werkmaterialen, leesboekjes, thuisactiviteiten en wekelijkse ondersteuning.

Busuitje Haarlem Oost

19 december 2017

Bus uitje voor actieve bewoners Haarlem Oost.

Lunchen en Knutselen

19 december 2017

Op dinsdag tussen de middag kan uw kind bij de Zuidparker lunchen tegen betaling van 1 euro en daarna samen met andere kinderen knutselen.
De knutselactiviteit is educatief en is een aanvulling op wat de kinderen op school doen.
De knutselactiviteit is gratis.

Wijklunch BH

19 december 2017

Gezond eten en gezelligheid

Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost

19 december 2017

De Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost bestaat uit een aantal vrijwilligers die tijd en energie over hebben om andere buurtbewoners in Haarlem Noord en Oost een handje te helpen. Om hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. U hoeft echter niet te aarzelen, bel de Hulpdienst in uw buurt! Voor de volgende klussen kunt u bellen: - Vervoer van en naar huisarts, ziekenhuis, vrienden en activiteiten - Boodschappen doen - Lichte klusjes in huis en tuin, geen regelmatig huishoudelijk werk. - Vriendschappelijk huisbezoek NB: De klussen kunnen de gehele week plaatsvinden. Voor vervoer wordt een vergoeding gevraagd.

Dansen op dinsdagavond

19 december 2017

Gezellig een avondje stijldansen in Trefpunt 't Trionk.

De Boodschappenbus vanuit De Buurtwinkel Marsmanplein

19 december 2017

Voor mensen voor wie de afstand naar de winkel te groot is, biedt De Buurtwinkel nu de Boodschappenbus. De bus haalt u thuis op en rijdt u naar het Winkelcentrum Marsmanplein. Daar kunt u zelf uw boodschappen doen. SIG cliënten van De Buurtwinkel kunnen u helpen in de winkel of met het sjouwen van uw zware tassen. Na een kop koffie of thee in De Buurtwinkel wordt u met uw boodschappen weer thuis gebracht.

Elke dinsdagochtend

Kom in Beweging! (@Binnensteeds)

19 december 2017

In eigen tempo lekker sporten.

Handwerksoos

19 december 2017

Kom en doe mee! Gratis entree, jong en oud, allerlei hobby's. Wil je iets leren of heb je hulp nodig? Kom gezellig langs van 19-21:30 uur iedere dinsdag, Haarlem-Noord. Eigen materiaal meenemen. 

Nu even vakantie en start weer in de week van 4 september.

koor Haarlem Oost

19 december 2017

Wil je zingen kom gerust kijken! Zowel dames als heren...

We repeteren op dinsdagavond van half 8 tot 10 uur. Het adres is

in de school op de Prinses Beatrixdreef 6 in Haarlem Oost

voor info: 0625160361

 

                                    m.v.g frans

 

 

Gezonde Hap (@Binnensteeds)

19 december 2017

Samen koken, samen eten. Dat kan bij de Gezonde Hap in Wijkcentrum Binnensteeds. Iedere dinsdag vanaf 11.00 uur ben je welkom. Om 12.30 uur wordt er gegeten.

Zintuigentuin Haarlem-Noord

20 december 2017

Groen doet goed, dat is inmiddels algemeen bekend en wetenschappelijk onomstotelijk aangetoond. Buiten in het groen zijn is goed voor lichaam en ziel, voor de gezondheid en stimuleert ieders creativiteit. Stichting ZaaiGoed legt in Haarlem Noord bij buurttuin Delfts Groen een Zintuigentuin aan met planten, kruiden en bloemen die door het groeiseizoen het oog, de neus, tast en smaak van de ouderen, de begeleiders en bezoekers ‘prikkelen’. Tijdens het zien- ruiken-voelen- proeven worden herinneringen opgeroepen en nieuwe contacten en verhalen gevoed! Dat wordt versterkt en komt smaakvol bij elkaar in een jaarrond creatief activiteiten programma (buiten en binnen), een kunstspecial ‘Zintuigentuin TheeCeremonie’ en een maatwerk Zintuigenproject voor ouderen met visuele beperking.

Buurtlunch In De Buurtwinkel Marsmanplein

20 december 2017

Iedere woensdag van 12:00 tot 13:30 uur serveren vrijwilligers vanuit de buurt een gezonde lunch voor buurtbewoners.

U bent van harte welkom!

Computerles

20 december 2017

Alle nieuwe technologieën kunnen soms best ingewikkeld zijn. Daarom organiseert DOCK computerlessen waarbij u vragen kunt stellen rondom:

 • Surfen
 • E-mailen
 • Omgaan met sociale media
 • Word, Excel, Facebook
 • etcetera

 

creatieve middag

20 december 2017

Wilt u creatief bezig zijn dan kan dit bij DOCK!

Girlzz Only 10-14 jaar

20 december 2017

Girlzz Only is een activiteit speciaal en alleen voor meiden. Het is een plek waar meiden aandacht en ruimte krijgen om onderwerpen bespreekbaar te maken in een vertrouwde omgeving.

Doelen:
- Het ontwikkelen van meer weerbaarheid bij meiden.
- Het werken aan zelfwaardering van meiden.
- Het bieden van een plek waar problemen op verschillende gebieden kunnen worden besproken.
- Het leveren van een bijdrage aan de creatieve ontwikkeling van meiden.


Buurtlunch woensdag en vrijdag De Hamelink

20 december 2017

Gezellig een hapje eten met buurtgenoten?
En dat voor betaalbare prijs?
kom dan naar de Hamelink voor een warme maaltijd met dessert.
wij koken daar iedere woensdag en vrijdag voor u.

Zumba

20 december 2017

Samen met andere vrouwen uit de buurt kun je een uur lang lekker bewegen op muziek!
Zumba is een combinatie van fitnes- en dansbewegingen die goed kan helpen bij het bereiken van gewichtsverlies en in conditie blijven. Iedereen kan meedoen op eigen niveau. Deze activiteit wordt i.s.m. sport support georganiseerd.

Horizon Digitaal

20 december 2017

Computerles en hulp bij digitale vragen.

U krijgt een uur lang persoonlijk les van een eigen instructeur die u in uw eigen tempo gaat leren hoe je met een tablet/computer kunt omgaan.

Dit uur kunt u ook gebruiken om uw digitale vragen te stellen.

Lesgeld € 5, per uur

 

 

 

Ideazz

20 december 2017

Heb je leuke ideeën voor activiteiten die je zelf zou willen uitvoeren maar heb je geen geld om dat te kunnen doen? Kom dan langs bij de jongerenwerkers van DOCK. Samen met jou zorgen we er dan voor dat jouw plan een groot succes wordt! Ideeën die we al eerder samen met jongeren hebben georganiseerd zijn bijvoorbeeld: een grafittiworkshop, een voetbaltoernooi, paardrijden of weerwolven in het park.

We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

 

 

Praten over kinderen en opvoeding

20 december 2017

Het opvoeden van kinderen is niet alleen een hele leuke, maar ook een ingewikkelde taak. Tijdens het opgroeien zult u regelmatig de nodige uitdagingen tegenkomen. Ouders  kunnen bij DOCK hun ervaringen uitwisselen en elkaar helpen bij verschillende vraagstukken. Denk daarbij aan knelpunten op het gebied van gedrag, eten en groei of zorgen rondom ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding, een overlijden of pesten. Naast bijeenkomsten door ouders voor ouders, biedt DOCK  een luisterend oor, praktische tips en themabijeenkomsten over opvoedkundige onderwerpen

Tafeltennis (@Binnensteeds)

20 december 2017

Gezellig samen een balletje slaan!

Leven met een beperking

20 december 2017

Wij zoeken mensen, met en zonder beperking, die het leuk vinden om eens in de twee weken samen te komen in het Rode kruis gebouw aan de Vergierdeweg. Deze middag staat gezelligheid voorop. Daarbij is er ruimte voor thema's met betrekking tot het leven met een beperking en er worden spelletjes gespeeld.

Rollator wandelgroep

20 december 2017

Net zoals elke week is op woensdag is er van 15:00-16:00 uur de rollatorwandelgroep met als startpunt wijkcentrum de Wereld (Laan van Berlijn 1). 

Rollator wandelgroep

20 december 2017

Rollator wandelgroep

20 december 2017

Talentendiner

20 december 2017

Heb je een talent en wil je die tonen meld je dan aan als talent! Of kom gezellig eten.

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Oost

20 december 2017

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

20 december 2017

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag in de Bibliotheek Haarlem Noord

20 december 2017

Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

3 gangen-lunch in Trefpunt 't Trionk

20 december 2017

Wat is er zo bijzonder aan deze lunch? Elke 1e woensdag van de maand koken zeer ervaren (amateur)koks de sterren van de hemel.

Kerstfeest Bij Bosshardt

20 december 2017

Kom je ook naar het kerstdiner op 20 december Bij Bosshardt Haarlem? Bij Bosshardt Haarlem is als huiskamer van de buurt het hele jaar door een plek van samenzijn. In deze tijd worden steeds meer mensen met eenzaamheid of andere problemen geconfronteerd. Momenten als Kerstmis worden daarom steeds belangrijker. Hoe mooi is het om de warmte en gezelligheid van Kerst met mensen te delen en hen de buitenwereld even te laten vergeten?

Kerstliedjes in de Koninginnebuurt

20 december 2017

Kom gezellig meezingen en luister naar een kerstverhaal woensdagochtend 20 december 2017.

 

Bij Bosshardt Haarlem Warme maaltijd

21 december 2017

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten.
http://www.legerdesheils.nl/noord-holland

Buurtkamer Trefpunt 55+

21 december 2017

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over

Creatieve inloop

21 december 2017

Op donderdag van 10.00 - 11.45 uur is er een creatieve inloop in Wijkcentrum De Horizon.
Met verschillende materialen maken we de meest verrassende dingen!
Je hoeft geen ervaring te hebben, je kunt alles leren.
En als je iets anders wilt doen of aan iets van jezelf wilt werken en daar advies over wilt, dan kan dat ook!
Wij zorgen voor een fijne ruimte met twee inspirerende vrouwen die je gaan helpen.

Wandelgroep De Horizon

21 december 2017

Elke donderdag verzamelen om 10.15 u. in wijkcentrum de Horizon. Elke week een andere route samen wandelen door een deel van Noord en omgeving. Een goed begin van de dag, gratis, gezellig en gezond. Na afloop drinken we samen nog een kop koffie of thee.

Naaiatelier en kledingreparatie

21 december 2017

Bij het Naaiatelier wordt u begeleid door een officiële coupeuse die u advies en hulp geeft bij het maken van kleding. Ook kan ze u helpen bij het verstellen van kleding, het tekenen van patronen en het knippen en naaien van stof. Voor een kleine vergoeding verricht zij ook kleine kledingreparaties.

Opstap- je

21 december 2017

De basis voor een goede toekomst met betere opleidingskansen wordt gelegd in de kinderjaren. Daarom biedt DOCK Haarlem het STAP-programma, een ontwikkelingsprogramma voor kinderen in drie leeftijdsgroepen:

Instapje voor kinderen tot 2 jaar
Met instapje krijgt u een half jaar lang elke week begeleiding aan huis door een beroepskracht. Zij leert u en uw kind om al spelend te leren. Daarnaast geeft ze advies en begeleiding op maat.

Opstapje voor kinderen van 2 tot 4 jaar
Met opstapje kunt u met uw kind twee jaar lang elke week groepsbijeenkomsten bijwonen onder begeleiding van een contactmedewerker. In groepsverband krijgt uw kind oefeningen en worden er speelse activiteiten gedaan.

Gezonde Hap

21 december 2017

Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te koken? Schuif dan aan bij DOCK. Samen met de andere deelnemers leert u de lekkerste gezonde recepten koken. Daarnaast krijgt u tips over voeding en kunt u recepten uitwisselen met de andere deelnemers. Na afloop van de kookles wordt er gezellig samen gegeten.

 

Naaiatelier Oost

21 december 2017

Heeft u hulpnodig bij het (ver)maken van kledingstukken?
Wilt u gordijnen, kussen of bijvoorbeeld een sprei gemaakt hebben?
van hartelijk welkom bij Naaiatelier Haarlem Oost!

3D Kaarten maken

21 december 2017

Deze activiteit heeft 40 bijeenkomsten
Aanmelden is niet meer mogelijk.
De kosten per bijeenkomst bedragen € 2,50

Computerinloop (@Binnensteeds)

21 december 2017

Heb je vragen over sociale media, internet, computergebruik? Loop gewoon even binnen!

Buurtkamer creatief & zo

21 december 2017

Hier kunt u aanschuiven bij Pascaline in de Ringvaart. Onder haar begeleiding kunt u de mooiste
creaties maken. Elke week wordt er een andere creatieve techniek uitgelicht. De kosten hiervoor zijn €3,- inclusief een kopje koffie/ thee. Na afloop kunt u uw creatie mee naar huis nemen.

Kerstdiner Open Eettafel

21 december 2017

Op maandag 18 december en donderdag 21 december is het kerst bij de Open Eettafels in wijkcentrum de Ringvaart! Onze vrijwillige koks bereiden die dagen een heerlijk drie gangen kerstdiner en de tafels worden feestelijk aangekleed. De inloop is vanaf 17 uur en om 17:30 uur gaan we aan tafel. Rond 19 uur is het afgelopen.

Schuift u ook gezellig aan? Er is plaats voor 30 personen dus meld u snel aan want vol=vol!

Kerstlunch in de Ringvaart

21 december 2017

Op donderdag 20 december organiseert Roads samen met DOCK een gezellige kerstlunch. Samen met de deelnemers van de Gezonde Hap wordt een heerlijke kerstsoep bereidt en er zijn lekker vers belegde broodjes. Inloop is vanaf 11:30 uur en om 12:00 uur gaan we aan tafel. De lunch duurt tot ongeveer 13:30 uur.  

Schuift u ook gezellig aan? Er is plaats voor 30 personen, dus meld u snel aan want vol=vol!

Kerstbingo in de Ringvaart

21 december 2017

Op donderdag 21 december organiseert een vrijwilliger vanuit het jongerenwerk, ondersteunt door DOCK, een GRATIS Kerstbingo in wijkcentrum de Ringvaart. Inloop is vanaf 16:00 uur en het eindigt uiterlijk rond 18:00 uur. Aansluitend vindt het kerstdiner van de Open Eettafel plaats (wel van te voren aanmelden).  

Er zijn een beperkt aantal bingokaarten beschikbaar dus wees er snel bij want op=op!

Gezellige kerstmiddag met muziek in Trefpunt 't Trionk

21 december 2017

Kerstmiddag met muziek, hapjes en drankjes

€ 5,-

Buurtbakkie

22 december 2017

Elke vrijdag van 10.00-11.30 uur in de tuin of wijkzaal van de Oosterkerk. Kom langs voor een gezellig praatje onder het genot van een lekker kopje koffie of thee.

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein

22 december 2017

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein is iedere vrijdag van 10:00-12:00 uur Het is een buurtkamer waar ouderen onder het genot van een kopje koffie/thee samen creatief bezig zijn. Begeleider Pascaline zorgt voor een gevarieerd aanbod waar iedereen aan deel kan nemen.
Heeft u problemen met vervoer of is de drempel te hoog bel dan Irma 06-38826361 dan zoeken we samen naar een oplossing en stappen we samen die hoge drempel over.

Koersbal

22 december 2017

Laat de bal maar rollen! Iedere vrijdag van 13.30-16.00 uur. Heerlijk samen genieten van dit prachtige balspel.

Naailes

22 december 2017

Wilt u graag leren naaien of kleding maken als leuke hobby of om juist wat geld te kunnen besparen? Kom dan naar het naaiatelier voor naailes of een werkruimte om zelf uw kleding te vermaken, in te korten of te herstellen.

 

Roads wandelen en/of hardlopen

22 december 2017

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Soos Binnensteeds

22 december 2017
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Wandelgroep zuid west vanuit Trefpunt 't Trionk

22 december 2017

Wandelen maakt energieker en fitter, geeft een betere conditie

Wandelgroep zuid west

22 december 2017

Wandelen maakt energieker en fitter, geeft een betere conditie

Mindful Bewegen en Dansen van Binnenuit (@Binnensteeds)

22 december 2017

Met een kleine groep mindful bewegen en dansen 'van binnen uit'. Dit kan iedere vrijdag in Wijkcentrum Binnensteeds.

Kerstlunch in de Hamelink

22 december 2017

Alvast in de kerstsfeer komen? Op vrijdag 22 december kun je genieten van een kerstlunch in de Hamelink, Noormannenstraat 5. Inloop vanaf 12.00 uur. Start om 12.30 uur.

Kerstdiner bij Stem in de Stad

22 december 2017

Stem in de Stad organiseert een kerstdiner op 22 december voor iedereen die het prettig vindt om samen te eten en elkaar te ontmoeten. We staan samen stil bij Kerst en we eten met elkaar een uitgebreide maaltijd.

Gezellige soosavond met lekkere hapjes en drankjes

22 december 2017

Vrijdagavond is het weer gezellig in Wijkcentrum Binnensteeds. Kom gezellig langs!

 

http://www.ouderenhaarlem.nl/soos-binnensteeds

Kerstdiner vieren?

22 december 2017

Kom gezellig naar het Turquoise Eetcafé  kerstdiner!

 

Op vrijdag 22 December  2017

Adres; Prinses Beatrixplein 51, 2033 WD Haarlem

Van 17.00- 20.00 uur € 7,- per persoon excl. Drank  

Reserveren via tel 0614524388 of email; info@turquoisecooperatie.nl

Films bespreken, toelichten en verdiepen

22 december 2017

Wij hebben een filmclubje en zoeken iemand die het leuk vindt om met ons speelfilms te kijken en hierover met ons te praten.

Open Maaltijd

24 december 2017

In Het Open Huis wordt om de week op woensdagavond heerlijk gekookt en gegeten. Tussen de 60-100 wijkbewoners eten gezellig mee om daarna in de huiskamer van Het Open Huis te genieten van een kop koffie of thee. Een lekkere maaltijd en het ontmoeten van andere mensen; welkom! 

De leukste en gezelligste kerstzang van Haarlem!

24 december 2017

Op 24 december om 24.00 uur kun je weer genieten van de sfeervolste en gezelligste kerstzang in Haarlem. Op het Nieuwe Kerksplein, midden in de Vijfhoek, zal Harmonie de Spaarnebazuin jou weer als vanouds begeleiden met de mooiste oud-Hollandse kerstliederen.

“Het mooiste begin van mijn Kerst”

Meer informatie: http://kerstzang.in-haarlem.nl/#locatie

 

Kerstverhalenlunch Oosterkerk

24 december 2017

Kerstverhalenlunch op 24 december voor senioren en buurtgenoten. De zaal is open vanaf 11:30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden maar graag wel even opgeven van tevoren.

 

Lichtjestocht

24 december 2017

Lichtjestocht op 24 december door de buurt. Met onderweg muziek en inspirerende verhalen. Vertrek vanaf de Oosterkerk. In samenwerking met de Kerngroep Interculturele Contacten.

Kerstsamenzang Oosterkerk

24 december 2017

In de tuin van de Oosterkerk. Aanvang 20.00 uur. Met medewerking van de Blazers van het Leger des Heils. Na afloop in de wijkzaal: warme chocolademelk, Glühwein en kerstbrood.

Klaverjassers gezocht.

25 december 2017

Voor de maandagavonden zoeken wij nieuwe leden voor onze klaverjasclub. Wij spelen dan in de Godfried Bouillonstraat. Aanvang 19.30 uur. Evt. vervoer mogelijk.

Feestelijke lunch op 1ste Kerstdag

25 december 2017

De interculturele werkgroep Oost organiseert op 1ste Kerstdag een feestelijke lunch in het Broederhuis, Nagtzaamplein.

De lunch bestaat uit een koud en warm buffet. De kosten zijn laag namelijk € 3,50 omdat Dock, BUUV, Sociaal Wijkteam, Moskee en Diaconee een bijdrage leveren.

Eet je mee 1ste Kerstdag?

25 december 2017

Wie wil gezellig samen eten op 1ste Kerstdag in een restaurant (centrum van Haarlem). Goed bereikbaar. Max. 6 personen. 5-gangen menu kost € 26,50, á la carte bestellen kan ook. Aanvang: 18.30 uur. Voor eigen rekening.

Naam is bekend bij BUUV.

https://haarlem.buuv.nu/berichten/bekijk/58648

 

Kerstochtenddienst Oosterkerk

25 december 2017

Kerstviering in de Oosterkerk met een nevendienstprogramma voor de kinderen. Met medewerking van de Zangers van Oost en de Blazers van het Leger des Heils. Iedereen is welkom! Aanvang 10:00 uur.

Atelier de Jans

26 december 2017

Heeft u afasie en wilt u graag leren tekenen en schilderen onder begeleiding van een kunstenares? Dan bent u van harte welkom in Atelier de Jans! Het atelier is elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Wilt u graag deelnemen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Ineke Aker van Dagcentrum de Jans, 023-8914031.

2e Kerstdag samen eten

26 december 2017

Ben je alleengaand en wil je 2de Kerstdag samen eten? Kom dan naar buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56.

KERSTLUNCH

26 december 2017

JVARI  POTGJPI JETGK GJPIOET

Kerst is zoveel leuker samen

26 december 2017

Op 2e Kerstdag vieren we kerst. We luisteren, zingen, eten en vieren samen. 

Gemeenschappelijke maaltijd

27 december 2017

Gezellig samen eten! Elke 4e woensdag van de maand om 18.00 uur. Kosten €6,50

'Vrij Dansen'

29 december 2017
Hou je van dansen, maar wil je geen pasjes leren? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan gerust langs op vrijdagmiddag in de Ringvaart. Daar mag je dansen zoals jij dat graag wilt, samen met fijne mensen en voornamelijk op lekker swingende muziek. Achteraf drinken we altijd een kopje thee met wat lekkers.
Iedereen die van dansen houdt is welkom! Ook als je denkt dat je niet kunt dansen of als je onzeker bent. Juist dan nodigen we je uit om te komen!

Bingo (volwassenen)

29 december 2017

Bingo voor volwassenen. Vrijwilligers organiseren zelf de activiteit.

Wilt u ee avondje gezellig uit en leuke prijzen winnen? Dan bent u van harte welkom op onze bingoavonden!

Tabletcafé: Spelletjes op je tablet

29 december 2017

Kom kennismaken met de leukste spellen voor op je tablet!

Eindejaarsfeest met Catch-it (!)

29 december 2017

“Kom dansen, zingen en het oude jaar uitzwaaien. Natuurlijk met een oliebol of appelflap. De avond duurt tot 22.00 uur!”

 

Vrijdag 29 december eindejaarsfeest ism Catch it RIBW (opgeven voor de 22e, bij Binnensteeds receptie, bellen met 023 5319030 of avanderham@haarlemeffect.nl. Deze avond duurt tot 22.00 uur ipv 21.30 uur 

http://www.ouderenhaarlem.nl/soos-binnensteeds

Meidenfeest 10-18 jaar

29 december 2017

Op vrijdag 29 december vindt er ter afsluiting van het jaar een meidenfeest plaats voor meiden van 10 tot 18 jaar in wijkcentrum de Ringvaart. Er zijn verschillende workshops te doen voor alle meiden. Zo is er een fotoshoot van MEZI Photography! Daarnaast is er een make-upworkshop, karaoke, een dance challenge en worden er gezichtsmaskers gemaakt. Ook kun je gratis gellak zetten! Dit allemaal onder het genot van een hapje en een drankje!

Je hoeft je niet in te schrijven en alle activiteiten zijn helemaal gratis!

 

Het Rondje van...

31 december 2017

Het Rondje van…
Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden in Haarlem

Vanaf woensdag 25 januari wordt elke laatste woensdag van de maand Het Rondje van… georganiseerd door Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg. Het Rondje van... is een ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem.

De Buurtwinkel Marsmanplein

31 december 2017

De Buurtwinkel Marsmanplein is een kleinschalig diensten- en ontmoetingscentrum in Haarlem-Noord. De Buurtwinkel is een project van de SIG en welzijnsorganisatie DOCK.

Rode Kruis Huisbezoek

31 december 2017

Vindt u het fijn wanneer er regelmatig iemand bij u op bezoek komt? Gewoon om even bij te praten, koffie te drinken of samen iets te ondernemen? Vrijwilligers van het Rode Kruis komen graag bij u langs.

Rode Kruis Dag- en Middagtochten

31 december 2017
Vanaf april organiseert het Rode Kruis Haarlem dag- en middagtochten voor ouderen en mensen met een beperking.

Het Rode Kruis Huis - Huiskamer in Haarlem Noord

31 december 2017

Bent u 65+, woont u in Haarlem en vindt u het leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan naar Het Rode Kruis Huis in Haarlem Noord.

Boekenclub

31 december 2017

Eens per vijf weken komen wij bij elkaar om een boek te bespreken dat we samen hebben uitgekozen.
We lezen niet perse bestsellers of hoogdravende literatuur. Gezelligheid is belangrijk.

Ochtend wandeling haarlem Noord

31 december 2017

Samen gezellig wandelen in de ochtend. Klik hier voor meer info

Diner afsluiting Oud en Nieuw

31 december 2017

Gezellig met z'n allen eten op de laatste dag van het jaar. Je bent van harte welkom!

Oliebollen en appelbeignets

31 december 2017

Oliebollen en appelbeignets te koop. We maken er wat gezelligs van met leuke muziek en je kunt een hapje en een drankje nemen.

Nieuwjaarsbijeenkomst voor jongeren

1 januari 2018

Traditiegetrouw organiseert de jongeren werkgroep een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst om elkaar weer een mooi en gelukkig nieuwjaar te wensen. De organisatie is nog in volle gang maar reserveer alvast wat tijd in januari. Volg de berichten voor de definitieve datum en locatie.

Nieuwjaars Open Eettafel

4 januari 2018

Kom gezellig naar de Nieuwjaars Open Eettafel (3 gangen), op donderdag 4 januari, om 17.30 uur.

Kosten 5,00 euro (met Haarlempas 4 euro).

Graag opgeven van te voren (telnr. 5348628 of mail info@wijkcentrumdefjord.nl) tot uiterlijk woensdag 3 januari (we zijn gesloten van vrijdag 22 december tot en met maandag 1 januari).

Adres Paul Krugerkade 6 in Haarlem-Noord.

 

https://www.ecosol.nl/activiteitencentrum/

Engels voor gevorderden

8 januari 2018

Engels kunnen spreken is bijna onmisbaar. Het is dé taal voor op vakantie of om zaken te doen in het buitenland. In de lessen oefent u Engels spreken, lezen en schrijven. Waar nodig worden de grammaticaregels herhaald. Ook ontmoet u in de les weer nieuwe mensen.

 

Soos & Zo De Schakel (Buurtkamer)

9 januari 2018

Op dinsdag in de even weken organiseert DOCK een gezellige middag voor ouderen in Ontmoetingscentrum de Schakel aan de Pijnboomstraat 17. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Ria en Greet zijn de begeleiders van deze middag en bij hun kunt u altijd terecht met uw vragen. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Roze Salon 55+

11 januari 2018

Elke 2e donderdag van de maand ben je vanaf 16.30u welkom in de Roze Salon, wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt 20. De ontmoeringsplek voor oudere homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. Elke maand is er een cultureel programma onder het genot van een hapje en drankje.

De Buurtkamer in wijkcentrum de Ringvaart

19 januari 2018

Wijkcentrum de Ringvaart heeft de komende maanden verschillende activiteiten op het programma staan. Bewoners van de wijk en bezoekers van het wijkcentrum zijn van harte welkom om mee te doen,  te komen kijken en/of anderen te ontmoeten. De programma’s worden begeleid door medewerkers en vrijwilligers van Dock en Stichting

 

Woensdag 8 november, 10-12u.

Deze dag staat het thema zingen centraal.“Zanglust” is een koor samengesteld door dames van 50+ en bestaat inmiddels al meer dan 35 jaar. Van 10:00 tot 11:00 uur is er ontvangst met koffie en thee en daarna zullen wij genieten van de nummers die gezongen worden onder leiding van Hennie Brouwer. “Zanglust” zal van 11:00 uur tot 12:00 uur optreden waarbij de toeschouwers ook mee mogen zingen.

 

Vrijdag 15 december, 14-15.30u.

Medewerker van de Wereldmuziekschool  geeft demonstratie en oefeningen met en op  muziek….

 

Vrijdag 19 januari, 14-15.30u.

Kees is beweegdocent en komt les geven. Vanaf de stoel gaan we zitdansen op prachtige muziek.

 

Opgeven bij Martine.Stokvis@shdh.nl / 06-20005580 of

Wijkcentrum De Ringvaart

Floris van Adrichemlaan 98

2035 VD Haarlem

Kosten; 2,- per keer.

Buitengewoonzijn.nu

20 januari 2018

Deze training helpt niet en werkt wel

 

DJ DINSDAG

13 februari 2018
Nu speciaal voor alle jonge dj’s: DJ DINSDAG! Voor de leeftijden 12 t/m 16 jaar (voor oudere dj’s, check ons event op elke donderdag: Spinning Thursdays).

Gluren bij de Buren Haarlem

11 maart 2018

Op zondag 11 maart 2018 vindt Gluren bij de Buren Haarlem weer plaats.
Gluren bij de Buren is uitgegroeid tot een landelijk evenement met inmiddels 14 deelnemende steden, en zal voor de vierde keer plaatsvinden in Haarlem.

 

Word Maatje!

13 maart 2018

Bent u iemand die interesse heeft in anderen en af en toe wat tijd vrij wil maken voor een ander? Bent u iemand die betrouwbaar is en iemand in zijn waarde laat? Iemand die een praatje kan maken en goed kan luisteren? Dan is Maatjes GGZ op zoek naar u!

In het weekend naar de film

18 maart 2018

Ik zoek mensen m/v om,vooral in de weekends,mee naar de filmschuur te gaan en lekker na te kletsen.

Koffie inloop in Trefpunt 't Trionk

30 april 2018

De koffie corner in Trefpunt 't Trionk is dagelijks open

Ontmoetingcentrum Europastroom Zorgbalans

22 juli 2018
 

Het Ontmoetingscentrum Europastroom is een plek in de buurt voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn en hun familie en vrienden.

meer
 

Open Huiskamer

29 oktober 2019

Elke dinsdag en vrijdag is er in Het Open Huis de Open Huiskamer. Een plek om te ontspannen, koffie en thee te drinken en rond 12:00uur te genieten van een lunch. Iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en/of een plek om andere wijkbewoners te ontmoeten is meer dan welkom. 

Home-Start

31 december 2019
Een steuntje in de rug voor Haarlemse gezinnen met kinderen van 0-14 jaar

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads Ateliers

31 december 2019

Roads Ateliers is een gezellige en laagdrempelige locatie voor recreatieve en arbeidsmatige dagbesteding en inloop voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. U kunt bij ons na bijvoorbeeld een depressie, burn-out of psychose weer een beetje in balans komen.

Roads Textiel atelier

31 december 2019

Bij het textiel atelier wordt met elkaar gewerkt aan verkoopbare producten. Er wordt veel gewerkt met gerecycled materiaal, zodat dit een tweede leven krijgt. Producten worden veelal bij reguliere bedrijven verkocht.

Appeltaartimperium

31 december 2019

U wilt in een leuk, gezellig ambachtelijk bedrijf een bijdrage leveren? Kom Appeltaarten bakken voor o.a. Haarlemse horeca, musea en particulieren.