Neem een kijkje in uw stadsdeel

1 - 8 oktober: Week tegen de eenzaamheid in Haarlem!

Eenzaamheid komt veel meer voor dan wij denken, ook in uw eigen vriendenkring. Maar liefst 30% van de Nederlanders is eenzaam en 10% zelfs sterk eenzaam. Daarom wordt begin oktober in het hele land een speciale week gewijd aan het bekend maken van mogelijkheden om elkaar op diverse manieren te ontmoeten. In Haarlem hebben we heel veel van deze ‘ontmoetingsplaatsen’, zo blijkt tijdens deze ‘Week tegen de Eenzaamheid" die 1 t/m 8 oktober wordt gehouden!

Diverse organisaties hebben voor deze week een speciaal activiteitenprogramma samengesteld waar iedereen elkaar gratis en vrijblijvend kan ontmoeten. Stem in de Stad, Buuv, Leger des Heils, Dock, de Immanuelkerk, Bij Bosshardt, Haarlem Effect, de Bibliotheek, Humanitas en vele andere organisaties laten hierbij zien wat zij in huis hebben.

Kom kijken en meedoen bij tientallen activiteiten en ontmoetingsplekken voor alle Haarlemmers! Vind hier het hele programma!!

Anderhalve (m)eter, kom je naar onze high tea?

Als je dan toch op afstand moet blijven, dan kun je er maar beter iets lekkers bij nemen. De Grote Bavo is het decor van een uitgebreide high tea. Ontmoet nieuwe mensen of ontmoet mensen opnieuw op een andere manier onder het genot van allerlei lekkers. Zoek naar verbinding in een tijd waar die verbinding steeds lastiger is. We starten om 15.15 uur. Opgeven is verplicht via coalitie@haarlemontmoet.nl of via telefoonnummer 088 – 855 5175 of loop binnen bij Haarlem Samen, Gedempte Oude Gracht 20. Elke werkdag geopend van 13.00-17.00 uur.

Lees verder

Fotowedstrijd. Hoe ziet eenzaamheid eruit?

Wanneer jij denkt aan eenzaamheid – wat zie jij dan voor je? Is dat een mens, iets uit de natuur, iets wat ontbreekt, is het een symbool? Maak een foto van wat jou doet denken aan eenzaamheid en stuur ons deze foto. Uit alle inzendingen kiezen we 3 foto’s die we tonen op verschillende social mediakanalen, de website www.haarlemontmoet.nl en in de nieuwsbrief van de Coalitie Haarlem Ontmoet.
Stuur jouw foto uiterlijk 8 oktober naar coalitie@haarlemontmoet.nl. Een jury bestaand uit Harmen Rijksen van de website www.haarlemontmoet.nl en Jessica Danel en Paul van Os van fotogroep in de Picture kiezen 3 foto’s.

Lees verder

Wat te doen tegen eenzaamheid

Op 15 september was er voor het eerst in lange tijd weer een “live” bijeenkomst van de aandachtsfunctionarissen eenzaamheid. Deze werkgroep komt bijeen om van en met elkaar te leren hoe ze in hun organisaties eenzaamheid op de kaart kunnen zetten. Maar we wisselen ook ervaringen uit over hoe eenzaamheid ons werk en onze doelgroep raakt. Voor deze bijeenkomst stond “chronische eenzaamheid” en gesprekstechnieken op de agenda. 
 
 
Lees verder
Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?
www.haarlem.buuv.nu

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Tandem is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt in de breedste zin van het woord

Tandem