Neem een kijkje in uw stadsdeel

Haarlem Ontmoet!

Op deze website vind je allerlei activiteiten waar Haarlemmers aan mee kunnen doen. Iets ondernemen in de buurt, meedoen met een bijeenkomst of nieuwe mensen leren kennen? Je vindt alle activiteiten op haarlemontmoet.  

Organiseer je zelf een activiteit? Plaats het hier op haarlemontmoet, zodat bewoners mee kunnen doen.  

Samen maken we Haarlem nóg leuker!

Gluren bij de Buren programma bekend!

Er staat een gloednieuwe editie van huiskamerfestival Gluren bij de Buren Haarlem voor de deur! Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent.

Maar liefst 126 Haarlemmers openen 9 februari hun deuren en verwelkomen zowel buren als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar drie keer een optreden van een half uur. Met in totaal 381 optredens laat Haarlem op die dag zien wat ze in huis hebben.

Op zondag 9 februari kan er door heel Haarlem en Bloemendaal gegluurd worden. Er is een uitgebreid programma samengesteld waarbij in Haarlem en bloemendaal, die dit jaar samen optrekken 161 lokale acts een plek op het vloerkleed hebben gekregen wat resulteert in totaal 469 optredens. Nieuwsgierige bezoekers kunnen tussen 12:00 en 17:00 uur op ontdekkingstocht door een wijk naar keuze. Met een kop koffie of warme thee heten de gastvrije huiskamereigenaren je graag welkom bij hun intieme podium. Ervaar uiteenlopende optredens van cabaretiers, theatermakers of andere podiumkunstenaars die gratis te bezoeken zijn. 

‘Er staat een veelzijdig programma op het menu! Neem vooral een kijkje in je eigen wijk en ontdek het talent uit jouw buurt!’- Ralf Leemeijer, programmamaker Haarlem

Begluur het programma online
Inmiddels is het volledige programma via de website te bekijken. Met een handige kaart creëer je een eigen looproute, sla je je favoriete acts op en wijst de website je de weg richting het dichtstbijzijnde optreden. De hele lijst met artiesten is te vinden via https://glurenbijdeburen.nl/haarlem/programma.

Lees verder

Haarlems debatcentrum Pletterij ambitieuzer dan ooit in jubileumjaar

NHnieuws: HAARLEM - De Pletterij in Haarlem organiseert al 15 jaar in een oude fabriekspand aan de Lange Herenvest debatten, naast andere culturele activiteiten. Steeds meer Haarlemmers vinden hun weg er naar toe, maar de ambities zijn groot. Directeur Arno Duivestein wil samenwerking met vijf kleinere cultuurinstellingen, het liefst in het felbegeerde pand van Hudson's Bay midden in de stad. 

De Pletterij begon in 1995 als Mondiaal Centrum Haarlem en was gehuisvest in onder andere de Fietszenfabriek met veel lokale culturele en maatschappelijke organisaties. Nog steeds is het een verzamelgebouw, maar nu met als middelpunt een podium voor avontuurlijke muziek, lezingen en debatten. En daarmee drukt de Pletterij steeds meer haar stempel op de lokale democratie.

"De formele democratie vindt plaats in het stadhuis", zegt directeur Duivestein. "Maar daarmee ben je er natuurlijk niet." Hij vindt dat het gesprek over wat belangrijk is in de stad buiten de gemeenteraad moet worden gehouden. 

Facebook en andere sociale media is wat Duivestein betreft niet toereikend. "Je hebt Twitter en noem maar op, maar dat is een volkomen ongereguleerd diarreekanaal, waarop iedereen van alles kan spuien. Maar daar komt niemand bij elkaar."

Directeur Duivestein van de Pletterij gaat steeds meer samenwerkingsverbanden aan, om maar zoveel mogelijk Haarlemmers te bereiken. Naast het mediapartnerschap met NH Nieuws, maakt hij samen met kleine culturele instellingen zoals de broedplaats Nieuwe Vide, het Grafisch Atelier, MAPA (Moving Academy for Performing Arts, red.) en de Wereldkeuken een plan voor een gezamenlijk, centraal gelegen locatie.

De hoop is gevestigd op een deel van het pand waarin nu Hudon's Bay is gevestigd. Dat komt per 1 januari leeg en iedereen in de stad fantaseert er lustig op los wat goed zou passen in het karakteristieke monumentale pand. Arno Duivestein vindt het de ideale plek voor een grote debatarena: "Haarlem heeft dat nodig, Haarlem verdient dat!"

Lees verder

Geluksroute Haarlem!

In Haarlem is er weer veel geluk te vinden op eén en twee februari. De geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt.
De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?
Die uitnodiging is voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, lekker koken of juist nieuwe gerechten proeven, het kan allemaal.
Want geluk delen brengt altijd meer geluk teweeg.  Er ontstaan nieuwe verbindingen waar Haarlem mooier van wordt!

We nodigen je van harte uit om onvoorwaardelijk en gul geluk te delen.

Mocht je belangstelling hebben om deel te nemen in het kernteam, neem dan contact op met ons via geluksroute023@gmail.com voor informatie! Daar worden we heel gelukkig van!

Lees verder

Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?

www.haarlem.buuv.nu/

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Activiteiten voor thuiswonende ouderen, zieken en gehandicapten. 

afdeling.rodekruis.nl

Vrijwilligers ondernemen graag allerlei activiteiten met u.

www.zonnebloem.nl/regio-haarlem