Neem een kijkje in uw stadsdeel

Haarlem Ontmoet!

Op deze website vind je allerlei activiteiten waar Haarlemmers aan mee kunnen doen. Iets ondernemen in de buurt, meedoen met een bijeenkomst of nieuwe mensen leren kennen? Je vindt alle activiteiten op haarlemontmoet.  

Organiseer je zelf een activiteit? Plaats het hier op haarlemontmoet, zodat bewoners mee kunnen doen.  

Samen maken we Haarlem nóg leuker!

Slachthuis wordt spookhuis!

Vanaf Halloween tot het einde van het jaar is Haarlem een spookhuis rijker. Het voormalige slachthuis van Haarlem in de Slachthuisbuurt wordt omgetoverd tot een griezeloord. Stap in de wagon van het treintje en laat je meenemen door een kunstzinnig spookhuis in dit bijzondere, ook wel een beetje spooky, monument van Haarlem.

Slachthuis van Haarlem

Het oude slachthuis van Haarlem staat al sinds eind jaren ‘80 leeg. De oude functie van het gebouw is nu nog steeds goed zichtbaar in de monumentale hallen. Daarnaast hangt het pand nog vol met de attributen van het slachthuis. Binnenkort zal het Slachthuis gerenoveerd worden. Dit gebeurt wanneer BPD en DE Nijs het Slachthuisterrein gaan transformeren naar een nieuw duurzaam stukje stad. Er komt bijvoorbeeld een popcentrum, diverse horecagelegenheden, bedrijfsruimten voor duurzame en creatieve ondernemers en circa 170 woningen op het Slachthuisterrein. Daarom is nu is hét moment om het pand nog één keer in zijn oude, angstaanjagende glorie te ervaren. Het slachthuis wordt daarvoor omgetoverd tot een uniek spookhuis.

 

Lees verder

Aloha een nieuwe community voor jongeren van 17 tot 27

Aloha is een nieuwe community waarin jongeren van 17 tot 27 jaar met een licht verstandelijke beperking eindelijk alles kunnen doen wat voor hun leeftijdsgenoten heel normaal is. Maar dan wel in een veilige omgeving, in hun eigen tempo en met begeleiding waar nodig is. Aloha is fris, jong en vernieuwend.

Van een workshop vloggen of sushi maken, tot paintballen, surfen en kickboxen. Alles kan bij Aloha, voor de prijs van een bioscoopkaartje. We werken samen met organisaties als Het Surfproject en het Rode Kruis. En bij elke activiteit staan jonge, enthousiaste vrijwilligers klaar om er samen een succes van te maken.

 

Lees verder

Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?

www.haarlem.buuv.nu/

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Activiteiten voor thuiswonende ouderen, zieken en gehandicapten. 

afdeling.rodekruis.nl

Vrijwilligers ondernemen graag allerlei activiteiten met u.

www.zonnebloem.nl/regio-haarlem