Neem een kijkje in uw stadsdeel

Winnaar van de fotowedstrijd is geworden Lorenzo Kessens!

Met deze opvallend mooie en actuele foto’s won Lorenzo de fotowedstrijd in de week van de eenzaamheid. Graag plaatsen we deze foto’s omdat ze een goed beeld geven van de opdracht “eenzaamheid” De desolate sfeer van de trein tijdens de spits geeft meteen herkenning. De vrouw die eenzaamheid laat zien en daarnaast het mondkapje die tekenend is voor deze tijd. We bedanken en feliciteren Lorenzo met de prijsvraag en de mooie foto’s die we graag met je delen.

 

Is het een hobby voor je?

Lorenzo; “Nou zeg maar dat het een uit de hand gelopen hobby is waar ik vooral heel veel plezier aan beleef. Het is niet altijd makkelijk in de fotozaak niet op zoek te gaan naar die ene lens die nog betere foto’s geeft. Het liefst zou ik mezelf dan ook verder ontwikkelen en bijvoorbeeld in opdracht gaan werken, of nog beter reizen én fotograferen.”

 

Waar word je blij van

“Fotograferen vind ik op zichzelf al heel fijn om te doen! Als ik dan zou moeten kiezen dan is de natuur één van mijn meeste geliefde onderwerpen. Maar daarnaast word ik ook heel blij van portretten. Ook Haarlem is een mooie stad om vast te leggen. Je merkt het al wel, er zijn heel veel onderwerpen waar ik blij van word.

 

Hoe ben je tot deze foto’s gekomen

De foto van de trein heb ik genomen tijdens de eerste coronaperiode. Ik werk in een ijsfabriek en destijds moesten we dicht. Wat me vooral opviel was de verlatenheid in de trein en de leegte, dat heb ik geprobeerd vast te leggen.

 

De foto van de vrouw is ook nogal indringend

Fotografie is echt mijn passie en ik heb me ook steeds meer verdiept in portretfotografie. Met deze foto wil ik aantonen dat je altijd hoop in je leven mag hebben. Dat je alles in je leven kan bereiken, als je maar gelooft! Dat geldt zeker ook voor mezelf, dat is een gevoel wat ik sterk heb.

 

En het mondkapje?

“Dat is echt een beeld van deze tijd, ik heb het op Facebook ook wel de nieuwe milieuvervuiling genoemd! Het is nu verplicht natuurlijk en als gevolg zie je die mondkapjes overal liggen, echt niet best voor de natuur en het milieu. Tegelijkertijd geeft het ook heel goed de huidige situatie weer.”

 

Heb je nog tips

“Momenteel heb ik geen auto en zoek ik het dicht in de buurt. Haarlem is heel mooi, maar wat betreft de natuur ga ik het liefst naar de Amsterdamse waterleidingduinen en natuurlijk mijn andere favoriet het natuurgebied bij Castricum Noord waar ik vandaan kom.”

 

Waar kunnen we je vinden?

“Ik ben online vooral te vinden op mijn Instagramaccount @saycheesefotograaf Ook op Facebook natuurlijk”

 

 

Vrijwilligers gezocht voor de Altijd Contactlijn!

De Altijd Contactlijn is voor alle Haarlemmers die zin hebben in een praatje of een praktische vraag hebben.
Als telefonist van de Altijd Contactlijn ben je vriendelijk, geduldig en ben je benieuwd naar de vraag en naar degene die hem stelt. Dat betekent dat je de
tijd neemt, doorvraagt en zonodig doorverwijst naar een professional in het stadsdeel waar de beller woont. Daar is aanleg voor nodig en training. Wij
organiseren dan ook regelmatig een gesprekstraining voor vrijwilligers van een dagdeel.
We zoeken mensen die zich voor minimaal een half jaar willen verbinden zodat je vertrouwd wordt met de telefoonlijn en alles wat daarmee samenhangt.
De telefoonlijn Altijd Contact is vooralsnog op maandag, woensdag en vrijdag bereikbaar van 9.00-12.00 uur. En we vragen aan jou om minimaal 1
telefoondienst per week te doen. Omdat we leren en ontwikkelen belangrijk vinden, vragen we ook jouw tijd
voor deskundigheidsbevordering waarin we bespreken hoe het gaat, wat jij nodig hebt om je werk nog beter te kunnen doen. Denk aan 1,5 uur een keer
per twee of drie weken. Wanneer dat kan, doen we dat op een locatie en anders via Teams of Zoom.
Je werkt vanuit huis via jouw eigen mobiele telefoon. Wij zorgen voor een app die je daarop kan downloaden zodat je in kan loggen op het nummer van de
Altijd Contactlijn. Daar zijn geen kosten aan verbonden voor jou.

Heb je interesse, wil jij je aanmelden of overleggen of dit iets voor jou is?
Zoek dan contact met Frances Nuijen bereikbaar via fnuijen@dock.nl of 06-38828287

Lees verder

Alliantie DOCK Haarlem en Haarlem Effect in de steigers

Haarlemse welzijnsorganisaties samen verder als alliantie

‘Ten tijde van een crisis is het belangrijk niet egoïstisch te zijn’, sprak Ilja Leonard Pfeiffer tijdens het televisieprogramma Zomergasten op 23 augustus. Verbinding tussen bewoners, hulpvaardige vrijwilligers en initiatieven van sociale ondernemers blijkt ook in Haarlem van groot belang in deze coronatijd. Bewoners en professionals bedachten allerlei nieuwe initiatieven om contact te houden met kwetsbare bewoners en hen waar mogelijk te ondersteunen.

 

Lees verder
Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?
www.haarlem.buuv.nu

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Tandem is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt in de breedste zin van het woord

Tandem