Neem een kijkje in uw stadsdeel

Coalitie Haarlem Ontmoet

 

Sinds dit jaar kent Haarlem een eigen coalitie die gericht is op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid onder de inwoners van Haarlem. Deze coalitie heeft de naam Coalitie Haarlem Ontmoet en heeft een samenwerkingsverband met de landelijke coalitie Erbij ( https://www.eenzaam.nl/over-coalitie-erbij).

 

 

De coalitie is gestart met een kerngroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de volgende organisaties: Haarlem Effect, Stem in de Stad, GGDZuid Kennemerland, Bedrijf en Samenleving, Rode Kruis en Dock en een projectleider. De kerngroep heeft een actieve rol in het vorm geven van de coalitie en het ontwikkelen van nieuwe praktijken om eenzaamheid te reduceren of te voorkomen.

Aansluitend op de kerngroep worden organisaties van harte uitgenodigd om zich als lid aan te sluiten bij de coalitie. Daardoor geven ze aan actief aan de slag te gaan met het terugdringen van eenzaamheid binnen hun werkgebied o.a. door het aanstellen van een aandachtsfunctionaris binnen hun organisatie. Daarnaast nemen ze deel aan netwerkconferenties en leveren daarin actief hun bijdrage zodat deelnemers van elkaar kunnen leren.

Voor overige vragen kunt een bericht sturen naar coalitie@haarlemontmoet.nl of bellen met de projectleider Frances Nuijen 06-38828287.

Over Haarlem Ontmoet

Op Haarlemontmoet.nl kunnen inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven starten die ontmoeten als doel hebben. Iedereen kan reageren, een idee ten uitvoer brengen en zijn of haar inzet aanbieden in de vorm van inspiratie, kennis en kunde of menskracht.
Samen eten, of iets ondernemen een bijeenkomst organiseren. Als het thema ontmoeten een centrale rol heeft bent u van harte welkom uw idee te plaatsen op Haarlemontmoet!

De initiatieven zijn van en voor burgers en hebben geen commerciële doelstelling.
Haarlem Ontmoet dé plek waar je als burger of organisatie je idee kwijt kan waarbij het samenzijn en ontmoeten centraal staat. Op deze manier levert de gemeente haar bijdrage aan de participatie en vereniging van burgers. Tevens de vind- en verzamelplaats van alle lopende en nieuwe initiatieven in Haarlem waarbij de ontmoeting tussen mensen centraal staat.
Samen maken we Haarlem nóg leuker!

Kennisbank

In de kennisbank vindt u documenten over eenzaamheid. Heeft u een document dat u wilt delen in deze kennisbank? Mail het document dan naar de beheerder van deze website: info@haarlemontmoet.nl. De beheerder neemt zo snel mogelijk contact met u op. 

Kennis en informatie pagina