Neem een kijkje in uw stadsdeel

Actie Vakantietas! Haarlemse kerken werken nauw samen

Dit jaar werken 11 kerken van verschillende christelijke denominaties in Haarlem samen rond de Actie Vakantietas. Bij dit project wat geïnitieerd is door Kerk in Actie, zamelen gemeenteleden van kerken speelgoed en verassingen in voor kinderen uit kwetsbare gezinnen die in Nederland meestal niet op vakantie kunnen gaan.

Vorig jaar namen Lenie Oudshoorn en Marianne Veefkind van de Immanuelkerk het initiatief om de diaconie Haarlem te benaderen. Zij lazen in een krantenbericht dat ook zij Vakantietassen hadden gevuld en nodigden diaconaal werker Daniëlle Leder uit om dit jaar samen op te trekken: ‘Al snel hadden wij samen een brief opgesteld en gedeeld onder de kerken die wij in ons netwerk hadden. Er is heel enthousiast op gereageerd door kerken die dit als een mooie manier zagen om diaconaal actief te zijn in coronatijd. Wij hadden het ambitieuze streven om 250 tassen te vullen voor kinderen van de Voedselbank en Speelgoedbank, en dat is gelukt!’. Kerken die samenwerken in deze actie samenwerken zijn de Protestantse kerk in Haarlem Noord en Spaarndam, Grote of St. Bavokerk, Ontmoetingskerk, Oosterkerk, Groenmarktkerk & Antonius Gemeenschap, Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, Pelgrimkerk, Koningkerk en de Doopsgezinde Kerk.

Aan het begin van de zomervakantie worden de Vakantietasjes uitgedeeld bij de Voedselbank en Speelgoedbank. Volgend jaar hopen Lenie, Marianne en Daniëlle dat nog meer kerken zich aansluiten bij de Actie Vakantietas zodat meer kinderen uit kwetsbare gezinnen in Haarlem blij kunnen worden gemaakt in de zomer.

Uitgelicht: de plant-inn van Kunst om de Hoek (!)

Je moet er maar op komen... Een plantenopvang of opkalefaterplek. Bij Kunst om de Hoek doen ze het gewoon! Je mag ook je kamerplant brengen als je deze niet meer kan onderhouden of liever weg wil doen. Gun je planten dus een tweede leven bij dit sympathieke initiatief.

Want in plaats van de plant buiten op straat te zetten, mag je de planten ook bij Kunst om de Hoek achterlaten, waar hun cliënten ze met veel liefde en geduld verder zullen verzorgen.

Lees verder

De Digitaal Sterk!-centra in Haarlem zijn sinds 25 mei weer open!

Mevrouw de Koning was blij dat ze al zo goed haar boodschappen online kon bestellen toen alles dicht ging. Nu wil ze wel weer kijken hoe ze naar haar zus kan met het openbaar vervoer. Dat kan ze met de ov-planner oefenen bij een centrum van Digitaal Sterk!

Woon je in Haarlem en wil je (beter) leren omgaan met de computer, tablet of je telefoon, dan ben je van harte welkom in Trefpunt ’t Trionk, de Wijkcentra Binnensteeds en Alleman en de locatie Noord en Schalkwijk van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Lees verder

Bericht van Tillie Zegwaart van de Daklozenkrant (!)

Lieve mensen,

Omdat het Straatjournaal nu in financiële nood is, wil ik eenmalig als steun voor hen, ook een vrijblijvend beroep doen op u doen met onderstaande oproep. En geef het door, als u wilt.

Opeens kwam corona. Opeens met alle nare gevolgen. Ook voor het Straatjournaal, waar ik al 21 jaar als distributie medewerker en nu 2 jaar als vrijwilliger werkzaam was en ook ben bij de krant.

Ondanks ons zeer zuinige beleid moesten we door de zeer tegenvallende verkoop het afgelopen boekjaar afsluiten met 8000 euro verlies. Voor ons een zware domper, omdat we totaal geen subsidie krijgen van welke kant ook.

Lees verder

Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?

www.haarlem.buuv.nu

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

Coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Tandem is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt in de breedste zin van het woord

Tandem

Voor hulp of een praatje

De altijd contactlijn